عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6805 /
۱۴۰۰ شنبه ۱۹ تير
|
خبر و گزارش
رقابتهای پاراتیروکمان چک
حذف میکس تیم کامپوند ایران از قهرمانی جهان
در ادامه رقابتهای پاراتیروکمان قهرمانی جهان که در چک در حال برگزاری است، میکس تیم کامپوند با شکست برابر تیم ترکیه از دور رقابتهای قهرمانی جهان حذف شد. در ادامه مسابقات پاراتیروکمان قهرمانی جهان که در چک در حال برگزاری است، دیروز (جمعه)، تیم میکس کامپوند ایران با ترکیب علیسینا منشازاده و فرزانه عسگری در مرحله یک هشتم نهایی برابر بلژیک با نتیجه ۱۵۰ بر ۱۴۳ به برتری رسید و به جمع هشت تیم برتر راه یافت. تیم ایران در دور یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۵۰ بر ۱۴۹ برابر ترکیه شکست خورد و از راهیابی به مرحله نیمهنهایی بازماند. در ادامه این مسابقات، تیم میکس ریکرو ایران با ترکیب زهرا نعمتی و غلامرضا رحیمی در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۵ بر ۴ برابر اوکراین به برتری رسید و راهی نیمهنهایی شد. تیم ریکرو ایران در نیمهنهایی با نتیجه ۶ بر صفر برابر ایتالیا شکست خورد و از راهیابی به فینال بازماند. تیم ایران برای کسب مدال برنز امروز (شنبه ۱۹ تیرماه) برابر تیم ترکیه به میدان میرود.
پاداش امید نوروزی به مدال آوران کشتی فرنگی
دارنده مدالهای طلای جهان و المپیک به مدال آوران کشتی فرنگی در بازیهای المپیک پاداش نقدی اهدا میکند.
امید نوروزی قهرمان المپیک و جهان و مشاور رئیس فدراسیون کشتی در رشته فرنگی، با تأیید این خبر گفت: «به عنوان عضوی از جامعه بزرگ کشتی و به منظور ایجاد انگیزه در بین کشتیگیران مبلغی را در حد توان، به عنوان جایزه نقدی درنظر گرفتهام.» او گفت: «در نظر دارم به کشتی گیری که موفق به کسب مدال طلا در المپیک توکیو شود، مبلغ ۵۰ میلیون تومان جایزه نقدی اهدا کنم.» همچنین به کشتی گیرانی که مدالهای نقره و برنز را نیز کسب کنند به ترتیب ۳۰ و ۲۰ میلیون تومان به عنوان پاداش، اهدا میشود.
معرفی ترکیب تیم ملی تیراندازی برای المپیک
ترکیب تیم ملی تیراندازی کشورمان در المپیک به تفکیک ماده اعلام شد. مسابقات تیراندازی در بازیهای المپیک توکیو از دوم مرداد آغاز می شود و تیم ملی ایران با ۶ ورزشکار در تفنگ و تپانچه راهی المپیک می شود. نجمه خدمتی، فاطمه کرمزاده، آرمینا صادقیان و مهیار صداقت در ماده تفنگ به همراه جواد فروغی و هانیه رستمیان در تپانچه ملیپوشان شرکت کننده در بازیهای توکیو هستند. براساس تصمیم کادر فنی و فدراسیون مادههایی که تیراندازان قرار است در المپیک شرکت کنند مشخص و اطلاع رسانی شده است. در مجموع ۳۵۶ تیرانداز از ۱۰۰ کشور در المپیک شرکت میکنند که بیشترین شرکت کننده زنان مربوط به ماده ۱۰ متر تپانچه بادی با ۵۳ شرکتکننده و ۱۰ متر تفنگ بادی با ۴۹ شرکت کننده است. در بخش مردان نیز ۴۷ شرکت کننده در تفنگ بادی و ۳۹ شرکتکننده در تفنگ سه وضعیت بیشترین ورزشکار را دارند. مادههایی که تیراندازان کشورمان در آن شرکت میکنند به شرح زیر است:
تفنگ بادی ۱۰ متر مردان: مهیار صداقت
تفنگ سه وضعیت مردان: مهیار صداقت
تفنگ بادی ۱۰ متر زنان: فاطمه کرمزاده و آرمینا صادقیان
تفنگ سه وضعیت زنان: فاطمه کرمزاده و نجمه خدمتی
تپانچه بادی ۱۰ متر مردان: جواد فروغی
تپانچه بادی ۱۰ متر و ۲۵ متر زنان: هانیه رستمیان
برنامه مسابقات به شرح زیر است:
شنبه ۲ مرداد ماه:
مقدماتی و فینال تفنگ بادی زنان
مقدماتی و فینال تپانچه بادی مردان
یکشنبه ۳ مردادماه:
مقدماتی و فینال تپانچه بادی زنان
مقدماتی و فینال تفنگ بادی مردان
سهشنبه ۵ مردادماه:
مقدماتی و فینال میکس تپانچه ۱۰ متر
مقدماتی و فینال میکس تفنگ بادی ۱۰ متر
پنجشنبه ۷ مردادماه:
مقدماتی تپانچه ۲۵ متر زنان مرحله دقت
جمعه ۸ مردادماه:
مقدماتی مرحله سرعت و فینال تپانچه ۲۵ متر زنان
شنبه ۹ مردادماه:
مقدماتی و فینال ۳ وضعیت زنان
دوشنبه ۱۱ مردادماه:
مقدماتی و فینال تفنگ ۳ وضعیت مردان
معرفی آزادکاران حاضر در المپیک توکیو
به امیـد پدیدههـا
اسامی کشتیگیران حاضر در بازیهای توکیو به طور رسمی از سوی اتحادیه جهانی اعلام شد و حالا دیگر بدون گمانه زنی میتوان درباره رقبا حرف زد. شاید مهمتر از نام هر حریفی در این لیست این باشد که هیچ کشتیگیری از رژیم صهیونیستی در این دوره از بازیها حضور ندارد و هیچ خطری کشتی ایران را از بابت قرعه نحس تهدید نمیکند. بعید است که به این زودیها از ذهن علاقهمندان به کشتی برود که در سالهای 2018 و 2019 تا چه اندازه کشتی ایران درگیر این ماجرا شده بود و مسئولان وقت کشتی تا چه اندازه دلهره و هراس به وجود آورده بودند که ممکن است چه بلاهایی بر سر کشتی ایران بابت حضور کشتیگیران رژیم صهیونیستی به وجود بیاید.
البته با توجه به برگزاری مسابقات گزینشی هم از قبل مشخص بود که آنها سهمیه نگرفتهاند ولی حالا با اعلام نفرات حاضر در مسابقات به طور دقیق مشخص شد که هیچ کشتیگیری از کشورمان خطر برخورد با این قرعه نحس را ندارد. در این دوره در هر وزن 16 کشتیگیر حضور دارند که شاید بتوان اوزان 65، 74، 96 و 125 کیلوگرم را در کشتی آزاد سختترین اوزان دانست. نکته مهمی درباره رقبای کشتیگیرانی وجود دارد که تقریباً در هر وزن 4 الی 5 کشتیگیر مدالدار جهان وجود دارد اما در بین 6 کشتیگیر ایرانی که برای توکیو انتخاب شدهاند فقط حسن یزدانی و محمدحسین محمدیان مدال جهانی دارند. دو نفر هم برای این بازیها انتخاب شدهاند (مرتضی قیاسی و امیرحسین زارع ) که سابقه حضور در مسابقات جهانی بزرگسالان را ندارند اما برای المپیک انتخاب شدهاند. شاید مهمترین بخش امید هم به ظهور پدیدهها هستند.
جنگ سختجانها
در کشتی آزاد و در وزن 57 کیلوگرم زائور اوگویف از روسیه، سلیمان آتلی از ترکیه، نورالسلام سانایف از قزاقستان، توماس گیلمان از آمریکا، رضا اطری از ایران، آرسن هاروتونیان از ارمنستان، یوکی تاکاهاشی از ژاپن و بخبایار اردنبات از مغولستان مهمترین چهرههای این وزن هستند که زائور اوگویف قهرمان دو دوره مسابقات جهانی 2018 و 2019 است. سلیمان آتلی ترک و سانایف از قزاقستان هم دارنده مدال برنز و نقره هستند. یوکی تاکاهاشی قهرمان جهان در سال 2017 و نفر سوم جهان در سال 2018، توماس گیلمان از آمریکا نایب قهرمان جهان در سال 2017 و حتی بخبایار اردنبات از مغولستان نفر سوم جهان در سال 2017 است. این همه قهرمان در یک وزن شاید کمی منصفانه به نظر نیاید.
تازهواردی بین مدالداران
در وزن 65 کیلوگرم گاژی مراد رشید اف از روسیه، باجرانگ ازهند، دولت نیازبکوف از قزاقستان، اسماعیل موسکایف از مجارستان، تاکوتو اوتوگورو از ژاپن، وازگن توانیان از ارمنستان، حاجی علییف از آذربایجان به همراه مرتضی قیاسی از جمله حاضران در این وزن هستند. رشیداف روس با 26 سال صاحب یک طلا و دو نقره جهان است. باجرانگ هندی هم نقره و برنز جهان را دارد. اوتوگورو که یکی از استثناهای کشتی دنیا بوده در سالهای اخیر و بدون شک صاحب عنوان زیباترین کشتیها در مسابقات جهانی در یکی دو سال گذشته بوده و در حالی سال 2019 پنجم دنیا شد که در سال 2018 و در حالیکه 20 ساله هم نشده بود، قهرمان دنیا نام گرفت. مرتضی قیاسی بدون سابقه حضور در مسابقات قهرمانی جهان برای توکیو انتخاب شده است.
آخرین فرصت در گروه مرگ
در وزن ۷۴ کیلوگرم فرانک چامیزو از ایتالیا، دانیار کایسانوف از قزاقستان، زائوربک سیداکوف از روسیه، کایل دیک از آمریکا، بکزاد عبدالرحمانوف از ازبکستان، فرانکلین گومز ماتوس از پورتوریکو، حاجی مراد گادژیف از آذربایجان و مصطفی حسین خانی از حاضرین در اردوی تیم ملی هستند. وحشیترین وزن مسابقات کشتی همین وزن 74 کیلوگرم است. با این همه ستاره دنیا و قهرمان جهان چند غایب بزرگ هم دارد؛ مثل جردن باروفس و یا ختاگ تسابالوف که اگر بودند سطح مسابقات فراتر از این هم میشد. سیداکوف با دو قهرمانی جهان سلطان این وزن شده. اینکه دو بار پیاپی در حضور چامیزو و باروفس قهرمان جهان نام بگیری خودش به تنهایی نشان دهنده فرزمینی بودن یک کشتیگیر است. چامیزو هم طلا دارد که البته طلای او برای این وزن نیست و هم نقره و برنز جهان و البته برنز المپیک 2016 ریو را هم دارد. دیک از یک وزن بالاتر با دو طلای جهان به توکیو میآید و بقیه هم هر کدام یکی دو جین مدال جهانی دارند. حسینخانی با کلی سابقه و شاید در آخرین حضورش در گروه مرگ قرار دارد. در آوردن مدال از چنگ این همه ستاره کار بسیار سختی خواهد بود اما خدا رحیم است.
قرعه شانس
وزن ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی نفر اول و آخر این وزن است. با اختلاف از بقیه به جز دیوید تیلور بهتر است. تیلور قهرمان جهان در سال 2018 است و بعد از او هم دیپاک پونیا از هند که نایب قهرمان جهان در سال 2019 است و آرتور نایفانوف از روسیه که قطعاً نسبت به دو سه سال گذشته بسیار بهتر شده است. علی شعباناف از بلاروس هم از عنوانداران جهان است که در این وزن البته شاید روزهای پایانیاش را سپری کند. حسن یزدانی فقط یک رقیب دارد و آنهم تیلور است اما تیلوری که بعد از جراحی رباط صلیبی مشخص نیست چه وضعیتی دارد و چه نتیجهای میتواند بگیرد.
دلهره برای اسنایدر
وزن ۹۷ کیلوگرم عبدالرشید سعدالله یف از روسیه، کایل اسنایدر از آمریکا، آلیشر یرگالی از قزاقستان، شریف شریف اف از آذربایجان، رینریز سالاس پرز از کوبا، ماگومد ابراگیموف از ازبکستان و آلبرت ساریتوف از رومانی به همراه محمدحسین محمدیان از جمله حاضران این وزن هستند. همه از عنوانداران جهان و مدعی قهرمانی که رقابتهای این وزن هم دیدنی خواهد بود. محمدحسین محمدیان با برنز وزن 86 کیلوگرم مسابقات جهانی 2014 تاشکند یکی از امیدهای ایران برای کسب مدال در این دوره از بازیها است. اگر وزن 74 کیلوگرم گروه مرگ نامگذاری شود، این وزن هم هیچ دست کمی از آن ندارد.
چشم به ظهور پدیده
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم گنو پتریاشویلی از گرجستان، طاها آکگل از ترکیه، الکساندر خوتسیانیوسکی از اوکراین، ژیوی دنگ از چین، امیرحسین زارع، گابل دن استوسون آمریکا، سرگئی کوزیرف از روسیه و آیال لازاریف از قرقیزستان از جمله حاضران این وزن هستند. رقابتی بین باتجربههای مدالدار و جوانان باانگیزه که بوی خلق شگفتی از این وزن کاملاً به مشام میرسد. دن استوسون از آمریکا و امیرحسین زارع از ایران تقریباً جوانترین نفرات این وزن هستند که شاید پدیدههای این وزن نام بگیرند. باید دید که این جوانان مقابل ستارههای این وزن یعنی پتریاشویلی و طاها آکگول چه میکنند.
شوآف فدراسیون وزنهبرداری روی سهمیه جهانفکریان نتیجه نداد
پریسا از حضور در المپیک محروم شد
رضا عباسپور
چند روز پیش وقتی بحث سهمیه تاریخی پریسا جهانفکریان و حضور او در بازیهای المپیک 2021 توکیو مطرح شد، با توجه به اینکه این وزنهبردار کتف و دست خود را قبل از رسانهای شدن خبر سهمیه المپیکیاش تحت عمل جراحی سنگینی قرار داده بود، تأکید کردیم که این وزنهبردار به هیچ وجه در فاصله زمانی اندک باقیمانده تا بازیهای المپیک توکیو نمیتواند نماینده زنان وزنهبرداری ایران در المپیک باشد اما مسئولان فدراسیون وزنهبرداری که پیش از تثبیت سهمیه جهانفکریان او را بابت انتقاداتی که از فدراسیون و کادرفنی بانوان کرده بود به کمیته انضباطی کشانده و از نظر روحی و روانی ذهن و تمرکز او را به هم زده بودند، به یکباره با چرخشی عجیب و مخالف با رویه قبلیشان، مثل سنوات قبل بازهم شوآف تبلیغاتی راه انداخته و خود را منجی و حامی این ملیپوش نشان دادند! در حالیکه مشخص بود بازی جدید اتاق فکر فدراسیون وزنهبرداری بیشتر برای رد گم کردن و به بیراهه کشاندن تمرکز و ذهن جهانفکریان از بلایی بود که همین مجموعه برسر او در مسیر المپیک آوار کرده بودند!
با دست پس زدند، با پا پیش کشیدند!
شورای پزشکی فدراسیون پزشکی ورزشی بعد از انجام معاینات تخصصی روی کتف و دست تازه جراحی شده پریسا جهانفکریان اعلام کرد که نماینده وزنهبرداری زنان ایران به هیچ وجه در شرایط فعلی شرایط حضور در بازیهای المپیک توکیو را ندارد! پس از اعلام اعطای سهمیه المپیک به پریسا جهانفکریان، بانوی وزنهبردار ایران جهت حضور در المپیک 2021 توکیو، بحثها و اما و اگرهای زیادی در خصوص شرایط جسمانی و آمادگی او به واسطه جراحی اخیر بر روی کتفش مطرح شد. به همین دلیل فدراسیون پزشکی ورزشی جهت بررسی وضعیت این ملیپوش و اظهارنظر تخصصی، شورای تخصصی پزشکی تشکیل داد. در نهایت نیز شورای پزشکی فدراسیون پزشکی ورزشی که با حضور چند پزشک فوق تخصص، جراح و نمایندگان این فدراسیون تشکیل شده بود پس از بررسی مدارک پزشکی و کنترل گزارشات جراح مربوطه اعلام کرد که او با وضعیت موجود شرایط حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را ندارد. این خبر، قطعاً بیش از بقیه حال «اتاق فکر» فدراسیون وزنهبرداری و تصمیم سازان این مجموعه را گرفت زیرا آنها در چند روز گذشته و بعد از اینکه متوجه شدند چه گاف و اشتباه تاکتیکی بزرگی بابت تخریب روحیه بانوی ملیپوش وزنهبرداری که موفق شد نخستین سهمیه المپیکی و تاریخی این رشته را در بخش زنان کسب کند مرتکب شدند، سریع خود را جمع و جور کرده و اینبار درنقش منجی جهانفکریان خود را جا زدند.
پخش چند کلیپ و فیلم با ژست دوستانه و صمیمی از این بانوی افتخارآفرین روی خروجی منابع اطلاع رسانی فدراسیون در فضای مجازی با این مضمون که همه چیز تبدیل شده به گل و بلبل بین جهانفکریان و فدراسیون بیانگر این بود که مثل همیشه مسئولین فدراسیون با شوآف تبلیغاتی سعی دارند رد سیاه و تیروتار قبل را پاک کرده و به عنوان «ناجی بانوی ملیپوش کشورمان» تفکر منفی قبلی در این خصوص را از ذهن و افکار عمومی پاک کنند. غافل از اینکه جراحی و زخم باقیمانده از زیرتیغ رفتن پریسا جهانفکریان به قدری تازه بود که با این فضاسازیهای نخنما شده و بازیهای تبلیغاتی فدراسیون هم نمیشد آن را نادیده گرفت و از کنارش به سادگی عبور کرد، باج گرفت و از مسئولان ورزش سهم خواهی کرد. مسئولان فدراسیون وزنهبرداری فکر نمیکردند که رودست خورده و نتوانند از این آب گل آلود برای خود صیدی چشمگیر داشته باشند. به همین دلیل سعی داشتند حواشی ایجاد شده از درگیریهای گذشته خود با جهانفکریان را کنترل کرده و از آن به سود خود برای المپیک بهره برداری نمایند. تیری که با ریختن آب پاکی توسط شورای پزشکی فدراسیون پزشکی روی دست فدراسیون(ناتوانی جهانفکریان برای حضور در المپیک) به سنگ خورد و باعث شد فدراسیون اینبار هم نتواند گاف و سوتی نابخشودنی خود را با شوآف تبلیغاتی خنثی کند. به هرروی قطعاً مسئول اصلی از دست رفتن این فرصت سوزی تاریخی اتاق فکر فدراسیون و رئیس این مجموعه است. زیرا اگر آنها جهانفکریان را نادیده نمیگرفتند و قبل و بعد از مسابقات آسیایی 2021 ازبکستان با او بدرفتاری، بیمهری و تندخویی نمیکردند، شاید الان شاهد از دست رفتن فرصتی طلایی و تاریخی برای زنان وزنهبرداری ایران در بازیهای المپیک نبودیم.
بازیهای توکیو بدون تماشاگر برگزار میشود
المپیک بیروح
تصمیم عجیب و شوکهکنندهای بود. در شرایطی که المپیک 2020 توکیو قرار است حدود 10 روز دیگر آغاز شود، کمیته برگزاری بازیها به یکباره تصمیم گرفت تا این رویداد بزرگ را بدون حضور تماشاگر برگزار کند. تصمیم عجیبی که با توجه به شرایط بحرانی ژاپن از لحاظ کرونایی و اعتراض گسترده مردم صورت گرفت و البته بیش از هر چیز میزبان این رقابتها را از لحاظ مالی متوجه ضرر و زیان گستردهای میکند.
چندی قبل بعد از نشستهای مخالف بین مسئولان ژاپنی و کمیته بینالمللی المپیک تصمیم بر این شد که از حضور تماشاگران خارجی در توکیو جلوگیری شود و حضور تماشاگران داخلی هم منوط به شرایط در آستانه شروع بازیها شد. تا تصمیم گیری نهایی هم در مورد چگونگی پروتکلهای حضور هواداران در ورزشگاهها و سالنهای مسابقات مطالبی منتشر شد. در همین راستا دولت ژاپن تأکید کرده بود هواداران در صورت حضور در سالنها و ورزشگاهها حق ندارند با صدای بلند کسی را تشویق کنند و یا از جای خود بلند شوند. با وجود همه این پروتکلهای سخت اما روز پنجشنبه به صورت رسمی از سوی برگزار کنندگان مسابقات المپیک اعلام شد که حتی حضور تماشاگران داخلی هم ممنوع است.
اعلام این خبر هر چند برای کسانی که در ژاپن به طور کلی مخالف برگزاری این رقابتها هستند خبر خوشایندی بود اما برای برخی از اصناف درآمدزا اصلاً خبر خوبی نبود و شوک عجیبی به آنها وارد شده است.
هتلداران، رستوراندارها و البته مغازهداران در مراکز خرید امید زیادی به این داشتند که با حضور همان تعداد کم هواداران داخلی بتوانند در ایام المپیک به کسب و کار خود رونق دهند اما اکنون با بسته شدن درهای ورزشگاهها به روی تماشاگران این فرصت کوچک هم از دست رفت.
البته از گوشه و کنار در توکیو شنیده میشود مسئولان المپیک ژاپن تصمیم دارند ورزشهایی که به صورت میدانی برگزار میشود مانند بیسبال، فوتبال و دوومیدانی را با حضور تماشاگر اندک برگزار کنند اما هنوز در این باره جمعبندی وجود ندارد.
ژاپنیها حتی مسابقات دوی ماراتن که معمولاً با حضور تماشاگران کنار خیابان برگزار میشود را هم بدون علاقهمندان به این رشته ورزشی اعلام کرده و تأکید داشتند که مردم از پشت پنجرهها مسابقات دوی ماراتن را تماشا کنند.
بدون تماشاگر شدن المپیک به ژاپنیها خسارتهای مالی زیادی وارد خواهد کرد و مسئولان این کشور از حالا به این فکر هستند که چگونه میتوانند این ضرر هنگفت را جبران کنند. اینطور که در اخبار آمده است انتظار میرود با این تصمیمات اتخاذ شده ژاپن حدود ۸۲۰ میلیون دلار از عدم فروش بلیت المپیک و پارالمپیک ضرر کند. نکته قابل توجه در مورد طرح واکسینه عمومی در ژاپن این است که مردم این کشور در این زمینه اعتماد زیادی به واکسن زدن ندارند و همین موضوع واکسینه عمومی را با کندی مواجه کرده است. پیش از این فراخوان دولتمردان ژاپن برای واکسینه افراد بالای 75 سال با شکست روبهرو شد و تعداد کمی از این طرح استقبال کردند.
اکنون ژاپن در مرحله واکسینه کردن افراد بالای 60 سال هست اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد به دلیل ترس از واکسن از نوبت خود انصراف میدهند روند واکسینه شدن این کشور با کندی در حال انجام شدن است.
توکیو میزبان برگزاری المپیک اکنون در قرنطینه است و با توجه به اینکه رقابتها از اول مرداد آغاز میشود بابت رعایت پروتکلهای بهداشتی قوانین سختگیرانهتری در این شهر و استانهای همجوار آن در حال اجرایی شدن است به طوری که زندگی روزمره پایتخت نشینان سرزمین آفتاب با مشکلاتی همراه شده است.
توضیحات سجادی درباره پاداش، نفرات و سرپرستی:
همه تیمها آماده حضور در المپیک هستند
سرپرست کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو، توضیحاتی را در خصوص شرایط، نحوه اعزام، پاداش پای سکو و دیگر مسائل مربوط به ورزشکاران کشورمان ارائه کرد.
نصرالله سجادی در مورد شرایط کاروان اعزامی در شرایط کرونایی گفت: «کووید19 در همه دنیا اختلال ایجاد کرد اما فدراسیونهای ما از 9 ماه پیش به صورت جدی اردوها را شروع کردند، خیلی زحمت کشیدند و در زمینه کرونا هیچ آسیبی به بچههای ما نرسید. همه با رعایت پروتکلها تمرین کردند و الان همه تیمها آمادگی لازم را دارند.»
او ادامه داد: «بسکتبال ما به اسپانیا و ژاپن رفت. والیبال، کشتی، وزنهبرداری و تکواندو در مسابقات مختلف و اردوها شرکت کردند. تیراندازی ما حدود 50 روز در اروپا بود. شمشیربازی ما هفته گذشته در گرجستان بود. روز چهارشنبه به همراه مسعود سلطانیفر و رضا صالحیامیری به اردوی کشتی و والیبال رفتیم. در این دوره هماهنگی خوبی بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بود و همه تیمها گفتند هر چه خواستیم در اختیار ما گذاشتند.»
سرپرست کاروان المپیک کشورمان در مورد وضعیت جهانفکر در وزنهبرداری نیز اینطور اظهارنظر کرد: «سلامتی او مهمتر بود. از فدراسیون پزشکی خواستیم علاوه بر نظر پزشک شخصی که گفته بود در صورت شرکت در مسابقات ورزشکار لطمه میخورد، نظر سه متخصص ارتوپدی، در شورای پزشکی گرفته شود، آنها گفتند نمیتواند وزنه سنگین بزند و متأسفانه او این فرصت را از دست داد، کاروان هم از حضور یک خانم بیبهره ماند. الان 68 کسب سهمیه داریم. جهانفکریان از وزنهبرداری و عسگری از کاراته نمیروند و به این ترتیب 66 ورزشکار داریم. برای عسگری از کودکی هزینههای زیادی شده اما او محروم شد و این فرصت خیلی خوب را از دست داد. عسگری از شانسهای بالای تیم ملی کاراته بود اما به هر حال ورزش این مسائل را هم دارد.»
سجادی در مورد اینکه باید چه تعداد اعضای کاروان در دهکده بازیها باشند گفت: «50 درصد همزمان میتوانند در دهکده حضور داشته باشند. میتوانیم حداکثر 44 نفر را در آنجا همزمان داشته باشیم. از 26 تیر اولین گروه ما میرود و تا 8 مرداد طی 14 پرواز ادامه دارد. از 4 مرداد هم عدهای برمیگردند میتوانیم از کارتهای همراهان به صورت گردشی استفاده کنیم. محدودیتهایی به خاطر کرونا وجود دارد بخصوص برای گروههایی که زیر 100 نفر هستند. ملاک تعداد ورزشکاران است و بر اساس آن میتوانند همراه داشته باشند.»
سجادی در مورد حضور تماشاگران و تصمیم جدید کمیته برگزاری بازیها نیز گفت: «تا دیروز قرار بود یک پنجم یا یک دهم تماشاگر برود اما اعلام کردند که مطلقاً تماشاگری حضور نخواهد داشت. هر تیم زودتر از 5 روز پیش از مسابقات نمیتواند به انجا برود. بعد از مسابقه هم 24 تا 48 ساعت باید برگردد. نرم افزاری روی موبایلها نصب میشود که همه باید داشته باشند و محل اقامت ورزشکار را نشان میدهد که اگر از آن محدوده خارج شود، میبینند، به ما گزارش میدهند و دلیلش را میپرسند. در صورت تکرار جریمه میکنند.»
او در خصوص انجام تستهای پزشکی نیز گفت: «72ساعت و همچنین 24 ساعت قبل از رفتن باید تست PCR بدهیم. تیم آزمایشگاه به اردوی تیمها میرود و تست میگیرد تا برای بچهها مشکلی پیش نیاید و جواب آن 8 ساعت بعد مشخص میشود. هرکسی به فرودگاه برسد از او تست سریع میگیرند. در سه روز اول از همه تست میگیرند. بعد از آن هم به صورت تصادفی تست میگیرند. تست هر کسی مثبت شود باید 15 روز در قرنطینه باشد».
سجادی در مورد قدمت و تجربهاش در سرپرستی کاروانهای اعزامی کشورمان به مسابقات مختلف گفت: «سرپرستی یک تیم کار سختی است و وقتی کاروان میشود با ورزش تکرشتهای متفاوت است. 5 المپیک، یک المپیک زمستانی و 8 مسابقات آسیایی سرپرست بودم. از سال 1988 به غیر از یک دوره سرپرست بودم.»
سرپرست کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو در مورد پاداش ورزشکاران نیز توضیح داد: «آنچه پای سکو میگیرند، 10هزار دلار برای طلا، 5هزار دلار برای نقره و 2500دلار برای برنز است. به اضافه اینکه جایزهای هم در مراسم تجلیل به آنها داده میشود که شامل 2میلیارد تومان برای طلا، یک میلیارد 250 میلیون برای نقره و 750 میلیون برای برنز است.»
دوچرخه سواری ایران در آستانه تعلیق؟
اتحادیه جهانی دوچرخه سواری هنوز انتخابات ایران را به رسمیت نشناخته است و با توجه به آنچه که در اساسنامه خود به صراحت اعلام کرده خطر تعلیق دوچرخه سواری ایران را تهدید میکند.
با وجود اینکه بیش از چهل روز از انتخابات فدراسیون دوچرخه سواری گذشته است اما هنوز اتحادیه جهانی دوچرخه سواری (UCI)، انتخابات ایران را نپذیرفته و نام محمود رشیدی را به عنوان رئیس فدراسیون ایران وارد سایت اتحادیه جهانی نکرده است.
مهمترین ایرادی که اتحادیه جهانی دوچرخه سواری به انتخابات ایران گرفته است، ورود وزارت ورزش به انتخابات است که این مسأله مغایر با اساسنامه فدراسیون و اساسنامه اتحادیه جهانی است.
اساسنامه فدراسیون دوچرخه سواری با فدراسیونهای دیگر مشترک نیست و بعد از المپیک لندن به تصویب اتحادیه جهانی دوچرخه سواری رسید.
اتحادیه جهانی بر روی چند مسأله تأکید داشته و از فدراسیونها درخواست کرده است حتماً این موارد که شامل ورود نکردن دولت به تصمیمات و انتخابات فدراسیونهای ملی است را در اساسنامه خود وارد کنند که همین مسأله مجمع ایران را با مشکل مواجه کرده است.
موارد مورد تأکید اتحادیه جهانی به شرح زیر است:
بند 6: فدراسیونهای ملی باید امور داخلی خود را با استقلال کامل مدیریت کنند و اطمینان حاصل کنند هیچ شخص ثالثی در کار آنها دخالت نمیکند.
فدراسیونهای ملی باید خودمختار باشند و در برابر فشاریهای سیاسی، مذهبی و مالی که ممکن است تعهد آنها در مورد رعایت اساسنامه را نقض میکند، مقاومت کنند.
هر گونه تداخل یا تلاش برای تداخل نیز باید به UCI گزارش شود. (این بند دولت را از کمک مالی به فدراسیون ملی منع نمیکند اما تحت هیچ شرایطی دولت نباید در استراتژی و عملکرد فدراسیون دخالت کند.)
بند 7: اساسنامه و قوانین فدراسیونهای ملی برای انتخاب یا انتصاب داخلی باید تضمین کنند که در مقابل اشخاص ثالث استقلال کامل دارند و فدراسیونهای ملی به دولتها و سایر مراجع عمومی اجازه نمیدهند اعضای حاکم بر یک فدراسیون ملی را تعیین کنند. (در کمیته مدیریت فدراسیون، نمایندگان دولت میتوانند بدون رأی باشند اما اعضای دارای حق رأی حتماً باید توسط مجمع عمومی و از میان نامزدان تعیین شده منحصراً توسط فدراسیون ملی انتخاب شوند. )
بند8: فدراسیونهای ملی موظف هستند که بندهای 6 و 7 را در اساسنامه خود قرار دهند.
بند9: هرگونه تصمیمات و انتخابات فدراسیونهای ملی که با بند 6 و 7 مطابقت ندارند، توسط UCI به رسمیت شناخته نمیشوند. اگر وضعیت در مهلت تعیین شده نیز درست نشود، ممکن است فدراسیون ملی به حالت تعلیق درآید.
پس از انتخابات فدراسیون دوچرخه سواری، گفته میشود مدارکی از داخل ایران برای اتحادیه جهانی ارسال شده و گفته میشود پس از آن، اتحادیه جهانی دوچرخه سواری در مکاتبه با کمیته ملی المپیک ایرادات مختلفی به انتخابات گرفته از جمله رأی دادن معاون وزارت ورزش و جوانان در مجمع و همچنین اینکه انتخاب اعضای مجمع (نماینده ورزشکاران، مربیان و داوران) را معاون وزیر انجام داده است.
اکنون اتحادیه جهانی دوچرخه سواری از ایران توضیح خواسته که نشان دهد مجمع مطابق با اساسنامه برگزار شده است و هر چند که کمیته ملی المپیک اعلام کرده است که از نظر این نهاد مجمع ایران قانونی بوده اما به نظر میرسد هنوز اتحادیه جهانی قانع نشده است و با توجه به بند 9 اساسنامه اتحادیه جهانی این نگرانی وجود دارد که در صورت رسیدگی نکردن به این وضعیت، خطر تعلیق ایران را تهدید کند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو