عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6645 /
۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ آذر
|
کارنامه اقتصادی برند پاریسن ژرمن در سال ۲۰۲۰
امیر ساجدیان و دانا حسنی
باشگاه پاریسنژرمن به لطف قدرت مالک قطری خود، همچنان در فوتبال فرانسه با داشتن هفت عنوان قهرمانی و شانزده جام معتبر در هشت سال گذشته یکهتازی میکند؛ ویترین افتخاراتی که همچنان در حسرت قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا است. برند پیاسجی رشدی 6 درصدی به میزان ۹۶۷ میلیون یورو را نسبت به سال ۲۰۱۹ شاهد بوده است. باشگاه همچنان در حال رشد و توسعه بوده و اکنون در میان پنج باشگاه برتر به لحاظ درآمد و نفوذ بینالمللی است. پیاسجی با تصمیم اخیر خود برای توسعه رابطه با شرکت یونیبت به دنبال حضور بیشتر از قبل در بازار امریکا، آسیا و استرالیا است. پاریسنژرمن نیز یک آکادمی استعدادیابی در فلوریدا افتتاح کرده و از استعدادهای بینظیری در نفرات حاضر خود بهره میبرد؛ هر چند آینده ستارههای تیم، نیمار و امباپه، همچنان در ابهام است. باشگاه نیز متعهد به ایجاد و توسعه فوتبال زنان بوده، هر چند مسیر سختی در رقابت با تیم یکهتاز بانوان لیون خواهد داشت.
پاریسنژرمن با رشد دو رقمی در تمامی زمینههای درآمدی طی فصل ۱۹-۲۰۱۸ به مکان پنجم جدول پردرآمدترین باشگاهها صعود کرده است؛ این بالاترین رتبه باشگاه از فصل ۱۵-۲۰۱۴ بوده است. عقد قرارداد با پنج شریک تجاری همراه با تمدید قرارداد با شش برند جهانی باعث رشد ۱۶ درصدی (۵۰ میلیون یورویی) درآمد تجاری باشگاه شده است. این رشد درآمد تجاری دومین در تاریخ جدول پردرآمدترین باشگاهها است. پاریسیها با تمرکز بر ایدههای خلاقانه و پیشرو به دنبال شکستن عادات گذشته و توسعه در صنعت فوتبال هستند. فصل ۱۹-۲۰۱۸ شاهد همکاری موفقیتآمیز باشگاه با برند «جردن نایکی» بود که باعث افزایش فروش محصولات به دنبال محبوبیت پیراهن سوم با طرحی خلاقانه شد. پاریسنژرمن همچنین بار دیگر با حضور موفق در هفته مد پاریس، مرزهای بین دنیای فوتبال و هنر را کمرنگ کرد. انتظار میرود که درآمدهای تجاری باشگاه در فصول آتی به کمک حامی مالی جدید پیراهن اصلی، تمدید همکاری با نایکی و امضای قرارداد با حامی جدید پیراهن تمرینی، افزایش یابد.
پیاسجی در حالی امیدوار به سبقت گرفتن از منچستر یونایتد و بایرنمونیخ در جدول پردرآمدترین باشگاهها در فصل آتی است که باشگاه همچنان در عطش رسیدن به قهرمانی اروپا برای ارتقای بیشتر برند و نفوذ جهانی خود نسبت به رقبا است. در خصوص درصد نفوذ در بین طرفداران، مجموع کسانی که در پلتفرمهای اجتماعی باشگاه را دنبال میکنند در فصل ۲۰۱۹-۲۰ با رشدی ۱۶/۴۶ درصدی نسبت به سال گذشته به رقم ۸۳/۶ میلیون رسید. این در حالی است که میزان تعهد دنبالکنندگان، ۲۹ میلیون در فصل بوده است.
پیاسجی برای پیشرفت پایدار در زمینه عملکرد ورزشی خود نیازمند رقبای داخلی بهتری است. شاید اگر یک تیم فرانسوی دیگر هم توسط یک سرمایهگذار ولخرج خریداری شود یا دیگر تیمهای فرانسوی به نحوی بتوانند اختلاف سطح خود با پیاسجی را کمتر کنند، آن وقت بتوانیم شاهد پیشرفت ورزشی سریعتر این باشگاه هم باشیم. دیر یا زود پیاسجی هم قهرمان اروپا خواهد شد اما قالب کنونی مسابقات اروپایی آن سطح از رقابت که منجر به کسب تجربه و پیشرفت پایدار شود را برای آنها به ارمغان نمیآورد. شاید هم اگر ایده مسابقات اروپایی جدید با حضور تیمهای بزرگ اروپا اجرایی شود، آن سطح از رقابت بالاخره برای آنها فراهم شود اما در زمینه مدیریت برند و کسب درآمد واقعی از آن، پیاسجی احتمالاً الان نوآورترین باشگاه فوتبال اروپا است. آن چه آنها در زمینه استفاده از برندشان در دنیای مد و فشن و همچنین در شبکههای اجتماعی در حال انجامش هستند، بسیار خلاقانهتر و متفاوت از هر کاری است که دیگر باشگاهها تاکنون انجام دادهاند.
(خلاصه مطلبی که در سایت باشگاه دانشجویان فوتبال منتشر شده بود)
شکستن کمر کرونا
هومن جعفری
خب به سلامتی و مبارکی شهردار تهران هم در شرایط کرونایی همراه با چهل نفر همراه، مباشر، مشاور، جان نثار، تستر غذا، روابط عمومی و هیأت همراه، هیأت تشریفات، مترجم به زبانهای مختلف جهت رفع نیاز لحظهای و تیم پوشش آنلاین دیجیتال به صورت مجزا به اردوی تیم پرسپولیس رفت تا بعد از بازدید این تیم، از ساختمان پک دیدن کند. کمر کرونا با این حرکت طوری شکسته که حقیقتاً از خانهاش نمیتواند بیرون بیاید.
*
صیادمنش در مورد مبلغ رضایتنامهاش که به باشگاه استقلال رسید، گفت: «دقیقاً مبلغ آن را به یاد ندارم ولی بین 750 یا 850 هزار یورو بابت انتقال من به باشگاه رسید و رضایتنامه من را صادر کردند و اینکه این پول به چه کسی رسید را نمیدانم.»
سؤال: این مبلغ آمده بود و نداشتند صد هزار یورو بدهند استراماچونی را نگه دارند؟ سازمان بازرسی؟ حراست وزارت ورزش؟ دیوان محاسبات؟ جایی برای پیگیری نیست؟
*
اگر دقت کرده باشید از وقتی مربیان خارجی از لیگ ایران رفتهاند، چقدر کیفیت مسابقات بالا رفته! چقدر توجه به سنن بومی در فوتبال ایران زیاد شده. الان یک تیمی داریم با فن کندهکش کنار زمین امتیاز میگیرد. یک تیم دیگر هست که با روش اشکلگربه تیمهای مقابل را اسکل میکند و بازیهایش را پیش میبرد. تا فردا صبح میتوانم برای شما از فنونی نام ببرم که قبلاً در دهه 60 در فوتبال ایران رواج داشت و الان در حال زنده شدن است! بسیار لذت بردیم از این تصمیم کارشناسی! اگر بشود کلاً ورود مربیان و بازیکنان به لیگ را هم ممنوع کنید، حتی بهتر هم میشود. فقط جاکردهها، عزیزدلها. اگر بشود از نیم فصل همین چند تا بازیکن خارجی باقیمانده را هم بریزیم بیرون دیگر لیگ عالی میشود!
استقلال ناامیدکننده فکری
حرکت روی لبه تیغ
سامان موحدی راد
محمود فکری بهتر از هر کسی میداند نتیجه نگرفتن در استقلال چه جزای سختی در پی خواهد داشت. او 15 سال در این تیم بازی کرده و از قضا در روزهای اوج و افتخار این تیم هم بازیکن و کاپیتان این تیم بوده و به خوبی دیده که سرنوشت مربیهایی که در استقلال نتیجه نمیگیرند به کجا ختم میشود. آن هم در روزگاری که استقلال با جام غریبه نبود و قهرمانی به نام این تیم گره خورده بود. به همین دلیل خیلی خوب میداند که سرنوشتش در استقلال روی لبه باریک چه تیغی در حرکت است. تیم او در 5 بازی اخیر 8 امتیاز کسب کرده و با یک بازی بیشتر همچنان پایینتر از پرسپولیس رقیب قدیمیاش ایستاده. آنها خیلی کم گل زدهاند و در دو بازی آخرشان در تهران هم به تساوی راضی بودهاند. ناامیدکنندهتر اینکه استقلال فکری اصلاً خوب بازی نمیکند.
باورپذیر نیست ولی در نیمه اول بازی استقلال و صنعت نفت حتی یک توپ هم به دروازهها نرسید تا واکنش احتمالی دروازهبانها را در پی داشته باشد. در واقع استقلال فکری کاملاً بیفکر باز میکند. تیمی که انگار درون زمین برنامهای برای گشودن دروازه رقبا ندارد. استقلالیها خیلی خوب حفظ توپ میکنند و اغلب درصد بالایی از بازی را در اختیار دارند. پاسکاریهای زیاد و دقت بالای توپ در کنار بازی روی زمین از ویژگیهای استقلال در این چند بازی است اما با همه اینها آنها هیچ طرح و برنامهای برای رسیدن به دروازه حریفان ندارند. این مسأله بیشک در بازیهای سختتر برای آنها مسألهزا خواهد بود.
وقتی چنین سبک بازی آنها را در برابر پیکان و صنعت نفت به دردسر میاندازد، بیشک در بازیهای حساستر هم آزاردهنده خواهد بود. به نظر میرسد استقلال هنوز نقشه A و B برای رسیدن به دروازه حریفان را تدوین نکرده و همین مسأله هم موجب میشود آنها امتیازهای مهم ابتدای فصل را زا دست بدهند.
بد درون زمین، زشت پشت میکروفونها
آقای فکری؛ اجازه دهید ما بدخواه شما باشیم
سام ستارزاده
دوران حضور آندرهآ استراماچونی در فوتبال ایران کوتاه بود اما پر از درس عبرت برای مربیان داخلی. یکی از این عبرتها این بود که اگر میخواهید یک مربی حرفهای باشید، محکوم هستید به نقد شدن، پذیرش ضعفها، تلاش برای جبران کمبودها و نشان دادن عملی اینها به هوادار. استقلال استرا اتفاقاً با روزهای سیاه زیادی آغاز کرد؛ ولی سرمربیاش با خبرنگاران ضعفهای تیمش را در میان میگذاشت، تمامقد پشت شاگردانش میایستاد و از برنامههایش برای پیشرفت فردی و تیمی سخن میگفت و البته، فوتبالدوستان نیز پیشرفت بازی به بازی تیم را در عمل رصد میکردند. محمود فکری امسال اما نقطه مقابل استراماچونی و البته نقطه موافق اغلب همتایان ایرانیاش بوده؛ حداقل تا اینجای فصل.
آبیها در پنج هفته نخستشان با محمود فکری، پنج امتیاز بیشتر از استراماچونی درو کردند اما این موضوع باعث نشده طرفداران استقلال چشم بر حقایق تلخ فنی حاکم بر تیم محبوبشان ببندند. آنها بهتر از هر منتقدی میدانند که استقلالشان در خلق موقعیت فاقد برنامه و خلاقیت مورد نیاز است و اگر به گل برتری هم برسد، ترس از دریافت گل مساوی پسران آبی را به عقبنشینی وا میدارد و عطش حمله آنان را فرو مینشاند. نگرانی اصلی هواداران آبیدل اما در زمین نیست؛ بلکه پشت میکروفونها است؛ جایی که کادر فنی تیمشان بهانهجویی و فقدان انتقادپذیری خودشان را به نمایش میگذارند.
آرپیجیزن سابق استقلالیها حال که تیمش روی دور مساوی افتاده، برای توجیه نبردنها گلایههای رگباریاش را آغاز کرده. در روزی که به ادعای کارشناسان داوری میهمان آبادانی استقلالیها از لغزشهای داوری سودی نبرد و حتی متضرر هم شد، فکری بیرحمانه به قاضیان مسابقه نیش و کنایه زد و جمله کلیشهای و ملالتآور «برخی نمیخواهند تیم ما شکل بگیرد» را چاشنی کنفرانس مطبوعاتیاش کرد.
گویا کاپیتان سابق آبیپوشان به یاد ندارد که در پیش فصل و زمانی که هواداران تیم در آستانه تدارک یک تجمع اعتراضی بودند، او و پرویز مظلومی به کام مدیریتی که هدایت باشگاه را به جای استراماچونی و الکس نوری به آنها سپرد، از قول خودشان و خطاب به آنها گفتند که شرایط تیم خوب است و بانیان تجمع شما میخواهند از احساساتتان سوءاستفاده کنند. اکنون، چند روزی است که فکری مشکلات مالی را بهانه میکند. بلاتکلیفیهای مدیریتی را سیبل ناکامیاش قرار میدهد. به زمان کمی که برای آمادهسازی استقلال در پیشفصل در اختیارش قرار داده شد اشاره میکند؛ انگار نه انگار که از زمان آغاز مسئولیتش در اردوی آبیها بیش از دو ماه میگذرد. «میگویند بد بازی میکنید تا تمرکز ما به هم بریزد» شماره 6 خوشاخلاق دهه گذشته استقلال، حال به سرمربیای بدل گشته که کاسه و کوزهها را بر سر منتقدانش خرد میکند. خبرنگار و کارشناس ورزشی منتقدش را «بدخواه» نامیده و یک جوالدوز به آنها میزند، بدون آنکه سوزنی به خود بزند اما فکری با 9 سال سابقه بازیگری در این باشگاه پرطرفدار به خوبی میداند که وقتی تیم نتیجه نمیگیرد، انتقاد هوادار و نویسنده تا چه اندازه ناگریز است. دیروز، مدافعین استقلال سه مرتبه از مهار تیر دو غافل شدند. اگر کسی از این ضعف ننویسد، آیا این اشتباه رفع میگردد؟
متاسفانه «استقلال در حد نامش بازی نمیکند» یک حقیقت است؛ حتی اگر کسی به آن اشارهای نکند. بسیاری از منتقدانی که امروزه با ذکر جزئیات این حقیقت را باز میکنند؛ دلسوز و خیرخواه استقلال و شاید حتی فوتبال ایران هستند. آقای فکری؛ اگر بیان ضعفها و انتقادات تیمتان را «بدخواهی» میدانید، لطفاً اجازه دهید ما بدخواه شما باشیم.
عکس روز
فوتبال دلتنگت خواهد شد دیگو!
این یکی از آن عکسهایی است که نشان میدهد همه چیزمان باید به هم بیاید! فیفا از فدراسیونهای فوتبال دنیا خواسته تا این هفته در ابتدای رقابتهای باشگاهی از دیهگو آرماندو مارادونا یاد کنند و عکس او را در اسکوربرد ورزشگاهها بیندازند و حالا در اراک و قبل از بازی آلومینیوم و ماشینسازی تبریز، چنین عکس بدکیفیتی از او روی نمایشگر نمایش داده شده. عکسی که حتی اصطلاحاً «فولاسکرین» نشده و با همان ابزار نمایشگر عکس ویندوز به نمایش در آمده و از اسمش مشخص است از واتساپ دانلود شده! در چنین روزی ۱۹ آذر ۱۳۸۲
مسعود مرادی بهترین داور آسیا شد و مهدویکیا بهترین بازیکن قاره
مسعود مرادی داور بینالمللی فوتبال ایران به عنوان بهترین داور آسیا در سال 2003 برگزیده شد.
در آیینی که در هتل امپریال شرایتون کوالالامپور مالزی توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار شد، مرادی این عنوان را کسب کرد.
مرادی پس از انتخابش به عنوان بهترین داور فوتبال آسیا در گفت وگو بــــــا خبرنگار ایرنا گفت: «از اینکه به عنوان یک داور ایرانی این عنوان را کســـب کردم بسیار خوشحالم.»
وی افزود: «داوران خوبی در آسیا وجود دارند، ولی از اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا مرا به عنوان داور برتر سال 2003 قاره کهن برگزید، از آنان تشکر میکنم.»
کنفدراسیون فوتبال آسیا روز چهارشنبه همچنین تیم ملی فوتسال ایران و مهدی مهدویکیا را به عنوان بهترین تیم فوتسال این قاره و بهترین بازیکن آسیا در سال 2003 برگزید.
تیم ملی فوتسال ایران با کسب پنجمین قهرمانی پیاپی در پنج دوره رقابتهای آسیایی شایسته کسب این عنوان شناخته شد. مهدی مهدویکیا هافبک ایرانی باشگاه هامبورگ آلمان با کسب عنوان بهترین بازیکن سال 2003 آسیا، سومین بازیکن ایرانی است که از سال 1994 تاکنون این جایزه را برای ایران کسب کرده است.
باشگاه العین امارات عربی متحده به عنوان بهترین تیم باشگاهــــی فوتبال قاره کهن در سال 2003 برگزیده شد.
وقتی نقابها از چهره میافتد
آبی رنگ پــریده
تیم فکری اما بدون ذرهای برنامه و تاکتیک به 8 امتیاز از 5 بازی رسیده که آمار نسبتاً خوبی است اما نه به قیمت از بین رفتن آداب، اخلاق و نگرش. استقلالیها در این 5 هفته مقابل تیمهای فولاد، صنعت نفت و پیکان امتیازات حساسی را از دست دادهاند و این در شرایطی است که علت تمام این ناکامیها به تفکرات ضعیف کادرفنی و بیبرنامگی محض روی نیمکت آبی بازمیگردد
میعاد نیک
با سپری شدن 5 هفته از رقابتهای لیگ برتر و تعیین شدن نسبی جایگاه تیمها در جدول ردهبندی، زمان مناسبی است تا بتوان به تحلیلی اجمالی از عملکرد باشگاهها در لیگ بیستم رسید. استقلالیها در شرایطی به رده سوم جدول دل بستهاند که تیم بالایی آنها یعنی پرسپولیس با یک بازی کمتر به رده دوم چسبیده و گلگهر حتی پس از شکست مقابل پیکان هم از صدرنشینی دست نمیکشد. آبیها در شبی که میتوانستند از باخت شاگردان امیر قلعهنویی و لغو دیدار پرسپولیس - نساجی نهایت استفاده را برده و جدیدترین صدرنشین لیگ بیستم لقب بگیرند، با ارائه یک نمایش منفعل و بیبرنامه تمام رویاهای هواداران را بر باد دادند تا باز هم نوبت به تمسک به دیوار بلند حاشا و دیوار همیشه کوتاه داوری برسد.
طی این 5 مسابقه اخیر تیم استقلال، بیش از هر چیزی مشخص شد که آبیها هیچ چیزی در چنته ندارند و معدود موقعیت گلهایی هم که داشتهاند به تواناییهای فردی بازیکنان و همچنین منوط به معجزات و اتفاقات درون زمین بوده است. برخی از رسانههای مجازی و هواداران استقلال در شرایطی حمایت همهجانبه از تیم محمود فکری را وایرال میکنند که حتی یک کورسوی امید هم با این کادرفنی در تیم دیده نشده و با این شرایط نتیجهگیری آبیها در مسابقات آتی لیگ به چیزی شبیه معجزه بیشتر شباهت دارد تا موفقیت حاصل از برنامهریزی. برخی بازیکنان و اعضای منتسب به تیم استقلال پس از نتایج اسفبار محمود فکری در فضای مجازی اقدام به انتشار حمایتهایی جهتدار از سرمربی تیم استقلال کردهاند که معیارشان برای مقایسه عملکرد فکری با سابقون جای بسی تعجب دارد. آبیها با استدلال به نحوه امتیازگیری تیم محمود فکری تا هفته پنجم لیگ برتر، شرایط تیم استقلال فعلی را با تیم وینفرد شفر و آندرهآ استراماچونی قیاس میکنند و تنها به روند امتیازهایی که عموماً برحسب اتفاقات کسب شده امیدوارند. این قیاس از آنجایی معالفارق و از بیخ غلط تلقی میشود که تیمهای شفر و استراماچونی حتی اگر امتیاز هم نمیگرفت، بهشدت روان، پویا، هجومی و تماشاگرپسند بازی میکرد و در تقابل با پرسپولیس رویایی برانکو هم بوی قهرمانی میداد.
تیم فکری اما بدون ذرهای برنامه و تاکتیک به 8 امتیاز از 5 بازی رسیده که آمار نسبتاً خوبی است اما نه به قیمت از بین رفتن آداب، اخلاق و نگرش. استقلالیها در این 5 هفته مقابل تیمهای فولاد، صنعت نفت و پیکان امتیازات حساسی را از دست دادهاند و این در شرایطی است که علت تمام این ناکامیها به تفکرات ضعیف کادرفنی و بیبرنامگی محض روی نیمکت آبی بازمیگردد. محمود فکری که در سالهای بازیگریاش به انتقادپذیر بودن و سکوت معروف بود، حالا پس از هر بازی آنچنان به داوری و سازمان لیگ اعتراض میکند که تو گویی از این محمود تا آن محمود فرسنگها شکاف به وجود آمده! شاید بهتر باشد سرمربی آبیها روزهای ابتدایی حضورش روی نیمکت استقلال را به یاد بیاورد که هم از کادرفنی راضی بود، هم از بازیکنان و هم ادعا میکرد که تیمش نباید به داوری و مسائل جانبی اعتراض کند.
پس از تنها 5 بازی حالا چهره دیگر فکری و کادرفنی پرطمطراقش مشخص شده و دیگر کسی در اردوی آبی به اینها امیدوار نیست. نقابها خیلی زود از صورت افتاده و با این وضعیت دیگر نمیتوان آیندهای روشن برای جمع رفقا در استقلال متصور شد.
پاسخ فکری به توقعات چیست؟ کسی نمیداند
مازیار گیلکان
پرسش این است: استقلال مثل همیشه بد بازی کرد و مثل همیشه از برد عاجز بود و البته مثل همیشه از بدشانسی گفت. این رویه تا کجا ادامه خواهد یافت؟
اما مسأله اول این است که استقلال بد بازی کردن خود را قبول ندارد و نمیخواهد باور کند. نه تنها نمیخواهد باور کند، بلکه تلاش میکند دیگران نیز با باوری خیالی، فکر کنند استقلال نمایشی موفق و جذاب ساخته است.
مربیان استقلال خود میتوانند از واقعیت درباره خودشان فرار کنند اما واقعیت با این فرار تغییر نخواهد کرد.
از چند هفته پیش روشن بود که درباره استقلال باید صبور باشیم، باید اجازه دهیم قدمهای اول برداشته شود و با ساختار واقعی فنی این تیم مواجه شویم. استقلال هنوز خود را تمام قد نشان نداده است و محمود فکری و همکارانش باید تصویرهای بهتری را در ذهن هواداران ثبت کنند اما هر چه میگذرد، وضعیت و دورنمای بهتری ظاهر نمیشود و این درباره کیفیت فوتبالی که استقلال ارائه میدهد نگرانکننده است. محمود فکری مربی خوشبختی است. او تیمی پرستاره را در اختیار دارد که فصل گذشته تجربههای بزرگی را پشت سر گذاشت. تجربه فنی استقلال در فصل گذشته با استراماچونی و مجیدی بسیار ارزشمند است و حالا میتواند به استقلال ایدههایی بدهد اما خبری از کار و ایده در استقلال نیست، حتی اگر فکری هر روز درباره همدلی حرف بزند.
استقلال باید تعارف را با خود کنار بگذارد. این تیم برای موفقیت به فوتبال نیاز دارد، نه به بازیهایی که خود در آن گم شده است. سرمربی و همکارانش باید ایدههای خود را نشان دهند و پیش از این خود باید بدانند قرار است کدام اتفاق را در بازی استقلال رقم بزنند.
از نیمکت استقلال پیامی به بیننده بازی نمیرسد. نیمکت استقلال نوید هم نمیدهد و اگر در آینده نزدیک تیم دیگری را بسازد، در واقع غافلگیرکنندهترین اتفاق لیگ را رقم زده است، چون نشانههای آن تحول پیدا نیستند.
تمام این حرفها درباره استقلال به معنای ناامید شدن از آینده نیست، بلکه خبر از انتظار و توقعی میدهد که وجود دارد و نمیدانیم فکری کی میخواهد به آنها پاسخ بدهد.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو