|
گزارش و خبر
ژاپن اول است، کرهجنوبی دوم
ایران سومین تیم گران آسیا
تیم ملی فوتبال ایران بعد از ژاپن و کرهجنوبی در رده سوم گرانقیمتترین تیمهای ملی آسیا قرار گرفت. از زمان برگزاری مسابقات انتخابی جام ملتهای ۲۰۱۹ فوتبال آسیا تا زمان مسابقات انتخابی جام ملتهای ۲۰۲۳ آسیا که اخیراً برگزار شد، تفاوت چشمگیری در ارزش مالی تیمهای ملی در قاره آسیا ایجاد شده است.
در سال ۲۰۱۹ تیم ملی فوتبال کرهجنوبی با ۸۴میلیون و ۳۰۰هزار یورو در صدر جدول گرانقیمتترین تیمهای آسیا قرار داشت اما با وجود افزایش قیمت این تیم به ۱۲۶میلیون و ۳۸۰هزار یورو، این ژاپن است که با ۱۴۴میلیون یورو صدرنشین تیمهای ارزشمند قاره آسیا شده است.
بعد از ژاپن و کرهجنوبی، تیم ملی ایران با ۷۹میلیون و ۳۳۰هزار یورو به رده سوم صعود کرده است. تیم کشورمان بعد از صعود جام ملتهای ۲۰۱۹، ۴۵میلیون و ۳۵۰هزار یورو ارزش داشت و در رده چهارم بود. استرالیا با یک پله سقوط و با ارزش ۳۶میلیون و ۵۰۰هزار یورو بعد از ایران در رده چهارم است. استرالیا در سال ۲۰۱۹، ۵۰میلیون و ۶۰۰هزار یورو ارزش داشت و این کاهش ارزش و قیمت بازیکنانش قابل توجه است.
به گزارش نشریه «الاتحاد» امارات، ارزش مالی بازیکنان تیم عربستان ۲۵میلیون و ۷۸۰هزار یورو بوده و این تیم در رده هفتم آسیا قرار دارد در حالی که امارات با ۲۲میلیون و ۳۸۰هزار یورو در رده هشتم است. ارزش تیم قطر هم ۱۶میلیون و ۴۳۰هزار یورو برآورد شده است.
طلب 97 هزار دلاری دستیار کیروش
محکومیت ایران مقابل گاسپار
فدراسیون فوتبال در جدیدترین محکومیتش باید حدود ۱۰۰هزار دلار به مربی پیشین تیم ملی بپردازد. بر اساس خبری که منتشر کرده، فیفا فدراسیون فوتبال ایران را بهدلیل عدم پرداخت مطالبات «دَن گاسپار» دستیار کارلوس کیروش در تیم ملی، به پرداخت 97هزار دلار محکوم کرده است. دن گاسپار مربی دروازهبانان تیم ملی بود که پیش از قطع همکاری با کیروش از تیم ملی جدا شده بود. این مربی البته در تیم ملی کلمبیا نیز مدتی کنار کارلوس کیروش کار کرد و حالا توانسته برای دریافت مطالباتش فوتبال ایران را محکوم کند.
پایان اردوی تیم نوجوانان
شاگردان مهینی برای کافا آماده میشوند
تیم فوتبال دختران نوجوان کشورمان که خود را برای حضور در مسابقات کافا آماده میکند، اولین اردوی آمادهسازی خود را زیر نظر شادی مهینی برگزار کرد و بازیکنان مراحل آمادهسازی را به مدت هفت روز و در دو نوبت در مرکز ملی فوتبال پیگیری کردند. اردوی بعدی تیم فوتبال دختران نوجوان کشورمان از روز جمعه 4 تیرماه در مرکز ملی فوتبال آغاز میشود. تورنمنت بینالمللی کافا در رده سنی نوجوانان با حضور تیمهای تاجیکستان، ایران، ازبکستان، قرقیزستان و افغانستان از 9 تا 18 تیرماه به میزبانی تاجیکستان در شهر دوشنبه برگزار میشود.
عبور ستاره امارات از لواندوفسکی و مسی
علی مبخوت مرد سال آسیا میشود؟
نشریه الاتحاد امارات خبر داد که عملکرد علی مبخوت مورد توجه کارشناسان کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار گرفته و با زیر نظر گرفتن این بازیکن توسط AFC، شانس این بازیکن برای تصاحب عنوان بهترین بازیکن سال آسیا چه در سال 2021 و چه در سال آینده افزایش یافته است. طبق گزارش این نشریه، منابع AFC اظهار داشتند که معیارهای انتخاب و معرفی بهترین بازیکن قاره به دیدارهای بازیکنان با باشگاههایشان در لیگ قهرمانان آسیا و همچنین تیمهای ملی آنها در بازیهای قارهای و بینالمللی بستگی دارد. علی مبخوت با 11 گلی که در دور دوم از مرحله مقدماتی جامجهانی به ثمر رسانده، شانس نخست عنوان بهترین گلزن آسیاست، بخصوص اینکه مرحله سوم نیز در انتظار او است. همچنین با توجه به بازگشت او با الجزیره به رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا، منجر به افزایش شانس او برای تصاحب عنوان بهترین بازیکن سال آسیا شده است.
اندی روکسبورگ یکی از کارشناسان AFC گفت: «مبخوت بازیکن برجستهای است که در مرحله بعدی مقدماتی جامجهانی موفقیت بیشتری در انتظار او است.» علی مبخوت سابقه طولانی در رکوردهای فردی دارد. او با به ثمر رساندن 76 گل در 92 مسابقه برای تیم ملی کشورش، با رکورد پله اسطوره فوتبال برزیل برابری کرده و پس از رونالدو، دومین گلزن برترهای ملی جهان است که همچنان مشغول فعالیت است. او موفق شد از ستاره آرژانتینی لیونل مسی و ستاره لهستانی رابرت لواندوفسکی پیشی بگیرد.
اقبال بازیکنان تیم ملی به کیروش و دایی
یک نیمکت پر و چند مدعی
درست پس از به صدا درآمدن سوت بازی با عراق و صعود تیم ملی به مرحله بعدی انتخابی جامجهانی 2022، ماجرای جدیدی در فوتبال ایران آغاز شد. مصاحبه رئیس فدراسیون فوتبال پس از بازگشت به ایران که در آن از «تصمیمگیری درباره دراگان اسکوچیچ در هیأترئیسه» خبر داد، ادامه همان ماجرایی بود که از بحرین کلید خورد. البته که پیش از شروع چهار دیدار سرنوشتساز تیم ملی نیز گمانهزنیهایی مطرح میشد مبنی بر اینکه فدراسیون فوتبال بهدنبال جذب مربی دیگری است تا بهجای اسکوچیچ هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد اما در نهایت او ماند و فدراسیون در این زمینه ریسک نکرد. با این وجود از شواهد چنین برمیآید فدراسیون قصد دارد برای مرحله دوم انتخابی که از شهریورماه سال جاری آغاز میشود، مربی دیگری را انتخاب کند. عدم حمایت قاطع شهابالدین عزیزیخادم از اسکوچیچ در همین راستا ارزیابی میشود.
در این مدت نامهایی برای جایگزینی اسکوچیچ مطرح شده؛ از کیروش گرفته تا برانکو، کالدرون و حتی استراماچونی، اما پیگیریها نشان میدهد فدراسیون فوتبال هنوز به جمعبندی نهایی در این باره نرسیده است. البته در این میان بحث بازگشت علی دایی به تیم ملی هم وجود دارد که فعلاً در این زمینه خبری رسمی منتشر نشده و شهریار هم سکوت کرده است. این اسامی از آنجایی مطرح شد که با توجه به مدت زمان کم باقیمانده تا شروع مرحله بعدی، مربیانی بهعنوان گزینه در نظر گرفته شدهاند که سابقه کار در ایران را داشتهاند. در عین حال فدراسیون در حال بررسی سایر گزینهها هم هست. اگرچه در این چند روز صحبتهایی مبنی بر بازگشت کیروش مطرح شده اما ساکنان ساختمان فدراسیون فوتبال میگویند این موضوع صرفاً در حد گمانهزنی رسانهای است و قرار هم نیست چنین اتفاقی رخ دهد. حال اینکه این گفته چقدر به واقعیت نزدیک است را زمان مشخص خواهد کرد. احسان اصولی، عضو هیأترئیسه فدراسیون فوتبال در خصوص شایعاتی که پیرامون پایان قرارداد دراگان اسکوچیچ با فدراسیون فوتبال مطرح شده است میگوید: «تا آنجایی که من در جریان هستم قرارداد اسکوچیچ با تیم ملی به اتمام رسیده اما تصمیمگیری در مورد ادامه همکاری با وی در نشست هیأترئیسه با اطلاعات فنی و دادههایی که در اختیار ما میگذارند صورت خواهد گرفت. ما هر تصمیمی که بخواهیم بگیریم در نشست هیأترئیسه و با تفکر جمعی خواهد بود. اینکه ما میخواهیم در این نشست در مورد همکاری تصمیم بگیریم، نفی موفقیت سرمربی تیم ملی نیست. من یاد گرفتهام در اینگونه موارد تصمیمگیری را با مشورت و روی اصول مدیریتی پیش ببرم. حتی اگر نتایج موفقیت تیم ملی اظهرمنالشمس هم باشد، باز هم باید دادهها را بررسی کنیم، ضمن اینکه این اسامی اعلامشده هم گمانهزنی رسانهای است. من بهعنوان عضو هیأترئیسه و مقام مسئول در فدراسیون فوتبال میگویم هیچ بحثی را در مورد اینکه چه کسی باشد یا نباشد مطرح نکردیم و این در مورد کارلوس کیروش هم صدق میکند. هر نکتهای هم توسط رسانهها مطرح میشود قابل احترام، اما گمانهزنی است.» عزیزیخادم اعلام کرده با مشورت هیأترئیسه تصمیمگیری خواهد کرد و قرار است این اتفاق در هفته جاری رخ بدهد اما یک موضوع مهم باعث شده فدراسیوننشینها عجله چندانی برای این کار نداشته باشند. قرار است قرعهکشی مرحله نهایی انتخابی جامجهانی قطر 10 تیرماه برگزار شود و فدراسیون در نظر دارد تا آن روز صبر کند و پس از مشخص شدن نتیجه قرعهکشی تصمیم بگیرد. این احتمال هم وجود دارد که جمعبندی برای آینده کادر فنی زودتر از قرعهکشی انجام شود اما با توجه به اینکه تیم ملی برنامه خاصی ندارد و عملاً تا آن زمان فعالیتی نخواهد داشت، قرعهکشی نقشی تعیینکنندهای در آینده نیمکت تیم ملی دارد و فدراسیون میخواهد با بررسی نتیجه قرعهکشی و مشخص شدن حریفان تیم ملی تصمیمگیری کند. باز هم در پایان باید از این نکته نگذریم که سکوت کارلوس کیروش و علی دایی که دو گزینه اصلی مربیگری در تیم ملی هستند، میتواند به شایعه مذاکره با آنها دامن بزند، بخصوص که هر دو سابقه حضور روی نیمکت تیم ملی را دارند و البته میان بازیکنان نیز از اعتبار بالایی برخوردارند و البته مورد حمایت آنها هستند.
دور نهایی مقدماتی جامجهانی متمرکز برگزار میشود؟
ایران در آرزوی میزبانی
با اعلام سیدبندی رقابتهای مقدماتی جامجهانی، گمانهزنیهایی درباره میزبانی ایران از پنج تیمی که با آنها همگروه خواهد شد وجود دارد اما صحبتهای غیررسمی از سوی مسئولان حاکی از این است که بهاحتمال زیاد امتیاز میزبانی از این مسابقات به ایران داده نخواهد شد. همانطور که ایران در مرحله اول مقدماتی تنها میزبان مسابقه مقابل کامبوج، ضعیفترین تیم گروه بود و هفت بازی دیگر خود را در خانه حریفان یا در زمین بیطرف برگزار کرد، در مرحله نهایی مسابقات نیز احتمال دارد حتی در یک مسابقه هم ایران در شرایط میزبانی به میدان نرود؛ این در حالی است که ورزشگاه آزادی با حضور 100هزار نفری هواداران فوتبال همیشه یکی از مهمترین امتیازهای ایران در رقابتهای مقدماتی جامجهانی بوده است.
ایران در دوره گذشته پس از پیروزی مقابل ازبکستان صعود خود را به جامجهانی قطعی کرد و همانجا جشن صعود گرفت و پس از آن، هیچ مسابقه ملی با حضور تماشاگرانی در آن حد برگزار نشده است؛ اگرچه مسابقات با تماشاگران کمتعدادی بهصورت دوستانه و رسمی (کامبوج) در ورزشگاه آزادی برگزار شده و حتی هواداران زن نیز در استادیوم حضور داشتهاند. حالا و در شرایطی که علاقهمندان به فوتبال در ایران در انتظار شناخت پنج حریف برای حضور در رقابتهای مقدماتی جامجهانی برای صعود به قطر 2022 هستند، به نظر نمیرسد فوتبال ایران از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا مجوز میزبانی این مسابقات را دریافت کند.
در حال حاضر مهمترین مسأله برای دریافت میزبانی رقابتهای دور نهایی مقدماتی جامجهانی، مسأله رایت تلویزیونی مسابقات است که در اختیار AFC بوده و بر خلاف دوره قبل، حقوق آن به کنفدراسیون فوتبال آسیا تعلق دارد که این مسأله از مشکلات همیشگی فوتبال ایران در مناسباتش با کنفدراسیون فوتبال آسیا بوده است؛ البته اینبار مسأله پرداخت حق پخش از سوی ایران نیست، بلکه نحوه جابهجایی پولی است که طرفهای ایرانی باید به کنفدراسیون بپردازند.
همچنین موضوع تبلیغات دور زمین و ارسال وسایل و ادوات برای برگزاری بازی و مسائل گمرکی در ایران نیز از موانع میزبانی تلقی میشود؛ نکته جالبتر دیگر هم موضوع فیلترینگ برخی از شبکههای اجتماعی در ایران است که قبلاً در نامههای AFC این موارد مورد اشاره نهاد ادارهکننده فوتبال آسیا قرار گرفته است، چراکه AFC با اشاره به درآمدزایی پلتفرمهای مختلف، خواستار استفاده از آنها در طول این رقابتهاست.
با این وصف و در شرایطی که هنوز فرمت برگزاری مسابقات مشخص نیست، مدیران فوتبال در ایران امیدوارند اقلاً برگزاری این مسابقات بهصورت متمرکز و در کشوری بیطرف باشد تا ایران لطمهای بیشتر از این بابت نبیند، اما فعلاً برنامهای که فیفا اعلام کرده بر اساس بازیهای رفت و برگشت است و ایران باید برای میزبانی از پنج حریف خود در کشورهای همجوار برنامهریزی کند و باید دید کدامیک از کشورها (بهعنوان مثال قطر، امارات یا عمان) برای میزبانی از مسابقات ایران مناسبتر تشخیص داده خواهند شد.
در این بین البته مسائل کرونایی و شرایط قرنطینهای کشور میزبان نیز برای انجام و برگزاری بازیهای ایران بسیار حائز اهمیت است؛ موضوع عدم میزبانی از مسابقات در ایران یک سویه منفی دیگر هم دارد و آن فشاری است که در برگزاری مسابقات لیگ به مسئولان برگزارکننده این مسابقات وارد خواهد کرد، چراکه عملاً بازیهای ایران در خارج از خانه برگزار میشود و باید برای آن تمهیدات اردویی و آمادهسازی بیشتری اندیشید.
دور دوم بازیهای مقدماتی جامجهانی 2022 در آسیا از شهریورماه جاری آغاز میشود و تا شهریورماه سال آتی ادامه خواهد داشت. 12 تیم به دو گروه ششتیمی تقسیم میشوند و هر تیم 10 بازی بهصورت رفت و برگشت برگزار میکند و در پایان تیمهای اول و دوم دو گروه مستقیم به جامجهانی صعود میکنند و برنده تیمهای سوم هم به مرحله پلیآف میرود. بازیهای دور رفت در شهریور، مهر و آبان 1400 برگزار میشود و در ماههای فروردین، خرداد و شهریور 1401 هم شاهد برگزاری بازیهای دور برگشت خواهیم بود. بدون شک تعامل سرمربی تیم ملی با سازمان لیگ میتواند کمتر لیگ برتر را در فصل جاری با چالش مواجه کند. فشردگی بازیها ممکن است خستگی بازیکنان را بههمراه داشته باشد و شاید گریزی از آن نباشد و بهتر است بازیکنان بدنسازی خوبی را پشت سر بگذارند و از همه مهمتر ریکاوری مناسبی داشته باشند.
عابدزاده در ماریتیمو میماند؟
آینده مبهم امیــــر
هنوز رسانههای پرتغالی خبری از پیشنهاد جدید برای امیر عابدزاده دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران منتشر نکردهاند اما او امیدوار است با 102 سیو در 29 بازی و حضور در رده سوم دروازهبانهایی که بیشترین سیو را در لیگ برتر پرتغال داشتهاند با پیشنهاد بهتری برای بازی در این لیگ مواجه شود و در نهایت تیم خود را در فوتبال پرتغال تغییر بدهد. قرارداد عابدزاده با ماریتیمو پایان یافته و باشگاه بهدنبال تمدید قرارداد این دروازهبان ایرانی است و انجام این کار را به بازگشت امیر عابدزاده از اردوی تیم ملی فوتبال ایران موکول کرده است. علی علیپور دیگر بازیکن ایرانی هم در ماریتیمو حضور دارد اما تکلیف او مشخص است، به این دلیل که یک فصل دیگر با ماریتیمو قرارداد دارد؛ تیمی که این فصل و با درخشش در هفتههای پایانی در جدول مسابقات باقی ماند.
نکته جالب اینکه رسانههای پرتغالی در روزهای اخیر خبر از حضور پیام نیازمند دروازهبان سپاهان در تیم پورتیموننزه دادهاند. در صورتی که حضور این دروازهبان در تیم مورد اشاره نهایی شود، دو دروازهبان تیم ملی در فصل آینده در فوتبال پرتغال با هم رقابت خواهند کرد. چندی پیش به بهانه ادامه حضور امیر عابدزاده در تیم ماریتیمو دروازهبان برزیلی این باشگاه خواستار فسخ قراردادش و بازگشت به فوتبال برزیل شده بود و این بدین معنی است که احتمالاً باشگاه ماریتیمو از تمدید قرارداد با دروازهبان ایرانیاش به یقین رسیده است. در غیر اینصورت به دروازهبان برزیلی اجازه جدایی از باشگاه را نمیداد.
کمتر از دو هفته دیگر دور جدید تمرینات آمادهسازی تیم ماریتیمو آغاز خواهد شد و حضور امیر عابدزاده در تمرینات بدین معنی خواهد بود در فصل جدید هم شاهد حضور او در چارچوب دروازه ماریتیمو خواهیم بود، مگر اینکه در روزهای آتی حضور این دروازهبان در یک تیم جدید رسانهای شود.
خوب است با ژاپن همگروه نمیشویم
ابراهیم صادقی با توجه به اینکه دور رفت را از دست داده بودیم، فشار زیادی روی بازیکنان و کادر فنی وجود داشت. این موضوع از لحاظ ذهنی خیلی خوب مدیریت شد و عملکرد بسیار خوبی در همه دیدارها داشتیم. همه موافق بودیم که نفرات بسیار خوبی داریم و تیم ملی تاکنون این همه بازیکن در کلاس جهانی نداشته است، بهویژه در خط حمله که ترافیک شدید و چالش بزرگی برای تیم ملی وجود داشت، از لحاظ فنی شرایط بهتری نسبت به رقبا داشتیم. حتی مقابل عراق که با اختلاف یک گل پیروز شدیم، میتوانستیم گلهای بیشتری بزنیم و موقعیت چندانی به حریف ندادیم. در سالهای گذشته نتوانستیم اردوها و بازیهای تدارکاتی خوبی داشته باشیم. امتیازهای زیادی از دست داده و شرایط سخت شده بود اما به نظرم خیلی به این مرحله توجه میشود و ما تازه از پیشمقدماتی عبور کردهایم. قدرتهای اصلی در مرحله نهایی باقی ماندهاند. انتظار میرفت ایران با ستارههای خود بهراحتی از دور دوم مقدماتی عبور کند که خوشبختانه این اتفاق هم رخ داد. بهشخصه از همه بازیکنان تیم ملی تشکر میکنم. آنها با تمام وجود بازی کردند و تمرکز لازم را داشتند. کادر فنی هم فضا را بهخوبی مدیریت کرد و به تیم آرامش داد. برای مرحله بعد هم باید از همین امروز برنامهریزی کرد. ژاپن بسیار خوب فوتبال بازی میکند و همگروه نشدن با این تیم اتفاق بسیار مثبتی است. تیمهایی چون عربستان، استرالیا و کرهجنوبی همیشه خوب بودهاند و جذابیت فوتبال هم بهخاطر غیرقابل پیشبینی بودن آن است. نباید بگوییم چون ایران بهتر است، پس حتماً مقابل رقبا پیروز میشود. نسل فعلی تیم ملی میتواند تیم را بهراحتی به جامجهانی ببرد و اینبار صعود از مرحله گروهی جامجهانی باید هدفمان باشد. باید برنامهریزی خوبی انجام بدهیم و تیم ملی بهخوبی حمایت شود تا به مرحله حذفی جامجهانی برسیم. تیم ملی فقط همین بازیکنانی نیستند که در زمین بازی میکنند. بهعنوان نمونه در دور رفت هم همین بازیکنان را داشتیم، اما تیم بهخوبی مدیریت نشد، برنامهریزی نداشت و به بحرین و عراق باخت. سپس آرامش لازم بر تیم ملی حاکم شد و همدلی در تیم به وجود آمد تا ایران نتیجه بگیرد. مشکلی بابت نفرات تیم ملی نداریم و باید با برنامهریزی بهتر به جامجهانی برویم. در سیدبندی هم شرایط خوبی داریم و هدف ما در شرایط فعلی، صعود به جامجهانی است. با این حال با توجه به اینکه در دو جامجهانی متوالی به میدان رفتیم، بازی کردن در این مسابقات نمیتواند هدف اصلی ما باشد، ضمن اینکه از زمانی که اسکوچیچ سرمربی تیم ملی شد، شیوع کرونا اجازه نداد بازی و اردوی تدارکاتی مناسبی داشته باشیم. او خیلی انرژی و وقت گذاشت و جلسات مختلفی با سرمربیان لیگ برتری برگزار میکرد. اسکوچیچ نظر آنها را میپرسید و وحید هاشمیان هم با مربیان در ارتباط بود. من پیش از آن تجربه فعالیت بهعنوان مربی را نداشتم اما از سایر همکارانم میشنیدم که این تعامل پیش از اسکوچیچ وجود نداشت. این مربی همه بازیها را تماشا میکرد و چندین ساعت وقت میگذاشت. او همه بازیکنان را زیر نظر داشت و تیم ملی با او انسجام خوبی پیدا کرد. دیدیم ایران در همه بازیها بر حریف خود مسلط بود و رقبا را تحت فشار میگذاشت. به نظرم اسکوچیچ میتواند کارش را بهخوبی ادامه بدهد و میتوانیم این روند خوب را با او ادامه بدهیم. تصمیمات مهم با فدراسیون فوتبال و هیأترئیسه آن است اما بهعنوان یک مربی میگویم که اسکوچیچ خیلی خوب است و اگر تدارکات بهتری داشته باشد، تیم ملی میتواند بهتر از این هم باشد. مشاوران خارجی در تیمهای فوتبال زنان
نایبرئیس زنان فدراسیون فوتبال از حضور مشاوران خارجی در تیمهای ملی فوتبال زنان خبر داد. شهره موسوی در این باره گفت: «قصد داریم برای تقویت سرمربیان تیمهای ملی فوتبال از مشاوران خارجی استفاده کنیم و این را در دستور کار قرار دادهایم. با توجه به نگاه جدید فدراسیون فوتبال به زنان میخواهیم بهترین مشاوران خارجی در حوزه زنان را انتخاب کنیم. درصدد شناخت آنها هستیم و مکاتبات اداری و بینالمللی این امور را بهزودی انجام خواهیم داد، ضمن اینکه پیشنهاد دادیم در کنار هر سه تیم یک مربی بدنساز حضور داشته باشد و سیستم بدنی بازیکنان تقویت شود. در مجموع فکر میکنم گامی خوب و قوی در حوزه زنان برداشته شده است.» مصاحبه و خبر
هاشمیان و باقری درباره اسکوچیچ نظر بدهند
استیلی: در مورد تیم ملی احساسی حرف نزنیم
حمید استیلی هافبک سابق باشگاه پرسپولیس و تیم ملی در جامجهانی 1998 حرفهایش را در مورد عملکرد تیم ملی اینطور آغاز کرد: «عملکرد تیم ملی خیلی خوب بود و هر چهار بازی را بردند. بازی کامبوج و هنگکنگ را البته نباید حساب کرد، ولی پیروزی برابر بحرین و عراق چون دور رفت هم نتیجه را از دست داده بودیم، خیلی اهمیت داشت. در مرحله بعدی احتمال رفتن ما به جامجهانی با توجه به بازیکنان داخلی خوبی که داریم و همینطور لژیونرهایمان و صعود باشگاهی ما در آسیا نشان میدهد که بچههای ما چقدر قوی هستند.»
شماره 7 سابق پرسپولیس و تیم ملی سپس در واکنش به شایعاتی که پیرامون آینده نیمکت تیم ملی ایجاد شده صحبت کرد و گفت: «الان آقای اسکوچیچ با تیم هماهنگتر شده، ولی در نهایت فدراسیون باید تصمیم بگیرد.» او سپس در واکنش به این سؤال که آیا در آستانه جامجهانی 1998 تغییر سرمربی به تیم ملی کمک کرد یا نه؟ توضیح داد: «ما آن زمان نزدیک بودیم و لمس میکردیم. الان آقای هاشمیان و کریم باقری بهتر میتوانند نظر بدهند؛ به هر حال هم میتوانند نظر فنی بدهند و هم اخلاقی. ما از دور دیدیم و به نظرم آقای اسکوچیچ شخصیت خوبی دارد. به نظرم اما بازیکنان و کادر فنی در این مورد بهتر میتوانند نظر بدهند.» استیلی ادامه داد: «معمولاً زمانی سرمربی را تغییر میدهیم که نتیجه نگیرد. دوم اینکه آن مربی قابلیتهای فنی نداشته باشد. در حال حاضر تیم نتیجه گرفته است. قابلیتهای فنی و اخلاقی را هم باید کسانی که به تیم نزدیک بودهاند، در موردش اظهارنظر کنند. درست است بازیکنان خوبی داشتیم، ولی هماهنگ کردن و کنار هم قرار دادن آنها تبحر خاصی میخواهد.» از استیلی پرسیدیم با توجه به این چهار مسابقه، عملکرد فنی اسکوچیچ را چطور میبیند و او در واکنش به این سؤال بیان کرد: «این چهار بازی نمیتواند ملاک خوبی باشد. بازیکنها و آنهایی که نزدیک تیم بودند بهتر میتوانند نظر بدهند. ما نمیتوانیم مثل عوام احساسی حرف بزنیم.»
مربی هلندی روی نیمکت امارات میماند
جدایی فن مارویک شایعه است
خبرگزاری البیان در خبری ویژه مدعی شد استعفای فن مارویک سرمربی تیم امارات صحت ندارد و این سرمربی هلندی به کار خود در تیم ملی امارات ادامه خواهد داد. این خبرگزاری به نقل از یک منبع رسمی در فدراسیون فوتبال امارات نقل قول داشته که استعفای مارویک فقط یک شایعه است و او در حال برنامهریزی برای ادامه همکاری خود است و میخواهد به کار خود در مسند سرمربیگری تیم ملی امارات ادامه بدهد. فن مارویک در حال برنامهریزی با دستیاران خود برای هماهنگی بیشتر جهت شرکت تیم ملی امارات در دور نهایی مرحله مقدماتی جامجهانی است تا بتواند زمینههای لازم برای صعود امارات به جامجهانی قطر را فراهم آورد. این منبع رسمی با تکذیب چندباره شایعات درباره ادامه همکاری مارویک در تیم ملی فوتبال امارات، اعلام کرده این سرمربی گزینه فدراسیون فوتبال امارات بوده و همچنان هم هست.
نتایج مارویک با امارات در مقدماتی جامجهانی رقم خورد که شاگردان او موفق شدند تا مالزی، تایلند و اندونزی را از پیشرو بردارند و در مسابقه پایانی و جدال برای صدرنشینی و صعود مستقیم به دور نهایی مقدماتی جامجهانی شاگردان ون مارویک موفق به شکست ویتنام شدند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|