عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6781 /
۱۴۰۰ شنبه ۲۲ خرداد
|
سوژه و مصاحبه
مدل بازی ما شبیه عراق است
فریبا: اسکوچیچ نقش مؤثری در تیم ملی دارد
بهتاش فریبا درباره آخرین دیدار ایران برابر عراق که حساسترین بازی هم هست، اینگونه صحبت میکند: «به اعتقاد من عراق به مراتب از بحرین سختتر و خطرناکتر است. آنها همیشه در سطح ملی و باشگاهی ما را اذیت کردهاند. مدل بازی آنها شبیه به ما است و فیزیکی هستند. ضربات ایستگاهی خوبی میزنند و شوتهای از راه دورشان هم پرقدرت است. بنابراین ما نباید به آنها اجازه زدن شوت بدهیم و تا آنجا که میتوانیم در نزدیکیهای دروازه روی آنها خطا نکنیم تا صاحب ضربات ایستگاهی شوند.»
فریبا با ابراز ناراحتی از مصدومیت وحید امیری میگوید: «به طور حتم یکی از بهترین بازیکنان ایران چه در عرصه ملی و چه باشگاهی وحید امیری است. متأسفانه از مصدومیت او به شدت ناراحت شدم و اعتقاد دارم با شرایطی که دارد به دو بازی آینده ایران نخواهد رسید. اول اینکه برای او آرزوی سلامتی دارم و اعتقاد دارم بازیکنان خوبی هستند که میتوانند در دو بازی آینده جانشین امیری باشند.»
مربی پیشین استقلال در پاسخ به این پرسش که گفته میشود احتمال دارد اسکوچیچ در مرحله بعد سرمربی ایران نبوده و الان هم در نتایج تیم ملی تأثیرگذار نیست، میگوید: «الان زمان این صحبتها نیست و نمیدانم چرا بعضیها چنین حرفهایی را انجام میدهند. درست است که تیم ملی کشورمان ستاره دارد اما حضور اسکوچیچ کنار زمین تأثیرگذار است. اسکوچیچ یک مربی مردمی است. به شهرستان میرود و در آنجا بازیها را میبیند اما ما عادت کردهایم کسانی را تحویل بگیریم که درشت حرف میزنند و خودشان را بالاتر از دیگران میدانند. اسکوچیچ نقش تأثیرگذاری در تیم ملی دارد و با شرایطی که ما در این مرحله وارد شدیم تنها یک اردوی کوتاهمدت داشته و با اینکه بازی تدارکاتی هم انجام ندادیم او توانست در تیم ملی موفق باشد.»
بهتاش فریبا که خودش سالها بازیکن تیم ملی بوده و در استقلال نیز به عنوان مربی فعالیت کرده، درباره شرایط تیم ملی برای صعود به جام جهانی میگوید: «مرحله بعد به مراتب تیمها سختتر و پرقدرتتر خواهند بود. بنابراین مسئولان فدراسیون فوتبال باید برنامهریزی دقیقی را انجام داده تا ملیپوشانمان بتوانند با آمادگی کامل در مرحله بعد نمایش قابل قبولی داشته و به جام جهانی صعود کنند.»
شکست بنفیکا مقابل اسپورتینگ
طیبی 18 گله ماند
سومین مسابقه از پنج بازی فینال فصل ۲۱-۲۰۲۰ لیگ برتر فوتسال پرتغال برگزار شد که بنفیکا همانند دیدارهای اخیرش در حضور حسین طیبی در جمع نفرات اصلی، به مصاف اسپورتینگ لیسبون رفت. یاران طیبی در سومین دیدار که جذابتر و نزدیکتر از دو رقابت قبلی بود، در نهایت با اختلاف یک گل در زمین اسپورتینگ مغلوب شدند. اسپورتینگ لیسبون نیمه اول دیدار سوم فینال را با تساوی یک بر یک به پایان رساند اما در نیمه دوم توانست یک گل روی یک ضد حمله بزند و به برتری دو بر یک خانگی مقابل بنفیکا دست یابد. بنفیکا ساعت ۲۱ یکشنبه شب (بیست و سوم خردادماه) در دومین میزبانی در فینال لیگ برتر پرتغال مقابل اسپورتینگ لیسبون قرار میگیرد که در صورت پیروزی، فینال پنجم در اواخر هفته آینده تکلیف تیم قهرمان این رقابتها را مشخص میکند. حسین طیبی، ملیپوش ایرانی تیم فوتسال بنفیکا که در دو فینال قبلی به ترتیب یک و دو گل به ثمر رسانده بود، در دیدار سوم مقابل اسپورتینگ لیسبون نتوانست این روند را دنبال کند و ۱۸ گل این فصل خود را افزایش بدهد.
دوری شش ماهه کمانگر از فوتبال
مصدومیت تلخ ستاره تیم زنان
هنوز 30 دقیقه از دیدار دوستانه تیمهای ملی زنان ایران و بلاروس نگذشته بود و در شرایطی که حریف دو بر صفر پیش بود، مریم ایراندوست مجبور به انجام تعویض اجباری شد و سرشین کمانگر مدافع 27 ساله اما باتجربه تیم ملی فوتبال زنان قادر به ادامه بازی نبود و ایراندوست سمانه چهکندی را به زمین مسابقه فرستاد. پس از معاینات انجام شده مشخص شد که کمانگر به صورت قطعی ماهها از زمین مسابقه دور است و به دلیل پارگی رباط صلیبی نیازمند عمل جراحی است و نمیتواند حتی در شروع فصل جدید رقابتهای لیگ برتر فوتبال زنان نیز برای تیم باشگاهیاش به میدان برود. البته او همچنان همراه کاروان تیم ملی فوتبال زنان ایران در بلاروس حضور دارد و قرار است پس از اتمام اردوی تیم ملی در مینسک بلاروس، همراه دیگر ملیپوشان به تهران بازگردد و پروسه درمانی خود را آغاز کند؛ احتمالاً کمانگر تا شش ماه آینده قادر به حضور در زمین مسابقه نخواهد بود تا پس از آن به مرور زمان بتواند به شرایط ایدهآل خود بازگردد.
از پیشنهاد هیدینک تا دستیاری قطبی و پریرا
پدیده ایرانی کنار دیوار چین
در مسیر مناسب قرار دارم و کنار مربیان بزرگی که کار میکنم، سعی دارم به سطح بالایی برسم. دوست دارم یک روز به عنوان سرمربی کار کنم و قطعاً مثل هر ایرانی که دوست دارد در تیم ملی کشورش مربیگری کند، علاقهمندم به هر عنوانی بتوانم خدمت کنم
گفت و گو
امیر اسدی
شاید تا الان فکر میکردید افشین قطبی به عنوان سرمربی شیجیاژوانگ و مرتضی پورعلیگنجی در قامت بازیکن شنژن، تنها ایرانیهای شاغل در سوپرلیگ چین هستند اما در این گزارش، یک مربی جوان را معرفی میکنیم که دو سه فصلی است در یکی از بهترین لیگهای آسیا فعالیت میکند و البته نامش هرگز سر زبانها نیفتاده. جهانیار محبی، مربی 29 ساله و ایرانی باشگاه هنان است که بعد از دو فصل همکاری با افشین قطبی، این روزها دستیار خاویر پریرا محسوب میشود. محبی که در این ماهها و سالهای گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته، درباره شروع مربیگریاش صحبتهای جالبی را مطرح میکند: «مربیگری من در سن کم در اروپا آغاز شد. به خاطر اینکه در اروپا تحصیل میکردم، در رده پایه شروع به مربیگری کردم؛ تقریباً از سن 17 سالگی و یک دوره هم توانستم در مجارستان و باشگاه واشاش کار کنم. آنها آکادمی خوبی داشتند و بعد از آن چون زندگی اصلیام در اتریش بود، توانستم با دو باشگاه به نامهای فرست وین اف سی، لیندهوف و اف ای سی در رده پایه فعالیت کردم. در این دو تیم روزهای موفقی رقم خورد و من هم در تورنمنتهای بسیاری شرکت کردم چون کارم در اتریش خوب بود توانستم در یک دورهای، فکر میکنم سال 2012 تا 2014 مسئول آکادمی یک تیم اتریشی هم بشوم و این مراحلی بود که در سنین پایه برای من طی شد. در کنار این فعالیتها مدرک مربیگریام را دریافت کردم و الان B یوفا را دارم. من فوتبال را در دستههای سه و چهار اتریش بازی کردم ولی خب احساس کردم شاید استعدادم به عنوان بازیکن بزرگ نشود. به همین خاطر دوست داشتم مربی شوم و تمام تفکر و زندگیام را در همین راستا گذاشتم تا در مربیگری پیشرفت کنم. حتماً میدانید که در فوتبال اروپا برای یک مربی ایرانی که موهای مشکی دارد، مشکل است که خیلی راحت تیم بگیرد اما بعد از یک مدت که خیلی به من اطمینان کردند توانستم در تیمهای بزرگسال اتریش هم به عنوان آنالیزور فعالیت کنم.»
مربی جوان ایرانی که با سختیهای فراوان به این نقطه از مربیگری رسیده، در مورد آشنایی با افشین قطبی و چگونگی همکاری با او هم صحبت میکند: «زمانی که پرسپولیس در ایران قهرمان شد و مربیاش افشین قطبی بود، من تمام بازیها را دنبال میکردم و حتی به ورزشگاه میرفتم. همین مسأله باعث شد تا رابطهای با افشین قطبی از طریق ایمیل برقرار کنم و از همان زمان به بعد با ایشان در ارتباط بودم. برخی اوقات در مورد مسائل مختلف به یکدیگر ایمیل میفرستادیم و حتی زمانی که قطبی در ژاپن مربیگری میکرد به این کشور رفتم و تمرینات باشگاه شیمیزو را از نزدیک دیدم. سعی کردم با افشین قطبی به عنوان کسی که میتوانست الگوی من در مربیگری باشد، رابطه برقرار کنم و یاد بگیرم. فکر میکنم سال 2016، زمانی که قطبی سرمربی بوریرام در لیگ تایلند شد، نیاز به یک آنالیزور داشت و قطبی هم چون کار و تلاش مرا دیده بود، از من دعوت به همکاری کرد تا به او ملحق شوم. این اولین مسیری بود که توانستم به مربیگری حرفهای برسم. همانطور که میدانید با مربیگری در ردههای پایه، هرگز برچسب حرفهای به شما نمیچسبد اما حضور در بوریرام افتخار بزرگی برای من بود تا سابقه مربیگریام آغاز شود. پیش قراردادم را هم امضا کردم اما متأسفانه زمانی که میخواستم به تایلند سفر کنم، کار قطبی بعد از سه ماه و نیم به پایان رسید و من هم نتوانستم آن پروژه را با او آغاز کنم. با هم در ارتباط بودیم که تیمی از چین به نام شیجیاژوانگ که از لیگ حرفهای سقوط کرده بود، سراغ قطبی آمد و طرفین در هنگکنگ با یکدیگر ملاقات کردند. نوامبر 2016 بود که همان شب قطبی با من تماس گرفت تا همکاری را آغاز کنیم. من هم چشم بسته قبول کردم و شروع به همکاری کردیم.»
شاید کمتر شنیده بودید که شیجیاژوانگ دو فصل از زوج مربیگری ایرانی استفاده کرد اما محبی حالا توضیحاتی درباره فعالیت کنار قطبی ارائه میدهد: «فصل بسیار خوبی را در شیجیاژوانگ داشتیم و یکسری رکوردها جابهجا شد. ما یک فصل و نیم آنجا بودیم و بعد از آن یکسری از بازیکنان ما مصدوم شدند که نتوانستیم به کارمان ادامه بدهیم و قطبی با باشگاه چینی قطع همکاری کرد. بعد از جدایی او، باشگاه از من خواست که بمانم اما به خاطر قطبی قبول نکردم. سپس قرار بود با هیدینک در تیم المپیک چین همکار شوم اما این اتفاق هم رخ نداد. بعد از چند ماه با قطبی به ایران آمدیم و در فولاد کارمان را آغاز کردیم. در فولاد برنامه ما خوب پیش رفت و جوی ایجاد شد که انتظارها را بالا برد. موقعی که فصل تمام شد، فولاد با قطبی به توافق نرسید. البته بحثهایی بود که قطبی سرمربی پرسپولیس یا تیم ملی شود. پرسپولیس اما کالدرون را آورد و تیم ملی هم با ویلموتس به توافق رسید. من فکر میکنم در آن مقطع اگر قطبی میتوانست روی نیمکت تیم ملی بنشیند، الان چنین شرایطی را تجربه نمیکردیم. چند ماه بعد باشگاه چینی با مربی بلغار به نتیجه نرسید و به همین خاطر دوباره سراغ قطبی آمد. از 13 بازی نیمفصل دوم توانستیم 10 دیدار را ببریم و توانستیم تیم را به سوپرلیگ برسانیم. بعد از صعود متأسفانه کرونا آغاز شد و ما به خاطر اینکه نتوانستیم در خانه بازی کنیم و دیدارها به صورت پلیآف برگزار میشد و بازیکنان خارجی هم کنارمان حضور نداشتند، نتوانستیم نتایج خوب ابتدایی را ادامه بدهیم و تیم سقوط کرد. آن هم با توجه به اینکه ما پنج یا شش بازی از 15 بازی را برده بودیم و تیمهایی حضور داشتند که فقط یکی دو دیدار را با پیروزی به پایان رسانده بودند. ماهیت دیدارهای پلیآف همین است که عملکرد درازمدت ملاک قرار نمیگیرد، شبیه جام حذفی برگزار میشود و ما هم به همین دلیل سقوط کردیم. به خاطر عملکرد مناسب قطبی، باشگاه از ما دعوت به همکاری دوباره کرد اما با توجه به ورشکستگی چند باشگاه، شیجیاژوانگ در سوپرلیگ ماند. من هم فکر کردم مقطعی رسیده که باید یک پله جلو بروم و تغییری در زندگیام ایجاد کنم. در مربیگری بعضی اوقات نیاز است که ریسک کنی، پروژههای مختلف را برداری و در تیمهای مختلف فعالیت کنی. حالا یا در درازمدت موفقیتآمیز خواهد بود یا نه. در ژانویه 2021، دو سه تیم بودند که به من پیشنهاد دادند. هم در اتریش و هم در چین. با خودم گفتم زمانش رسیده که به این پیشنهادها نگاه و بررسیشان کنم. تصمیم گرفتم به تیم هنان جواب مثبت بدهم. دلیل اصلی اتخاذ این تصمیم، حضور سرمربی اسپانیایی در هنان بود. خوشبختانه اینجا گروهی داریم که همه اروپایی هستند. کمک اول ایتالیایی است که قبلاً در میلان و لیگ برتر کار کرده. مربی دوم یک اسپانیایی است که در کشورش کلاسهای مربیگری را تدریس میکند. مربی بدنساز انگلیسی است و در لیگ برتر نیز فعالیت کرده. حس کردم اگر با مربیان اروپایی ادامه بدهم، در آینده به سودم خواهد بود. ضمن اینکه من زمان همکاری با قطبی همیشه آنالیزور بودم و دوست داشتم به یک سطح بالاتر برسم که در هنان این اتفاق رخ داد. الان هم مربی هستم و هم مدیریت آنالیز را بر عهده دارم و از فوریه 2021 هم کارم را آغاز کردهام.»
جهانیار محبی درباره شرایط همکاریاش با هنان و سرمربی اسپانیایی این تیم میگوید: «سرمربی اسپانیایی که من کنار او کار میکنم، سابقه مربیگری در لیگ برتر انگلیس را دارد و حتی در چمپیونشیپ هم توانسته موفق باشد. او در اسپانیا هم کار کرده و وقتی هم کمک مربی بود، معمولاً مغز متفکر تیمهایش بوده و سابقه همکاری با کرویف و رافائل بنیتز را در کارنامه دارد. او قبل از حضور در چین، مدیر ورزشی فولام در لیگ برتر بود. دلیل تصمیم او برای حضور در لیگ چین این بوده که از حضور به عنوان نفر دوم و همچنین پست مدیر ورزشی کنارهگیری کند و مرحله جدیدی از زندگی خودش را به عنوان سرمربی آغاز کند. من هم احساس کردم پروژهای که پریرا برداشته جالب است و ما میتوانیم کنار یکدیگر به موفقیت برسیم و هارمونی جالبی درست کنیم تا نتایجی خوب را رقم بزنیم. فلسفه مربیگری پریرا مثل تمام مربیان اسپانیایی، فوتبال مالکانه است و همچنین به دلیل حضور در انگلیس، بازی فیزیکی را هم در برنامههای خود دارد. به همین خاطر هم فوتبال مالکانه را در دستور کار قرار میدهد و هم بازی فیزیکی. من آینده این کادر مربیگری را در اروپا میبینم اما پریرا نیمنگاهی هم به لیگهای آسیایی و حتی ایران دارد.»
مربی ایران هنان درباره اهداف مربیگریاش میگوید: «به عنوان کسی که ایرانی است و در دنیای مربیگری برای خودش رزومه میسازد، سخت است بتوانی خیلی زود پیشرفت کنی چون مربیان بسیاری از برزیل، اسپانیا و پرتغال در فوتبال اروپا حضور دارند که با ایجنتهای بزرگ و ساپورت رسانهای به سطوح بالاتر میرسند و همین مسأله کار را مشکل میکند. برای ما و مربیانی که ایرانی یا آسیایی هستند، در این شرایط مشکل است رقابت نابرابر داشته باشند. البته در مسیر مناسب قرار دارم و کنار مربیان بزرگی که کار میکنم، سعی دارم به سطح بالایی برسم. دوست دارم یک روز به عنوان سرمربی کار کنم و قطعاً مثل هر ایرانی که دوست دارد در تیم ملی کشورش مربیگری کند، علاقهمندم به هر عنوانی بتوانم خدمت کنم. ضمن اینکه امیدوارم تجربیات خود را در اختیار کشورم بگذارم و این یکی از اهدافم است. اینها دستیافتنی هستند و فقط نیاز است تا یک مقدار زمان بگذرد و شرایط مهیا شود. برای تیم ملی هم آرزوی بهترینها را دارم و فکر میکنم بازیکنان ایرانی استعداد بالایی دارند و لیاقتشان این است که با بهترین تیمهای دنیا بازی کنند.»
زرینچه: شکست عراق دور از دسترس نیست
نقش اسکوچیچ را کمرنگ نکنیم
جواد زرینچه، پیشکسوت فوتبال ایران معتقد است نباید ملیپوشان فریب پیروزیهای متوالی را بخورند و مقابل عراق با تمام قوا به میدان بیایند. زرینچه ابتدا در خصوص پیروزی سه بر صفر ایران برابر بحرین از مرحله انتخابی جامجهانی میگوید: «شرایط برای تیم ملی تا حدودی سخت شد اما بازیکنان ما نمایش قابل قبولی داشتند و نمیتوان انتظار زیادی از آنها داشت. در درون دروازه و خط دفاع، بازیکنان ما تقریباً بدون اشتباه بودند البته باید هماهنگی بیشتری پیدا کنند. در خط هافبک هم بخصوص در نیمه دوم، هافبکهای ما بازی بهتری از خود ارائه دادند و توانستند موقعیتسازی کنند و در خط حمله هم دیدیم که مهاجمان ما از توپهای به دست آمده، استفاده کرده و سه بار دروازه بحرین را باز کردند؛ هر چقدر زمان بازیها بگذرد، تیم ملی ما هماهنگتر و یکدستتر خواهد شد و این بر قدرت تهاجمی ما خواهد افزود.»
مقابل بحرین، لژیونرها توانستند بازی قابل قبول و درخشانی را ارائه بدهند. زرینچه در مورد عملکرد لژیونرهای حاضر در تیم ملی هم صحبت میکند: «خوشحالم که چند لژیونر خوب در تیم ملی داریم. تجربیاتی که آنها در اروپا به دست آوردند، کاملاً در این بازی به کمک ما آمد و دیدیم که نمایش قابل قبول و هماهنگ بودن طارمی و آزمون باعث شد که طلسم دروازه بحرین شکسته شده و تیم ما توانست دروازه بحرین را باز کند. در مجموع لژیونرهای ما در زمان حضورشان در زمین، بدون استرس و حساب شده بازی کردند و این نشان داده کار با مربیان اروپایی و تیمهای حرفهای چقدر در روند فوتبال آنها تأثیر گذاشته است.»
مدافع پیشین تیم ملی درباره نقش اسکوچیچ در موفقیتهای تیم ملی میگوید: «متأسفانه برخی میگویند بدون اسکوچیچ هم میتوانستیم بحرین را ببریم؛ چنین اظهارنظرهایی درست نیست؛ مگر میشود تیم ملی بدون کادر فنی باشد؟ اسکوچیچ با توجه به حضور چندین سالهاش در ایران شناخت خوبی از بازیکنان دارد. او و اعضای کادر فنی حریف را به خوبی آنالیز کرده بودند، بنابراین نمیتوان نقش این سرمربی را در پیروزی برابر بحرین کمرنگ توصیف کرد. هیچ مربیای دلش نمیخواهد تیمش شکست بخورد و اسکوچیچ هم از این قاعده مستثنی نیست. او به همراه کادر فنی تمرکزشان را برای دیدار باقیمانده با عراق خواهند گذاشت تا بتوانند با این پیروزی به مرحله بعد صعود کنند. این مسأله دور از دسترس نیست و ما میتوانیم موفقیت تیم ملی را ببینیم.»
بختیاریزاده: امیری در فاز تهاجمی مفیدتر است
یک سر و گردن از عراق بالاتر هستیم
سهراب بختیاریزاده سالها در خط دفاع تیم ملی به میدان رفت و حتی در جام جهانی 2006 و بازی مقابل آنگولا نیز توانست دروازه حریف را باز کند و گل بزند. سهراب که چند سالی است به جرگه مربیان پیوسته و در این عرصه نیز تجربیاتی به دست آورده، درباره شرایط تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی میگوید: «ابتدا باید بگویم پیروزی برابر بحرین از چند جهت برای ما مهم بود. یکی اینکه با کسب سه امتیاز این بازی موقعیت ما در جدول تغییر کرد تا شانس خوبی برای صعود از این گروه داشته باشیم. مسأله دیگر پیروزی در خاک بحرین بود که در گذشته چنین بردی را تجربه نکرده بودیم. قطعاً این برد برای فوتبال ملی ما روحیهبخش بود و میتوانیم در بازیهای بعدی با آرامش بیشتری بازی کنیم.»
با اینکه چند روز از بازی مقابل بحرین گذشته اما بختیاریزاده به تحلیل این دیدار میپردازد: «در نیمه اول بازی با بحرین مهاجمان ما چندان صاحب موقعیت نشدند ولی در نیمه دوم با تعویضهایی که کادر فنی انجام داد شرایط تغییر کرد. با توجه به سرعت آزمون و طارمی و قدرت تمام کنندکی آنها، قابل پیشبینی بود که بتوانیم از عمق خط دفاعی بحرین به آنها ضربه بزنیم. در ضمن ورود سامان قدوس به زمین هم شرایط را تغییر داد. ما با تعویضهایی که انجام دادیم، جریان بازی را در اختیار گرفتیم و در موقعیتسازی هم خوب عمل کردیم.»
مدافع پیشین تیم ملی با اشاره به مصدومیت وحید امیری نیز میگوید: «امیری فوتبالیست توانمند و شایستهای است که در فاز تهاجمی مفیدتر است و بیشتر خودش را نشان میدهد. امیری واقعاً در خدمت تیم است و غیبت این بازیکن در تیم ملی اتفاق خوبی نیست. امیدوارم امیری هر چه زودتر خوب شود و دیگر بازیکنان هم بتوانند به خوبی جای وی را پر کنند.»
بختیاریزاده در ارتباط با شانس تیم ملی برای صعود از این گروه میگوید: «در حالت کلی فوتبال ما یک سر و گردن از تیمهایی که با آنها همگروه هستیم بالاتر است. مشکلی بابت بازی با کامبوج نخواهیم داشت و مهمترین بازی برابر عراق خواهد بود. آنها حریفی سرسخت و تیمی با کیفیت هستند. باید برابر عراق باهوش فوتبال بازی کنیم و کمترین اشتباه را داشته باشیم. آنها قطعاً برابر ایران انگیزهای مضاعف خواهند داشت ولی اگر بازی معمولی خودمان را انجام بدهیم قطعاً آنها را شکست خواهیم داد.»
اعضای فراکسیون ورزشی نمیتوانند عضو ستاد انتخاباتی باشند
صادق رئیسیکیا
آیا رئیس و اعضای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی میتوانند عضو ستاد تبلیغات انتخاباتی یکی از نامزدهای ریاست جمهوری باشند؟
پاسخ:
عضویت رئیس و اعضای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در ستاد تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری، از این جهت که زمینهساز تعارض منافع بین وظایف نمایندگی و تمایلات شخصی و جناحی نماینده و حقوق مردم است و به لحاظ اصولی نیز مغایر با اصل تفکیک قوا میباشد و در بر دارنده سوگیری نسبت به دیگر نامزدهای ریاست جمهوری است متناسب با شأن نمایندگی مجلس شورای اسلامی نمیباشد.
عراق با ایران قابل مقایسه نیست
امیر حاجرضایی
شروع ایران با هنگکنگ را نمیتوان به عنوان نمره قبولی برای تاکتیک تیم ملی منظور کرد. برد قاطعانهای داشتیم اما ناهماهنگی در بسیاری از دقایق بازی برای تیم ملی ایران رقم خورد. این اشتباهات به خاطر آسودگی بازی به ضررمان نشد تا بتوان از دیدار با هنگکنگ به عنوان سه امتیاز روحیهبخش و تدارکاتی اسم برد. ترکیب تیم ملی ایران در شروع دیدار با بحرین مناسب با تفکرات گلزنی نبود. تیمی که میخواهد به گل برسد نیاز فراوان به تغذیه مهاجمانش دارد. هرچه از زمان بازی گذشت ضعف انفرادی بازیکنان بحرین مقابل ستارههای ایران مشهودتر شد. همین امر نیز سبب شد کادر فنی تیم ملی در بین دو نیمه بهترین تدبیر را تصمیمگیری کرده و با حضور سامان قدوس، بار هجومی خط میانی را افزایش بدهد. تغییری که وحید امیری را آزادانه در میانه میدان قرار داد تا بیمحابا روی دروازه بحرین ایجاد خطر شود. ۱۶ بازیکن ترازاول در سطح آسیا داریم. ستارههای جهانی در ترکیب داریم که داشتن آنها آرزوی هر کشوری است. آنها سلاطین طلایی فوتبال ایران هستند. به نظرم بهترینها را در اختیار داریم. هوش بالای آنها با شناخت دقیق و بازیخوانی بهتر کادر فنی در نیمه دوم باعث پیروزی و خودنمایی خط حمله ایران مقابل بحرین شد. بازی با بحرین به دلیل حساسیتها و حاشیههای همیشگیاش مهم شده بود؛ در غیر اینصورت هیچوقت آنها در قوارههای بازیکنان ایران نبودهاند. اسکوچیچ و دستیارانش نشان دادند با هوش عمل میکنند. قبل از هر مسابقه سه مرحله برای شناخت حریف داریم. بخش اول آنالیز تیمها است. مرحله دوم طراحی برای رسیدن به نتیجه است. مهندسی یک تیم بسیار اهمیت دارد اما سختتر از این مرحله، اجرای تاکتیکها در زمین مسابقه است. تیم ملی ایران در نیمه اول بازی با بحرین دچار مشکل در اجرای تاکتیکهایش شد اما آگاهی و بلوغ کادر فنی در بین دو نیمه کمک کرد تا تیم ملی ایران شرایط را به نفع خودش تغییر بدهد. فکر میکنم بیشترین دریبل را از هافبکهای تیم ملی دیدیم. بحرینیها نمیتوانستند جلوی قدرت فکری بازیکنان ایران را بگیرند. برد مقابل بحرین کمک زیادی به تیم ملی در مسیر صعود به جام جهانی کرد. بردی تاریخی که اعتماد به نفس اعضای تیم ملی را برای ادامه رقابتها افزایش داد. پیروزی دلچسب و تاریخی که مسیر موفقیت در بازی با عراق را نیز هموار کرد. دیدارهای تیم ملی ایران در ۵۰ سال اخیر با عراق همیشه پیچیده بوده است. کار سختی داریم اما من فکر میکنم نبوغ بازیکنان ایران با عراق هم قابل مقایسه نیست. در دیدار با عراق حق کوچکترین اشتباه را نداریم. شرط بردن همین است. خیلیها دوست دارند تیم ملی را نقد کنند.
افراد غیر کارشناس هم کارشناس شدهاند. اگر کسی من را قبول دارد از او خواهش میکنم تحلیلهایش را برای زمان دیگری نگه دارد. الان وقت حمایت است و آقایان بستههای فنی خود را برای تخریب سرمربی و بازیکنان به یک هفته دیگر موکول کنند.
لژیونرها
کلید انتقال سردار در دست بلوتی
دوباره آزمون، دوباره رم
از چندی پیش رسانههای روسی و ایتالیایی از علاقه باشگاه رم و ژوزه مورینیو سرمربی این تیم برای جذب سردار آزمون خبر دادند و اکنون به نظر میرسد احتمال جذب این مهاجم ایرانی بیشتر شده است. نشریه کوریره دلو اسپورت که در رم منتشر میشود از آغاز مذاکرات برای جذب آزمون خبر داد. طبق اعلام کوریره، کلید انتقال سردار به پایتخت ایتالیا، شکست مذاکرات میان رم و تورینو بر سر انتقال آندره آ بلوتی است. این نشریه با تیتر تورینو از درخواست خود پایین نمیآید و جالوروسیها با اطرافیان فوتبالیست ایرانی تماس گرفتهاند نوشت: «بدیهی است که آنچه مورینیو و هواداران را بیشتر مورد توجه قرار میدهد، ورود به بازار نقل و انتقالات است. اخبار روز از شکست مذاکرات با تورین برای جذب آندره بلوتی خبر میدهند. رئیس باشگاه تورینو درخواست 30 میلیونی برای جذب بلوتی را رد میکند. اگر تماسی بین دو طرف گرفته نشود، این معامله بسته میشود. به همین دلیل رم با اطرافیان آزمون بازیکن ایرانی زنیت سن پترزبورگ که قراردادش در سال 2022 به پایان میرسد، تماس گرفته است.»
به نظر میرسد مورینیو طرفداران زیادی بین بازیکنان دارد و در صورت پیوستن ژکو به یوونتوس، آزمون میتواند زیر نظر او رشد کند. سردار متولد 1995 است و قد او نیز 1/86 سانتیمتر بوده و او یکی از هزاران «مسیها» در دنیای فوتبال است. به او لقب مسی ایرانی را دادهاند. باید دید که زنیت برای صدور رضایتنامه او چقدر میخواهد. در واقع جزئیات بیشتری در دست نیست. آزمون امسال 26 ساله شده و در 83 بازی برای زنیت 52 گل به ثمر رسانده است. ستاره ایرانی در فوریه سال 2019 با رقمی در حدود 12 میلیون یورو به زنیت پیوست و تا ژوئن سال 2022 با این باشگاه قرارداد دارد.
شجاع در الریان میماند
بازگشت خلیلزاده به ایران منتفی شد
نشریه استاد الدوحه در خبری از حضور شجاع خلیلزاده برای یک فصل دیگر در جمع بازیکنان الریان خبر داد تا بدین ترتیب شایعات بازگشت او به فوتبال ایران نیز منتفی شود. استاد الدوحه نوشت: «شجاع خلیلزاده مدافع ایرانی، در حال آمادهسازی خود برای دومین فصل حضور در الریان است، جایی که او در کنار یاسین براهیمی الجزایری در ترکیب اصلی تیم قرار گرفت. پیشبینی میشود که الریان سه بازیکن خارجی خود را تغییر بدهد چرا که این باشگاه رسماً جدایی گابریل مرکادو آرژانتینی را اعلام کرد و انتظار میرود که یوهان بولی ساحل عاجی و فرانک کوم کامرونی نیز به مرکادو بپیوندند.» شجاع خلیلزاده در فصل گذشته پس از پایان قراردادش و با انتقالی آزاد از پرسپولیس به الریان پیوست. او در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا فصل گذشته که در دوحه برگزار شد برای تیم ایرانی به میدان رفت و در صعود پرسپولیس به دیدار فینال کمک کرد.
استاد الدوحه در ادامه نوشت: «این درخشش خلیلزاده از مرحله گروهی تا دیدار نیمه نهایی با پرسپولیس، باعث شد تا الریان او را به خدمت بگیرد و این بازیکن به الرحیب (لقب الریان) ملحق شود. شجاع خلیلزاده در لیگ ستارگان در 13 مسابقه برای تیم الریان به میدان رفت که طی آن سه کارت زرد دریافت کرد. وی همچنین در دیدار با قطر اس سی که با نتیجه دو بر صفر به سود الریان به پایان رسید، یک گل به ثمر رساند. علاوه بر این، او در جریان پیروزی سه بر یک مقابل الوکره نیز یک گل وارد دروازه حریف کرد. در جام امیر نیز این بازیکن در جریان پیروزی دو بر صفر مقابل الدحیل در بازی نیمه نهایی و صعود الریان به مسابقه نهایی، به تیمش کمک کرد تا الرحیب در دیدار فینال که اکتبر برگزار میشود، مقابل السد به میدان برود. در سطح لیگ قهرمانان آسیا هم شجاع خلیلزاده در هر شش بازی الریان که در گوای هند برگزار شد، به میدان رفت.»
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو