عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6769 /
۱۴۰۰ چهارشنبه ۵ خرداد
|
در چنین روزی ۵ خرداد ۱۳۸۰
دعوای حقوقی میناوند و اشتورم گراتس
«هانس کارتنیک» رئیس باشگاه فوتبال اتریشی «اشتورم گراتس» روز شنبـــه اعلام کرد که در صورت واریز مبلغ 5 میلیون شیلینک (365 هزار یورو) بـــــه صندوق این باشگاه، حاضر است قرارداد مهرداد میناوند، ملیپوش ایرانی را پیش از موعد لغو کند.
میناوند ماهها پیش از این به کارتنیک گوشزد کرده بود که مایل به ادامه بازی در اشتورم نیست چرا که تیمهای مهمتر اروپایی علاقهمند به عقد قرارداد با وی هستند.
میناوند میگوید که با گذشت سه سال، مدت قراردادش با اشتورم به پایان رسیده است لیکن کارتنیک با استناد به یک زیرنویس این قرارداد، مدعی است میناوند تا یک سال دیگر متعهد به بازی در اشتورم است.
تیم اشتورم که در پایان مسابقات بوندسلیگای اتریش در رده چهارم قرار گرفت و از حضور در جام اتحادیه باشگاههای اروپا محروم شد، در آستانه تغییر و تحولات بنیادینی قرار دارد.
رئیس اشتورم قصد دارد با جذب بازیکنان جوانتر و عدم تمدید قرارداد چند بازیکن مسنتر، وضعیت این تیم را بهبود بخشد. در این ارتباط شایعههایی مبنی بر جذب یک ستاره فوتبال 25 ساله هلندی به اشتورم منتشر شده است.
تنها امیدهای باقی مانده برای اشتورم در حال حاضر رویاس از شیلی، آرنولد وتل اتریشی و سابلیچ از کرواسی هستند. کارشناسان نسبت به اینکه اشتورم بتواند دوران درخشان سه سال گذشته خود را در آینده تکرار کند تردید دارند. این تیم نخستین تیم فوتبال اتریشی است که توانست سه سال پیاپی در جام باشگاههای اروپا حضور داشته باشد.
چند نکته از لیست تیم ملی
بازگشت بالهای پرواز و جا ماندن آقای گل از پرواز
تیم ملی بازیهای سخت و نفسگیری در خردادماه دارد. بعد از مدتها بالاخره قرار است تکلیف گره سردرگم گروه ما باز شود و تیمهای مدعی در بحرین به مصاف هم بروند. روز گذشته لیست تیم ملی هم اعلام شد و حالا میدانیم در بحرین باید دل به چه کسانی ببندیم.
اتفاق خوب لیست تیم ملی؛
بازگشت بالهای پرواز
لیست جدید دراگان اسکوچیچ برای تیم ملی با بازگشت دو ستاره همراه بود. ستارههایی که پیش از این یکی از بازیکنان ثابت تیم ملی بودند اما به دلیل غیبت طولانیمدت در اردوی تیم ملی حالا میشود از آنها به عنوان شگفتیهای لیست جدید نام برد. علیرضا جهانبخش و مهدی ترابی دو بازیکنی هستند که اسکوچیچ با دعوت از آنها تقریباً چهره تیم نهایی را برای رقابت در بازیهای باقیمانده جامجهانی مشخص کرد.
به گزارش سایت فوتبال ۳۶۰، علیرضا جهانبخش غایب بزرگ اردوهای اخیر تیم ملی بود و این غیبت به نیمکتنشینی او در برایتون ارتباط داده میشد. وضعیت این بازیکن ایرانی در لیگ برتر انگلیس تغییری نکرده اما گویا اسکوچیچ بالاخره تصمیم گرفت او را برای بازیهای حساس باقیمانده دعوت کند.
مهدی ترابی هم بعد از حضور در قطر و به دلیل افت و مصدومیت مدتی از تیم ملی دور ماند. در یک دوره هم که اسکوچیچ نام این بازیکن را در لیست قرار داده بود به دلیل مقررات کرونایی و قرنطینه ترابی او نتوانست در تمرینات حاضر شده و ساسان انصاری جانشین او شد.
حالا حضور این دو بازیکن در اردو میتواند از نظر روحی و فنی کمک بزرگی برای اسکوچیچ باشد. تقویت جناحین تیم ملی اتفاقی است که با دعوت این دو بازیکن خواهد افتاد. مهدی ترابی در بهترین شرایط روحی و فنی به سر میبرد و علیرضا جهانبخش انگیزههای زیادی برای درخشیدن با پیراهن تیم ملی و نشان دادن تواناییهایش دارد. خط هافبک با حضور این دو بازیکن در کنار خط حملهای که از بهترینهای اروپا بودند امیدهای ایران برای صعود به جامجهانی را به بالاترین حد ممکن رسانده است.
جامانده بزرگ؛ آقای گل لیگ
قربانی درخشش آزمون و طارمی
زدن 17 گل تا هفته بیست و سوم لیگ برتر، آماری فوقالعاده برای سجاد شهباززاده محسوب میشود. با این حال، این آمار هم باعث نشده او فرصت پوشیدن پیراهن تیم ملی را پیدا کند. مشکل اینجاست که تیم ملی در فصل جدید فوتبال، هیچ مسابقه دوستانهای انجام نداده تا شهباززاده، پاداش این درخشش طولانی مدت را بگیرد. برای انتخابی جام جهانی هم، فهرست پرتعداد لژیونرهای آماده باعث شده او در لیست ابتدایی هم جایی نداشته باشد.
در لیستی که اسکوچیچ برای بازیهای باقی مانده دور دوم انتخابی اعلام کرده، فقط یک مهاجم لیگ برتری وجود دارد. بقیه مهاجمان، همگی لژیونر هستند. طارمی و آزمون، فصلی رویایی را پشت سر گذاشتهاند و سالهاست، پای ثابت خط حمله تیم ملی محسوب میشوند. جهانبخش و انصاریفرد هم لژیونرهای ثابت سالهای اخیر تیم ملی بودهاند. کاوه رضایی، این فصل با وجود مصدومیت و فراز و نشیب زیاد آمار نسبتاً خوبی داشته و در لیست ابتدایی قرار گرفته است. اسکوچیچ هم ترجیح داده به عنوان تنها سهمیه لیگ برتری در خط حمله، بین قایدی و شهباززاده روی مهاجم استقلال حساب باز کند.
فارغ از تواناییهای فنی قایدی، تفاوت سبک بازی او با سایر مهاجمان تیم ملی هم در این انتخاب بیتأثیر نیست. سبک بازی شهباززاده، شباهت زیادی به طارمی، آزمون و انصاریفرد دارد. قایدی اما مهاجمی سریع و تکنیکی با قد کوتاه محسوب میشود که میتواند دست اسکوچیچ را در خط حمله بازتر کند. بخصوص اگر بازیهای تیم ملی گره بخورد و نیاز به بازیکنی با خصوصیات متفاوت، برای تغییر شرایط مسابقه باشد.
شاید اگر شهباززاده با این فرم، در هر پستی غیر از خط حمله بازی میکرد میتوانست امیدوار باشد در لیست نهایی هم قرار بگیرد. از شانس بد او اما، بهترین لژیونرهای فوتبال ایران همگی در پست او بازی میکنند و جایی برای رسیدنش به لیست اولیه هم باقی نمیگذارند.
لیست تیم ملی؛ همان همیشگی
منوی سیاه و سفید
میعاد نیک
لیست مدعوین به آخرین اردوی تیم ملی فوتبال ایران پیش از برگزاری رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در حالی توسط دراگان اسکوچیچ، سرمربی کروات یوزها رونمایی شد که چندین تغییر نسبت به اردوهای پیشین، نظرات مختلفی را از سوی منتقدین، کارشناسان و قاطبه جامعه هواداری به سمت نیمکت تیم ملی گسیل داشته. دراگان اسکوچیچ که هنوز هم نتوانسته در یک دیدار حساس و رسمی تواناییهایش را به چالش بکشد، برای رویارویی ملیپوشان ایران با تیمهای چغر و گردنکلفت بحرین و عراق با ترکیبی متشکل از ستارههای همیشگی و چند بازیکن جدید پا به جهنم منامه خواهد گذاشت.
مطابق ادوار پیشین که سلیقه مربیان تیمهای ملی باعث بروز سؤالاتی از کادرفنی جهت چرایی دعوت از برخی بازیکنان و عدم بهکارگیری عدهای دیگر بهوجود میآمد، در آستانه دیدارهای حساس تیم ملی نیز بار دیگر شائبههای زیادی در همین مورد پدید آمده. دراگان اسکوچیچ برای حراست از سنگر توری یوزها طی ۴ دیدار آتی، ۴ سنگربان را به اردوی تیم ملی فراخوانده که قطعاً یکی از آنها در پایان اردو و پیش از عزیمت ملیپوشان به کشور بحرین، خط خواهد خورد. نکته اینکه به جز رشید مظاهری که به اردو فراخوانده نشد، علیرضا بیرانوند با سابقه نیمکتنشینیهای پیاپی در لیگ برتر بلژیک و تیم رویال آنتورپ هنوز هم بخت اصلی حضور فیکس در تیم اسکوچیچ خواهد بود و درخشش امیر عابدزاده و جوانترهای لیگ داخلی نیز احتمالاً مقابل تجربههای بینالمللی او شانس زیادی نخواهند داشت.
کمربند دفاعی تیم ملی اما مطابق همیشه آنقدرها هم محکم نیست و شاید نتواند خیالمان را از ضدحملات مرگبار عراقیها و بحرینیها راحت کند. حضور شجاع خلیلزاده، مرتضی پورعلیگنجی و سیدمجید حسینی از نکات مثبت لیست مذکور است اما میدان دادن مجدد به محمدحسین کنعانیزادگان که حاشیههایش همیشه بر کیفیت فنیاش برتری داشته و بارها نشان داده که مرد میدانهای بزرگ نیست، نگرانیها را افزایش میدهد؛ آنهم در شرایطی که عزتالله پورقاز کیفیت بهمراتب بهتری را نشان داده و از لیاقت بالاتری برای پوشیدن پیراهن سپید برخوردار است. در بالهای تدافعی تیم ملی ایران نیز باز هم خبری از حضور وریا غفوری، رامین رضاییان و محمد نادری نیست تا تقریباً شایعههای غیر ورزشی پیرامون عدم دعوت دو نفر اول رنگ و بوی واقعیت به خود بگیرند و احتمالاً درخشش نسبی تنها مدافع چپ کلاسیک شاغل در فوتبال ایران هم از چشمان اسکوچیچ دور مانده باشد.
خط میانی یوزها هم با مصدومیت نابههنگام علی کریمی ممکن است با چالشی جبرانناپذیر مواجه شود اما عدم توجه دراگان اسکوچیچ به درخشش فرشید اسماعیلی و امید ابراهیمی و اعتماد مجدد به کمال کامیابینیا از مهمترین نکاتی است که باید مورد بررسی قرار بگیرند. انگار یک استاندارد دوگانه در تدوین لیست اردونشینان تیم ملی لحاظ شده تا برخی بازیکنان تحت هر شرایطی ملیپوش بمانند و برخی نه. در پیکان هجومی یوزها اما کمترین تغییرات رخ داده و همه چیز مطابق انتظار خواهد بود. لژیونرهای باتجربه در کنار عنصر جوانی به نام مهدی قایدی، خط حمله تیم ملی را برای تهاجم به دروازه رقبا تا بن دندان مسلح کردهاند و این یکی از معدود روزنههای موجود در لیست تیم ملی است که هنوز هم امید را زنده نگاه میدارد.
تجربه، معیاری که شاید فراموش شد
دراگان اسکوچیچ مربی یک شرایط خاص در تیم ملی است اما در فهرست او، شرایط خاص تیم ملی در چند پست در نظر گرفته نشده است و این میتواند آسیبهایی برای تیم ملی داشته باشد. اسکوچیچ باید برای این پروژه کوتاهمدت تیم میساخت و از تمام توان موجود در روز استفاده میکرد
مازیار گیلکان
تجربه برای چهار بازی ایران در بحرین میتوانست در انتخاب بازیکنان تیم ملی معیار بااهمیتی باشد اما اسکوچیچ چندان به این معیار توجه نکرد.
او شاید با امید ابراهیمی میتوانست خط میانی باتجربهتری بسازد، تجربیاتی که بزرگ بودند و به کار تیم ملی میآمدند. مسأله انتخاب شدن و نشدن امید ابراهیمی نیست. شاید در شرایط طبیعی تیم ملی، میشد از نام امید ابراهیمی گذشت اما چهار بازی ایران در بحرین فقط چهار بازی نیست بلکه چهار فینال سرنوشتساز است که بر سرنوشت فوتبال ایران اثر میگذارد و تجربه در چنین بازیهایی نقش تعیینکننده دارد.
حتی بازیکنانی مثل وریا غفوری و رامین رضاییان میتوانستند به تیم ملی کمک کنند اما اسکوچیچ انگار برای شرایطی عادی تیم بسته است. وریا حتی در شرایطی که وریای همیشگی نیست اما در بزنگاهها میتواند همچنان نقش بزرگی داشته باشد.
انتخاب اسکوچیچ اما چیز دیگری است و انگار میخواهد برای دورانی طولانی تیم بسازد. او اما در چنین شرایطی نیست و این یک دروغ گفتن به خود است.
دراگان اسکوچیچ مربی یک شرایط خاص در تیم ملی است اما در فهرست او، شرایط خاص تیم ملی در چند پست در نظر گرفته نشده است و این میتواند آسیبهایی برای تیم ملی داشته باشد. اسکوچیچ باید برای این پروژه کوتاهمدت تیم میساخت و از تمام توان موجود در روز استفاده میکرد.
امروز نه وقت فکر کردن به فردای تیم ملی است و نه فقط فکر کردن به آیندگان تیم ملی. امروز، روز فکر کردن به امروز بود.
دراگان اسکوچیچ را اما باید باور کرد. باید به انتخابهای او دل بست و به او اعتماد کرد. چارهای هم جز این نیست. او میداند که چه موقعیت پیچیده و خاصی دارد و شاید به رغم این ملاحظات به انتخابهایش رسیده باشد، اگرچه انتخابهایش در چند پست بحثبرانگیز است.
این ماجرای نقد فهرستهای تیم ملی تازگی ندارد و اغلب حاصلی هم ندارد اما به هر حال به زبان و قلم میآید و گریزی از آن نیست.
اینبار اگر نقدی هست، از این منظر مطرح میشود که تیم ملی در شرایطی استثنایی باید برای چهار بازی در شرایطی ویژه گزینش میشد و شاید اسکوچیچ و همکارانش که تجربهای در چنین موقعیتی ندارند، به این شرایط ویژه توجه نکرده باشند.
امیدها اما به همین تیم پررنگ است. تیم ملی بازیکنان فوقالعادهای دارد که میتوانند گره هر بازیای را باز کنند. این امید بزرگ تیم ملی در راه جام جهانی است.
چشم یک ملت به تیم ملی
یک کلونی هیجانانگیز
سامان موحدی راد
لحظاتی بعد از آخرین دیدار معوقه لیگ برتر میان استقلال و صنعت نفت لیست تیم ملی برای شرکت در رقابتهای مقدماتی انتخابی تیم ملی اعلام شد. دراگان اسکوچیچ در ابتدا قصد داشت ۲۸ بازیکن را به تیم ملی دعوت کند اما مصدومیت علی کریمی و امید نورافکن موجب شد تا او با ۲۶ بازیکن اردوی مهم تیم ملی را شروع کند تا در پایان با خط خوردن ۳ بازیکن ۲۳ نفر را با خود به منامه ببرد. تیم ملی قرار است در یک دوره رقابت متمرکز در بحرین ۴ بازی مهم را طی ۱۲ روز انجام دهد. دیدارهایی که دیدارهای مرگ و زندگی است. تاکنون سابقه نداشته تیم ملی فوتبال ایران در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی حذف شود اما به مدد دستپخت مارک ویلموتس و فدراسیون فوتبال مهدی تاج این مهم رخ داد و تیم شکست ناپذیر کارلوس کیروش به تیمی تبدیل شد که در دو بازی پیاپی به عراق و بحرین باخت تا حالا در وضعیتی شکننده راهی منامه شود.
۲۶ بازیکنی که اسکوچیچ انتخاب کرده و قرار است ۲۳ نفرشان به منامه بروند آخرین امیدهای مردم ایران برای رسیدن به مسابقات جام جهانی در قطر هستند. همیشه انتخاب بازیکنان تیم ملی با واکنشهای فراوانی مواجه میشود. انتخابهای محدود و ستارههای زیادی که خودشان را شایسته حضور در این لیست میدانند همیشه محل بحث و تبادل نظر هست. از 26 بازیکن دعوت شده به تیم ملی 16 بازیکن در لیگی خارج از ایران بازی میکنند. اگرچه به جز علیرضا جهانبخش که تیمی در سطح یک فوتبال اروپا دارد و از بخت بد در آن نیمکتنشین است سایر بازیکنان در لیگهای درجه دو پرتغال و اتریش و دانمارک و کرواسی بازی میکنند. ولی با این حال به نظر میرسد اسکوچیچ هم مثل کیروش حساب اصلی تیماش را روی بازیکنانی با کلاس اروپایی بسته است. چه اینکه به تجربه هم فهمیدهایم که این بازیکنان حداقل از لحاظ بدنی در سطحی بالاتر از بازیکنانی در سطح لیگ ایران حضور دارند.
پرسپولیس به عنوان بهترین تیم ایرانی بیشترین سهم لیگ برتری را در فهرست تیم ملی دارد و استقلال با یک ستاره به اسم مهدی قایدی احتمالاً انتظار بیشتری از این لیست دارد. آنها مدتهاست که معتقدند راست تیم ملی باید در اختیار کاپیتان تیمشان وریا غفوری باشد و عواملی بیرون از زمین فوتبال را در این تصمیمها دخیل میدانند اما نهایتاً امسال راست تیم ملی به هیچ استقلالی یا پرسپولیسی داده نشده است.
حالا صادق محرمی از دیناموزاگرب و یک سورپرایز برای تیم ملی به اسم جعفر سلمانی از لیگ پرتغال قرار است راست تیم ملی را در اختیار بگیرند و دیگر خبری از رامین رضاییان و وریا غفوری نیست. خط حمله تیم ملی هم در اختیار آمادهترینهای این روزهای فوتبال ما است. سردار آزمون و مهدی طارمی که علیرضا جهابخش را هم در کنار خود میبینند.
جهانبخش خیلی امیدوار است تا در این بازیها خاطرات بد لیگ برتر انگلستان را فراموش کند و به فوتبال سلامی دوباره کند. سختترین رقابتهای فوتبالی تیم ملی در سه سال گذشته در منامه در جریان است و چشم یک ملت به این تیم است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو