|
مصاحبه
واعظ آشتیانی: حرفهای تکراری نامزدها یعنی دور باطل
با انتخاب فدراسیون فوتبال اتفاق جدیدی نمیافتد
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال اعتقاد دارد اگر هر یک از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال به این سمت برسد، اتفاق جدیدی برای فوتبال کشور رقم نمیزند. امیررضا واعظ آشتیانی درباره انتخابات امروز (یکشنبه) فدراسیون فوتبال گفت: «همه قبول دارند ورزش به یک صنعت بزرگ و پولساز تبدیل شده که به ندرت ورشکست میشود و در تلاطمهای اقتصادی جهان، کمترین آسیب را میبیند. میتوانیم بگوییم درآمد هزینه فوتبال به واسطه مردم جوامع مختلف تأمین میشود و فوتبال یک صنعت است. آیا این نامزدها افراد صنعتگر فوتبال هستند و آگاهی دیپلماسی ورزشی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارند؟ آیا سهم اقتصاد در فوتبال را تعیین و ساز و کار رسیدن به آن را مشخص کردهاند؟»او در گفتوگویی که با برنامه «تهران ورزشی» داشت، تأکید کرد: «آیا نامزدهای ریاست فدراسیون، ساز و کار دیپلماسی ورزشی را که بخشی از فوتبال است، تبیین کردهاند؟ سؤالات بیشماری از طرق مختلف ایجاد میشود. صحبتهای کاندیداها، کلیگویی و درباره مسائل روزمره مردم است. زدن حرفهای تکراری هنر نیست و باید ایدههای جدید و مبتنی بر نیاز به تحول نشان دهد چون تحولگرایی گره ما است.»مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال درخصوص مشکلات مالی فدراسیون فوتبال و اینکه رئیس جدید باید پول بیاورد، توضیح داد: «معتقد نیستم که رئیس فدراسیون پول بیاورد. در این صورت او با یک تدارکاتچی چه فرقی میکند؟ رئیس فدراسیون فوتبال باید گروهی ایدهپرداز داشته باشد که نکات جدیدی برای درآمدزایی مطرح و خلق سرمایه کنند. حرفهای تکراری یعنی دور باطل که ما همه چیز را تکرار میکنیم، هیچ چیز هم محقق نمیشود.»واعظ آشتیانی در مورد لزوم هماهنگی رئیس آینده فدراسیون فوتبال با نهادهای گوناگون کشور گفت: «ارتباط با نهادهای مختلف برای محقق کردن برخی مسائل، موضوع جدیدی نیست و همواره مهم بوده است. ما موضوعات مهمتری داریم و اگر در بخش اقتصادی موفق شویم، میتوانیم هماهنگی خوبی با نهادها و گروههای مختلف داشته باشیم.»او با انتقاد از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال تأکید کرد: «نظر هر کسی قابل احترام است اما نظرم بر این است که اتفاق جدیدی با انتخاب هر یک از این افراد نمیافتد. نگاه خوبی در انتخاب این افراد نمیبینم و چالشهای متعددی وجود دارد. تنها حرفی که از کفاشیان شنیدم و کاملاً درست بود، این است که ایشان و دوستانش، فدراسیون را تبدیل به باتلاق کردند و گروهی که میآید، باید خیلی هنر داشته باشد تا بخش کوچکی از این باتلاق را خشک کند.»مدیرعامل باشگاه استقلال با اشاره به لزوم چند بُعدی بودن کار ریاست آینده فدراسیون فوتبال توضیح داد: «فوتبال ظرفیتهای بسیاری دارد و هوشمندی، آگاهی و استفاده از متخصص در عرصههای مختلف میخواهد. بخش فنی یک بُعد قضیه است و همه شعار میدهند که ورزش، اقتصاد و صنعت است. این صنعت یک صنعتگر میخواهد و نمیشود فقط شعار دهیم.»
مجمع باید پاسخگوی انتخابش باشد
استیلی: ظرفیت اقتصادی کریمی با کمک 5/ 2 میلیاردی مشخص شد
حمید استیلی، سرمربی تیم فوتبال المپیک ایران میگوید که مجمع فدراسیون فوتبال در قبال انتخابی که میکند مسئولیت دارد و باید پاسخگوی آن باشد. او درباره انتخابات پیشروی فدراسیون فوتبال با حضور چهار کاندیدا گفت: «تمام کاندیداهای انتخابات فدراسیون فوتبال قابل احترام هستند اما به نظرم حضور علی کریمی و مهدی مهدویکیا در انتخابات، کمک بسیار زیادی به فوتبال ما خواهد کرد.»او تأکید کرد: «کریمی و مهدویکیا عصاره فوتبال ما هستند که هر دو پتانسیلهای بالایی دارند. هم از نظر فنی جزو بهترینها بودند و هم از نظر جایگاه بینالمللی در فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا شناخته شده هستند. همچنین ظرفیت بالای اقتصادی در وجود آنها نهفته است که شما یک نمونه از آن را در مصاحبه اخیر کریمی میبینید. علی کریمی چگونه با انجام یک مصاحبه 2 میلیارد و 500 میلیون تومان دریافت کرد و آن را برای کودکان محصل و برای امور خیریه هزینه کرد. این همان مسئولیت اجتماعی است که ما در فوتبالمان گم کردهایم. در کنار این موضوع ظرفیت کریمی برای انجام امور اقتصادی در فوتبال مشخص شد که او توانایی این را دارد حتی با یک مصاحبه 2 میلیارد و 500 میلیون تومان درآمدزایی کند.»استیلی با بیان اینکه بسیاری از نامزدهای انتخابات برنامههای غیر قابل اجرا ارائه میدهند، گفت: «مجمع در قبال انتخابی که انجام میدهد مسئولیت دارد و به همین دلیل معتقدم که آرا باید شفاف باشد و هر کسی به هر کاندیدایی رأی میدهد، باید اعلام کند تا مشخص شود چه کسانی به کدام نامزدها رأی میدهند.»سرمربی تیم فوتبال المپیک ایران تأکید کرد: «علی کریمی و مهدی مهدویکیا میتوانند بار دیگر فوتبال ایران را احیا کنند. جایی که تیمهای پایه و آکادمیها رها شدهاند و کار کردن در آکادمیها از سوی باشگاهها به شعار تبدیل شده، با حضور آنها در فدراسیون میتواند دوباره رنگ واقعیت بگیرد.»سرمربی سابق تیم فوتبال پرسپولیس گفت: «تا جایی که از برنامههای علی کریمی خبر دارم، او در زمینه داوران که یکی از مشکلات امروز فوتبال ما است، سعی دارد در سریعترین زمان ممکن تکنولوژی VAR را وارد فوتبال ایران کند. همچنین برنامههای زیربنایی و مهمی برای فوتبال زنان دارد، چون آنها 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند و توسعه در فوتبال زنان یکی از بخشهای اصلی برنامه علی کریمی است که قصد دارد با استفاده از افراد توانا این برنامهها را عملیاتی کند.»
کفاشیان بیاید ورق برمیگردد
عابدینی: ائتلافی در کار نیست دو کاندیدا به فینال میروند
امیر اسدی @amir_asadi62
در آستانه برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، تحلیلهای مختلفی در زمینه ائتلاف برخی کاندیداها و البته برنامهها و رایزنیهایشان شنیده میشود. گروهی معتقدند علی کفاشیان در تیم کیومرث هاشمی حضور دارد و همین مسأله میتواند رئیس سابق کمیته ملی المپیک را به ریاست فدراسیون فوتبال برساند. از طرفی دیگر رأی هیأتها بیشتر برای عزیزی خادم است که با حیدر بهاروند ائتلاف قدرتمندی را تشکیل داده است. امیر عابدینی که خود زمانی ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده داشت و البته با مجمع انتخاباتی آشنا است، صحبتهای جالبی در این زمینه انجام میدهد. او معتقد است تا ساعاتی قبل از شروع انتخابات کفه ترازو به سمت عزیزی خادم سنگینتر است.
تنها چند ساعت به شروع انتخابات فدراسیون فوتبال باقی مانده و رقابت به اوج حساسیت خود رسیده. دوست داریم آخرین تحلیل شما را در این رابطه بدانیم.
اولاً باید بدانیم که این انتخابات را مردم تعقیب نمیکنند. آنها در شرایط بحرانی زندگی در بخش اقتصادی و کرونا، انتخابات فوتبال را هرگز پیگیری نخواهند کرد. بنابراین این مجمع را فقط فوتبالیها دنبال میکنند و اینکه فکر کنیم کل جامعه دست روی دست گذاشته و پیگیر وضعیت انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال هستند، اشتباه بزرگی را مرتکب شدهایم. بعد از انتخابات اما شرایط فرق میکند. همه میخواهند ببینند رئیسی که انتخاب شده چه کار میکند و آیا قدرت اداره فوتبال را دارد یا نه؟ حالا برسیم به انتخابات. من از دو بعد مختلف به این مجمع نگاه میکنم. اینکه اساسنامه فدراسیون فوتبال با قوانین فیفا انطباق دارد، خوب و قشنگ است. به خاطر همین انطباق هم کلی از موانع برداشته شده و مجمع با هوش و ذکاوت خود این مشکل را حل کرده است. الان کسانی که جسارت خدمت دارند میتوانند در انتخابات ریاست و حتی هیأت رئیسه ثبتنام کنند. از طرفی دیگر بحث دستگاههای نظارتی است. من اعتقاد دارم که شأن حیدر بهاروند حفظ نشد و اقدامی که در قبال او انجام دادند درست نبود.
ما دنبال تحلیل شما هستیم و اینکه بدانیم شانس کدامیک از کاندیداها برای ریاست بیشتر است. به این سؤال واضح پاسخ میدهید؟
ببینید الان چهار نفر برای ریاست رقابت میکنند و چند ده نفر هم برای عضویت در پستهای دیگر. علی کریمی معروفترین چهره برای انتخابات ریاست است. او مهره محبوبی است که همه جامعه دوستش دارند اما تجربه مدیریت ایشان را کسی ندیده است. ما میدانیم که کریمی انسان پاکدست و خوبی است اما مدیریت آیتمهایی دارد که او در حال حاضر از آنها بیبهره است. مصطفی آجورلو هم در فوتبال و هم در سطوح مختلف مدیریت و فرماندهی کرده. میگویند شش ماه است سفرهای استانی انجام میدهد و خودش را حسابی آماده رقابت کرده. من اما معتقدم رقابت اصلی میان عزیزی خادم و کیومرث هاشمی رخ خواهد داد. عزیزی خادم سالها در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال بوده، در هیأت مدیره دو باشگاه حضور داشته و مجمع را به خوبی میشناسد و اعضای مجمع نیز همینطور. مدیران فوتبال عزیزی خادم را به عنوان یک مدیر اقتصادی قبول دارند و ایشان آمده تا کارآییاش در مدیریت را به رخ بکشد.
کیومرث هاشمی چطور؟ نظرتان در مورد حضور او چیست؟
هاشمی انسان فرهیختهای است. او سرپرست فدراسیون بوده، ریاست کمیته ملی المپیک را بر عهده داشته و ید طولایی در ورزش دارد. بعید میدانم هاشمی با هیأتهای فوتبال ارتباط گرفته باشد، مگر از طریق ادارات کل. با این حال من رقابت را بین او و عزیزی خادم میدانم و فکر میکنم اقبال دومی بیشتر از اولی است. کفه ترازو را به سمت عزیزی خادم سنگینتر میدانم و معتقدم این دو به فینال میروند.
اینکه میگویند کیومرث هاشمی گزینه وزارت ورزش است، چه تأثیری روی انتخابات و البته ریاست او خواهد داشت؟
اگر هاشمی به دور از این شایعه و به صورت مستقل وارد انتخابات میشد، بیشتر مورد تأیید و اقبال مجمع قرار میگرفت. او پرستیژ و شخصیتی دارد که نیازی به حمایت وزارت نداشت. ضمن اینکه هیأتهای فوتبال هم نشان دادهاند زیر بار حرف زور نمیروند و تلاش میکنند رأیی از صندوق در بیاورند که به نفع فوتبال باشد. حالا ممکن است در این زمینه اشتباه هم کنند. اشتباه قابل جبران است اما عدم صداقت نه. البته هاشمی انسان با سواد و سالمی است و هیچ ایرادی هم ندارد از سوی وزارت ورزش حمایت شود.
به نظر میرسد علی کفاشیان هم به تیم کیومرث هاشمی اضافه شده. شما از این موضوع خبر دارید و آیا چنین ائتلافی میتواند موفق شود؟
من خبر ندارم اما اگر کفاشیان به تیم هاشمی اضافه شود، ورق برمیگردد. کفاشیان مهره مهمی است و نظرات او همچنان مورد اقبال هیأتها و حتی مدیران باشگاه قرار دارد.
امکان دارد انتخابات به دور دوم کشیده شود؟
بله، امکانش زیاد است چون آقای آجورلو هم رأی دارد و بدون برنامه وارد انتخابات نشده است. علی کریمی هم در جامعه فوتبال رأی اول را دارد اما در مجمع نفر چهارم است.
مهدی علینژاد، معاون وزیر ورزش هم مدعی شده که شاید کاندیداها با هم ائتلاف کنند.
نه، نه. من ائتلافی نمیبینم و بعید است چنین اتفاقی رخ بدهد. هیچکدام از کاندیداها اهل ائتلاف نیستند.
جامعهشناسی انتخابات فدراسیون فوتبال
تغییر افراد اولویت دارد یا تغییر اندیشهها؟
گزارش
اعظم شیرویی
در کشورهایی که سیستم، حزب، تشکیلات، بنگاه و شرکتها کار میکنند، افراد دیده نمیشوند کما اینکه ژاپن در جهان با سونی، پاناسونیک، هوندا و تویوتا شناخته میشود. هرچند افراد به عنوان مدیر و تصمیمگیرنده مهم هستند ولی ظرفِ بزرگتر اندیشهها که این افراد در قالبِ آن فکر و عمل میکنند به مراتب تعیین کنندهتر است.
در حال و هوای انتخابات فدراسیونها بالاخص در این یکساله اخیر فدراسیون فوتبال لیستی از افراد مطرح است اما به ندرت دیالوگ و مناظرهای پیرامونِ اندیشههایی که قرار است به بهبودِ وضع فدراسیون فوتبال منجر شود را به میان میآورند. البته هزاران سال تاریخِ ما حولِ افراد شکل گرفته و خروج از این سنتِ تاریخی به سوی سیستم، تشکیلات، بنگاه و قراردادِ اجتماعی کارِ سهلی نیست.
بخش مهمی از جهان به سیستم و تشکیلات روی آورد و افراد، صرفاً مجریان و گردانندگان سیستمها شدند. این به معنای آن است که فقط تا چند قرنِ اخیر، حکمرانی منحصراً تابعِ افراد بوده است و ظهور سیستم و تشکیلات، پدیدهای نوین است.
اگر قرار باشد ورزش کشور به کارآمدی، ثبات، رشد و توسعه پایدار دست یابد، با تغییر افراد و تعدادی سمینار، مدارک تحصیلی، همایشها و کارگاههای ورزشی و آموزشی به دست نمیآید، بلکه محتاج تحولِی اندیشهای است.
فراز و نشیب و عملکرد دولتهای چپ و راست در دورانِ بعد از جنگ، در نهایت مخصوصاً در ورزش ما تابع درآمد نفت بوده و مثال بارز آن اداره کردن دو تیم استقلال و پرسپولیس است که بعضی وقتها عوض شدن مدیران و هیأت مدیره این دو تیم در جلوی صحنه شبیه بازی کودکانه و در پشت صحنه کاملاً سوءاستفاده ابزاری از نام ورزش است.
به عنوان یک نظر، مدیریت سیستمی و تشکیلاتی در ورزش مبتنی بر کارآمدی و ثبات تابعِ بحث، گفتوگو، مناظره و اندیشهورزی پیرامونِ حل و فصلِ این موارد زیر است:
- آیا فدراسیونهای بینالمللی را قبول داریم. اگر داریم چرا فقط به بودجه آن نیاز داریم و اکثر قوانین را طبق نظر آنها پیش نمیبریم؟
- آیا رویارویی با نظم بینالمللی ضرورتی انتزاعی است یا یک پایۀ مدیریتی؟
- آیا انسجام ورزشی به جامعهای تزریق میشود یا نتیجۀ تولید اقتصادی و ثبات سیاسی است؟
- آیا واقعاً تخصص و تجربه ورزشی را قبول داریم. اگر قبول داریم چرا بیشتر به رانت و مناسبات سیاسی اهمیت میدهیم؟
- آیا به ساختن از پایه و استعدادیابی اهمیت میدهیم. اگر قبول داریم چرا در اولویت ورزش ما نیست؟
- کدام استراتژیها، ورزش کشور را به سمت افزایشِ سرمایه فرهنگی، اقتصادی و مزیتهای نسبی سوق خواهند داد؟
- آیا باید از فرآیندهای بینالمللی شدن فاصله گرفت یا باید به آنها پیوست؟
دستیابی به پاسخهایی دقیق، با جزئیات، متمرکز و با پشتوانۀ مطالعاتی، تابعِ یک کار جمعی است. در فرآیند دستیابی به این پاسخها، افراد دیده نمیشوند بلکه دانش، تخصص، تسلطِ علمی و آگاهی آنها شرط است. صحبتهای مبهم، کلی، چند پهلو و غیرِ دقیق به توسعه پایدار ورزش منجر نمیشوند. اگر در پی سیستم، کارآمدی و ثبات هستیم، نیاز داریم فراتر از افراد بیندیشیم و با فکر و اندیشههای ناظر به درازمدت به هدف برسیم.
وقتی مشکلات روی هم انباشته میشوند، بعضی به واژه و مفهوم دموکراسی متوسل میشوند و تحقق آن را به عنوان راه حل مطرح میکنند. دموکراسی نتیجۀ همکاری کسانی است که فکر میکنند، حال این فکر کردن برای فلسفه باشد یا کارآفرینی؛ برای قانونپذیری باشد یا تولید ثروت؛ حفاظت از محیط زیست؛ برای ارتقای کارآمدی در آموزشِ دبستانی باشد یا برای اصلاح نظام ورزشی باشد این حسِ اجتماعی و جزئی از جمع بودن و کار مثبت برای جمع کردن، مبنای روانی و فلسفی دموکراسی است. دموکراسی قرص مُسکن نیست، بلکه باور است؛ باوری که در اعماق وجودی انسانها ریشه دوانده است. دموکراسی صرفاً میزگرد، سخنرانی و راهپیمایی نیست بلکه باورهای ناخودآگاهِ نخبگان و متخصصان است که طی سالها و در یک نظام آموزشی مشترک، آنها را درونی کردهاند.
چند مورد کلیدی را باید بعد از این همه مشکلات در ورزش کشور آموخته باشیم و در پی رفع آن باشیم:
- اول اینکه تسلطِ یک طرز تفکر در سیستم ورزش جامعه به بسیاری تصمیمهای اشتباه منجر میشود.
- دوم وجود دو گروه سیاسی چپ و راست در این چندین ساله اخیر بیشتر به پوپولیسم منتهی شده.
- سوم بدون اجماعسازی میان ساختار و مردم در حوزه ورزش، جامعه روی رشد، پیشرفت و ثبات را نخواهد دید.
شکست دوباره شارلروا با دو بازیکن ایرانی
گل قلیزاده سوخت
شارلروا روزهای عجیبی را سپری میکند. این تیم بعد از کسب نتایج درخشان در ابتدای فصل، رفته رفته موقعیت خود را در جمع تیمهای صدر جدولی از دست داد و حالا در میانه رو به پایین حضور دارد. بر همین اساس و در چارچوب مسابقات هفته بیست و هشتم ژوپیرلیگ بلژیک، تیم شارلروا که دوباره علی قلیزاده و کاوه رضایی را بهصورت همزمان در ترکیب داشت، در ورزشگاه دو پایس مقابل خنک رده سومی قرار گرفت. خنک نیمه اول را با پیروزی پشت سر گذاشت اما هفت دقیقه پس از شروع نیمه دوم شارلروا روی تأثیرگذاری دو ستاره ایرانیاش موفق شد در این بازی خانگی کار را به تساوی بکشد.
کاوه رضایی با شوت محکم قصد گلزنی داشت که دروازهبان خنک ضربه زمینی او را برگشت داد اما در ریباند علی قلیزاده با سرعت بالای خود از راه رسید و توانست گل اول شارلروا را به ثمر برساند و امیدهای تیمش را برای کسب برتری بیشتر کند اما تک گل ستاره ایرانی شارلروا تا پایان مسابقه حفظ نشد و خنک توانست در دقیقه ۸۳ به گل دوم برسد و به پیروزی دو بر یک مقابل یاران قلیزاده و رضایی دست پیدا کند. شارلروا با این باخت ۳۹ امتیازی و در رده یازدهم جدول ژوپیر لیگ بلژیک ماند.
علی قلیزاده که در تمام مسابقات این فصل به میدان رفته و برابر خنک هم ۹۰ دقیقه در زمین بود، توانست هفتمین گل خود برای شارلروا را بزند و به تعداد گلهای این فصل کاوه رضایی برسد. کاوه رضایی، مهاجم ایرانی شارلروا نیز که پیش از این ۲۰ بازی در ژوپیلر لیگ انجام داده بود، در حضور ۷۴ دقیقهای مقابل خنک نتوانست آمار ۷ گل زده خود را بهبود ببخشد و برای نهمین بازی در گلزنی ناموفق بود تا روزهای تلخ او در ترکیب شارلروا و لیگ بلژیک ادامه داشته باشد.
آرای این مجمع همانند هندوانه در بسته است
هوشنگ نصیرزاده
فدراسیون فوتبال یکی از شاخصترین تشکیلات ورزشی ایران است که انتخابات آن برای عموم جذابیت خاصی دارد. دهم اسفند ماه روزی است که نزدیک به نود نفر از صاحبان رأی که متشکل است از هیأتهای فوتبال و باشگاهها در سالن اجلاس سران پای صندوق اخذ رأی جمع میشوند تا از بین شصت و چهار نامزد، یازده نفر را انتخاب کنند. در بین چهار نفر تأیید شده یعنی مصطفی آجورلو، شهابالدین عزیزیخادم، علی کریمی و کیومرث هاشمی باید یک نفر صندلی طبقه چهارم خیابان دوازده متری سئول را برای چهار سال از آن خود کند. با توجه به جذابیتهایی که این صندلی دارد حتی بدهی سنگین 600 میلیاردی فدراسیون فوتبال توسط هر چهار نامزد انتخاباتی کمتر مورد توجه قرار گرفته و هر کدام با دادن وعدههای مختلف فقط در تلاش برای کسب آرای مجمع هستند. وقتی پای صحبت هر چهار نامزد بنشینیم قابل فهم است که هر کدام تصور میکنند رأی اول فدراسیون از آن خودشان است؛ دلیل اصلی آن است که معمولاً ایرانیها زمانی که در مقابل رأیدهندگان قرار میگیرند هیچ نوع پاسخ منفی به مراجعین نمیدهند. روی صندوقهای اخذ رأی، انسانها همیشه چیزی مینویسند که قبلاً بابت آن قولی ندادهاند. در بین بیشترین مراجعه به رأیدهندهها، مصطفی آجورلو نسبت به سایر نامزدها بیشترین حضور را داشته است. او با رفتن به شهرستانهای محل اقامت اعضای مجمع، برنامههای خود را ارائه نموده است اما کمترین ارتباط و تماسی که با اعضای مجمع شده مربوط به علی کریمی است که او به شهرت خود اکتفا کرده و منتظر است که بابت آن از اعضای مجمع بیشترین آرا را کسب نماید. شهابالدین عزیزیخادم هم بدون نواب رئیس وارد انتخابات میشود، زیرا هر دو نفر معرفیشدگان از سوی وی نتوانستند نظر تأییدکنندگان را برآورده سازند. به طور قطع ویژگی رئیسی که برای فدراسیون انتخاب میشود؛ علاوه بر اتصال به حاکمیت باید اهالی فوتبال را مطلع کند که میتواند از کیان فوتبال دفاع کرده و بدهیهای 600 میلیاردی فدراسیون فوتبال را با گرفتن اعتبارات جدید تسویه نماید، توازن را بین باشگاهها و هیأتهای فوتبال برقرار کرده و از حیث سازماندهی نیروهای مجرب در ارکان فدراسیون به کار بگیرد. مجمعی که قرار است یکی از بین این چهار نامزد را روانه فدراسیون کند با تمام مجامعی که قبلاً برای فدراسیون تعیین تکلیف میکردند متفاوت است. صداقت و راستگویی در بین تک تک اعضای مجمع حال حاضر قابل مشهود است. این مجمع دارای استقلال و برای هیچکدام از نمایندهها قابل نفوذ نیست و باید گفت که واقعاً این بار مجمع برای رأی دادن غیرقابل پیشبینی و مانند یک هندوانه در بسته است چرا که افراد فقط آنچه که در برگ رأی مینویسند میبینند.
شیرازی چه کرد که دوباره رئیس شد؟
مناجاتی: نیازی به برگزاری انتخابات نیست
مهدی مناجاتی از جمله پیشکسوتانی است که حضور در تمام ردههای ملی را به عنوان بازیکن و مربی تجربه کرده و از این حیث متمایز از سایرین است. به همین دلیل صحبتهای او میتواند جالب و شنیدنی باشد. سرمربی سابق تیم ملی ایران درباره انتخاب دوباره شیرازی به عنوان رئیس هیأت فوتبال تهران میگوید: «شیرازی در این 12 سال در فوتبال چه کار کرده که دوباره انتخاب شده است؟ سمتها را تقسیم میکنند و بدبختانه سهمیه فوتبال تهران به ایشان رسیده است. آنوقت پیشکسوتان فوتبال و اساتید من در خانه نشستهاند. ما بازیکنان جوان و نوجوان زیادی داریم اما مربیان ما کجا هستند؟ با این روش نمیتوان به احیای فوتبال تهران و پرورش استعدادها امیدوار بود.»مناجاتی صحبتهایش را اینگونه ادامه میدهد: «قبلاً پیشکسوتان پس از بازنشستگی اینقدر کارنامه داشتند تا به ریاست برسند. این افراد چه تخصصی در ورزش و فوتبال دارند؟ زمانی که مربی تیم جوانان بودم، به مربیان تیمهای جنوب تهران و شهرستانها سر میزدم اما این آقایان در انتخابات یک نفر را انتخاب میکنند. این کار درست نیست. شرایط مدیریتی ما هم مانند وضعیت فوتبال ما است. متأسفانه اتفاقاتی هم رخ میدهد که جا را برای آنهایی که کاربلدند تنگ میکند.»سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران در خصوص انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال که یکشنبه برگزار خواهد شد، میگوید: «دیگر نیازی به برگزاری انتخابات نیست. آنها زحمت نکشند و خودشان یک نفر را رئیس بگذارند. حیف است که این تماشاگران، حنجره خود را برای تیمهای ملی و باشگاهی پاره میکنند. امیدوارم آقایان موفق باشند!» لژیونرها
ادامه نیمکتنشینی قوچاننژاد در زووله
گوچی این بار گل ساخت
در دیدار آغازین هفته بیست و چهارم لیگ هلند، تیم زووله که برای دهمین مسابقه پیاپی رضا قوچاننژاد را در ترکیب نداشت و جزو نفرات ذخیره میدید، در استادیوم مکدری پارک مقابل هیرنفین رده دهمی قرار گرفت. نیمه اول با برتری هیرنفین که تیم اسبق رضا قوچاننژاد است به پایان رسید اما در نیمه دوم زووله فوقالعاده ظاهر شد و توانست به پیروزی پر گل دست پیدا کند. زووله پس از به ثمر رساندن سه گل تا دقیقه ۹۰ و قطعی کردن برتری خود مقابل هیرنفین، در ثانیههای پایانی هم روی تأثیرگذاری مهاجم ایرانیاش یک گل دیگر زد.
رضا قوچاننژاد که از دقیقه ۷۴ به ترکیب زووله اضافه شد تا هفدهمین بازی فصل خود را انجام بدهد، در دومین دقیقه وقتهای اضافه از پشت محوطه جریمه شوت فنی و محکمی به سمت دروازه هیرنفین زد که توپ پس از برخورد به مدافع این تیم و ضربه سر الیانو ریندرز تبدیل به گل شد. یاران قوچاننژاد با برتری مقابل هیرنفین ۲۶ امتیازی شدند تا موقتاً به رده دوازدهم جدول صعود کنند و نفس راحتی بکشند.
تساوی وایله در روز درخشان هافبک ایرانی
گل عزتاللهی دوباره مردود شد
وایله در شرایطی که سعید عزتاللهی را از ابتدا در ترکیب داشت، به مصاف هورسنس رفت. در دقیقه 33 نیمه اول عزتاللهی سانتر ارسالی روی دروازه حریف را با ضربهای دیدنی وارد دروازه هورسنس کرد تا وایله در این بازی خانگی پیش بیفتد اما دقایقی بعد کمک داور ویدئویی اعلام کرد که این گل در موقعیت آفساید به ثمر رسیده و باید مردود شود.
با این حال هافبک دفاعی تیم ملی که در جام جهانی و مقابل اسپانیا نیز یک گل آفساید از روی ضربه ایستگاهی زده بود، در ادامه مسابقه فرم خود را حفظ کرد و دو دقیقه پس از این گل کرنر ارسالی روی دروازه خودی را دفع کرد. سایر بازیکنان وایله نیز موفق به گلزنی در ادامه دقایق نشدند تا در روز نمایش درخشان عزتاللهی، این تیم دو امتیاز ارزشمند را از دست بدهد. عزتاللهی در این بازی 29 پاس داد که 16 تا در زمین حریف بود و 73 درصد دقت پاس نیز برایش به ثبت رسید. او همچنین در 13 دوئل شرکت کرد و در 7 تا به برتری رسید و دو دریبل موفق هم داشت.
افتخاری دیگر برای مهاجم بوشهری پورتو
طارمی در تیم منتخب ماه لیگ پرتغال
وبسایت Goalpoint به رسم همیشه اقدام به انتشار ترکیب منتخب ماه فوتبال پرتغال کرد که در ترکیب بهترین بازیکنان در ماه فوریه، مهدی طارمی مهاجم ایرانی پورتو حضور دارد. این وبسایت درخصوص حضور مهدی طارمی در ترکیب منتخب ماه نوشت: «پورتو در ماه فوریه 8 گل به ثمر رساند و مهدی طارمی به لطف 2 گل و 2 پاس گل در این ماه، دوباره مالک بهترین مهاجم ماه پرتغال شد. او روی 50 درصد از گلهای تیمش در ماه فوریه نقش مستقیم داشت. او با عملکردی که در این ماه داشت، سطح فنی خود را پایین نیاورد. هیچکس در ماه فوریه به اندازه مهدی طارمی شوت نزد (میانگین 8/ 3 شوت در هر بازی) و او با میانگین 5/ 1 شوت در چارچوب در هر بازی، دومین بازیکن برتر در این زمینه بود. او با میانگین 2/ 3 پاس ارزشمند هجومی، سومین بازیکن برتر پرتغال بود و به همین دلیل در ترکیب ماه فوریه قرار گرفت.»
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|