عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6946 /
۱۴۰۰ دوشنبه ۲۰ دي
|
سرنوشت قهرمانی لیگ در گروی شماره 10
سرمقاله
آرمن ساروخانیان
قهرمانی استقلال در نیمفصل لیگ قطعی شد، ولی رقابت بالای جدول همچنان خیلی نزدیک است. فاصله استقلال با تعقیبکنندگانش زیاد نیست و یک لغزش کوچک ممکن است ردهبندی مدعیان را جابهجا کند. آنچه میتواند تعادل شکننده بالای جدول را به هم بزند، خریدهای این تیمها در پنجره زمستانی است. اگر دست نویدکیا در تمام پستها پر است، گلمحمدی و مجیدی بارها درباره نیاز به تقویت تیمشان صحبت کردهاند.
کادر فنی استقلال تقریباً توانسته ترکیب اصلیاش را پیدا کند، به جز پست شماره ده که آزمون و خطاها تا امروز به نتیجه مطلوب نرسیده. اسماعیلی در فصول قبل آمار قابل توجهی نداشت و عملکرد جانشینهای او در این پست از آن هم ضعیفتر بوده. سبحان خاقانی و رضا آذری پایینتر از انتظار بودهاند و مجیدی تأکید کرده که در این پست بهدنبال یک بازیکن خارجی است. گلمحمدی هم علاوه بر دروازهبان و مهاجم، در خط هافبک نیاز مبرمی به یک بازیکن جدید دارد. جای خالی نوراللهی در ترکیب پرسپولیس کاملاً احساس میشود، تغییرات مداوم چیدمان خط میانی و خط حمله جواب نداده و کادر فنی هنوز نتوانسته فرمول دلخواهش را پیدا کند. یک هافبک طراح که بتواند در فضای محدود بین خطوط تصمیمات درستی بگیرد و بازیکنان کناری را راه بیندازد، شاید همان گمشدهای باشد که بتواند پرسپولیس را در نیمفصل دوم متحول کند.
حفره استقلال و پرسپولیس در نقطهای از زمین است که فوتبال ایران هم در آن پست کمبود دارد. بازیکنان خلاقی که برای بازی در این پست مناسب باشند به سختی پیدا میشوند و به محض درخشش مورد توجه تیمهای خارجی قرار میگیرند. فانتزیستهای ایرانی اکثراً لژیونر شدهاند و پیدا کردن بازیکن شاغل در لیگ برتر که بتواند کیفیت استقلال و پرسپولیس در این پست را بالاتر ببرد و قابل دسترس باشد، تقریباً غیرممکن است، پس انتظار میرود که نگاه دو مربی به بازار خارجی باشد.
اغراق نیست اگر بگوییم که سرنوشت قهرمانی لیگ به بازیکنان شماره ده بسته است. استقلال و پرسپولیس در این پست بهدنبال بازیکن جدیدی هستند و انتخاب درست کمک میکند که در کورس قهرمانی رقیب را پشت سر بگذارند.
گروهبندی لیگ برتر بسکتبال
مرحله دوم رقابتهای لیگ برتر بسکتبال از ۲۲ دیماه در ۴ گروه ۴ تیمی آغاز میشود. گروهبندی تیمها در مرحله دوم به این ترتیب است:
گروه C: شهرداری گرگان، کاله، مس، اکسون
گروه D: مس کرمان، خانه بسکتبال خوزستان، مهرام، آویژه صنعت پارسا
گروه E: نظمآوران سیرجان، نیروی زمینی ارتش، شیمیدر، رعد پدافند هوایی
گروه F: ذوب آهن، پالایش نفت آبادان، سپاهان، صنایع پشتیبان هرمزگان
رقابتهای این مرحله به صورت رفت و برگشت به میزبانی تالار بسکتبال آزادی تهران برگزار میشود.
بررسی حذف سرخابیها از آسیا از نگاه هواداران فوتبال
مقصـران در سـایـه
چند روز از جمعه سیاه و حذف رسمی استقلال و پرسپولیس از آسیا میگذرد و هنوز هم که انگار این داغ، تازه تازه است. از روز انتشار این خبر، حتی نفراتی که خودشان را باید در ردیف مقصران اصلی قرار داد انگشت اتهام را به سمت دیگری نشانه رفتهاند و با بازگشت به صفحات روزنامهها و خبرگزاریها دوباره رخ نمایان کردهاند! اسامی برای همه آشناست اما جالب اینجاست که حالا همه دنبال این هستند که «کی بود کی بود من نبودم.»
هنوز که هنوز است وزارت ورزش و جوانان مالک دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس است. سالهاست که میخواهند این دو باشگاه را به بخش خصوصی واگذار کنند اما هر بار به بهانههای مختلف این اتفاق نمیافتد. یکی از مهمترین مشکلات همین نحوه مالکیت و اداره شدن دو تیم بزرگ استقلال و پرسپولیس است. کنفدراسیون فوتبال آسیا تأکید دارد که تیمها نباید دولتی باشند و حتماً باید مالکیت آنها (بخش خصوصی) مشخص باشد
کمیته بدوی فدراسیون فوتبال
یکی از عوامل اصلی این پرونده، همکاران شهابالدین عزیزی خادم در کمیته بدوی فدراسیون فوتبال هستند. صبح دیروز بود که باشگاه استقلال در بیانیهای که داد انگشت اتهام را به سمت رئیس نشانه رفت و از این گفت که پس از روشن شدن نقش رأی کمیته بدوی، آیا فدراسیون فوتبال بهعنوان نهاد بالادست با این رأی موافق بوده؟ اگر موافق بوده چرا تاکنون مسئولیت آن را نپذیرفته و اگر مخالف بوده چرا در عمل با این رأی همراهی کرده است؟ بیان همین یک پرسش که اگر فدراسیون عزیزی خادم برای آن جوابی داشته باشد میتواند کلید خیلی از معماها باشد. جالب اینجاست که عزیزی خادم در مصاحبهای پس از این حذف گفت: «امیدواریم این موضوع درس بزرگی برای همه ما و آینده فوتبال باشد. فدراسیون هم در همین راستا از تجارب تلخ و سخت گذشته درس خواهد گرفت تا برای استانداردسازی، الزامات نهادهای بالادستی و فیفا قدم برداریم و نفع این امر به فوتبال باشگاهی و ملی خواهد رسید.» تنها عکسالعمل رئیس فدراسیون این بود که این اتفاق تلخ درسی برایشان باشد تا استانداردسازیها انجام شود اما او هرگز نگفت از وقتی که سکان مدیریت فوتبال را به عهده گرفته، چرا برای یکی از حساسترین و مهمترین بخشهای فوتبال که مربوط به نواقص مدارک دو باشگاه بزرگ کشور بود، اقدامی عاجلانه انجام نداد؟ مگر میشود رئیس فدراسیون از وجود چنین اخطارهایی بیخبر بوده باشد؟ آیا برای سئول نشینان مهم نبود که دو نماینده مردمی و محبوب این کشور در آستانه حذف از آسیا هستند؟ ماجرای آن سه ماه فرصت به سرخابیها چه بود و چه شد که نتیجهای نداشت؟
کنفدراسیون فوتبال آسیا
AFC داعیه حرفهای بودن دارد و به همین بهانه دو تیم استقلال و پرسپولیس را از آسیا حذف کرده است اما سؤالی که پیش میآید این است که آیا حذف این تیمها به بهانه رعایت ضوابط حرفهای؛ حرفهای بوده است؟ کنفدراسیون فوتبال آسیا بهعنوان بزرگترین مرجع رسمی فوتبال در قاره کهن خودش قانون را رعایت نمیکند. همین حالا کلی از تیمهای ایرانی از جمله استقلال و پرسپولیس از آنها طلب دارند و به بهانه تحریم پول این دو باشگاه را نمیدهد! انتقاد بعدی که حرفهای بودن این نهاد را زیر سؤال میبرد فرستادن پرسپولیس به هندوستان و بازی در زمینی شبیه به زمینهای خاکی در بالاترین سطح فوتبال آسیا است! پرسپولیسیها برای آن بازی حتی اتوبوس نداشتند، شرایط آب و هوایی مناسب نبود و بازیکنان بارها و بارها از وضعیت میزبانی گلایه کرده بودند. آیا خود AFC حرفهای است که ایرادهای حرفهای از فوتبال ایران میگیرد؟
باشگاهها و مدیران در ظاهر حرفهای
هیچ شکی وجود ندارد که کنار گذاشتن استقلال و پرسپولیس از آسیا ارتباطی به بدهی و مسائل مالی ندارد چون اگر این اتفاق افتاده بود تا الان در بوق و کرنا کرده بودند و اصلاً زیر بار چیزهای دیگر نمیرفتند. مسئولان و مدیران باشگاهی که با ژستهای مختلف مقابل دوربین عکاسان قرار داشتند و امضایشان پای خیلی از قراردادها هست. جالب اینکه حالا همانها دارند بقیه را متهم میکنند و پای خودشان را از ماجرا بیرون میکشند.
صدا و سیما
یکی از مهمترین ایرادهایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا به استقلال و پرسپولیس گرفته عدم حق پخش تلویزیونی است. حق پخش قانونی که سالها محل اختلاف بوده است و یکی از دلایلی که چرخه مالی این رشته ورزشی را رسماً فلج کرده است. اگر فوتبال حق پخش واقعی خودش از سازمان صداوسیما را دریافت میکرد شاید خیلی از بدهیهای میلیاردی روی دست این دو تیم دولتی نمیماند.
ارزیابی هفته چهاردهم لیگ برتر
راه رفتن سرخابیها روی زمین سفت
نگاه فنی
حمید عرب
از هفته چهاردهم چه برداشتی دارید؟ اقتدار و یکتهتازی سرخابیها یا تنگتر شدن دایره رقابت؟! پاسخ روشن است. استقلال مقابل مس رفسنجان برنده بود اما بعد از هفتهها طعم یک بازی سخت و دشوار را چشید. به گواه آمار و موقعیتهایی که مس ایجاد کرد، استقلال حتی مستحق شکست هم بود اما به هرحال حرفهایگری و اشتباهات فردی مسیها در بخش دفاعی کار دست این تیم داد تا آبیها برنده این بازی باشند. در سوی دیگر نیز پرسپولیس بعد از هفتهها کامیابی و کسب پیروزیهای پی درپی در مشهد مقابل پدیده متوقف شد! این نتیجه مقابل تیمی به دست آمد که در قعر جدول حضور دارد و احتمالاً مدعی اول سقوط به لیگ یک خواهد بود. در پس این نتیجه نیز باید پیامی را یافت. پیام این است؛ نیم فصل دوم بدون شک امتیازگیری برای مدعیان دشوارتر خواهد شد و رگههایی از این سختی و مرارت از همین هفتهها کاملاً پیدا است. تردید نکنید که در نیم فصل دوم هیچ تیمی براحتی به دیگری امتیاز نمیدهد و آنگاه ممکن است در نهایت جام قهرمانی به تیمی برسد که فوتبال حساب شدهتری را به نمایش میگذارد. باید برای نیم فصل دوم برنامه داشت و اگر سرخابیها میخواهند جامی را به هواداران خود هدیه دهند باید آنچه در هفته چهاردهم رقم خورد را جدی بگیرند.
هفته شانزدهم لیگ برتر والیبال
خروج سخت سپاهان از بحران
هفته شانزدهم لیگ برتر والیبال با برگزاری هر هفت مسابقه خود در شهرهای مختلف کشور برگزار شد؛ هفتهای که سپاهان صدرنشین بهدنبال بازگشت و خروج از بحران سه باخت پشت سر هم خود بود و تماشاگران هم در برخی شهرها پس از دو سال دوری به سالنها برگشتند. در رقابتهای هفته شانزدهم که در سه ست به پایان رسید، پیکان و شهداب رقبای خود را براحتی شکست دادند. پیکان، آذرباتری انتهای جدولی را شکست داد اما شهداب با شکست سه بر صفر هراز بالای جدولی، دست به کار بزرگی زد و شگفتی ساز شد. رقابتی که تقابل سرمربی و مربی تیم ملی والیبال یعنی بهروز عطایی و علیرضا طلوعکیان بود که با برتری طلوعکیان جوان به پایان رسید. تیم هورسان رامسر هم که میزبان شهرداری ارومیه بود، حریف بالانشین خود را با شکست بدرقه کرد تا یک برد ارزشمند دیگر را کسب کند. در سایر دیدارها شهرداری ورامین و پاس گرگان رقبای خود را با نتیجه مشابه 3 بر 2 شکست دادند و فولاد سیرجان ایرانیان هم با همین نتیجه به مس رفسنجان باخت.
تیم سپاهان هم پس از تجربه سه باخت پیاپی، در شرایطی که میهمان شهرداری گنبد بود توانست در یک رقابت پنج سته، بالاخره طعم برد را بچشد و از بحران سختی که گرفتارش شده بود خارج شود. به این ترتیب سپاهان همچنان صدرجدول را در اختیار داشته و با توجه به باخت ارومیه، جایگاه مستحکمتری را خواهد داشت.
نتایج کامل هفته شانزدهم:
مس رفسنجان 3 فولاد سیرجان ایرانیان 2
پاس گرگان 3 راهیاب ملل مریوان 2
پیکان 3 آذرباتری ارومیه صفر
هورسان رامسر3 شهرداری ارومیه یک
شهرداری گنبد 2 فولاد مبارکه سپاهان 3
شهداب یزد 3 لبنیات هراز آمل صفر
شهرداری ورامین 3 سایپا 2
محرومیت اسکوچیچ از بازی با عراق
دراگان اسکوچیچ، سرمربی کروات تیم ملی ایران نمیتواند در بازی با عراق روی نیمکت تیم ملی بنشیند. مرد کروات به دلیل رفتارش در بازی مقابل لبنان و رفتن به سمت نیمکت حریف، ازسوی کنفدراسیون فوتبال آسیا یک جلسه محروم و 5 هزار فرانک سوئیس جریمه شده است. بازی با عراق در تاریخ 7 بهمن در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد و دراگان اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی نخواهد بود. البته بازیهای آتی تیم ملی از حساسیت آنچنانی برخوردار نیست و تیم ملی از نبردهای پیش رو تنها 3 امتیاز نیاز دارد تا صعودش را به جام جهانی قطعی کند.
ناکام هفته:
وحیدامیری (پرسپولیس)
عقیل کعبی بواسطه پاس گلی که به امین قاسمینژاد داد میتوانست بهعنوان ناکامترین چهره هفته لقب بگیرد اما بواقع آنچه از وحید امیری در هفته بیست و یکم دیدیم فرسنگها با انتظاراتی که همواره از این بازیکن وجود دارد، فاصله داشت. امیری در حالی که عامل بسیاری از بردهای پرسپولیس در سالهای اخیر لقب گرفته در بازی با پدیده یک تنه تیمش را به سمت تساوی پیش برد. او زننده گل به خودی میزبان بود و در جریان بازی نیز یک موقعیت طلایی را از کف داد و نتوانست گل پیروزی بخش تیمش را به ثمر برساند. امیری محصور نمایش زیبای بازیکنان با انگیزه پدیده بود.
مربی هفته:
علیرضا منصوریان
علیرضا منصوریان بواقع خوب توانسته صنعت نفت آبادان را با وجود مشکلات فراوان جمع کند. او با اینکه هفته گذشته شکست تلخی را مقابل مس رفسنجان تجربه کرد اما موفق شد تیمش را جمع و جور کند و دوباره طعم شیرین پیروزی را بچشد. منصوریان از زمانی که مربیگری نماینده فوتبال آبادان را در دست گرفته حقیقتاً منشأ تحولات بوده و هیچ بعید نیست او در نیم فصل دوم بتواند تیم بسیار مقبولتری را هم از صنعت نفت پدید آورد. منصوریان برای بازگشت به سطح اول مربیان ایران برنامه دارد و در نهان بهدنبال یک بازگشت بزرگ است.
تیم هفته:
پدیده
تساوی مقابل پرسپولیس بهترین نتیجه نیم فصل اول پدیده است. تیمی که با انبوهی از مشکلات گام به لیگ بیست و یکم گذاشته است. پدیده در حالی که کمترین امیدی برای کسب امتیاز مقابل پرسپولیس نداشت، موفق شد سرخهای پایتخت را در مشهد متوقف کند و یک امتیاز به ارزش 3 امتیاز به چنگ آورد. در این بازی شاگردان داود سیدعباسی از جان مایه گذاشتند و با ارائه تاکتیکهای بسته دفاعی موفق شدند حریف را از رسیدن به گل پیروزی محروم کنند. پدیده بدون شک این نتیجه را نقشه راهی برای آیندهاش در لیگ برتر خواهد کرد. شاید با همین حربه آنها بتوانند در لیگ بمانند.
بازیکن هفته:
سروش رفیعی (سپاهان)
کوین یامگا نیز یکی از مدعیان تصاحب این عنوان بود اما سرانجام سروش رفیعی امتیازات بیشتری گرفت و توانست بهعنوان بازیکن هفته از نگاه تحریریه ایران ورزشی لقب بگیرد.
رفیعی در بازی فوق حساس مقابل فولاد خوزستان یک گل زد و یک پاس گل داد. رفیعی نشان داد همچنان میتوان روی استعداد و نبوغش به عنوان یک هافبک - مهاجم طراح و گلزن حساب کرد. رفیعی حتی نیم نگاهی هم به بازگشت به تیم ملی دارد و تردید نکنید اگر روی همین مدار حرکت کند، بازگشتش به تیم ملی دور از ذهن نخواهد بود.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو