|
خبر
یخچالی بازیکن ماه لیگ بسکتبال آلمان شد
ستاره بسکتبال ایران به عنوان بهترین بازیکن ماه دسامبر لیگ دسته دوم آلمان شناخته شد. بهنام یخچالی، گارد رأس تیم ملی بسکتبال کشورمان که در تیم روستوک آلمان حضور دارد و یکی از چهرههای تأثیرگذار این تیم شناخته میشود، بهترین بازیکن ماه دسامبر لیگ دسته دوم آلمان شناخته شد. سازمان لیگ بسکتبال آلمان ضمن تبریک به یخچالی از او خواسته زودتر بهبود پیدا کرده و به میادین بازگردد.
یخچالی این روزها دوران نقاهت خود را سپری میکند و پزشکان در تلاشند تا طی یک هفته آینده بتوانند او را به میدان بازگردانند.
تیم روستوک با هدایت دیرک بائرمن، سرمربی سابق ایران در صدر جدول لیگ دسته دوم آلمان حضور دارد.
ادامه صدرنشینی سپاهان در لیگ والیبال
تیم والیبال سپاهان با کسب یک پیروزی دیگر در لیگ برتر، به صدرنشینی خود در این رقابتها ادامه داد. در حساسترین رقابت هفته بیست و سوم لیگ برتر والیبال، سپاهان اصفهان به عنوان صدرنشین با نتیجه ۳ بر یک شهداب یزد را شکست داد. در این دیدار که مصاف مدعیان کسب عنوان قهرمانی بود، شاگردان رحمان محمدیراد دو ست نخست را ۲۵-۲۰ و ۲۵-۲۱ پیروز شدند و سپس در ست سوم ۲۱-۲۵ تن به شکست دادند تا بازی به ست چهارم کشیده شود. با این وجود اصفهانیها توانستند در ست چهارم هم ۲۵-۱۶ شاگردان عمدهغیاثی را شکست دهند و صدرنشینی خود در لیگ را ادامه دهند. به این ترتیب سپاهان که دو بازی هم کمتر از تیمهای پایینی خود در جدول دارد، همچنان در صدر باقی ماند تا اصلیترین شانس کسب عنوان قهرمانی در پایان دور برگشت باشد.
ایران خواهان میزبانی از انتخابی المپیک ناشنوایان
کیش به جای مالزی
در صورت موافقت کمیته بینالمللی ناشنوایان، ایران به جای مالزی میزبان برگزاری انتخابی المپیک ناشنوایان در اردیبهشت سال آینده در کیش میشود. پژمان معتمدی دبیر فدراسیون ناشنوایان در اینباره گفت: «با توجه به اینکه زمان برگزاری مسابقات انتخابی المپیک ناشنوایان در مالزی به دلیل کرونا دو بار به تعویق افتاد، از کمیته بینالمللی ناشنوایان پیشنهاد برگزاری این مسابقات در اردیبهشت سال آینده به میزبانی ایران را دادیم که در صورت موافقت تصمیم داریم مسابقات انتخابی المپیک در رشتههای فوتبال و بسکتبال را در کیش برگزار کنیم.» او همچنین با اشاره به پرداخت حقوق به ورزشکاران شانس کسب مدال در المپیک ناشنوایان، ادامه داد: «پرداخت حقوق به ورزشکاران شانس کسب مدال در المپیک با حمایت کمیته ملی المپیک از آذر امسال شروع شده و به مدت یک سال ادامه خواهد داشت. ورزشکارانی که لیست آنها با تأخیر از سوی انجمنهای مربوطه به ما اعلام شود علاوه بر دریافت حقوق، طبق زمانبندی مشخص شده به آنها معوقه نیز پرداخت میشود.» دبیر فدراسیون ناشنوایان همچنین از برگزاری اردوهای تدارکاتی در رشتههای کشتی، تکواندو، جودو و کاراته تا پایان سال خبر داد: «با توجه به برگزاری اردوی تیمهای بسکتبال و فوتبال به دنبال دریافت مجوز از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونای وزارت ورزش هستیم تا اردوی تیمهای کشتی، جودو، تکواندو و کاراته را نیز تا پایان سال برگزار تا نفرات اعزامی به المپیک ناشنوایان را در این رشتهها زودتر مشخص کنیم.»
مرداد، رقابت هندبال زنان آسیا
کنفدراسیون هندبال آسیا تاریخ برگزاری مسابقات قهرمانی زنان آسیا را مرداد ۱۴۰۰ اعلام کرد. کمیته اجرایی فدراسیون هندبال آسیا تاریخ برگزاری مسابقات هندبال قهرمانی جوانان و نوجوانان دختران آسیا، مسابقات قهرمانی زنان آسیا و مسابقات هندبال ساحلی قهرمانی زنان و مردان آسیا را اعلام کرد. براین اساس هجدهمین دوره از مسابقات هندبال قهرمانی زنان آسیا (انتخابی قهرمانی جهان ۲۰۲۱، اسپانیا) از ۲۱ تا ۳۰ آگوست ۲۰۲۱ یعنی ۳۰ مرداد تا ۸ شهریور ۱۴۰۰ انجام میشود. هشتمین دوره از مسابقات هندبال ساحلی قهرمانی مردان و زنان آسیا (انتخابی قهرمانی جهان ۲۰۲۲) از ۳ تا ۱۰ جولای ۲۰۲۱ یعنی ۱۲ تا ۱۹ تیر ۱۴۰۰ انجام خواهد شد. همچنین شانزدهمین دوره از مسابقات دختران جوان آسیا (کسب سهمیه بیست و سومین دوره از مسابقات قهرمانی جوانان جهان ۲۰۲۲، اسلوونی) و نهمین دوره مسابقات قهرمانی دختران نوجوان آسیا (انتخابی نهمین دوره مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان ۲۰۲۲) در مارس ۲۰۲۲ یعنی اسفند ۱۴۰۰ برگزار میشود.
کنفدراسیون آسیا از فدراسیونهای عضو که علاقهمند به میزبانی این رویدادها هستند، خواسته است که با توجه به قوانین AHF در مورد میزبانی مسابقات قهرمانی آسیا اعلام نظر کنند و درخواست خود را برای مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان دختر حداکثر تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱ یعنی ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ و برای مسابقات ساحلی مردان و زنان و قهرمانی زنان تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ یعنی ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ ارسال کنند.
ماجرای تکراری پرداختهای تعجببرانگیز کمیته ملی المپیک
فدراسیـونهای عجیب!
گزارش
محسن آجرلو
روز گذشته خبری درباره توزیع نهایی بودجه کمیته ملی المپیک منتشر شد. خبری که در ظاهر نشان میداد کمیته تمام بودجه تخصیص یافته خود را به فدراسیونها داده و حتی رقمهای قابل توجهی را هم مازاد بر بودجه به آنها داده است. تا اینجای ماجرا اتفاق بسیار خوبی افتاده و کمیته نقش حمایتی خود را از فدراسیونها به خوبی انجام است. حمایتی که طبق هویت و معنای خود کمیته ملی المپیک باید فدراسیونهایی را شامل شود که جزو بازیهای المپیک و بازیهای آسیایی باشند. با این حال سالهاست که یک سؤال بزرگ درباره این بودجه و حضور نام برخی فدراسیونها در لیست مجمع کمیته وجود دارد. فدراسیونهایی که نه تنها عضو مجمع هستند بلکه بودجه میگیرند و حتی برخی مواقع شامل کمکهای این نهاد هم میشوند.
عضویت در مجمع
طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک، تمام رشتههای حاضر در بازیهای آسیایی و المپیک، باید عضو مجمع باشند. خواه شانسی برای کسب سهمیه یا حضور در این رقابتها داشته باشند یا خیر. به همین خاطر هم فدراسیونی نظیر هاکی که هیچگاه حتی رنگ بازیهای آسیایی را ندیده، طبق قانون عضو مجمع است. با این حال وقتی قرار نیست هیچگاه در این رقابتها حضور داشته باشند، چرا باید بودجههایی (حتی اندک) از کمیته بگیرند.
در این میان برخی فدراسیونهای من درآوردی و عجیب و غریب هم که همیشه در تمام مجامع حضور دارند. فدراسیونهایی نظیر دانش آموزی، دانشگاهی و کارگری که به طور خاص عضو مجمع کمیته هستند و طبق همین خبر اخیر صد میلیون تومان بودجه گرفتهاند.
درست یا غلط؟
یکی از استدلالهای جالب مسئولان کمیته ملی المپیک در تمام ادوار گذشته، پایین بودن رقم بودجهای است که این فدراسیونهای عجیب دریافت میکنند. واقعاً هم در این روزها صد میلیون تومان شاید به حقوق یک ماه نفرات برخی از این فدراسیونها نرسد. با این حال بحث اصلی بر سر درستی یا نادرستی این اقدام است که سالهاست همینطور تکرار میشود.
از طرف دیگر وقتی شمار این فدراسیونها زیاد و زیادتر شود، این رقم رفته رفته بزرگتر شده و به عنوان نمونه وقتی به یک میلیارد برسد، میتواند باری را از دوش یکی از رشتههای مهم و محق کشور بردارد.
از فدراسیون جهانی تا انجمنهای ورزشی
در کنار فدراسیون دانش آموزی، دانشگاهی و نجات غریق که کمترین بودجه امسال را از کمیته گرفتهاند، فدراسیونهای دیگری در لیست کمیته برای دادن بودجه و کمک قرار دارند که شنیدن نامشان هرکسی را متعجب میکند. به عنوان نمونه فدراسیونی مانند زورخانهای با توجیه ملی بودن و ریشه باستانی از کمیته ملی المپیک بودجه میگیرد! از آن بدتر فدراسیون جهانی پهلوانی است که با مدیریت مهرعلیزاده در این فدراسیون دفتر دارد و مشخص نیست بودجه اصلی خود و همینطور کمک کمیته را به چه منظور دریافت میکند. اصلاً چرا باید کمیته ملی المپیک به یک فدراسیون جهانی که رشته تحت مدیریتش در هیچ رویدادی مانند المپیک و بازیهای آسیایی حضور ندارد بودجه بدهد؟
در کنار اینها اضافه کنید فدراسیون انجمنهای ورزشی که رشتههای تحت نظرش مانند دراگون بوت و راگبی به بازیهای آسیایی هم اعزام نمیشوند و تعداد اندکی از رشتهها هم که شانسی برای کسب سهمیه دارند، یک ریال هم بودجه نمیگیرند.
خالی ماندن دست رشتههای مدالآور
ایراد اصلی این ماجرا نه در دادن پول به این رشتهها، بلکه اختصاص این بودجه از کانال کمیتهای است که وظیفهای جز حمایت از رشتههای المپیکی و حاضر در بازیهای آسیایی ندارد. بودجهای که صرف این فدراسیونها شده و هیچ بازدهیای ندارد، میتواند به رشتههایی نظیر کوراش برسد که سبد قابل توجهی از مدالهای بازیهای آسیایی را در اختیار دارند و میتوانند با حمایت بیشتر، چندین مدال خوشرنگ را به ارمغان بیاورند. این دور باطل سالهاست در جریان است. حالا صالحی امیری شاخصی را برای توزیع بودجه سال آینده کمیته تعیین کرده. شاخصی که دهها معیار دارد و باید دید با اجرای آن در سال آینده، باز هم فدراسیونی که نه اعزام دارد و نه ورزشکار و فعالیت خاصی، باز هم بودجه میگیرد یا خیر؟
انتقاد علیرضا دبیر از استاندار و مدیر کل ورزش در لرستان
سرشاخ شــدن به خاطر کشتـی
رئیس فدراسیون کشتی در ادامه سفرهای استانی خود این بار به لرستان سفر کرد و با مسئولان سیاسی و ورزشی این استان دیدار کرد. دیداری که البته با انتقادهای تند علیرضا دبیر از مسئولان سیاسی و ورزشی استان همراه شد و در نهایت به جنجال کشیده شد. رئیس فدراسیون کشتی ابتدا از استاندار لرستان به دلیل حمایت نکردن از کشتی انتقاد کرد و بعد از عدم برنامهریزی و تلاش مدیر کل انتقاد کرد که در نهایت با قهر مدیر کل ورزش و جوانان لرستان در نشست با رؤسای هیأتها همراه شد. دبیر در تمامی سفرهای اخیر خود به شدت از افت نیروی انسای در کشتی گلایه کرده و این بار نیز در لرستان که اتفاقاً استان کشتی خیزی است، از کمبود نیروی انسانی در کشتی انتقاد کرد. دبیر به عنوان متولی کشتی معتقد است که ورزش اول ایران در امر مدال آوری در المپیک رو به نابودی است و دلیل این کار عدم حمایت صحیح مسئولان استان از ورزش کشتی است: «از یک میلیون و نیم کشتیگیری که داشتهایم متأسفانه الان به ۴۰ هزار نفر رسیدهایم. با ندانمکاری این رشته را هم داریم از دست میدهیم، چون حواسمان نیست. این در حالی است که ۸۵ درصد مدالهای المپیک کشورمان را کشتیگیران گرفتهاند اما متأسفانه حمایتها آنگونه که میخواهیم نیست.»
علیرضا دبیر در این دیدار که استاندار لرستان در آن حضور داشت، با اشاره به رونمایی از سند راهبردی کشتی گفت: «برای نخستین بار سند توسعه کشتی را نوشتهایم و گفتهایم تا ۸ سال آینده باید به ۸۰۰ هزار کشتیگیر برسیم که برای تحقق این هدف یکی از پنج استان اول باید لرستان باشد. به حمایت استاندار نیاز داریم و باید شرایط فراهم شود که در این دوره کشتی لرستان به دوران اوج برگردد.»
او در این دیدار به انتقاد از عملکرد استاندار در حمایت از کشتی پرداخت که البته این انتقادات به مذاق استاندار هم خوش نیامد اما در ادامه او نشستی را هم با رؤسای هیأتهای کشتی برگزار کرد که اینجا هم به انتقاد از مسئولان سیاسی و ورزشی استان پرداخت تا نشان بدهد که به خاطر کشتی او با هیچکس تعارف ندارد. علیرضا دبیر در دیدار با رؤسای هیأتهای کشتی هم از استاندار گلایه کرد و هم از مدیر کل لرستان و هم اینکه از نحوه آموزش مربیان گلایه کرد که اینجا هم جلسه با جنجال همراه شد. دبیر در حالی در این دیدار به انتقاد از مدیر کل ورزش لرستان پرداخت که در نهایت مدیر کل با حالت قهر جلسه را ترک کرد که این کار واکنش علیرضا دبیر را به همراه داشت: «مشت نمونه خروار است، دقیقاً استاندارتان هم به همین گونه بود. من نه «پول بگیر کسی و نه جیرهخوار کسی هستم»، خدا پدر «آشناگر» استاندار سمنان را بیامرزد، در استانی که ورزش کشتی در آن خیلی مطرح نیست، ایشان دو میلیارد تومان به این ورزش اختصاص داد، فرماندارش هم ۲۵۰ میلیون تومان به کشتی کمک کرد، اینجا «جیب من را هم داشتند میزدند»، من ۶۰ میلیارد بدهکار هستم.»
دبیر در ادامه رو به هیأتهای کشتی لرستان گفت: «بدانید در کدام استان هستید، کشتیگیران و بزرگان کشتی در کنار هم بایستید و یکدست شوید میتوانید یقهشان را بگیرید، هر چه همدیگر را بزنید وضعیت کشتی از این بدتر میشود. کسی (مسئولی) به خرم آباد میآید، مدیرکل باید وزن داشته باشد و بفهمد که وقتی من صحبت میکنم، جلسه را ترک نکند.»
او با انتقاد از وضعیت دانش مربیان در سطح استان اعلام کرد که از این پس برای صدور کارت مربیگری سختگیریهای زیادی انجام میشود: «استاد دانشگاه هستم اما نمیتوانم بچه کلاس هفتم خودم را درس بدهم. هر مربی باید مختص یک رده سنی باشد. درجه و رده سنی تمام مربیها باید مشخص و اطلاعات آن در سایت فدراسیون بارگذاری شود. باید آموزش را جدی بگیریم و در این راستا هر کاری انجام شود باز هم شاید کافی نباشد. مربیانی که در باشگاه تمرین ندهند کارت آنان دچار مشکل میشود و با هیچ کسی تعارف نداریم.»
لیگ برتر تکواندوی زنان
مؤمـنزاده تک ستــاره جام کوثـــر
شانزدهمین دوره رقابتهای لیگ تکواندوی زنان «جام کوثر» یادواره سردار هستهای کشور شهید محسن فخریزاده طی روزهای پنجشنبه و جمعه (دوم و سوم بهمن ماه) در فدراسیون تکواندو برگزار شد. فتح صدر البرز، لوازم خانگی کن، دانشگاه آزاد اسلامی، شرکت رهنما تجارت آراز امین و هیأت تکواندوی سیستان و بلوچستان تیمهای حاضر در جام کوثر هستند که به رقابت با هم پرداختند. در حساسترین دیدار این رقابتها بعد از ظهر پنجشنبه دوم بهمن ماه فتح صدر البرز و لوازم خانگی کن به مصاف هم رفتند که در نهایت پس از برگزاری ۱۰ دیدار با قهرمانی فتح صدر البرز به پایان رسید. فتحیها در حالی با کسب ۱۲ امتیاز روی سکوی نخست ایستادند که قهرمانی این تیم پیش از پایان مسابقات قطعی شد. در حالیکه هنوز تعدادی از مسابقات برگزار نشده بود، تیم فتح صدر البرز با غلبه بر لوازم خانگی کن توانست به عنوان قهرمانی برسد. این مسابقه مهمترین و حساسترین مسابقه هفته بود که تیم فتح صدر با اقتدار و نتیجه 7 بر یک به برتری رسید و تقریباً بعد از همین مسابقه هم قهرمانی خود را قطعی کرد. بعد از تیم فتح صدر هم تیم مدعی لوازم خانگی کن با ۹ امتیاز نایب قهرمان شد و رهنما تجارت آراز هم با ۶ امتیاز در جای سوم ایستاد. دانشگاه آزاد با سه امتیاز و سیستان و بلوچستان هم بدون امتیاز چهارم و پنجم شدند. در حساسترین مسابقه هفته رقابت یک وزن هم بسیار مهم و جذاب بود. مسابقه وزن سوم یعنی وزن 53- کیلوگرم بین دو مدعی تیم ملی برگزار شد. ناهید کیانی مدعی با تجربه و مهلا مؤمنزاده مدعی جوان و تازهوارد یک رقابت دیدنی با هم برگزار کردند که مهلا مؤمنزاده توانست با غلبه بر ناهید کیانی تنها پیروزی تیم لوازم خانگی مقابل فتح صدر البرز را به دست بیاورد. فتح صدر برای رسیدن به عنوان قهرمانی مقابل شرکت رهنما تجارت آراز امین، دانشگاه آزاد اسلامی و هیأت تکواندوی استان سیستان و بلوچستان هم به برتری رسید. 7 فروردین تکلیف رئیس جدید IWF مشخص میشود
کرسی جهانی در گرو پرهیز از گزینشهای خطی
مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری طبق اعلام مسئولین این مجموعه بینالمللی قرار است روز هفتم فروردین ماه 1400 در کشور ترکیه برگزار شود. مجمعی که نهایتاً بعد از پایان حکمرانی 50ساله تاماش آیان در این مجموعه قرار است تکلیف رئیس، نواب رئیس، دبیرکل و اعضای جدید هیأت رئیسه جهانی در آن مشخص شود. شاکله و استخوانبندی جدیدی که قطعاً آینده وزنهبرداری دنیا به نوع و نحوه انتخاب اعضا و تفکرات جدید آنها بستگی خواهد داشت. انتخاباتی که برای وزنهبرداری ایران و نامزدهای ایرانی حاضر در آن نیز بسیار حایز اهمیت است. زیرا اگر مهرهچینی نامزدهای ایرانی اعزامی به این مجمع درست و هدفمند باشد میتواند نقش مؤثری در رشد و توسعه آینده وزنهبرداری ایران و مراودات بینالمللی این رشته المپیکی داشته باشد. اگر هم مثل دوره قبلی چینش نفرات اعزامی به این رویداد بینالمللی غلط و سلیقهای باشد، مطمئناً مثل گذشته منجر به انزوا و گوشهگیری بینالمللی فدراسیون وزنهبرداری ایران در عرصه بینالمللی و نداشتن حتی یک «کرسی تأثیرگذار و تصمیمساز» در مجموعه تصمیم ساز فدراسیون جهانی وزنهبرداری میشود.
تلاش برای داشتن یک کرسی تأثیرگذار جهانی
انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری قرار است طبق اعلام برگزارکنندگان این مجموعه بینالمللی ششم فروردینماه 1400 در کشور ترکیه برگزار شود. مجمعی که قطعاً قبل و بعد از برگزاری آن باید منتظر حواشی و تنشهایی از سوی مدعیان کسب کرسی ریاست این مجموعه باشیم. حواشی که مدتهاست حول و حوش این فدراسیون جهانی وجود دارد. مخصوصاً بعد از کنار رفتن تاماش آیان رئیس کهنهکار وزنهبرداری بعد از 50 سال حضور در رأس هرم مدیریتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری (IWF) این حواشی به اوج خود رسید. تنشهایی که در نهایت سه بار پیاپی منجر به تغییر سرپرست فدراسیون جهانی شد تا نهایتاً با حضور دکتر مایکل شهریار ایرانی آرامش نسبی به فدراسیون جهانی وزنهبرداری برگردد. حالا اما قرار است طبق برنامهریزی انجام شده مجمع انتخاباتی IWF طبق تاریخ تعیین شده روز 7 فروردین 1400 در کشور ترکیه برگزار شود. به همین دلیل نیز فدراسیون جهانی وزنهبرداری تاریخ ششم بهمنماه جاری یعنی دوشنبه هفته جاری را به عنوان آخرین مهلت اعلام نامزدی برای شرکت در انتخابات جهانی IWF اعلام کرده است.
بر همین اساس، اعضای هیأت اجرایی فدراسیون جهانی وزنهبرداری جلسهای را به صورت آنلاین با همین مضمون برگزار کردند تا شرایط ویژهای را که برای برگزاری مجمع انتخاباتی آتی این مجموعه در دستور کار دارند را اعلام کنند. با توجه به اینکه فدراسیون جهانی وزنهبرداری درگیر حواشی زیادی از جمله فساد مالی و دوپینگ سیستماتیک رئیس قبلی خود شده بود، تصمیم گرفته شد که با اصلاح اساسنامه فدراسیون جهانی و سپس برگزاری انتخابات، وضعیت مدیریت این فدراسیون به روال طبیعی برگردد. تعیین تکلیف اساسنامه و برگزاری انتخابات قرار بود در ماه مارس انجام شود اما اکنون تغییراتی در آن ایجاد شده است تا مجمع انتخاباتی آتی با آرامش بیشتر و به دور از حواشی مخرب قبل برگزار شود.
طبق اعلام فدراسیون جهانی، زمان کنگره برای تعیین تکلیف اساسنامه فدراسیون جهانی تغییر کرده و ۲۹ و ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ (۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰) برگزار میشود.
مایکل ایرانی رئیس موقت فدراسیون جهانی وزنهبرداری در مورد تغییر زمان برگزاری کنگره اصلاح اساسنامه میگوید: «میخواهیم اطمینان حاصل شود که ورزشکاران و فدراسیونهای عضو زمان کافی برای ارائه پیشنهادات و اظهارنظر در مورد آنها را دارند و زمان کافی داریم تا قبل از المپیک توکیو اصلاحاتی را انجام دهیم. کنگره انتخاباتی فدراسیون جهانی هم همانطور که برنامهریزی شده بود در ۲۶ و ۲۷ مارس ۲۰۲۱ (۶ و ۷ فروردین ۱۴۰۰) برگزار میشود. بر همین اساس، افرادی که تمایل دارند تا در این مجمع کاندیدا شوند، تا ۲۵ ژانویه (شش بهمن) فرصت دارند تا اعلام کاندیداتوری کنند.» طبق اعلام فدراسیون جهانی وزنهبرداری باید منتظر بمانیم تا روز دوشنبه ششم بهمن ماه جاری ببینیم مسئولین فدراسیون وزنهبرداری ایران اینبار برای معرفی نامزدهای ایرانی به مجمع انتخاباتی جهانی چه گزینههایی را در نظر دارند؟ چهار سال پیش که علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری خودش، داود باقری، سید علیرضا قریشی و محسن بیرانوند را به عنوان گزینههای حاضر در مجمع انتخاباتی برای پستهای نایب رئیس، دبیرکلی، کمیته پزشکی، کمیته آموزش و تحقیقات و کمیته مربیان و پژوهش به فدراسیون جهانی معرفی کرد اما به خاطر تاکتیک بد و انتخابهای سلیقهای و خطی که در آن برهه انجام شده بود، همینطور نداشتن لابی مناسب و تأثیرگذار برای انتخاب شدن، نهایتاً فقط محسن بیرانوند توانست به عنوان عضو کمیته مربیان و پژوهش فدراسیون جهانی از مجمع رأی مورد نیاز خود را دریافت کند. کرسیای که خیلی کرسی تأثیرگذاری برای وزنهبرداری ایران نبود.
خبر و مصاحبه
علینژاد:پول فدراسیونها بر اساس نمره داده میشود
معاون وزیر ورزش و جوانان، نمره فدراسیونهای ورزشی را مبنای تعلق بودجه به آنها عنوان کرد. مهدی علینژاد در جلسه مشترک رؤسای فدراسیونهای ورزشی با وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک گفت: «با وجود شیوع ویروس کرونا، سال 99 سالی پرفراز و نشیب برای تمام کشور، بهویژه ورزش کشور بود که با همفکری و تعامل با ستاد مقابله با ویروس کرونا، کاملاً علمی و تخصصی با سرعت درباره چگونگی برگزاری لیگها و برپایی اردوهای ملی تصمیمگیری و فعالیتها از سر گرفته شد.»
او در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری مجامع انتخاباتی و عمومی اشاره کرد: «امسال به رغم وجود شیوع ویروس کووید19 در کشور، توانستیم مجامع عمومی 51 فدراسیون را به صورت وبینار برگزار کنیم.»
معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین در خصوص تک امضا شدن احکام مسابقات و دورههای آموزشی گفت: «با موافقت سلطانیفر، احکام مسابقات و دورههای آموزشی که پیش از این به صورت دو امضا بود، به تکامضایی تبدیل شد و پس از این تنها رئیس فدراسیون، این احکام را امضا میکند.»
علینژاد این نکته را متذکر شد که رؤسای فدراسیونها برای همه احکام، کد رهگیری پیشبینی کنند تا در آینده در این خصوص، مشکلی جدید ایجاد نشود.
او درباره بودجهبندی سال 99 نیز گفت: «امسال یک طرح جدید برای بودجهبندی فدراسیونها در نظر گرفتیم که در این خصوص، چهار معاونت و 11 اداره کل دخیل بودند. عملکرد فدراسیونها ارزیابی شد و بودجه آنها بر اساس نمرهای که گرفتند، تعلق گرفت. این مسیر را در سال 1400 هم ادامه میدهیم؛ به همین خاطر رؤسای فدراسیونها برای گزارشدهی باید دقت نظر داشته باشند که حقی ضایع نشود.»
معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین گفت: «موضوعی که برای توسعه همه رشتههای ورزشی اهمیت زیادی دارد و برای ورود بخش خصوصی نیازمند آن هستیم، این است که فدراسیونها برای تأسیس باشگاه حتماً باید کمیسیون ماده 5 بگیرند. اگر این کار انجام نشود، در استانها مجوز لازم داده نمیشود.»
مرگ یک چترباز مشهور در اکباتان
چتری که باز نشد!
پنجشنبه صبح دوم بهمن محمد بزرگی چترباز معروف به یاد شهدای آتشنشان پلاسکو پروازی را در اکباتان تهران طراحی کرده بود. او صبح روز ماجرا از نردبان جرثقیل آتشنشانی بالا رفت تا با چتر به زمین فرود بیاید اما در فاصله حدود ۵۰ متری زمین چتر به دورش پیچید و گره خورد. محمد بزرگی زمانی برای نجات و باز کردن چتر نیافت و به شدت با زمین برخورد کرد. او بلافاصله به بیمارستان صارم منتقل شد اما به سبب شدت جراحات جان باخت. ابراهیم کریمی نایب رئیس انجمن ورزشهای هوایی در این خصوص گفت: «این پرواز کاملاً شخصی بوده که متأسفانه این چترباز فوت شده است. طراحی این پرواز کار شخصی بوده و ارتباطی با انجمن نداشته است. ما مجوزی در این خصوص صادر نکرده بودیم. یک چترباز به طور شخصی میتواند از هر جایی بپرد. محمد بزرگی مجوزی برای انجام این مراسم از ما نگرفته است. البته اکنون مهمترین موضوع این است که یک چترباز خوب آن هم در سالگرد شهدای پلاسکو از بین ما رفته است که به خانواده ایشان تسلیت عرض میکنیم.»
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|