printlogo


کد خبر: 266027تاریخ: 1401/11/17 00:00
بررسی موضوعات ورزش ایران در نشست بعدی هیأت اجرایی IOC
تلاش برای رفع نگرانی های جدی

آزاده پیراکوه
روزنامه نگار
 منشور المپیک تعریف روشنی از اعضای المپیک دارد و در تقسیم‌بندی که انجام داده، ورزشکاران را مهم‌ترین گروه در جنبش المپیک معرفی کرده است. منشور المپیک می‌گوید از جایی که مسابقه برگزار می‌شود، اهمیت افراد برای IOC تعیین می‌شود. به این معنا که ورزشکار که در میدان مسابقه است و همه فعالیت‌ها در یک رویداد حول او شکل می‌گیرد، مهم‌ترین است. مربی و داور که در نزدیکی ورزشکار هستند، در مراحل بعدی‌اند و به همین ترتیب که جایگاه افراد از میدان مسابقه دورتر می‌شود، نقش‌شان کمرنگ می‌شود. نه اینکه بی‌اهمیت باشند اما IOC با این تقسیم‌بندی می‌خواهد اهمیت ورزشکاران را نشان دهد و به همین خاطر به محض اینکه عاطفه احمدی، دختر اسکی‌باز ایران مصاحبه می‌کند و می‌گوید که در ایران از ورزشکاران وثیقه می‌گیرند، IOC رئیس کمیته ملی المپیک ایران را دعوت می‌کند تا در این مورد و البته مسائلی دیگر توضیحات مسئولان ایرانی را بشنود.
البته مصاحبه عاطفه احمدی بهانه‌ای است برای صحبت درباره ورزشکاران با سه محور. یکی از مسائلی که باخ روی آن دست گذاشته، «وثیقه گرفتن» از ورزشکاران است. رئیس IOC درباره علت این موضوع از خسروی وفا پرسیده که رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ تأکید کرده، NOC ایران در هیچ کدام از سفرها تاکنون از ورزشکاران وثیقه نگرفته است. سفرهایی که با محور کمیته ملی المپیک انجام می‌شود، مربوط به المپیک تابستانی، زمستانی، بازی‌های آسیایی، بازی‌های جوانان آسیا، المپیک نوجوانان و... است. کمیته ملی المپیک ایران متعهد شده که در هیچ کدام از این سفرها، از ورزشکاران وثیقه‌ای گرفته نشده و در پاسخ به این سؤال که کدام نهاد اقدام به گرفتن وثیقه می‌کند، اعلام کرده که این کار توسط فدراسیون‌ها انجام می‌شود.
البته ممکن است این‌طور برداشت شود که کمیته ملی المپیک با این کار، توپ را به زمین فدراسیون‌ها انداخته است. اما با توجه به اینکه در مواجهه با نهاد بین‌المللی در حوزه ورزش باید اصل بر صداقت باشد، کمیته ملی المپیک ایران، امکان انکار موضوع را نداشته است، بخصوص اینکه IOC مستندات لازم را در اختیار دارد و صداقت نداشتن، درهای مذاکرات بعدی را می‌بندد.
کمیته ملی المپیک با این رویه، علاوه بر اینکه زمان بیشتری می‌خرد، ممکن است بتواند موضوع را از درجه اهمیت بیندازد. البته آنچه در پیش روی ورزش ایران قرار می‌گیرد به نشست هیأت اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک مربوط است که ماه مارس در لوزان سوییس برگزار می‌شود؛ همان نشستی که چند محور اساسی دارد و یکی از آنها ورزش ایران است.
همانطور که روز گذشته نیز به آن اشاره شد و در بیانیه کمیته بین‌المللی المپیک آمده، قرار است کمیته ملی المپیک ایران گزارش مکتوبی ارائه کند و به تمام دغدغه‌های IOC پاسخ بدهد که از آنها با عنوان نگرانی های جدی نام برده است.
مسأله ورزشکارانی که طی حوادث اخیر، بازداشت شده‌اند یا برایشان احکامی صادر شده، نیز از جمله نگرانی‌های IOC است که البته رئیس کمیته ملی المپیک ایران در این رابطه توضیحات کاملی ارائه کرده است.
در ارتباط با تمام این موارد، کمیته ملی المپیک ایران متعهد شد که خلاف منشور المپیک رفتار نکرده و همه توانش را برای حمایت از حقوق ورزشکاران به کار می‌گیرد. البته این موضوع هم عنوان شده که برخی از موارد از چهارچوب کمیته ملی المپیک ایران خارج است؛ مثل مواردی که مربوط به قوه قضائیه می‌شود.
با این حال IOC ابراز امیدواری کرد که کمیته ملی المپیک ایران همچنان با هر تبعیضی در ارتباط با ورزشکاران در همه جنبه‌ها، مقابله کند.

ZOOM
IOC، راضی از گزارش زنان


یکی از موضوعاتی که از زمان حضور توماس باخ، برای کمیته بین‌المللی المپیک اهمیت چندانی پیدا کرده، وضعیت ورزش زنان در ایران است. کمیته ملی المپیک براساس گزارش وزارت ورزش، این موضوع را به اطلاع رئیس کمیته بین‌المللی المپیک رساند که در سال گذشته، یک سوم از سفرهای برون‌مرزی در حوزه ورزش قهرمانی مربوط به زنان بوده است. این موضوع نظر باخ را جلب کرد به طوری که گفته می‌شود او ابراز تشکر کرده است. البته با وجود این عنوان شده در گزارشی که قرار است برای هیأت اجرایی
 IOC ارسال شود، به این موضوع هم
پرداخته شود.


Page Generated in 0.0058 sec