رضا درویش دیروز نشستی خبری برگزار کرد تا درباره تمام مسائل مهم پیرامون باشگاه پرسپولیس صحبت کند. او در ابتدا گزارشی حدوداً سی دقیقهای از یک سال حضورش در رأس باشگاه ارائه داد و طبق معمول درباره مواجهه با بدهیهای بزرگ باشگاه مربوط به ادوار قبل، اقدامات مربوط به آکادمی و حرفهایسازی، بحث خصوصیسازی و مسائل دیگر حرف زد تا سپس آماده شنیدن سؤالهای بیشمار اصحاب رسانه شود.
سازمان خصوصیسازی اعلام کرده هیأت مدیره استقلال و پرسپولیس عوض شوند. در این صورت آیا هیأت مدیره جدید با شما کار میکند یا خودتان عضو هیأت مدیره میشوید؟ آیا مطرح کردن این مسأله در شرایط فعلی درست بود و آیا اصلاً در جریان قرار داشته؟
فکر میکنم باید از کسی که این حرف را مطرح کرده بپرسید. چند روز پیش به من گفتند جزو الزامات بورس است که حتماً سه یا نمیدانم چند عضو هیأت مدیره باید عضو اقتصادی باشند. بنا شد هیأت مدیره هم بررسی کند. اگر اعضای اقتصادی نداشته باشند احتمالاً تغییر میکنند. گفتند احتمالاً.
مگر نه اینکه تغییر هیأت مدیره باید با نظر وزارت ورزش انجام شود؟
آنچه من شنیدم گفتند با هماهنگی وزارت ورزش و وزارت اقتصاد اعضای اقتصادی برای هیأت مدیره، رئیس مجمع که وزیر اقتصاد است. گفتند با هماهنگی وزیر ورزش و وزیر اقتصاد هیأت مدیرهای که اعضای اقتصادی نداشته باشد را ترمیم میکنیم. این جای نگرانی ندارد. اینطور نیست که الزاماً حتماً بخواهند هیأت مدیره را تغییر بدهند.
کار عضو اقتصادی در هیأت مدیره چیست؟
از روزی که آمدم خودم یک گروه اقتصادی را برای باشگاه تشکیل دادم. کسانی که سابقه کارهای بزرگ اقتصادی در کشور را داشتند. معاون وزیر یا مدیرعامل بانکهای مختلف، به خاطر دوستی که با من داشتند و علاقهمندی به پرسپولیس آمدند و کارگروه اقتصادی را درست کردیم ولی الزاماتی را بورس داده که باید اعضای اقتصادی در هیأت مدیره باشند. حتماً دو یا سه عضو هیأت مدیره، باید مالی و اقتصادی باشند. قبلاً میگفتند یک اقتصاددان به باشگاه بیاید که بتواند راهبری کند الان الزام بورس است. چند طرح اقتصادی در کارگروه آمده و اگر نهایی شود برای تصویب به هیأت مدیره میرود. متأسفانه در این چندماه اخیر به رکود اقتصادی خوردیم ولی طرحهای خوبی آمده، زیاد دنبال طرحهای رؤیایی نیستیم که اعلام کنیم ما چنین طرحی داریم و میخواهیم nهزار میلیارد تومان بدهیم. سعی میکنیم طرحها عملیاتیتر و قابل اجراتر باشد.
قرارداد با کارگزار به کجا رسید؟
کارگزاری بود و از قبل هم قرارداد بسته بود. گفتند ما فلان مقدار پول دادیم و باید آن را برگردانید. وقتی آمدم گزارش داشتیم. قرارداد 600 میلیارد تومانی که صحبتش بود تا روز آخری که با آنها بودیم زیر 20 میلیارد به ما دادند. اگر نصف این پول 300-200 میلیارد محقق میشد ما کارهای زیادی میتوانستیم انجام بدهیم. بعد که آمدم دیدم نه تبصره و موادی دارد که ملزم به پرداختش نبودند. دیدیم اگر قرار است برای باشگاه آوردهای نداشته باشد چه کاری است؟ ضمن اینکه موادی داشت که به ضرر باشگاه بود. مثلاً خودم قراردادی را بسته بودم که کارگزار نفع میبرد تا باشگاه، در موادی هم از نظر حقوقی آن قرارداد ایراد داشت. مجمع ما را مکلف به قطع همکاری با کارگزار کرد و ما هم از ادامه همکاری منصرف شدیم و پرونده در مجاری حقوقی بررسی میشود.
پرداخت 890 میلیون تومان در دوره مدیریت قبلی به افرادی تحت عنوان مشاور و همچنین پرداخت یک میلیارد و 400میلیون تومان به یکسری واسطه آیا مصوبه هیأت مدیره داشته؟
اینها برای دوره مدیریت ما نیست. از روزی که آمدم به حقوقی و محمدی گفتم. یکی از دلایلی که به ما تاختند بحث دلالان است که نام جدید پیدا کرده، با آنها زیاد مراودهای برقرار نکردیم و بازیکن را مستقیم گرفتیم. قراردادی نداریم که بابت آن به ایجنت یا کارگزار پول بدهیم. برای گذشته هم وقتی هیأت مدیره مصوب کرده باشد، همین الان یک نمونهاش رفته یکی از توقیفیهایی که روی حساب ما گذاشتند یکی از همین آقایان است که بابت ترانسفر بازیکن ما چنین مبلغی را به مدیر وقت گفتند و تأیید کردند. الان رفتهاند و حساب را توقیف کردهاند. ما شکایاتی داریم که اساسش بیمورد است. ممکن است چیزی بگویم که در مجامع حقوقی استفاده دیگری از آن بشود. چون پرونده هنوز باز است. پروندهای داریم که فردی ادعا کرده 20هزار دلار طلبکار است. امروز این پول حدود 800 میلیون تومان است. او 27 میلیارد و 500 میلیون تومان حکم گرفته، او مراوداتی داشته و توانسته اینها را بگیرد ولی خدا کمک کرده، حقوقی ما خیلی زحمت کشید. وقتی میگویم حکم گرفتیم به زبان راحت است ولی این حکم ماحصل صدها جلسه در جاهای مختلف و درخواست از بزرگترین مسئولان قضایی کشور است. از ریاست قوه قضائیه و ریاست دادگستری تهران تشکر میکنم. بهدنبال این هستیم که حقوق از دست رفته مردم و هواداران پرسپولیس را برگردانیم. تا الان موفق بودیم. در دو روز گذشته پیگیری میکردیم که یکی دو تا از پروندهها را به وصول برسانیم. امیدواریم در یکی دو روز آینده به نتیجه برسد.
دلیل عدم شکایت از استوکس و همچنین فسخ یکطرفه خلیلزاده چیست؟
این هم برای گذشته است. وقتی آمدیم حکم قطعی داده بودند که پنجره بسته بود. از آن 900 و اندی هزار دلار که دادیم یکی همین استوکس بود. خیلی از این مدیران الان آمدهاند شکایت کردهاند و پولشان را میخواهند. در دوران مدیریت خودشان بدهکاریهای زیادی گذاشتهاند که الان ما میدهیم. پرونده رستورانی بود که برای سال 93-92 است. گفت از حدود 10 سال پیش طلبکارم و کسی جواب نداده است. سندهایش را دیدیم. رفتند یک رستورانی و هتلی اردو زده بودند پولش را نداده بودند. پول او را دادیم. جایی هم دیدم تشکر کرده بود. از این نمونهها زیاد داریم. از روزی که آمدیم حدود 400 میلیارد بود. برخی از آنها واهی بود که باید با اسناد و مدارک اجازه ندهیم پول سهامداران پرسپولیس از بین برود. آنچه هم واقعی است باید صبر کنند در موقعیت مناسبی پولی کسب کنیم.
دیاباته به خاطر مصدومیت بازیهای زیادی را از دست داده. آیا او به تعداد بازیهایش پول میگیرد؟
او یک قرارداد ثابت دارد. یک قرارداد هم برای بازی کردن دارد. هرچه بازی کند پول بیشتر میشود. جزو آپشنها است.
برای نقل و انتقالات نیم فصل چه برنامهای دارید؟
برای نیم فصل با یحیی گلمحمدی صحبت کردیم، هنوز بازیکن خاصی را اعلام نکرده و در حال بررسی است. فقط آلکثیر بود که جذب کردیم و قرار است امروز (چهارشنبه) قراردادش ثبت شود. نام بازیکنی هم برای جدایی هنوز اعلام نشده است.
شما 210 میلیارد در بانک شهر پول داشتید و وام 135 میلیاردی گرفتید. دی ماه سال بعد باید 80 میلیارد بدهید. برای این پرداختی فکری کردهاید؟
سپرده ما در بانک بیشتر از این مبلغ است، قرار است این را تمدید کنیم تا از محل درآمد سپرده بازپرداخت وام را انجام بدهیم. تا سه سال میتوانیم وام را تمدید کنیم. کارگروه اقتصادی ما دو، سه طرح دارد که میتوانیم از محل درآمد آن اقساط وام را بپردازیم. برنامه ما این است که از سپرده برداشت نکنیم. یکی از طلبکاران روی این پول حکم توقیف گذاشته و مقدار زیادی از آن را هم برداشت کرده است. اسنادی داریم که او طلبی نداشته، با یکسری دسیسه این کار را انجام داده، کار سختی نیست که هر طلبکاری میآید، بگویم پول را بردارد و برود. اگر این همه سختی میکشیم تا بتوانیم آب رفته را به جوی برگردانیم، علتش همین است. تلاش میکنیم اگر توفیقی در پروندهها داشته باشیم، پولهای برداشته شده را برگردانیم تا برای سرمایهگذاری استفاده کنیم.
کارگزار قبلی چقدر به باشگاه پول پرداخت کرد؟
در دورهای که من آمدم باید 12 تا 15 میلیارد تومان پول میداد، پولی نداده، ولی کل پولی که داده بود طبق فاکتور 73 میلیارد است. از این مبلغ 33 میلیارد روز اول به سازمان لیگ بابت تبلیغات محیطی داده شد، 20 میلیارد به صدری داده و هزینههایی هم داشتیم. حدود 14 میلیارد هم به ما داده است.
برای دریافت مطالبات باشگاه از سازمان لیگ بابت تبلیغات محیطی که رقمش سنگین هم هست چه کاری انجام دادهاید؟
بیشتر از 10 جلسه با سازمان لیگ داشتیم و روی نقطه نظراتی اختلاف داشتیم. قرار است شنبه یا یکشنبه این موضوع را نهایی کنیم. برای تبلیغاتی که برای خودمان است با آنها توافق میکنیم که پولی بدهیم تا اجازه بدهند از هزار ثانیهمان استفاده کنیم، بعد باید حساب کتاب کنیم تا ببینیم از 8 بازی که میزبان بودیم، چقدر حق ما است. باید تفاهم کنیم چقدر از این پول برای ما است. قبلاً تفاهم کرده بودیم هر بازی 3 میلیارد به سازمان لیگ بدهیم. امسال مبلغ دیگری اعلام کردند، گفتیم زیاد است. مقداری از فضای تبلیغاتی که متعلق به ما بود را خودشان فروختند. به همین خاطر قرار شد قراردادی ببندیم تا 70 درصد ما را بدهند.
یعنی سازمان لیگ تخلف کرده؟
نه، ما توافق کرده بودیم، منتها به تغییر مدیریت آنجا خورد. قبلاً درودگر مسئول بود، با او توافق کردیم. امضای من هم بود، درودگر عوض شد، گفتند او دیگر سمتی ندارد. قرار شد توافق جدیدی انجام دهیم و تا شنبه، یکشنبه نهایی شود. سازمان لیگ هنوز به ما پولی نداده، این 8 هفته برای ما بوده، کسی نیامده امضا کند. هر بازی باید 3 میلیارد و 750 میلیون تومان به ما بدهد. با درودگر قرار شد تبلیغاتی که سهم خودمان است را به سازمان لیگ بفروشیم. فقط هزار ثانیهاش برای ما باشد و مابقی پولش را بگیریم. با درودگر توافق ضمنی کردیم که 4400 ثانیه برای آنها باشد. تقریباً توافق نهایی شده بود که درودگر بود. افراد جدید که آمدند گفتند آن قرارداد عملیاتی نشده و کسی امضا نکرده، به دستاندازها و چالشهای مختلفی خوردیم. آنها دو، سه هزار ثانیهاش را فروخته بودند. از این جهت ما گفتیم وقتی میگویید 30 درصد برای ما است، سازمان لیگ باید مبلغ برای ما تعیین کند. مثل اینکه برای استقلال 3 میلیارد و 750 میلیون تومان برای هر بازیکن باید پرداخت میشد، ما هم گفتیم وقتی 30 درصد را به ما فروختهاید مبلغش میشود 1620 میلیارد و مابقی پول اگر بیشتر فروختیم سهم پرسپولیس میشود. قرار است شنبه یا یکشنبه جلسه نهایی را بگذاریم تا توافق نهایی انجام شود.
بعد از عقد قرارداد پرسپولیس با ایرانسل گفته شد سالی حدود 110 تا 120 میلیارد تومان بهعنوان اسپانسرینگ به سرخپوشان پرداخت خواهد شد. از این مبلغ تاکنون شرکت طرف قرارداد چه مبلغی را پرداخت کرده؟
تعهداتــــــــــــــــی که تا به امــــــــروز با ما داشتهاند را انجام دادهاند. حتــــــی محبت کــــــــــــــــرده و زودتــــــــر از موعــــد چیــــــــزی که ما خواهش کرده بودیم را انجام دادند.
آیا شما هم میخواهید مثل مدیرعامل رقیب برای این باشگاه بانک بزنید؟
منظورتان این است که از بانک چیزی برداریم (باخنده). شاید برخی باشگاهها تواناییشان زیاد و عمق کار اقتصادیشان وسیع است، اما ما وقتی توانایی انجام کاری را نداشته باشیم صحبتاش را هم نمیکنیم. افتتاح بانک معیارهایی میخواهد که شاید آنها داشته باشند اما پرسپولیس ندارد. البته اگر چنین کاری را بتوانیم انجام بدهیم و شورای اقتصادی ما نظر مثبت داشته باشد قطعاً موضوع را پیگیری میکنیم.
شما در این جلسه بارها از مشکلات باشگاه و پرداخت بدهیها صحبت کردید اما چه برنامههایی برای اجرایی کردن طرحهایتان دارید؟
این موضوع بستگی به این دارد که تا چه اندازه بر مشکلات فائق بیاییم. باور میکنید برخی صبحها که میخواهم به باشگاه بیایم بعد از نماز صبح خوابم نمیبرد، زیرا باید مسائل مختلف را پیگیری کنیم. همین امروز (دیروز) برای چند جا نامه زدم تا پول رادو را وصول کنیم. کار واقعاً سخت است. جایی میگوید بنیه مالی بسیار قوی دارم و فقط باید چک و چانه بزنم تا این مبلغ را کم و زیاد کنم اما جایی هم وضعیت مالی جامعه آنچنان بارور نیست که بتوانید طرحهای اقتصادی خوبی بیاورید. از این جهت باید با وجود مشکلات کجدار و مریز پیش بروید. امیدوارم فضا به جایی برود که ذهن مدیر به جایی برود که به فکر بالا بردن کیفیت تیم و تعالی پرسپولیس باشد نه اینکه ذهن خود را درگیر بدهی و دادگاه و این حرفها کند.
عجیبترین بدهی در دوران شما کدام بوده؟
یکی از بدهیها که حدود 27 میلیارد بود. این فرد حدود 13 میلیارد هم از حساب ما برداشت کرده است. این موضوع خیلی عجیب است و باید در دانشگاه حقوق تدریس شود. دادنامه این فرد که علیه باشگاه مربوط به سال 94 هست، 20 هزار دلار است، دعوا حل میشود اما مجدد این فرد اعتراض کرده و به دادگاه تجدیدنظر میرود. نمیدانم مدیران وقت سرشان شلوغ بود یا فرصت نداشتند، اما این مبلغ اکنون به 27 یا 28 میلیارد رسیده است. جالب است؛ این فرد 8-7 پرونده دارد. بررسی کردم و متوجه شدم با مبلغی که او میگوید 30-20 کامیون البسه و تجهیزات ورزشی میتوان خرید. فرد مذکور این روش را در 4-3 باشگاه به کار برده و به جز یک باشگاه در سایر موارد توانسته حرفش را پیش ببرد. امیدوارم بتوانیم از حقوق مردم دفاع کنیم و این پول را برگردانیم.