مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش میخواهند ترکیب کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو را مشخص کنند و جالب است که در این شرایط گویا تحلیل درستی از وضعیت فدراسیونها وجود ندارد. تأکید بر اعزام کیفی است اما به جای آنالیز دقیق فدراسیونها، قول رؤسا یا سرپرستان فدراسیونها معیار تصمیمگیری است!
آزاده پیراکوه
روزنامه نگار
کمتر از 9 ماه به بازیهای آسیایی باقی مانده و در این زمان کم مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به این فکر افتادهاند که نشستهایی را با مسئولان فدراسیونها و اعضای کادر فنی برگزار کنند تا در نهایت بعد از این نشستها مشخص شود که کدام رشته، با کاروان ایران در بازیهای آسیایی همسفر میشود؟
در این نشستها موضوعات جالب و قابل تأملی مطرح میشود که یکی از مهمترین آنها، گرفتن قول مدالآوری از مسئولان فدراسیونهاست؛ مانند اتفاقی که در نشست با مسئولان فدراسیون اسکواش افتاده است.
محسن خمارلو، سرپرست فدراسیون اسکواش میگوید که به او گفتهاند، قول مدال بدهد تا تیم اسکواش در لیست نفرات اعزامی به بازیهای آسیایی قرار گیرد!
حرفی عجیب که نشاندهنده واقعیتهای زیادی از این نشستها است؛ حرفی که سؤالهای زیادی را به وجود میآورد.
مناف هاشمی میگوید تأکید بر اعزام کاروان کیفی به بازیهای آسیایی است و با در نظر گرفتن این استاندارد که از سوی سخنگوی کمیته ملی المپیک مطرح میشود، این سؤال شکل میگیرد که در سازمان بزرگی مانند کمیته المپیک و وزارت ورزش، شناخت دقیقی نسبت به سطح فنی و کیفی تیمهای ملی ایران وجود ندارد که حالا باید مسئول یک رشته قول مدال بدهد و همان قول معیار اعزام شود؟
مرکز نظارت بر تیمهای ملی در کمیته ملی المپیک و بخش عریض و طویل نظارت در وزارت ورزش چه میکنند که شناخت دقیقی نسبت به وضعیت فعلی تیمهای ملی و همچنین میزان شانسشان برای مدالآوری در بازیهای آسیایی وجود ندارد که حالا حرف مسئولان فدراسیونها و مربیان معیار تصمیمگیری میشود؟
قطعاً نمیتوان درباره عملکرد یک رشته ورزشی به طور صد درصد پیشبینی درستی داشت اما درک اینکه اسکواش، ورزشهای سهگانه، تنیس و رشتههایی از این دست شانس چندانی برای مدالآوری در بازیهای آسیایی ندارند، آنقدر پیچیده است که مسئولان تصمیمگیر نمیتوانند به درستی در مورد وضعیت این رشتهها تصمیم بگیرند؟
نکته دیگر که بخصوص در مورد اسکواش به چشم آمد، این است که کمیته ملی المپیک در فاصله دو، سه هفته مانده به برگزاری انتخابات اسکواش، سرپرستی که صرفاً وظیفهاش برگزاری مجمع انتخاباتی بوده را دعوت میکند و برنامههای این فدراسیون در مسیر هانگژو را بررسی میکند؛ در حالی که اصلاً برنامه مدونی در این راستا در فدراسیون وجود ندارد و اگر هم چیزی نوشته شده باشد، با توجه به تغییرات پیش رو خیلی ضمانت اجرایی ندارد. همه افرادی که در نشست مسئولان کمیته و وزارت ورزش با رؤسای فدراسیونها حضور دارند، از تجربه مدیریتی بالایی برخوردارند و خیلی خوب میدانند که در دوران سرپرستی اتفاق خاص و ویژهای نمیافتد و جالب است که با وجود این تجربه و در فاصله دو، سه هفته مانده به انتخابات با سرپرست یک فدراسیون نشست میگذارند؛ موضوعی که حتی سرپرست اسکواش هم روی آن دست میگذارد و تأکید میکند که وقتی قرار است دو سه هفته دیگر از فدراسیون برود، چرا باید برای مدالآوری قول بدهد؟
همواره هدف از برگزاری این نشستها، ساماندهی فعالیتها در راستای حضور در یک رویداد بینالمللی است که باید منطبق با آنالیز دقیق عملکرد فدراسیونها و تیمهای ملی باشد؛ اتفاقی که خیلی خبری از آن نیست. ضمن اینکه مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش آنقدر دیر استارت زدهاند که مشخص نیست تا چه حد میتوانند در گزینش یک کاروان کیفی موفق باشند؟ آن هم با توجه به رویهای که در پیش گرفتهاند.
ZOOM
مناف هاشمی:
مناف هاشمی، سرپرست کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو میگوید: «هدف ما اعزام کاروانی کیفی به این بازیهاست و با تمام توان در کنار فدراسیونهای اعزامی خواهیم بود تا دغدغهای در برگزاری اردوها و آمادهسازی نفرات خود نداشته باشند، تحت نظر و حمایت مرکز نظارت بر تیمهای ملی و مرکز سنجش آکادمی ملی المپیک باشند و در خصوص اردوها و تورنمنتهای برون مرزی بررسی و در نهایت تصمیم گرفته شود.»