ثبتنام از کاندیداهای فدراسیون ژیمناستیک آغاز شده و قرار است بعد از یک سال و نیم تأخیر، بالاخره مجمع انتخاباتی این فدراسیون شکل بگیرد، اما جالب است هنوز مشخص نیست این انتخابات بر اساس کدام اساسنامه برگزار میشود. پاسخهایی که از مسئولان وزارت ورزش شنیده میشود، حکایت از بلاتکلیفی مدیران وزارت ورزش دارد.
محسن آجرلو
روزنامه نگار
چند روز پیش ثبت نام از کاندیداهای فدراسیون ژیمناستیک آغاز شده و نخستین فردی که آمادگی خود را برای حضور در این رقابت انتخاباتی اعلام کرده، زهرا اینچه درگاهی است. رئیس سابق ژیمناستیک که به اجبار از فدراسیون کنار رفته اما فدراسیون جهانی هنوز او را به ریاست این رشته میشناسد. موضوعی که باعث این اختلاف شد، اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک است که در دو سال گذشته حواشی زیادی را برای این رشته ایجاد کرد و حالا در آستانه انتخابات فدراسیون باز ابهامهایی دربارهاش وجود دارد و یک سؤال اساسی که بالاخره قرار است انتخابات پیش رو بر اساس کدام اساسنامه برگزار شود؛ همانی که اینچه درگاهی بدون تأیید هیأت وزیران به فدراسیون جهانی ارسال کرد یا اساسنامه تیپ فدراسیونها که تأییدیههای لازم را گرفت و اواخر مرداد 1400 ابلاغ شد؟
آرش فرهادیان، مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی وقتی با این سؤال مواجه میشود، طوری پاسخ میدهد که گویا خودش هم ابهامهایی دارد. او به طور مشخص یک اساسنامه را انتخاب نمیکند اما میگوید: «از اساسنامهای که به تصویب فدراسیون جهانی ژیمناستیک رسیده، تمام بندهایی که با قوانین داخلی کشور در تعارض نیست، از نظر ما هم مورد تأیید است و در روند برگزاری انتخابات اجرا میشود. فقط ممکن است در یکی دو بند تفاوتهایی وجود داشته باشد که آن هم مشکلی نیست و آن بندها را لحاظ نمیکنیم.»
او در حالی میگوید یکی دو بند، ایرادی ایجاد نمیکند که گویا فراموش کرده عدم اجرای یک بند از اساسنامه، انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری را باطل کرد و حالا همین تردید اگر به سوءمدیریت ختم شود، میتواند فدراسیون ژیمناستیک را با معضل مواجه کند.
زهرا اینچه درگاهی، رئیس سابق فدراسیون که یکی از کاندیداهای فعلی فدراسیون نیز هست، در این رابطه توضیح میدهد و میگوید که 90 درصد دو اساسنامه یکی است: «اگر وزارت ورزش بخواهد میتوان بدون مشکل انتخابات را برگزار کرد.»
مرور آنچه در دو اساسنامه نوشته شده، حکایت از این دارد که در ارتباط با یکی دو عضو مجمع اختلافهایی وجود دارد که بیتفاوتی به این موضوع میتواند دردسر ایجاد کند اما اگر مدیریت شود و اعضایی که در موردشان اختلاف نظر وجود دارد، در مجمع نباشند، میتوان جلوی حواشی بعدی و احیاناً تعلیق فدراسیون ژیمناستیک را گرفت.
چیزی که امروز ضروری به نظر میرسد این است که مدیران وزارت ورزش که دخالتهایشان در این مدت، حواشی زیادی برای فدراسیونها از جمله سوارکاری به وجود آورده، باید زودتر در این مورد به جمعبندی برسند و هم تکلیف خود و هم کاندیداها را مشخص کنند و البته در بندهایی که اختلاف وجود دارد، طوری مدیریت کنند که لطمهاش به ژیمناستیک نخورد. حتماً الان زمان کافی برای به تصویب رساندن اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک توسط هیأت وزیران وجود ندارد یا این امکان نیست که اساسنامه تیپ فدراسیونها برای فدراسیون جهانی ژیمناستیک برود چراکه اصلاً مجمعی تشکیل نشده و فدراسیون ارکان کافی برای انجام این کار را ندارد. پس باید در شرایط موجود طوری اقدام شود که باز حاشیه تازهای پیش نیاید و در آرامش مجمع برگزار شود.
اینچه درگاهی در آخرین نامهنگاری با فدراسیون جهانی و کمیته بینالمللی المپیک خود را به عنوان رئیس فدراسیون ایران معرفی کرده و هر نوع ارتباط با فدراسیون جهانی برای بر هم زدن این تصویر، جز آسیب، نتیجهای ندارد. ضمن اینکه با توجه به کاندیداتوری اینچه درگاهی و شانسی که برای خودش قائل است، او خیلی به دنبال ایجاد حاشیه نمیرود و وزارت ورزش هم باید به همین شکل رفتار کند و حتی اگر لازم است جلوی حضور یکی دو نفر را در مجمع بگیرد تا بالاخره بعد از یک سال و نیم، آرامش به ژیمناستیک برگردد؛ حالا با هر نتیجهای.
اختلاف در چند بند
مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی میگوید: «از اساسنامهای که به تصویب فدراسیون جهانی ژیمناستیک رسیده، تمام بندهایی که با قوانین داخلی کشور در تعارض نیست، از نظر ما هم مورد تأیید است و در روند برگزاری انتخابات اجرا میشود. فقط ممکن است در یکی دو بند تفاوتهایی وجود داشته باشد که آن هم مشکلی نیست و آن بندها را لحاظ نمیکنیم.»