هفته سوم لیگ برتر کشتی فرنگی
برتری سپاهانیها در حضور رنگرز
هفته سوم لیگ برتر کشتی فرنگی جام یادگار امام(ره) در گروه A به میزبانی سالن اختصاصی مجموعه فرهنگی-ورزشی سپاهان اصفهان و همچنین هفته پایانی گروه B در سالن تختی البرز برگزار شد.
در دیدار دور رفت گروه A تیم فولاد مبارکه سپاهان با نتیجه 7 بر 3 مقابل میهمان خود تیم دانشگاه آزاداسلامی قم به پیروزی دست یافت. دیدار تیمهای سازین سعید اندیمشک و شهرداری مسجدسلیمان با برتری 7 بر 3 تیم سازین سعید اندیمشک همراه شد. در گروه B هم که در خانه کشتی تختی کرج برگزار شد، در پایان تیم فولاد خوزستان و مقاومت البرز به مرحله نیمهنهایی صعود کردند. 3 تیم فولاد خوزستان، رعد پدافند ارتش و مقاومت البرز با انجام 6 دیدار بهصورت رفت و برگشت، به مصاف هم رفتند که در پایان فولاد صدرنشین شد و تیم مقاومت البرز هم بهعنوان تیم دوم صعود کرد.
جام جهانی کشتی آزاد
جایزه میلیاردی برای تیمها
تیمهای اول تا سوم جام جهانی کشتی آزاد در مجموع ۱۰۰ هزار فرانک سوییس بهعنوان جایزه دریافت میکنند. رقابتهای جام جهانی کشتی آزاد در روزهای ۱۹ و ۲۰ آذر به میزبانی امریکا و با حضور شش تیم برتر جهان برگزار میشود.
تیمهای امریکا، گرجستان و مغولستان در گروه A و تیمهای ایران، ژاپن و منتخب جهان نیز در گروه B قرار گرفتند. پس از برگزاری دیدارهای مرحله گروهی، تیمهای نخست هر گروه در فینال به مصاف هم میروند و تیمهای دوم نیز در دیدار ردهبندی به میدان میروند. بر اساس اعلام اتحادیه جهانی کشتی، به تیم نخست این رقابتها مبلغ ۷۰ هزار فرانک سوییس که تقریباً معادل دو و نیم میلیارد تومان است اهدا میشود و تیمهای دوم و سوم نیز به ترتیب ۲۰ هزار و 10 هزار فرانک سوییس دریافت میکنند و این جایزه از طرف امریکا بهعنوان کشور میزبان جام جهانی کشتی آزاد به تیمهای برتر اهدا میشود.
ثبت «فرهنگ پهلوانی و زورخانهای» بهنام آذربایجان در یونسکو!
در اقدامی جالب و البته بسیار عجیب «فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای» بهنام کشور جمهوری آذربایجان در فهرست میراث ناملموس بشری یونسکو ثبت شد!
در حالی که ورزش پهلوانی و زورخانهای از رشتههای ورزشی اصیل ایرانی-اسلامی به حساب میآید و ریشههای این ورزش در اسناد معتبر نشان از خاستگاه ایرانی این رشته سنتی دارد، اما یونسکو از ثبت «فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای بهنام کشور جمهوری آذربایجان در فهرست میراث ناملموس بشری خبر داد. این در حالی است که کشور ایران در سالیان اخیر تلاش زیادی برای جهانی کردن این رشته انجام داده و حتی فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای از سال ۱۳۸۳ با حضور نمایندگان بیش از ۲۱ کشور جهان در تهران تأسیس شد. باید دید این اقدام یونسکو با واکنش مسئولان ایرانی فدراسیون ورزش زورخانهای روبهرو میشود یا خیر.