printlogo


کد خبر: 261035تاریخ: 1401/9/9 00:00
الثمامه به رنگ قرمز، سفید و سبز درآمد
عرقچین تمام ایرانی!


نبرد قرن با امریکا در آخرین بازی مرحله گروهی جام جهانی در ورزشگاه الثمامه دوحه برگزار شد. ورزشگاهی که از منظر جغرافیایی در جنوب دوحه و در منطقه الوکره قرار گرفته و یکی از 3 استادیومی است که به‌دلیل قرار گرفتن در خارج از شهر دوحه ایستگاه مترو ندارد. فلسفه نامگذاری الثمامه به منطقه‌ای که در آن واقع شده باز می‌گردد. این ورزشگاه نام خود را از منطقه‌ محل ساختش و همین‌طور درختی بومی گرفته است.
الثمامه یکی از مدرن‌ترین ورزشگاه‌های جام جهانی محسوب می‌شود که طرح آن از روی کلاه عربی (عرقچین) برداشته شده و زیبایی محصورکننده‌ای دارد. یک‌ نوع کلاه سنتی که برای قرن‌ها توسط مردان و پسران کشورهای عربی خاورمیانه استفاده شده است. در فرهنگ عربی، عرقچین بخشی محبوب از سنت خانوادگی و نمادی از عزت و استقلال است. نمای سفیدرنگ استادیوم که با حدود۲۵۰۰۰ متر مربع پنل مشبک پوشانده شده، مملو از تزیینات توری‌مانند است. سقف آن نیز شامل سازه‌ای کابلی می‌شود که با روکشی سفیدرنگ به وسعت ۳۵۰۰۰ متر مربع احاطه شده.
از دیدگاه مهندسی، جالب‌ترین جنبه استادیوم را می‌توان سیستم خنک‌کننده آن با مجموع ۵۴ دریچه هوا دانست که فضای داخلی آن را درطول بازی‌ها در دمای حدود ۱۸ درجه سانتیگراد نگه می‌دارد. انرژی لازم برای فعالیت این سیستم از پردازش تابش خورشیدی تأمین می‌شود به گونه‌ای که جزو برترین ورزشگاه‌های دوستدار محیط زیست به شمار می‌رود. طراحی سبز و پایدار ورزشگاه باعث شده که در مقایسه با یک استادیوم معمولی، ۴۰ درصد بیشتر در مصرف آب صرفه‌جویی شود. آب بازیافتی نیز برای آبیاری محوطه سرسبز اطراف ورزشگاه به کار می‌رود.
 ورزشگاه الثمامه در سال ۲۰۱۸ جایزه بهترین طراحی بخش امکانات ورزشی و استادیوم‌های در دست ساخت MIPIM را کسب کرد. این جایزه، نوآوری‌های فناوری در طراحی و ساخت و همچنین ارتباط آنها با محیط زیست را مورد توجه قرار می‌دهد.
الثمامه یکی از معدود ورزشگاه‌های قطر محسوب می‌شود که طراحی آن را یک معمار قطری بر عهده داشته. اغلب ورزشگاه‌های جام جهانی را معماران خارجی طراحی کرده‌اند اما طراحی الثمامه را معماری قطری به‌نام ابراهیم محمد جیده بر عهده داشته؛ طراحی پیچیده و معناداری که گذشته و آینده قطر و کل جهان عرب را در بر می‌گیرد.
ساخت این ورزشگاه در سال ۲۰۱۷ آغاز شد و بیش از 4 سال طول کشید. ورزشگاه الثمامه به طور رسمی در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۱ با چهل و نهمین فینال امیر کاپ بین السد و الریان (۱ بر۱) افتتاح شد.
ظرفیت این ورزشگاه 44400 نفر است و بعد از پایان مسابقات ظرفیت استادیوم الثمامه به ۲۰ هزار صندلی کاهش پیدا می‌کند و صندلی‌های اضافی به کشورهای در حال توسعه داده می‌شود. همچنین بخش‌‌های بالایی استادیوم به هتل بوتیک تبدیل می‌شود تا گردشگران و توریست‌ها بتوانند اقامتی متفاوت و خاص را در این هتل ورزشگاه تجربه کنند.
الثمامه در بازی‌های جام جهانی میزبان 6 بازی مرحله گروهی دور اول، یک بازی از مرحله یک‌شانزدهم و یک‌چهارم نهایی بوده. تا به امروز بازی‌های اسپانیا – کاستاریکا، هلند – سنگال، قطر – سنگال، بلژیک – مراکش و ایران – امریکا از مرحله گروهی در این ورزشگاه برگزار شده و بازی کانادا – مراکش در روز پنجشنبه آخرین بازی مرحله گروهی است که در این ورزشگاه برگزار می‌شود. همچنین این استادیوم میزبانی یک بازی یک هشتم و یک بازی یک چهارم را بر عهده خواهد داشت.


Page Generated in 0.0057 sec