فلیکس سانچس سرمربی اسپانیایی قطر بعد از بازی گفت: «ما میدانیم که این رقابت چقدر سخت است. میخواستیم بیشتر از این جلو برویم اما محدودیتهایی در منابع داریم. ما مثل دیگر تیمها در این سطح بازی نکرده بودیم و به همین دلیل کم تجربه بودیم.»
خیلیها شاید با ادعای فلیکس در مورد محدودیت در منابع مخالف باشند و آن را به چالش بکشند. او در مورد کشوری صحبت میکند که رقمی در حدود 220 میلیارد دلار برای آمادهسازی این تورنمنت هزینه کرده است، نه فقط برای تأمین زیرساختها بلکه برای از صفر ساختن تیم ملی این کشور و بازسازی کلی آن.
سرمایهگذاری رؤیایی قطر در زیرساختهای فوتبال بویژه در آکادمی اسپایر تبدیل به یک سوژه مطالعاتی برای بسیاری از کشورهایی شده است که به دنبال توسعه ورزش خود هستند. تیم 26 نفره فوتبال قطر دارای بازیکنانی از هشت کشور مختلف است و همین تیم در جام ملتهای آسیا 2019 قهرمان قاره شد.
عمده بازیکنان تیم ملی قطر در باشگاههای این کشور و بویژه دو تیم السد و الدحیل بازی میکنند اما امیدواریها در مورد هماهنگی بالا و شناخت این بازیکنان از یکدیگر برای جبران کمبودهای تاکتیکی و تکنیکی این بازیکنان، در جام جهانی با پاسخ منفی روبهرو شد.
برای ساختن یک تیم فوتبال قدرتمند و البته برای ساخت فرهنگ فوتبالی در یک کشور به چیزی بیشتر از پول نیاز است و زمان نیز در این موضوع تأثیرگذار است. شاید به همین دلیل است که قطریها بابت خروج زودهنگام از جام جهانی چندان ناراحت نبودند.
سانچس در ادامه حرفهای خود گفت: «ما میخواستیم میزبان یک تورنمنت خوب باشیم و به نظرم این خواسته را برآورده کردیم.»
از اینجا به بعد
اوضاع میتواند در بازی آخر برابر هلند برای قطریها بدتر شود چون هلند برای صعود قطعی هنوز به یک امتیاز نیاز دارد و برای صدرنشینی در گروه نیز احتمالاً باید سه امتیاز را کسب کند و به همین دلیل آنها بسیار باانگیزه هستند. اما برای سانچس که این تیم را از رده پایه در اختیار داشته و طی یک دهه اخیر آن را ساخته است پایان جام جهانی به معنی پایان فوتبال در قطر نیست. او بر این باور است که سرمایهگذاریها در فوتبال این کشور جواب خواهد داد: «این کشور یک هدف بلندمدت دارد. جام جهانی به پایان خواهد رسید اما فوتبال اینجا ادامه دارد. ما تجربه بیشتری کسب خواهیم کرد و میتوانیم در رقابتهای بیشتری مثل جام جهانی شرکت کنیم. این اولین جام جهانی ما است. خیلی عالی است که بار دیگر بتوانیم در این جام باشیم.»
پیشرفت فوتبال قطر شاید با توانایی آنها در دفاع از عنوان قهرمانیشان در آسیا و صعود به جام جهانی بعدی به شکل بهتری مورد قضاوت قرار بگیرد.
اما جام جهانی بدون قطر هم ادامه دارد و حذف میزبان از هیجان این تورنمنت کم نخواهد کرد. شوی بزرگ فوتبالی در خلیج فارس همچنان با شور و اشتیاق فراوان جریان دارد.