ستار سامینژاد
روزنامهنگار ورزشی
از ناکامی مقابل تیرک دروازه آتزوری و جیانلوییجی دوناروما در ضیافت پنالتیهای فینال یورو ۲۰۲۰ تا ثبت دومین پیروزی شش گله سهشیرها در ادوار جامجهانی، جوانهای مستعد فوتبال انگلیس که از بستر لیگ جزیره برخاستند، به سطح بینظیری از تجربه در فوتبال باشگاهی و ملی رسیدهاند. روز گذشته، بوکایو ساکا و جود بلینگهام که جوانترین بازیکنان سهشیرها در قطر هستند، نام خود را بهعنوان جوانترین گلزنان تاریخ انگلیس در جامجهانی پس از مایکل اوون ثبت کردند.
ساکای ۲۱ ساله که فصل گذشته به عناوین برترین گلزن و دومین بازیکن برتر آرسنال رسیده بود و در سالجاری نیز دومین پاسور برتر لیگ جزیره است، نخستین دبل خود را با پیراهن سهشیرها تجربه کرد. جود بلینگهام نیز در حالی که به ۲۰ سالگی نزدیک هم نشده، در هجدهمین بازی ملی خود، برای نخستین مرتبه طعم شادی پس از گل را چشید. مارکوس رشفورد که به تازگی شمع تولد ۲۵ سالگی خود را فوت کرده نیز پس از حدود دو سال، در یک بازی رسمی پایش به گلزنی باز شد.
هرچند در فینال یورو ۲۰۲۰ به گرت ساوتگیت انتقادات زیادی بابت سپردن ضربات پنالتی به بازیکنان جوان شد، امروز تمام جوانان مورد اعتماد ساوتگیت غیر از جیدون سانچو به مهرههای جوان، اما باتجربه انگلیس بدل شدهاند. نام دکلان رایس، هافبک دفاعی کم نقص وستهم و فیل فودن، هافبک خلاق سیتیزنها را میتوان در فهرست شیرشاههایی که حال و آینده سهشیرها را بیمه کردند، قرار داد.
جدا از نمایش هجومی و عطش سیریناپذیر در گلزنی مقابل رقیب آسیایی که انگلیسیها را به رویای ۵۶ ساله بازگرداندن جام قهرمانی جهان به خانه دلگرم ساخته، نکته مثبت نسل کنونی سهشیرها بیشک این است که بدنه آن از بازیکنانی تشکیل شده است که حتی در صورت ناکامی در دوره جاری، برای یک جامجهانی دیگر نیز فضا برای پیشرفت و تجربهاندوزی دارند. جشنواره گلزنی انگلیسیها در گام نخستشان در قطر اثبات کرد که آنان عمل را به شعار ترجیح میدهند و حال با اتکا به همین اراده مصمم خود، میتوانند بزرگترین رویاها را در قطر در سر خود بپرورانند.