مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان در صربستان روز دوم خود را در حالی پشت سر گذاشت که بر خلاف روز اول اوضاع برای تیم ملی کشتی آزاد متفاوت بود. در روز اول سه نفر از چهار نماینده ایران حذف شدند و فقط ناصر علیزاده بود که توانست به دیدار ردهبندی برسد اما در روز دوم کشتیها شرایط متفاوتی را پیدا کرد و تیم در شرایط بسیار خوبی برای جبران نتایج روز اول قرار گرفت. کار به حدی خوب پیش رفت که حالا بوی قهرمانی در اردوی تیم ملی پیچیده است.
در چهار وزن اول فقط یک شانس برنز برای شاگردان محمد بنا وجود داشت. ناصر علیزاده تنها کسی بود که از بین محمدعلی گرایی، پویا دادمرز و محمدرضا مختاری توانست به دیدار ردهبندی برسد و همین باعث شد تا منتقدان فرصت مناسبی را برای انتقاد از محمد بنا به دست بیاورند. این در حالی است که از قبل هم مشخص بود در چهار وزن اول شرایط برای تیم ملی کشتی فرنگی خوب نباشد. میزان توقع از این نفرات یک طرف و شرایطی که این چهار کشتیگیر برای ارائه داشتند، یک طرف دیگر بود. باید برای قضاوت کردن تمامی این موارد را در نظر گرفت و بعد از عملکرد تیم ملی انتقاد کرد.
چطور میشود که هنوز کشتیها شروع نشده کارشناس برنامه بیاید و بگوید که همه شرایط مهیا بوده و این تیم بدون بهانه باید قهرمان جهان شود؟
پویا دادمرز و ناصر علیزاده دو کشتیگیری بودند که برای اولین بار در رقابتهای جهانی به میدان میرفتند و از شانس بد در همان روز نخست هم به میدان رفتند. شاید اگر زمان مسابقات این کشتیگیران در روزهای بعد بود، حتماً شرایط برای این دو نفر هم فرق میکرد اما کمبود تجربه و البته فشار مسابقات در روز نخست باعث شد تا این دو کشتیگیر نتوانند از تمام توان خود استفاده کنند. با اینحال یک برنز از این دو کشتیگیر کم نبود.
در وزن 77 کیلوگرم محمدعلیگرایی حضور داشت که کاپیتان تیم ملی بود و با سه مدال برنز شانس نخست کسب مدال طلا محسوب میشد اما او عملکرد ضعیفی را مقابل کیم هیون وو از خودش نشان داد و نتیجه بسیار ضعیفی را هم کسب کرد اما چرا گرایی به این روز افتاد؟ دلیلش واضح و مشخص است؛ مصدومیت شدید او از ناحیه زانو و دوری دو ماهه از تمرینات باعث شد تا او در فاصله زمانی که تا مسابقات قهرمانی جهان داشت نتواند به فرم ایدهآل برسد. هر چه تلاش کرد نشد و نتیجه هم شد همین که همه دیدند. البته الان که نتیجه مشخص شده همه راحت قضاوت میکنند که کاش گرایی یک وزن بالاتر میرفت و در 82 کیلوگرم کشتی میگرفت و یا اینکه به جای او، امین کاویانینژاد به میدان میرفت اما واقعیت این است که کادرفنی تیم ملی کشتی فرنگی همه اینها را میداند و با استناد به همه موارد تصمیمی میگیرد که به نفع کشتی باشد.
ارسلان و هجمه به بنا
یکی از اتفاقات عجیب روز نخست مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان، راهیابی علی ارسلان به فینال وزن 72 کیلوگرم بود. کشتیگیری که سال گذشته با وجود مخالفت محمد بنا توانست امضای علیرضا دبیر را برای قرار گرفتن در ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی صربستان به دست بیاورد و در روزیکه محمد رضا مختاری مقابل رقیب کم نام و نشان فرانسوی شکست خورده بود، با قدرت به فینال رسید. بعد از راهیابی ارسلان به فینال مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان باز هم پیکان انتقادات به سوی محمد بنا گرفته شد و در حالیکه او هیچ نقشی در این ماجرا نداشت، مورد انتقاد قرار گرفت. انتخاب مختاری که کاملاً ضعیف و دور از انتظار ظاهر شده بود، براساس چرخه انتخابی صورت گرفته بود و علی ارسلان هم هرگز در دوره محمد بنا حقش ضایع نشده بود.
ZOOM
علی ارسلان سال 2018 بهعنوان نفر اول وزن 72 کیلوگرم انتخاب شده بود اما کادرفنی وقت تیم ملی تصمیم گرفت که محمدعلی گرایی را در این وزن به رقابتهای قهرمانی جهان اعزام کند. سرمربی وقت علی اشکانی و رئیس فدراسیون وقت هم رسول خادم بود. بعد از آن چه زمانی علی ارسلان در داخل کشور بهترین شد و به مسابقات اعزام نشد؟ محمد بنا با وجودیکه ارسلان در جام تختی بازنده شده بود اما در لیگ گرایی را شکست داده بود، او را به اردوی تیم ملی هم دعوت کرد و برای جهانی صربستان در سال 2020 هم انتخاب کرد اما اعزام تیم با مشکل روبهرو شد. حالا چرا باید محمد بنا بهدلیل درخشش ارسلان تحت فشار قرار بگیرد؟ چرا باید بابت ناکامی مختاری و درخشش ارسلان محمد بنا را مورد انتقاد قرار داد.