printlogo


کد خبر: 255020تاریخ: 1401/6/20 00:00
گذشته‌ها گذشته
در انتظار کارت دعوتCQ برای شجاع


دراگان اسکوچیچ در شرایطی عجیب و بحرانی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت و توانست ایران را به جام جهانی 2022 برساند. با این حال و حدود دو ماه و نیم مانده به جام جهانی، مسئولان فدراسیون فوتبال صلاح را در این دیدند که اسکوچیچ را کنار بگذارند و از وجود کارلوس کی‌روش به عنوان نفر اول کادرفنی تیم ملی ایران در قطر استفاده کنند. تصمیمی ویژه از سوی مدیرانی که به تازگی مسئولیت فدراسیون فوتبال را بر عهده گرفته‌اند و البته سابقه همکاری با کی‌روش را نیز در چند مقطع دارند.


امیر اسدی
amirasadijournalist@gmail.com

از وقتی کارلوس کی‌روش به‌عنوان سرمربی تیم ملی ایران انتخاب شده و جای اسکوچیچ را گرفته، صحبت‌های بسیاری درباره بازیکنان وجود دارد. بخصوص گروهی از بازیکنان که مد نظر کی‌روش قرار دارند و اسکوچیچ از آنها کمتر استفاده می‌کرد یا ستاره‌هایی که در دوران مربیگری مرد کروات به ترکیب رسیدند و درخشیدند اما حالا ادامه حضورشان در هاله‌ای از ابهام- البته از سوی شایعه‌سازها- قرار دارد.
شجاع خلیل‌زاده از جمله بازیکنانی است که طی روزهای اخیر با هجمه فراوانی مواجه شده و اغلب فوتبالدوستان متفق‌القول می‌گویند که کی‌روش او را به تیم ملی دعوت نخواهد کرد. با این حال ذکر چند نکته در این مورد ضروری است که می‌تواند خط بطلانی بکشد به تمام این شایعه‌ها. بخصوص که کارلوس کی‌روش نشان داده که در تمام سال‌های اخیر به مربی آرامتری تبدیل شده و کمتر تمرکز خود را روی مسائل غیرفنی گذاشته است.
تیم ملی حدود 70 روز دیگر باید اولین بازی خود را در مرحله گروهی جام جهانی 2022 برگزار کند. کی‌روش برای شناخت ترکیب اصلی تیم ملی تنها 10 روز اردو و 3 بازی تدارکاتی در اختیار دارد. با توجه به اینکه ایران یک تورنمنت مهم پیش رو دارد و به همین سادگی نمی‌توان جای بازیکنان باتجربه را با جوانترها عوض کرد، بعید است کی‌روش چنین  تصمیمی اتخاذ کند و در روزهای پایانی با نوشتن یک لیست مهم، از دعوت یکی از ارکان اصلی خط دفاع تیم ملی در مرحله مقدماتی جام جهانی چشم‌پوشی کند.
خلیل‌زاده یک مهره ثابت در خط دفاعی تیم ملی طی دو سال اخیر بوده و در قریب به اتفاق دیدارهای ملی حضور داشته است. کشاله او در مقدماتی جام جهانی و زمان بازی برای تیم ملی آسیب دید و شجاع به همین دلیل حضور در چند بازی باشگاهی را از دست داد. عضلات زیر شکم او هم در بازی‌های ملی آسیب دید، بخصوص بازی با کره‌جنوبی که خلیل‌زاده با مصدومیت به میدان رفت تا ایران خلأ کمبود مدافع باتجربه را حس نکند.
با توجه به آمادگی خلیل‌زاده و حضور کم‌حاشیه او در اردوهای ملی و همچنین تغییر رفتاری که از کی‌روش طی سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم، بعید است مرد پرتغالی در این زمینه برخوردی چکشی انجام بدهد و در بدو ورود مدافعی باتجربه را از لیست خود خط بزند. اگر مرتضی پورعلی‌گنجی را به لیست اضافه کنیم، شمار مدافعان آماده و باکیفیت تیم ملی به عدد 3 می‌رسد؛ مجید حسینی، حسین کنعانی‌زادگان و مرتضی پورعلی‌گنجی. این مثلث با حضور شجاع خلیل‌زاده تبدیل به مربعی پرقدرت می‌شود. بنابراین بعید است کی‌روش در این زمان اندک، دست به چنین ریسکی بزند و یک مدافع جوان را جایگزین باتجربه‌ای به‌نام خلیل‌زاده بکند.
از زمان قدیم ضرب‌المثلی ایرانی وجود دارد که می‌گوید گذشته‌ها گذشته. برای کی‌روش و خلیل‌زاده هم می‌توان این ضرب‌المثل را به کار برد. بخصوص در روزهایی که همه از یکدلی برای موفقیت تیم ملی صحبت می‌کنند، بهتر است ماجرای قدیمی کی‌روش و خلیل‌زاده فراموش شود و طرفین برای یک همکاری موفق وارد گود شوند.


 


Page Generated in 0.0043 sec