printlogo


کد خبر: 254548تاریخ: 1401/6/15 00:00
هیأت اجرایی تازه‌وارد امروز تصمیم می‌گیرد
استعفا از فدراسیون برای دبیرکلی کمیته؟


اعضای هیأت رئیسه و هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک، صبح امروز دور هم جمع می‌شوند تا درباره موضوعات مختلف از جمله پست‌های بلاتکلیف تصمیم بگیرند. دبیرکلی کمیته، سرپرستی کاروان اعزامی به بازی‌های آسیایی هانگژو، مرکز نظارت بر تیم‌های ملی و آکادمی ملی المپیک از جمله پست‌ها و بخش‌هایی است که باید در موردشان تصمیم گرفته شود. از بین موقعیت‌هایی که بلاتکلیف هستند، دبیرکلی کمیته اهمیت ویژه‌ای دارد. با اینکه اساسنامه جدید کمیته، دبیرکل را در حد یک کارمند (البته عالی‌رتبه) پایین آورده اما گویا باز هم خیلی‌ها هستند که برای رسیدن به این عنوان تلاش می‌کنند.

آزاده پیراکوه
خبرنگار
کیکاووس سعیدی که در زمان رضا صالحی امیری، دبیرکل شد و با وجود بازنشستگی، تأییدیه لازم را گرفت و به کارش ادامه داد، این روزها به هر دری می‌زند که حمید سجادی به عنوان مقام عالی ورزش برای او مجوز ادامه فعالیت بگیرد. گویا برای اینکه روند کارها دنبال شود و وقفه‌ای به وجود نیاید، مجوز دوماهه‌ای برای سعیدی صادر شده است. قرار بر این است که در اسرع وقت دبیرکل انتخاب شود اما روال قانونی باید طی شود و این کار نیازمند قانونی بودن امضا است؛ پس سعیدی باید بماند و کارهای اداری را انجام دهد تا دبیرکل جدید انتخاب شود. این استدلال نشان می‌دهد که دبیرکل فعلی کمیته شانسی برای بقا ندارد.
***
پیش از برگزاری انتخابات، لابی با افراد مختلف آغاز شده و حالا که خسروی‌وفا رئیس کمیته شده، به نظر می‌رسد یک توافق قدیمی با حسین پاکدل باز هم سر زبان‌ها افتاده است. البته طرح این نام، قدری عجیب به نظر می‌رسد. پاکدل به واسطه ریاستش در فدراسیون هندبال، در انتخابات کمیته شرکت کرده و عضو هیأت اجرایی شده است اما گویا این عنوان برایش راضی کننده نیست و می‌خواهد دبیرکل شود. او برای دبیرکلی باید از هیأت اجرایی انصراف دهد و ریاست فدراسیون هندبال را هم ترک کند تا کارمند عالی‌رتبه کمیته ملی المپیک شود. او از مجمع کمیته ملی المپیک برای هیأت اجرایی و از اهالی هندبال برای این فدراسیون رأی اعتماد گرفته اما گویا تمایلش بیشتر این است که از هر دوی این پست‌های مهم بگذرد تا مجری تصمیمات هیأت رئیسه و هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک شود. حالا اینکه با چه استدلالی به این تصمیم رسیده، مشخص نیست اما اعضای هیأت اجرایی نباید اجازه اجرای چنین ایده‌ای را بدهند. چون در این صورت یک فدراسیون که اتفاقاً در چند ماه اخیر عملکرد خوبی هم داشته، بلاتکلیف می‌شود اما باز هم بحث سرپرستی این فدراسیون و برگزاری انتخاباتش پیش کشیده می‌شود. البته شش ماه تا پایان دوره ریاست پاکدل در فدراسیون هندبال مانده و او اگر تصمیم به حضور در پست دبیرکلی بگیرد، به این معناست که شانسی برای ماندن در هندبال برای خود قائل است. به هر حال نام او جدی مطرح شده و باید دید امروز اعضای هیأت اجرایی چه تصمیمی درباره‌اش می‌گیرد.
***
حسن رنگرز، یکی از گزینه‌های دبیرکلی است. او البته برای بخش‌های مختلف از جمله آکادمی ملی المپیک هم کاندیدا است. جمعی از مدیران ورزش از جمله علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی و تعدادی از اعضای هیأت اجرایی، برای انتخاب رنگرز تلاش می‌کنند و خودش هم همواره نشان داده که به گرفتن پست در کمیته ملی المپیک علاقه دارد. با این شرایط او را می‌توان جزو یکی از گزینه‌های جدی دانست. البته اگر برای دبیرکلی این اتفاق نیفتد، او حتماً در مرکز نظارت بر تیم‌های ملی یا آکادمی ملی المپیک مشغول می‌شود.
***
چند نام دیگر هم برای دبیرکلی کمیته مطرح بوده‌اند که به نظر می‌رسد در حال حاضر کمرنگ شده‌اند. مهرعلی باران چشمه و دکتر اسدی، دو نام دیگری هستند که در چند روز اخیر زمزمه‌هایی در موردشان شنیده شده اما هیچ‌کدام ویژگی‌های مناسب دبیرکلی را ندارند و به همین خاطر به نظر می‌رسد از فهرست خارج شده‌اند.

ZOOM

در اساسنامه کمیته ملی المپیک برای دبیرکل ویژگی‌هایی تعریف شده است مانند سابقه مدیریت ورزشی. اما فراتر از آنچه روی کاغذ آمده؛ باید چند مسأله مورد توجه مسئولان کمیته باشد. آشنایی کامل به زبان انگلیسی و برخورداری از روابط عمومی بالا، تنها دو موردی است که باید در ارزیابی کاندیداها، خیلی دقیق بررسی شود. بیشترین تعامل کمیته ملی المپیک با افراد بیرون از این نهاد، چه داخلی و چه خارجی باید از طریق دبیرکل انجام شود و همین دو مورد نشان می‌دهد که تا چه حد بیشتر افراد مطرح شده، شایسته این پست نیستند.


Page Generated in 0.0051 sec