دادگاه بینالمللی ورزش اعتراض ایران به حکم کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو را وارد ندانست تا به این ترتیب فدراسیون ایران یک سال دیگر هم محروم بماند و همچنان در تعلیق باشد. این در حالی بود که 8 بار قبل از این دادگاه بینالمللی ورزش صدور حکم درباره این پرونده را رد کرده بود. حالا جودوی ایران اولین رویدادی را که باید تجربه کند، حضور در بازیهای آسیایی هانگژو است. محرومیتی که آرش میراسماعیلی بیش از این بارها اعلام کرده بود به طور قطع پایان مییابد اما چنین اتفاقی رخ نداد.
محسن وظیفه
خبرنگار
از شهریور سال 1398 بود که جودوی ایران بهدلیل مشکلات مسابقه ندادن با رقبای اسرائیلی از سوی فدراسیون جهانی جودو تعلیق شد. محرومیتی که هیچگونه تاریخ انقضایی نداشت و مشخص نبود که چه سرنوشتی در انتظار ایران است. یک سال بعد و در شهریور سال 99 مسئولان ورزش ایران با سفر به سوئیس به این نوع محرومیت اعتراض کردند که در نتیجه دادگاه بینالمللی ورزش هم فرصتی یک ماهه برای برقراری تفاهم بین فدراسیون ایران و فدراسیون جهانی جودو داد اما این زمان به سر رسید و در نهایت هم پرونده را به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو ارجاع داد. بعد از ارجاع پرونده به کمیته انضباطی حکم محرومیت 4 ساله برای ایران در نظر گرفته شد. محرومیتی که یک سال از آن گذشته بود اما مسئولان ورزش ایران مجدد به این حکم اعتراض کردند. اعتراضی که دادگاه بینالمللی ورزش باید به آن رسیدگی میکرد اما در دو سال گذشته 8 بار صدور حکم به تعویق افتاد و عجیب بود بلافاصله بعد از ایجاد تغییرات در کمیته ملی المپیک دادگاه CAS حکم قطعی خود را صادر کرد و بعد از 8 بار به تعویق انداختن اعلام کرد که تغییری در حکم محرومیت 4 ساله ایجاد نمیشود.
اینکه دادگاه بینالمللی ورزش تصادفی 10 شهریور یعنی دو روز بعد از انتخاب حاج محمود خسروی وفا بهعنوان رئیس کمیته ملی المپیک را انتخاب کرده یا اتفاقی خیلی مهم نیست؛ بلکه مهم اظهاراتی است که آرش میراسماعیلی بهعنوان رئیس فدراسیون جودو بارها انجام داده بود و در مصاحبههای رسمی بخصوص با همین رسانه اعلام کرده بود که دادگاه بینالمللی ورزش رأی را به سود ایران میدهد و محرومیت جودو به طور قطعی طی همین روزها به پایان میرسد اما مدتها از این صحبتها گذشت و در نهایت هم دادگاه رأی به حقانیت جودوی ایران نداد. ظاهراً حالا که حکم درباره ایران صادر شده شباهت زیادی به بیرون زدن دم خروس دارد. ظاهراً آرش از رؤیا و آرزوهای خودش حرف میزد اما حالا واقعیت مشخص است که چیز دیگری است.
آرش میراسماعیلی در این مدت بارها به سفرهای خارجی رفت و با افراد مختلف برای سرمربیگری تیم ملی مذاکره کرد اما واقعیت این بود که جودوی ایران محروم بود و عملاً نمیتوانست مسابقه بدهد و حالا اولین رویدادی که میتواند در آن شرکت کند، بازیهای آسیایی هانگژو است که مهر 1402 برگزار میشود. یعنی تا یک سال دیگر عملاً جودو نمیتواند در هیچ مسابقه دیگری شرکت کند. البته نابغههایی که فدراسیون جودو را اداره میکنند حالا تصمیم جالبی را گرفتند و برای اینکه جودو زودتر وارد عرصه رقابت شود گفتند که با پرچم المپیک مسابقه بدهند. دغدغه آنها حضور در بازیهای المپیک است. مسابقاتی که هیچ وقت هم در آن موفق نبودند اما حالا نگران هستند که شاید نتوانند بهدلیل محرومیت در گزینشی المپیک پاریس مسابقه بدهند و به همین دلیل حضور در المپیک را از دست میدهند. به نحوی هم به این ماجرا آب و تاب دادند که انگار قبل از این هم چندین مدال طلای المپیک دارند. انگار هیچ کس هم نمیداند که تا به حال جودوی ایران حتی رنگ مدال المپیک را از نزدیک ندیده است.
ZOOM
جوسازی علیه یک وکیل
بعد از اعلام حکم دادگاه حکمیت ورزش حالا جوسازیهایی علیه یک ایرانی به راه افتاده است. رسانههای نزدیک به فدراسیون جودو جوری نام وکیل ایرانی احمدرضا براتی که پای حکم را امضا کرده، آوردهاند که گویا این وکیل در صدور حکم علیه جودوی ایران نقش داشته اما واقعیت این است که روند طبیعی در دادگاه همین است که وقتی حکم قطعی میشود؛ وکلای طرفین حکم را امضا میکنند. طی این حکم فدراسیون جودو 4 سال محروم شده و همچنین فدراسیون جودوی ایران باید مبلغ 4 هزار فرانک سوئیس به فدراسیون جهانی جودو جریمه بپردازد. این در حالی است که احمدرضا براتی، عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال و یکی از وکلای ایرانی بهعنوان داور در دادگاه عالی ورزش (CAS) است.