printlogo


کد خبر: 240414تاریخ: 1400/10/20 00:00
از پایان رؤیای سیدجلال تا جان گرفتن لیگ برتر
برنده‌ها و بازنده‌های حذف سرخابی‌ها
نبودن استقلال و پرسپولیس در آسیا برای هر کسی بد شده باشد، برای تیم‌های عربی خبر خوبی بوده. در این چند روز، چندین و چند باشگاه عربی از نبود سرخابی‌ها سود برده‌اند. یکی از آنها باشگاه الغرافه قطر است که هدایتش را آندره‌ا استراماچونی بر عهده دارد.

 
رسول مجیدی
 
حذف سرخابی‌ها از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا همچنان مهم‌ترین خبر این روزهای فوتبال ایران است. تحلیل‌ها و مواضع مختلفی در این باره وجود دارد اما ما در این باره می‌خواهیم به چند بازنده و برنده شاخص این تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا بپردازیم.
 
سیدجلال حسینی؛ بازنده
کاپیتان پرسپولیس پرافتخارترین بازیکن لیگ است اما هرگز نتوانسته قهرمان معتبرترین جام قاره کهن شود. حالا که استقلال و پرسپولیس جایی در فصل 2020 لیگ قهرمانان آسیا ندارند، به نظر سیدجلال دیگر نمی‌تواند به یکی از اهداف مهم فوتبالی‌اش برسد.
حسینی 39 ساله تا امروز دو بار در آستانه بالا بردن جام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا بوده اما هیچ وقت نتوانست در پایان فینال این مسابقات، با جام قهرمانی عکس یادگاری بگیرد. البته آمادگی بدنی سیدجلال حسینی به شکلی است که اگر او بخواهد، فصل آینده هم می‌تواند در ترکیب پرسپولیس به میدان برود منتهی شایعه نگران‌کننده‌ای که طی 48 ساعت گذشته مطرح شده، حاکی از آن است که شاید پرسپولیس – و همچنین استقلال – حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا را هم از دست بدهند.
 
آندره‌ا استراماچونی؛ الهلال و الجیش؛ برنده
نبودن استقلال و پرسپولیس در آسیا برای هر کسی بد شده باشد، برای تیم‌های عربی خبر خوبی بوده. در این چند روز، چندین و چند باشگاه عربی از نبود سرخابی‌ها سود برده‌اند. یکی از آنها باشگاه الغرافه قطر است که هدایتش را آندره‌ا استراماچونی بر عهده دارد. روز شنبه روزنامه الوطن نوشت: «حذف تیم‌های ایرانی باعث شد تا الغرافه بدون حضور در پلی آف راهی مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا شود.» چه چیزی از این بهتر؟
دیگر تیم برنده به نظر الهلال است. دست‌کم ماجد الشیبانی خبرنگار معروف روزنامه الریاض عربستان که چنین فکر می‌کند. او در توییترش نوشت: «این فرصتی جدید برای حضور الهلال در دیدار فینال نسخه بعدی لیگ قهرمانان آسیاست. سه تیمی که در مرحله حذفی لیگ قهرمانان قبلی برابر الهلال به میدان رفتند، در نسخه بعدی حضور ندارند چرا که النصر نیز جواز حضور در این پیکارها را به دست نیاورده است.» دیگر تیم برنده یک باشگاه سوری است. روز شنبه سایت گلوبال سوریه اعلام کرد که با حذف پرسپولیس و استقلال تیم الجیش راهی پلی آف لیگ قهرمانان آسیا خواهد شد.
این لیست قطعاً می‌تواند تکمیل شود.
 ستاره‌ها؛ بازنده
همه از ضرر مالی باشگاه‌ها و سودهای احتمالی از دست رفته سرخابی‌ها صحبت می‌کنند ولی کسی از بازیکن‌های دو تیم نمی‌گوید. آنهایی که احتمالاً در قرارداد‌شان آپشن‌های خاصی برای درخشش و گلزنی در لیگ قهرمانان داشتند و حالا دیگر دست‌شان به این پاداش‌ها نمی‌رسد. مهم‌تر از آن البته از دست رفتن فرصت دیده شدن در بازی‌های قاره‌ای است. جایی که در چند سال گذشته باعث شده تا خیلی از فوتبالیست‌های ایرانی لژیونر شوند و به قراردادهای میلیون دلاری برسند. کافی ا‌ست نگاهی بکنید به روند لژیونر شدن مهدی قایدی، احمد نوراللهی، حسین کنعانی‌زادگان و شجاع خلیل‌زاده در همین چند سال اخیر. همه آنها بعد از درخشش در لیگ قهرمانان آسیا بود که جذب تیم‌های متمول عربی شدند.
 
لیگ برتر؛ برنده
رقابت در لیگ برتر به اوج رسیده. بعد از سال‌ها درحالی به نیم‌فصل رقابت‌های لیگ نزدیک می‌شویم که سه تیم ریشه‌دار استقلال، پرسپولیس و سپاهان با فاصله‌ای کم در پی قهرمانی هستند. عدم حضور سرخابی‌ها در آسیا شاید آنها را از این حیث سرخورده کند اما قطعاً می‌تواند باعث بالارفتن تمرکز و آمادگی این دو تیم در لیگ شود. اینترمیلان سال پیش از همین روش برای قهرمانی در سری‌آ استفاده کرد. آنها خیلی زود از لیگ قهرمانان اروپا حذف شدند و همین باعث شد کارشان در لیگ فشرده ایتالیا برای قهرمانی راحت‌تر شود. حالا هم شاید این دو تیم که در همه این سال‌ها دست‌شان از قهرمانی در آسیا کوتاه مانده، بتوانند از این فرصت برای افزایش کیفیت‌شان در لیگ برتر استفاده کنند و از تقویم فشرده سپاهان در ماه‌های آخر سال نهایت استفاده را ببرند.
 
باشگاه‌ها؛ بازنده
حالا دیگر همه می‌دانیم که نرسیدن استقلال و پرسپولیس از لحاظ مالی برای این دو تیم گران تمام می‌شود. اما این گران تمام شدن دقیقاً یعنی چقدر؟
بد نیست بدانید سرخابی‌ها به محض ورود به آسیا مبلغ 150هزار دلار دریافت می‌کردند که تقریباً معادل با 4 میلیارد تومان می‌شد. البته از این مبلغ باید ایاب و ذهاب و اقامت تیم‌ها را کم کرد و شاید این بخش، کمترین عایدی باشگاه‌ها را به خود اختصاص دهد. هر برد در مرحله گروهی 50 هزار دلار درآمد و هر تساوی 10هزار دلار را نصیب تیم‌ها می‌کند و اگر در بدترین حالت بگوییم که استقلال و پرسپولیس فقط در نیمی از بازی‌هایشان یعنی 3 بازی برنده می‌شدند و دو بازی را هم با تساوی پشت سر می‌گذاشتند، 170هزار دلار یعنی تقریباً 5 میلیارد تومان درآمد کسب می‌کردند. البته این دو نماینده ایران شانس اصلی صعود به مرحله بعد بودند و احتمال کمی داشت که 100هزار دلار پاداش صعود را از دست بدهند. با احتساب آن، این ضرر به حدود 8 میلیارد تومان خواهد رسید.
 
اسپانسرها؛ برنده
در نگاه اول شاید اسپانسرهای 2 باشگاه بازنده حذف سرخابی‌ها از آسیا باشند. بالاخره این فرصت تبلیغاتی از آنها گرفته شده است. اما به نظر می‌رسد آنها از این وضعیت زیاد ضرر نکنند. قرارداد کارگزاری پرسپولیس و استقلال طوری تنظیم شده که اگر این دو تیم در آسیا نباشند، کارگزاران می‌توانند بخش قابل توجهی از رقم قراردادشان را پرداخت نکنند و از همین رو باشگاه‌ها هستند از که از بابت اسپانسرینگ ضرر می‌کنند تا خود اسپانسرها.
 

Page Generated in 0.0058 sec