صادق رئیسیکیا
کمتر از دو هفته تا پایان مهلت سه ماهه رئیس فدراسیون فوتبال برای معرفی نامزدهای پیشنهادی برای پستهای نایب رئیس اول و نایب رئیس دوم به مجمع عمومی فدراسیون فوتبال باقی مانده است.
برابر بند ۴ ماده ۲۶ اساسنامه فدراسیون فوتبال اگر مجمع عمومی، یک یا چند نفر از نامزدهای معرفی شده به وسیله رئیس فدراسیون فوتبال جهت تصدی پستهای نایب رئیسی را انتخاب نکند رئیس فدراسیون باید نامزدهای دیگر را حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ خاتمه مجمع عمومی جهت انتخاب به مجمع عمومی معرفی نماید.
با توجه به اینکه انتخابات در ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ برگزار شده است مهلت سه ماهه رئیس فدراسیون برای معرفی نامزدهای پیشنهادی برای نایب رئیس اول و دوم در ۹ خرداد ۱۴۰۰ به پایان میرسد.
عدهای مدعی هستند که نیازی به معرفی کتبی و مستقیم نامزدها از طرف رئیس فدراسیون به مجمع عمومی نیست و دلیل خود را رویه عملی فدراسیون فوتبال در سالهای گذشته میدانند.
با در نظر گرفتن این نکته که اولاً عرف و رویه عملی در مقابل نص صریح اساسنامه قابل استناد نیست و ثانیاً در هر موردی که قانون، تکلیف و حکم یک موضوعی را مشخصاً تعیین کرده است باید در آن مورد برابر همان حکم مشخص شده، عمل کرد.
توضیح کوتاهی درباره فرآیند برگزاری مجمع جهت انتخاب نواب رئیسی که در انتخابات قبلی رأی نیاوردند را برابر مفاد اساسنامه تقدیم میکنم:
۱- رئیس فدراسیون باید درباره نواب رئیسی که در مجمع قبلی رأی نیاوردند حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ پایان مجمع عمومی، نامزدهای دیگری را به طور مشخص، خطاب به مجمع معرفی نماید. (بند ۴ ماده ۲۶ اساسنامه)
نکته نخست:
معرفی این افراد به عنوان سرپرست یا معرفی آنها بر روی سایت فدراسیون یا معرفی آنها در رسانهها ابداً به معنی معرفی آنها به مجمع عمومی فدراسیون نمیباشد.
معرفی آنها باید به طور خاص و کتبی به وسیله رئیس فدراسیون به مجمع عمومی فدراسیون فوتبال صورت گیرد زیرا این معرفی، گام نخست از یک فرآیند الزامی در جهت احراز صلاحیت آنها و برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی است که ذیلا توضیح داده میشود.
نکته دوم:
مثالی را از لحاظ بیان ملاک و نمونه مشابه عرض میکنم تا دوستان با اهمیت و ضرورت معرفی مستقیم و کتبی افراد مذکور به مجمع بیشتر آشنا شوند:
چه بسا شاهد استیضاح یک وزیر یا عدم رأی اعتماد مجلس به یک وزیر بودهایم که در این حالت، رئیس جمهور برای یک دوره چند ماهه، فردی را به عنوان سرپرست وزارتخانه معرفی کرده است. اگر رئیس جمهور میخواسته همان سرپرست منصوب را به عنوان وزیر پیشنهادی جهت اخذ رأی اعتماد به مجلس معرفی کند باید این معرفی را کتباً و مستقیماً به مجلس شورای اسلامی انجام دهد.
رئیس جمهور نمیتواند بگوید چون قبلاً این فرد را به عنوان سرپرست وزارتخانه معرفی کردهام دیگر نیاز به معرفی مستقیم و کتبی همان فرد به مجلس نیست.
۲- نامزدهای معرفی شده باید مدارک موضوع ماده ۹ مقررات انتخاباتی فدراسیون فوتبال را حداکثر ظرف ۷ روز از تاریخ معرفی خود به وسیله رئیس فدراسیون به دبیرخانه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال تحویل نمایند.
۳- کمیتههای بدوی و استیناف موضوع ماده ۶۱ اساسنامه فدراسیون فوتبال برابر مقررات انتخاباتی فدراسیون فوتبال، فرآیند بررسی و احراز صلاحیت افراد معرفی شده را انجام دهند.
۴- پس از احراز صلاحیت نامزدهای معرفی شده به وسیله رئیس فدراسیون، هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال برابر جمله پایانی بند ۴ ماده ۲۶ اساسنامه فدراسیون فوتبال باید برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی فوقالعاده را مقرر دارد و دبیرکل را موظف به اقدامات اجرایی لازم جهت دعوت و برگزاری مجمع نماید.
۵- دبیرکل فدراسیون فوتبال باید برابر قسمت ج بند ۴ ماده ۶۷ اساسنامه فدراسیون فوتبال نسبت به برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی فوقالعاده اقدام کند.
۶- دستور این مجمع، فقط برگزاری انتخابات برای تعیین نواب رئیس پیشنهادی است و در همین چارچوب و با همین دستور برگزار میشود.