printlogo


کد خبر: 229511تاریخ: 1400/2/28 00:00
وقتی هیأت‌رئیسه فدراسیون اساسنامه را نمی‌خوانند
سرپرستی نواب رئیس تا مجمع عمومی بعدی؟

گزارش
بهناز میرمطهریان  
 
حدود دو هفته دیگر، سه ماه می‌شود که رئیس جدید فدراسیون فوتبال، کار خود را شروع کرده است. همچنین سه ماه از آغاز به کار حمیدرضا مهرعلی و حیدر بهاروند به عنوان نایب رئیس اول و دوم شهاب عزیزی‌ خادم می‌گذرد. بنا به فرضیه‌ای که مهلت سرپرستی عناوین مختلف در فدراسیون فوتبال را سه ماه می‌داند، حالا بسیاری از کارشناسان حقوقی فوتبال، اولتیماتوم‌های لازم را برای تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده داده‌اند و اعلام کرده‌اند که شهاب عزیزی‌ خادم باید اسامی افراد مدنظر خود برای تصدی نایب رئیسی اول و دوم فدراسیون فوتبال را به صورت کتبی برای اعضای مجمع فدراسیون فوتبال ارسال کند تا بنا به بند 4 ماده 26 اساسنامه فدراسیون فوتبال، دبیرکل برای انتخاب قطعی نایب رئیس‌ها، اقدام به تشکیل مجمع فوق‌العاده کند.
در بند 4 ماده 26 اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده است: «بعد از انتخاب رئیس، مجمع عمومی باید در مورد نامزدهای معرفی شده توسط رئیس برای پست‌های نایب رئیس اول، دوم و سوم رأی‌گیری کند. برای انتخاب نواب رئیس، کسب اکثریت (بیش از 50 درصد) آرای معتبر مأخوذه مورد نیاز است. اگر مجمع عمومی یک یا چند نفر از این نامزدها را با اکثریت (بیش از 50 درصد) انتخاب نکند، رئیس باید نامزد/ نامزدهای دیگری را حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ خاتمه مجمع عمومی جهت انتخاب به مجمع عمومی معرفی نماید. متعاقباً هیأت رئیسه باید یک مجمع عمومی انتخاباتی فوق‌العاده برگزار نماید.
با این حساب در این بند از اساسنامه به طور دقیق قید شده است که هیأت رئیسه باید حداکثر ظرف مدت سه ماه مجمع عمومی انتخاباتی فوق‌العاده برگزار کند و تکلیف سرپرستی نواب رئیس فدراسیون فوتبال را ظرف همین مدت مشخص نماید.
این اما در حالی است که هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال ظاهراً درصدد برگزاری این مجمع فوق‌العاده نیست چرا که هیأت رئیسه در این مورد بند 7 ماده 33 اساسنامه فدراسیون فوتبال را مدنظر قرار داده است که به نوعی با بند 4 ماده 26 در تضاد است!
در بند 7 ماده 33 اساسنامه آمده است: «در صورتی که یکی از پست‌ها یا تا 50 درصد از پست‌های هیأت رئیسه بلاتصدی شود، هیأت رئیسه، شخص/اشخاص دیگری را برای تصدی پست مذکور تا هنگام برگزاری مجمع عمومی بعدی، جایگزین می‌نماید تا در مجمع عمومی بعدی شخص/اشخاصی به عنوان جایگزین برای مدت باقی مانده، انتخاب شوند.»
یکی از اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال که تمایلی به بیان نام و نقل قول از سمت خود نداشت به خبرنگار ایران ورزشی گفت که درباره نایب رئیس‌های فدراسیون فوتبال به بند 7 ماده 33 استناد می‌شود و هیأت رئیسه نیازی به تشکیل مجمع فوق‌العاده ندارد. بنا به این بند می‌تواند تا مجمع عمومی بعدی صبر کند.
این در حالی است که بین این دو بند از اساسنامه تفاوت کوچکی وجود دارد که گویا از نظر اعضای هیأت رئیسه پنهان مانده است. هیأت رئیسه در صورتی می‌تواند برای پست‌های بلاتصدی هیأت رئیسه تا زمان مجمع عمومی بعدی منتظر بماند که آن پست به دلیل استعفا، عزل یا فوت آن عضو هیأت رئیسه بلاتصدی مانده باشد اما در صورتی که نایب رئیس‌های فدراسیون در انتخابات فدراسیون رأی نیاورده باشند و از ابتدا انتخاب نشده باشند، فدراسیون باید حداکثر ظرف مدت سه ماه برای تشکیل مجمع فوق‌العاده اقدام کند!
نکته جالب‌تر اینکه طبق معمول بخش قابل توجهی از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال که رؤسای هیأت‌های فوتبال را تشکیل می‌دهند با پست‌هایی که در بدنه فدراسیون دریافت می‌کنند، کوچکترین اعتراضی به ریاست فدراسیون فوتبال نخواهند کرد.
همین حالا هم با چند نفر از اعضای مجمع که صحبت کردیم، می‌گویند فعلاً تا پیش از صعود تیم ملی فوتبال تصمیمی برای اعتراض و انتقاد ندارند.
فدراسیون فوتبال هم زیر سایه موقعیت حساس تیم ملی خود را پنهان کرده و عدم پایبندی‌اش به اساسنامه را با ادامه تصدی افراد در پست‌هایی که تعارض منافع دارند، ادامه می‌دهد. نمونه‌اش انتخاب غلامعلی هنرپیشه به‌عنوان مدیر تیم‌های ملی پایه فوتسال است. حالا به نظر می‌رسد هیأت رئیسه نسبت به تشکیل مجمع فوق‌العاده برای انتخاب نواب رئیس بی‌توجه است.
انتظار می‌رود اساسنامه‌ای که فیفا تا این اندازه به اصلاح آن اصرار داشت و فوتبال ایران یک سال به خاطر اصلاح آن بلاتکلیف ماند، بیش از این برای هیأت رئیسه اهمیت داشته باشد و در موارد مختلف تصمیم‌‌گیری مورد استناد قرار بگیرد.

Page Generated in 0.0048 sec