printlogo


کد خبر: 223246تاریخ: 1399/11/2 00:00
مدیران فدراسیون فوتبال مردود شده‌اند

حسن غفاری/ عضو سابق هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال
 
هنوز ایرادهای اساسنامه برطرف نشده است. مشکل اصلی سر جای خود است و اگر ظرف یک سال آینده رفع نشود، همان‌ آش و همان کاسه است. در این مرتبه حتماً تعلیق می‌شویم چرا که فیفا چندین بار به فدراسیون فرصت داده است. 
واقعاً فیفا با فدراسیون فوتبال ایران خیلی خوب همکاری کرده و راه آماده است. فیفا به دنبال ترویج فوتبال و افزایش تعداد کشورهای عضو است و نمی‌خواهد از اعضایش کاسته شود.
سه تن از نامزدهای ریاست فدراسیون سابقه عضویت در هیأت رئیسه را دارند و امتحان خود را پس داده‌اند و اگر قرار بود کاری کنند تا الان انجام داده بودند. علی کریمی و مصطفی آجرلو چهره‌هایی هستند که سابقه حضور در هیأت رئیسه این فدراسیون را ندارند.
به نظرم اولین فاکتور برای پست مدیریت در فوتبال یا هر عرصه دیگری، سلامت مالی است. یک مدیر سالم به دنبال دوختن کیسه برای خود، اعضای فامیل و دوستانش نیست.
 دانش، تجربه، مدیریت و فوتبالی بودن فاکتورهای خوبی است اما اگر مدیری سلامت مالی نداشته باشد، به هیچ دردی نمی‌خورد. باید دید این فاکتور در کدامیک از این افراد وجود دارد. مدیری مانند آقای صفایی فراهانی در تمام مدتی که در فدراسیون بود، یک ریال هم حقوق نگرفت.
اگر بتوانیم فردی را انتخاب کنیم که فاکتور سلامت مالی را داشته باشد، می‌توان باقی موارد را حل کرد. برخی می‌گویند علی کریمی تجربه مدیریت ندارد اما مگر صفایی فراهانی تجربه مدیریت فوتبالی داشت؟ مگر یزدانی‌خرم، رئیس سابق فدراسیون والیبال در آن رشته فعالیت داشت؟ این دو نفر کلاه خود را قاضی کردند و از افراد متخصص برای پیشبرد برنامه‌های خود استفاده کردند. 
اگر فرد، سلامت مالی لازم را داشته باشد و این امر به خودش مشتبه نشود که بهترین است و از مشارکت افراد استخوان خرد کرده استفاده کند، می‌تواند موفق شود.
بعد از گذشت 5 سال، هیأت رئیسه کنونی این فدراسیون، کدام دستاوردها را رقم زده‌اند؟ مگر قبل از این جام جهانی نرفته بودیم؟ فوتسال که همچنان در دنیا پنجم است. در فوتبال ساحلی هم همان هستیم. من از یک تا ۲۰، زیر ۱۰ می‌دهم که به معنی مردودی است.
اگر می‌خواستند کاری کنند، در همین پنج سال انجام می‌دادند. این همه سال کافی نبود؟ سابقه افراد گویای وضعیت موجود و آینده آنها است. وقتی فوتبالیستی در لیگ یک در هر تیمی بیشتر از سه ماه دوام نیاورده و خواهان حضور در لیگ برتر است، باید به او بگویید که بهترین جا برایش لیگ دسته دوم است. قطعاً این فوتبالیست در ارزیابی خود اشتباه کرده است. کارنامه این هیأت رئیسه مشخص است و نیازی به آزمایش مجدد نیست.
مجمع باید به بهترین افراد رأی بدهد. اگر مجمع متشکل از افراد فوتبالی، ذی‌صلاح و دلسوز باشد، بهترین نفرات انتخاب می‌شوند.
 اگر اعضای مجمع هم مانند کسانی باشند که در این پنج سال بودند، معلوم است چه اتفاقی می‌افتد. اگر تعداد اعضای مجمع را هم از ۷۰ به ۹۰ نفر برسانید ولی دلسوز نباشند، اتفاق مثبتی نمی‌افتد. اصلاً ۵۰۰۰ نفر هم شود به درد نمی‌خورد.
علی کریمی یکی از بزرگترین منتقدان فدراسیون بوده و در برنامه زنده و روزنامه‌ها به راحتی فدراسیون و مدیران فعلی را نقد کرده است. معلوم است که دل‌شان نمی‌خواهد علی کریمی روی کار بیاید. معمولاً کسانی که انتقاد می‌کنند ایرادها را می‌بینند. 
در نتیجه کریمی نصف راه را رفته است. یک پزشک بعد از معاینه و انجام آزمایش‌های گوناگون در دو دقیقه نسخه بیمار را می‌نویسد تا معالجه انجام شود. این پزشک راه‌های درمان را بررسی کرده و ایرادها را دیده است و الان باید نسخه را بپیچد. اگرچه علی کریمی سابقه مدیریتی اندکی دارد اما اگر از افراد با تجربه استفاده کند، موفق خواهد شد.
 همچنین آقای آجرلو در دوران مدیریت در تیم‌های باشگاهی و همینطور معاون ورزشی شهرداری تهران سلامت مالی خود را اثبات کرده و هیچ‌گونه مشکل مالی در کارنامه ایشان وجود ندارد.

Page Generated in 0.0051 sec