printlogo


کد خبر: 222634تاریخ: 1399/10/22 00:00
شروع فصل جدید تنیس و سؤال مهم پیش روی ستاره‌ها:
آیا بروم؟ آیا نروم؟
نواک جوکوویچ و رافائل نادال، مردان شماره یک و دو تنیس جهان، جزو آن دسته از کسانی هستند که به‌جای سفر به ترکیه یا فلوریدا یا دیگر تورنمنت‌های ابتدای سال، خودشان را در زمین‌های تمرینی‌شان حبس کرده‌اند

گزارش
متیو فاترمن 
 
برای تنیسورهای تراز اول دنیا پی بردن به اینکه فصل جدید تنیس را کجا و چگونه آغاز کنند معمولاً خیلی آسان است. آنها حوالی کریسمس خودشان را با یک پرواز به استرالیا می‌رسانند، چند روزی را آنجا سپری می‌کنند تا به آثار تغییر موقعیت زمانی و پرواز طولانی (به‌اصطلاح جت‌لگ شدن) عادت کنند. پس از آن یکی دو هفته‌ای را به تمرین می‌پردازند و خودشان را برای آغاز اولین گرنداسلم فصل یعنی اوپن استرالیا آماده می‌کنند.
اما در شرایطی که تقویم رویدادهای ورزشی جهان تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته و همین موضوع هم سبب شده برگزاری رقابت‌های اوپن استرالیا سه هفته به تعویق بیفتد، تنیسورها مجبور شده‌اند محاسبات دشوارتری درباره ارزش سفر طولانی به استرلیا برای حضور در اولین گرنداسلم فصل داشته باشند، بخصوص که نرخ ابتلا به کرونا در اقصی‌نقاط جهان هنوز سرسام‌آور است.
در حالی که فصل تنیس حرفه‌ای در سال 2021 از این هفته آغاز می‌شود، چندین نفر از تنیسورهای تراز اول ترجیح داده‌اند در اولین تورنمنت‌های فصل شرکت نکنند تا بتوانند پیش‌شرط حضور در اوپن استرالیا را محقق کنند؛ قرنطینه دو هفته‌ای در این کشور برای اثبات عدم ابتلای‌شان به کرونا و کسب مجوز آغاز تمرینات و شرکت در مسابقات. به همین دلیل داستان حضور در اوپن استرالیای امسال با سال‌های قبلی فرق دارد و تنیسورها نمی‌توانند مانند سال گذشته بلافاصله پس از رسیدن به استرالیا وارد مسابقات شوند.
نواک جوکوویچ و رافائل نادال، مردان شماره یک و دو تنیس جهان جزو آن دسته از کسانی هستند که به‌جای سفر به ترکیه یا فلوریدا یا دیگر تورنمنت‌های ابتدای سال، خودشان را در زمین‌های تمرینی‌شان حبس کرده‌اند (راجر فدرر به‌دلیل مصدومیت زانو غایب است). اندی ماری اسکاتلندی که سه قهرمانی گرنداسلم دارد هم با اینکه تصور می‌شد در مسابقات فلوریدا حضور پیدا کند، به‌خاطر همین موضوع و ریسک ابتلا به کرونا در کشوری که بالاترین میزبان مبتلایان را دارد، قید حضور در این مسابقات را زد. در بخش زنان نیز سرنا ویلیامز آمریکایی و نائومی اوزاکای ژاپنی قید حضور در مسابقات ابوظبی را زده‌اند.
برنامه این سه تورنمنت تنها در اواخر ماه دسامبر اعلام شد چراکه برگزارکنندگان اوپن استرالیا تصمیم گرفتند شروع این مسابقات را تا هشتم فوریه (20 بهمن) به تأخیر بیندازند و قرنطینه دو هفته‌ای پیش از ورود به مسابقات را برای تمام شرکت‌کنندگان الزامی کنند.
کم نوری از بریتانیا که در تورنمنت فلوریدا «دلری بیچ اوپن» بازی کرد، می‌گوید: «من آماده رفتن و بازی کردن بودم اما بسیاری از بازیکنان به‌خاطر اینکه برنامه در آخرین دقیقه اعلام شد، آمادگی شرکت نداشتند و نمی‌خواستند رقابت کنند.»
برنامه مسابقات به‌دنبال یک اردوی پیش‌فصل آغاز می‌شود که برای برای اکثر بازیکنان طولانی‌تر از وقفه شش هفته‌ای معمول است. در واقع شیوع کرونا تور تنیس زنان را مجبور به لغو رویدادهای پاییزه‌‌اش در آسیا کرد. در بخش مردان به‌جز تنیسورهای تاپ، از ابتدای ماه نوامبر هیچ تورنمنتی برگزار نشده است.
صوفیا کنین 22ساله، قهرمان فصل گذشته اوپن استرالیا در بخش زنان که به ابوظبی سفر کرد، در یک نشست خبری در هفته جاری گفت اینکه تصمیم گرفته در مسابقات اوپن امارات شرکت کند یک تصمیم دقیقه آخری و صرفاً با هدف به دست آوردن فرصتی برای خروج از قرنطینه خانگی بوده است. علاوه بر او کارولینا پلیسکووا، زن شماره یک تنیس جهان و کوک گائوف، تنیسور نوجوان آمریکایی هم ترجیح دادند در مسابقات اوپن ابوظبی شرکت کنند. برای اکثر بازیکنان تراز اول، تصمیم‌گیری برای بازی کردن یا نکردن در این هفته در نهایت به این موضوع بستگی پیدا می‌کرد که آنها به این نتیجه برسند انجام مسابقات رسمی دیگر در این مقطع از فصل به آنها کمک خواهد کرد که از نظر جسمی و روانی برای یک گرنداسلم آماده شوند یا نه. در مدت قرنطینه دو هفتگی‌شان در استرالیا، بازیکنان هر روز تنها دو ساعت فرصت تمرین دارند که در هفته نخست اجازه دارند تنها با یک حریف تمرینی و در هفته دوم با دو حریف تمرینی خودشان را آماده کنند. آنها همچنین می‌توانند دو ساعت هم در سالن بدنسازی تمرین کنند و یک ساعت هم در مرکز تنیس ملبورن تمرین داشته باشند. بنابراین آنها 19 ساعت باقی‌مانده را باید در اتاق‌های هتل‌شان سپری کنند.
بعد از قرنطینه دو هفته‌ای، تورهای زنان و مردان سه رویداد رسمی در ملبورن قبل از آغاز مسابقات اوپن استرالیا خواهد داشت.
بازیکنان تنیس به‌طور مداوم در حال تمرین و تلاش برای رساندن خود به شرایط ایده‌آل هستند تا با دقت و تمرکز هرچه تمام‌‌تر به توپ ضربه بزنند و بدون توجه به شرایط موجود، در مورد ضربات‌شان به توپ اعتماد به نفس کسب کنند. این چیزی نیست که به‌آسانی بتوان آن را خاموش یا روشن کرد و برای بسیاری از بازیکنان رسیدن به چنین موقعیتی نیازمند تمرین و برگزاری بازی است و شیوع کرونا جدیدترین مانعی است که سر راه ایجاد این ترکیب قرار گرفته است.
ماری 31ساله این هفته آماده بود بازی کند اما درست در آستانه سال جدید اعلام کرد بیش از اندازه نگران ابتلا به کرونا در سفرش به آمریکاست. او گفت: «با توجه به افزایش آمار مبتلایان به کرونا و خطرات سفر به آن سوی اقیانوس اطلس، من می‌خواهم خطرات موجود در آستانه اوپن استرالیا را به حداقل برسانم.»
بر خلاف ماری، چندین تن دیگر از تنیسورهای مطرح دنیا مانند متئو برتینی و فابیو فوگنینی از ایتالیا و جان ایسنر از آمریکا و آدریان مانارینو از فرانسه حاضر شدند در مسابقاتی که در ترکیه یا فلوریدا برگزار شد شرکت کنند. بسیاری از تنیسورها هم این هفته مسابقه دادند چون می‌دانستند این شانس را دارند که پاداش‌های نبرده مسابقات لغوشده فصل گذشته را در این فصل جبران کنند.
تورنمنت دلری بیچ فلوریدا هم به برخی از آنها این فرصت را داد که پیشرفت‌شان را ارزیابی کنند و ببینند برای شرکت در تورنمنت‌های بزرگتر کجای کارشان نقص دارد.
 
منبع: نیویورک‌تایمز
 

Page Generated in 0.0059 sec