printlogo


کد خبر: 222261تاریخ: 1399/10/16 00:00
امضای پیرلو پای پیروزی بانوی پیر
مهندس فلسفه!

 علی کمانگری
 
سال ۲۰۲۱ با بازی مقابل اودینزه برای یوونتوس آغاز شد، در ورزشگاه خانگی‌شان، آلیانز، از سری رقابت‌های هفته پانزدهم سری‌آ. تیم پیرلو در حالی پای به این میدان گذاشته بود که آخرین دیدار خود در سال ۲۰۲۰ را با نتیجه ۳-صفر به فیورنتینا واگذار کرده و در روزی که هر ۴ مدعی قهرمانی اسکودتو در کنار یووه (میلان، اینتر، رم و ناپولی) به پیروزی رسیده بودند، نیاز مبرم به ۳ امتیاز خانگی داشت.
پیرلو در غیاب موراتای مصدوم و کوادرادوی محروم، از آرایش ۲-۴-۴ بهره می‌برد و بعد از مدت‌ها شاهد حضور زوج رونالدو - دیبالا در رأس خط حمله بانوی پیر بودیم.
 یووه از همان ابتدا بازی را بسیار پرفشار و با ضرباهنگ بسیار بالا دنبال کرد؛ تیم پیرلو سعی می‌کرد با ترکیبی از «High-press» و «Mid-press»، توپ را از اودینزه پس بگیرد، سپس با چند پاس طولی به سرعت خود را به پشت محوطه حریف برساند. آمار ۶۴ بازپس‌گیری توپ یوونتوس (در حالی که اودینزه با ۳۷٪ مالکیت توپ و فرصت بیشتر برای باز‌پس‌گیری توپ، تنها ۶۷ بار این کار را انجام داد) گویای آن است که پرس یوونتوس تا چه حد موفق بوده است.
 همچنین در شاخص «PPDA» (شاخصی که به ما می‌گوید یک تیم بعد از چند پاس حریف موفق به ثبت یک واکنش دفاعی شده و بیانگر شدت پرس یک تیم است)، یووه عدد فوق‌العاده ۶/۳۳ را به جای گذاشت؛ این یعنی بیانکونری بطور میانگین بعد از هر ۶ یا ۷ پاس تیم اودینزه، یک عملکرد دفاعی موفق را از خود ثبت کرده است. قضیه زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم PPDA ثبت‌شده یووه در این مسابقه، از میانگین PPDA آنها در این فصل (۷/۵۷ و بالاتر از تمام تیم‌های سری آ) هم بهتر بوده است!
نگاهی مجدد به گل‌های شاگردان پیرلو هم نشان می‌دهد آنها تا چه اندازه توانسته‌اند از پرسینگ شدید خود و در ادامه باز‌پس‌گیری‌ توپ‌های‌شان بهره ببرند؛ جایی که گل اول و چهارم یووه، روی پرسینگ‌ رمزی و بنتانکور در بالای زمین و توپگیری‌ این دو به دست می‌آید و گل سوم‌شان هم روی باز‌پس‌گیری توپ ساندرو در میانه میدان. البته همانطور که در ابتدای مطلب هم ذکر شد، یووه در این مسابقه ضرباهنگ بسیار بالایی هم داشت. بدون تردید موفقیت یووه در پرسینگ و بازپس‌گیری توپ، اگر با این ضرباهنگ بالا همراه نمی‌شد، نمی‌توانست یووه را به چنین پیروزی مقتدرانه‌ای برساند. اگر باز هم به صحنه‌های گل گورخر‌ها برگردیم، می‌بینیم که هافبک‌های یووه بلافاصله بعد از تصاحب توپ و با کمترین ضرب سعی می‌کنند با یک پاس طولی مهاجمان‌شان را در عمق دفاع حریف تغذیه کنند.
اگرچه در ابتدای استخدام آندره‌آ پیرلو به عنوان سرمربی یوونتوس، انتقادات بسیاری به مدیریت یووه و شخص آنیلی وارد شد که چرا روی چنین مربی کم‌ تجربه‌ای قمار کرده است اما گذر زمان نشان می‌دهد که پیرلو از آن دست مربیانی است که فلسفه مشخصی در کار خود دارد و یووه زیر نظر او، در حال دنبال کردن فوتبالی مدرن، متکی بر پرسینگ شدید، پاس‌های طولی و ضرباهنگ بسیار بالاست. به‌ نظر می‌رسد اگر سران یووه زمان کافی را در اختیار بزرگترین رجیستای تاریخ فوتبال قرار دهند، او خواهد توانست پروژه نیمه تمام مائوریتسیو ساری را در این باشگاه به اتمام رسانده و پس از سال‌ها، سبک بازی یووه را از واکنش‌گرا به «proactive» تغییر دهد.
 

Page Generated in 0.0050 sec