گزارش
محمدقراگزلو
در شرایطی که جعفر سمیعی سکوت گزیده و در آرامش کار میکند و شاید هم میترسد در مواجهه با رسانهها دوباره پرسپولیس را «پیروزی» خطاب کند و زیر سؤال برود، ابراهیم شکوری بهعنوان سخنگوی باشگاه بعد از دو ماه از استقرار تیم مدیریتی جدید در باشگاه پرسپولیس تلاش کرد تا به تمام موارد و ابهامات پیرامون این باشگاه جواب بدهد. متأسفیم که دوستان در رسانههای مختلف نیمی از زمان این مصاحبه را به سؤالهای فنی مربوط به تیم اختصاص دادند در حالی که اساساً معاون اجرایی باشگاه نباید و نمیتواند در خصوص مسائل فنی ریز شود و پاسخگو باشد.
واقعیت اینکه باشگاه پرسپولیس و تشکیلات سازمانیاش آنقدر بحران و ابهام و مشکل دارد که موارد سؤالبرانگیز در خصوص مسائل مختلف باشگاه در نشست خبری سخنگوی باشگاه مطرح شود و نیاز به ورود به مسائل فنی نبود. با این وجود شکوری سعی کرد به تمام موارد مبهم پیرامون باشگاه جواب بدهد و با تأکید بر اینکه مجاز نیست به موارد فنی ورود کند تا حدودی به موارد فنی هم ورود کرد اما برخی پاسخهایش در خصوص موارد مهم باشگاهداری و چالشهای پیش روی مدیریت جواب روشنی برای مخاطبان پرسپولیس و رسانهها نداشت و ابهامات و پرسشهای تازهای هم مطرح کرد.
1) مهمترین مسأله امروز باشگاه پرسپولیس مربوط به مباحث مالی است که ابهامات زیادی دارد.
واقعیت اینکه جزئیات مربوط به نحوه همکاری با کارگزار در شروع سالجاری در رسانهها بازتاب گستردهای داشت و احتمالاً همه مدارک مربوط به این همکاری از جمله قرارداد و متمم آن را رؤیت کرده و در جریان جزئیاتش هم قرار گرفتهاند. در واقع همه میدانستند مدیریت جدید نمیتوانست ریالی اضافهتر از کارگزار دریافت کند و مجبور بود از طرق دیگری بهدنبال تهیه منابع مالی برای تسویهحساب مطالبات باقیمانده از فصل یا فصول گذشته با اعضای تیم و پرداخت بخشی از قرارداد فصل جدید آنها باشد.
اینکه سمیعی توانسته در مقطع مهم پیش از فینال آسیا چنین مبلغ کلانی را به باشگاه تزریق کند حتماً کار بزرگی است، اما آیا نباید مشخص شود که این کار بزرگ تعهدی هم برای باشگاه ایجاد کرده یا نه؟
شکوری در مواجهه با خبرنگاران اصرار دارد بگوید اسم این حرکت سمیعی قرض گرفتن نیست و قرار است این مراوده مالی با همکاری اسپانسرینگ حل شود، اما باید از او پرسید اگر نخواهیم اسم این را قرض، دین یا تعهد باشگاه پرسپولیس بگذاریم و میشود این حجم بدهی را با مسأله اسپانسرینگ پاس کرد چرا از جزئیاتش چیزی به رسانهها و هواداران نمیگویید؟ یا سؤال مهمتر و اصلیتر اینکه وقتی باشگاه پرسپولیس بهسبب قرارداد سفت و سختی که با شرکت آتیهدادهپرداز بهعنوان کارگزار منعقد کرده و راههای اسپانسرینگ را غیر از همکاری با این شرکت بر خود بسته میبیند -نکتهای که شکوری چندبار به آن تأکید کرد- چگونه قصد دارد از طریق همکاری اسپانسرینگ با طرفهای دیگر مثل همراه اول و... این بدهیها را تسویه کند؟
2) مسأله پروندههای حقوقی و بینالمللی که طی 20 سال اخیر همواره برای باشگاه دردسرساز بوده و تیم پرسپولیس در مقاطع مختلف از عوارض سوء این پروندهها بشدت متضرر شده درست به اندازه چالشهای مالی باشگاه میتواند مهم باشد.
برای دوستداران پرسپولیس، کادر فنی و بازیکنان، حل پروندههای حقوقی و آسیب ندیدن تیمی که در راه قهرمانی قدم برمیدارد مسأله فوقالعاده بااهمیتی است چراکه دیگر هیچکس دلش نمیخواهد بهخاطر بدهی به فلان بازیکن یا مربی سابق دست و دل همه پرسپولیسیها بلرزد و مجموعهای که نیازمند است در پنجره پیش روی نقلوانتقالاتی تجهیز شود، با اعمال محرومیت نتواند با مدعیان دیگر در راه قهرمانی رقابت کند.
سؤال اول اینجاست که چرا باشگاه پرسپولیس معاونت حقوقی ندارد و چه موانعی برای انتصاب در این حوزه وجود دارد؟ چرا باشگاه همچنان از مشاور حقوقی استفاده میکند و چرا در این حوزه که بارها باشگاه از آن لطمههای اساسی دیده تصمیم تمامکننده و حسابشدهای گرفته نمیشود؟
سؤال دوم در این حوزه به خود پروندهها مربوط میشود. شکوری در نشست خبری خود به پروندههای مفتوح باشگاه اشاره کرد و نزدیکترین آنها را پرونده 500هزار یورویی بودیمیر دانست، اما چرا نگفت باشگاه چگونه میخواهد تا کمتر از یک ماه دیگر این 15، 16میلیارد را فراهم کند و برنامه مدیریت باشگاه برای عبور از این بحران چیست؟
3) پرسپولیس برای ورود به فرابورس باید تکلیف داراییهای خود را مشخص کند. ظاهراً سند دو مجموعه درفشیفر و شهدای گمنام به نام باشگاه خورده اما مسأله مالکیت ورزشگاه شهید کاظمی همچنان با سؤالها و تردیدهای مهمی مواجه است.
شکوری در نشست روز شنبه به این موضوع اشاره کرد که «مراحل اداری واگذاری این ورزشگاه به باشگاه در حال انجام است» که یک جواب کلی و پرابهام به نظر میرسد و هیچ فکت روشنی در آن موجود نیست.
روز نشست از شکوری پرسیده بودیم که «بحث واگذاری ورزشگاه شهید کاظمی به باشگاه پرسپولیس از طرف شهرداری چقدر جدی است و آیا با توجه به مسأله خصوصیسازی باشگاه -اگر انشاءالله اتفاق بیفتد- باز هم شهرداری سر حرفش میماند؟» که البته این سؤال مطرح نشد اما پاسخ به این ابهام بزرگ هم از سوی مدیریت باشگاه هم شهرداری میتواند ماجرای در اختیار گرفتن ورزشگاه شهید کاظمی بهعنوان پایگاه و کمپ مجهزی که برخورداری از آن برای پرسپولیس ضروری به نظر میرسد را مشخص کند.
4) مسأله تیمهای پایه و سروسامان دادن به اوضاع آکادمی نکتهای بود که در عین پاسخگویی از سوی شکوری به سؤالی در این خصوص، پر از ابهام و همراه با سؤالهای دیگر باقی ماند. معاون اجرایی باشگاه شرایط تیمهای پایه را بسامان توصیف کرد و فکت او برای تأیید صحبتش، توزیع لباس گرم با برند آلاشپورت در تیمهای پایه بود که البته جزو موارد اولیه تیمداری قرار میگیرد و کار ویژهای نیست، اما او نگفت باشگاه برای پرداخت مطالبات اعضای این تیمها بعد از 9 ماه چه برنامهای دارد و سرانجام بازیکنان و مربیان تیمهای پایه چه زمانی از مشکلات مالی خود فارغ خواهند شد؟
یا مهمتر اینکه شکوری نگفت مدیریت جدید پرسپولیس برای آکادمی باشگاه چه برنامههایی دارد و آیا اصلاً به تجهیز و تقویت زیرساخت باشگاه در آکادمی و سیستماتیک شدن پروسه پرورش بازیکن در تیمهای پایه و رساندن آنها به تیم اصلی فکر میکنند و برای آن پلن مشخصی ترسیم کردهاند یا مثل محمدحسن انصاریفر فقط از الفاظ دهانپرکن در این حوزه استفاده میکنند و بعد از ماهها حتی یادشان میرود به مشکلات و نیازهای اولیه تیمهای پایه رسیدگی کنند؟