کد خبر: 220188تاریخ: 1399/9/18 00:00
تقابل جذاب فلیک و ناگلزمن
جنگ تاکتیکها و ضدتاکتیک
لایپزیش به هنگام مالکیت توپ سعی میکرد از پرسینگ شدید بایرن با پاسهای تکضرب و طولی بگریزد و در نیمه اول موفق هم بود و یک گل را هم به همین شکل به ثمر رساند
علی کمانگری
در هفته دهم رقابتهای بوندسلیگا دو تیم بایرنمونیخ و لایپزیش در ورزشگاه آلیانز به مصاف هم رفتند که تقابل جذابشان با تساوی ۳-۳ به پایان رسید. هانسی فلیک بعد از تغییر آرایش خود از دفاع ۴ نفره به ۳ نفره در دیدار با اتلتیکو، برای این بازی بار دیگر به آرایش 4-2-3-1 همیشگی خود بازگشته بود و یولیان ناگلزمن هم مطابق دیدارهای گذشته از چنان آرایش سیالی استفاده کرده بود که تشخیص آرایش پایهاش هم سخت بود! لایپزیش با دو آرایش« 4-4-2 «mid block و 3-3-4 در حالت بدون توپ دفاع میکرد. به هنگام آرایش 4-4-2، انکونکو بود که به فورسبرگ در مرکز حمله اضافه میشد تا دو نفری روی دو مدافع میانی بایرن فشار وارد کنند.
وقتی فلیک تصمیم گرفت خاوی مارتینز را از خط هافبک به خط دفاع اضافه کند تا مونیخیها هنگام اولین مرحله ساخت بازی از عقب زمین، مقابل دو مهاجم لایپزیش برتری عددی داشته باشند، ناگلزمن آرایش دفاعی تیمش را به 4-3-3 تغییر داد تا کلایورت هم به فورسبرگ و انکونکو اضافه شوند و سه نفری روی مدافعان حریف فشار وارد کنند. در این حالت، آدامز، به عنوان عقبترین هافبک تیم لایپزیش، سعی داشت در جلوی مدافعان میانی مانع از رسیدن توپ به مولر شود.
در نیمه دوم و بعد از ورود موزیالا به جای مارتینز، بار دیگر بایرن در فاز اول بازیسازی عقب زمین از ۳ نفر به ۲ نفر تبدیل شد، زیرا موزیالا برخلاف مارتینز به فضای بین دو مدافع میانی بایرن نمیآمد. بنابراین ناگلزمن باز هم در آرایش سیال خود دست برد و آن را از 4-3-3 به 4-4-2 تغییر داد. ریسک دفاع در وضعیت 4-4-2 این است که اگر دو هافبک میانی شما برای پرسینگ به نیمه زمین حریف بیایند، پوششی در فضای جلوی مدافعان میانی شما باقی نخواهند ماند. این اتفاقی بود که در نیمه دوم برای لایپزیش هم افتاد؛ آدامز و سابیتزر برای پرس کردن گورتزکا و موزیالا به نیمه زمین بایرن میرفتند، لواندوفسکی کمی از خط حمله عقبتر میآمد تا در فضای پشت محوطه قرار گیرد، این کار یک مدافع میانی لایپزیش را هم با خود میکشاند، در نتیجه فرصت خوبی برای مولر فراهم میشد تا به فضای ایجاد شده پشت مدافع میانی لایپزیش بزند. آن سوی میدان، لایپزیش هم به هنگام مالکیت توپ سعی میکرد از پرسینگ شدید بایرن با پاسهای تکضرب و طولی بگریزد و در نیمه اول موفق هم بود و یک گل را هم به همین شکل به ثمر رساند اما در نیمه دوم تیم ناگلزمن رو به بازی مستقیم با هدف استفاده از فضای پشت مدافعان بایرن آورد که چندان دقت پاس خوبی را در این زمینه نداشتند.
افسی هالیوود با این تساوی ۲۳ امتیازی شد و فاصله ۲ امتیازی خود را با لایپزیش حفظ کرد اما بایرلورکوزن توانست با برتری ۳-صفر مقابل شالکه، خود را ۲۲ امتیازی کند و به یکقدمی بایرنمونیخ برساند. در مجموع فارغ از ۶ گلی که در بازی مونیخ و لایپزیش رد و بدل شد، شاهد تقابل تاکتیکی دو مربی نوگرای آلمانی بودیم که بارها و بارها برای تاکتیکهای یکدیگر در جریان مسابقه، از ضد تاکتیکهای خود استفاده کردند تا این تقابل را به بالاترین کیفیت ممکن برسانند.