printlogo


کد خبر: 220139تاریخ: 1399/9/17 00:00
لباس کاروان ایران بالاخره ارزش پیدا کرد!
انحصارشکنی نتیجه یک فراخوان

 
ایران ورزشی – طرح‌های پیشنهادی برای پوشش کاروان ایران در المپیک در نشست ستاد عالی پیش چشم مسئولان ستاد عالی بازی‌ها، گروهی از داوران و نمایندگان ورزشکاران و مربیان به نمایش درآمد تا بالاخره بعد از چند روز، ستاد عالی بازی‌های المپیک نظر نهایی‌اش را درباره طرح نهایی اعلام کند.
ماراتن طراحی لباس کاروان ایران در المپیک به فینال رسیده و حالا باید از بین 10 طرحی که روز یکشنبه مقابل چشم مسئولان و داوران به نمایش درآمد یکی انتخاب شود. کار برای انتخاب این لباس که شامل لباس ورزشی و رسمی کاروان اعزامی به المپیک توکیو است، از یک سال و نیم قبل آغاز و با عقب افتادن المپیک مدتی متوقف شد که در این مدت طراحان سعی کردند ایرادهای کارهایشان را رفع کنند.
 از 100 طرح اولیه در چند مرحله داوری، تعداد طرح‌ها کم شد تا اینکه بالاخره در روز یکشنبه 10 نمونه در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک به نمایش درآمد.
 نکته قابل تأمل و کاری که برای این دوره از بازی‌ها انجام شد، این است که کار به کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد سپرده شد که این موضوع انتظارات را بالا می‌برد و همه منتظرند ببینند برای رژه کاروان و لباس ورزشی ورزشکاران چه طرحی انتخاب می‌شود. طرح‌های ارائه شده المان‌های دینی و ملی را در خود دارند که البته سعی شده جذابیت‌های لازم را هم برای قشر جوانی که قرار است آنها را بر تن کنند، داشته باشد.
سپردن کار به کارگروه مد و لباس و ارائه 100 طرح، شرایط را با دفعات قبل متفاوت کرده است. اگر در دوره‌های گذشته این کار دست دو سه نفر از مدیران مجموعه بوده، این بار تعداد زیادی از افراد درگیر شده‌اند که این روند می‌تواند به خلق ایده‌های جدید کمک کند که البته همه فایده این فراخوان تنها تعداد بالای ایده‌ها نبوده است. 
این موضوع یک فایده اصلی برای مسئولان کمیته ملی المپیک هم داشته به طوری که یک روال اشتباهی که جا افتاده بوده، تغییر کرد. 
در همه کشورها، شرکت‌ها تلاش می‌کنند که تهیه لباس ورزشی کشورشان را برعهده بگیرند تا تبلیغ خوبی برایشان شود اما در ایران و در تمام دوره‌های گذشته بازی‌های آسیایی و المپیک، مسئولان کمیته پول‌های هنگفتی بابت طراحی و تهیه لباس‌ها داده‌اند ولی در این دوره کسانی وارد گود شده‌اند که به ارزش این لباس پی برده‌اند و می‌دانند که طراحی لباس کاروان ورزشی ایران در المپیک چه آورده‌ای برای آنها می‌تواند داشته باشد، مثل اتفاقی که دوره قبل برای طراح لباس نهایی ایران در المپیک ریو افتاد. 
با این شرایط قرار است کمیته پولی پرداخت نکند و تولیدی‌هایی که پای کار می‌آیند، به صورت رایگان این کار را انجام دهند که این هم یک قدم مثبت به حساب می‌آید.
 
انتخاب برای 4 رویداد دیگر
تجربه ریو، حساسیت را روی این کار بالا برد و حالا وقتی با مسئولان کمیته صحبت می‌کنیم، می‌گویند هر 12 طرحی که به این مرحله رسیده‌اند، قابلیت این را دارند که لباس کاروان ایران در المپیک ریو باشند. این موضوع حتی باعث شده تا پیشنهاد دیگری داده شود. 
تعدادی از مسئولان کمیته و اعضای تیم داوری به رضا صالحی امیری و مسعود سلطانی‌فر، رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر ورزش پیشنهاد دادند که از بین این طرح‌ها، پنج طرح انتخاب شوند.
 یکی برای کاروان ایران در المپیک و بقیه برای چهار رویداد دیگری که کمیته ملی المپیک در سال آینده دارد تا از همه ایده‌ها به بهترین شکل استفاده شده باشد.
 
 
عباسعلی و بهداد نماینده ورزشکاران
ورزشکاران مورد نظر صالحی امیری که به کمیسیون ورزشکاران اضافه شدند نیز در تیم داوری حضور داشتند تا به عنوان ورزشکاران حرفه‌ای نظرشان را درباره لباس‌ها بدهند.
 در هیچ دوره‌ای نظر ورزشکاران گرفته نمی‌شد اما در این دوره در چند مرحله نظر ورزشکاران گرفته شد تا سلیقه آنها هم در طراحی لباس‌ها لحاظ شود که در آخرین تیم داوری، حمیده عباسعلی به عنوان نماینده ورزشکاران خانم و کسی که قرار است این لباس‌ها را بر تن کند و بهداد سلیمی به عنوان کسی که المپیک را پشت سر گذاشته و به خوبی شرایطش را می‌داند، نظراتشان را ارائه کردند.
پیمان فخری هم از دو زاویه نظراتش را داد. یکی به عنوان معاون کاروان و رئیس دفتر نظارت و ارزیابی بر عملکرد کاروان و یکی هم به عنوان نماینده مربیان.
با جمع‌بندی نظر مسئولان کمیته ملی المپیک، تیم داوری و با شنیدن صحبت‌های طراحان، در نهایت قرار است در جلسه بعدی ستاد، طرح مورد نظر انتخاب شود.

 


Page Generated in 0.0046 sec