ایسنا در گزارشی به موضوع درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی در لایجه بودجه 1400 پرداخته و در این رابطه نوشته: هرچند در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، عنوان شده بود درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۵۰ میلیارد تومان برآورد شد که باید به نسبت مساوی بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود، اما در نهایت پس از تصویب قانون بودجه سال ۹۹ اعلام شد که این درآمد باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نیز برآورد این درآمد به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت و نسبت ۳۰ به ۷۰ مربوطه ثابت ماند، هرچند در خصوص این لایحه باید منتظر تصویب نهایی از سوی مجلس شورای اسلامی و تبدیل آن به قانون باشیم.
لایحه بودجه ۹۹
در لایحه بودجه ۹۹ آمده بود که به استناد بند (پ) ماده (٩٢) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ١٤٠١٨٤ نزد خزانهداری کل کشور واریز نمایند. وجوه واریزی به نسبت مساوی از محل ردیف ٤٩-٥٣٠٠٠٠ مندرج در جدول شماره (٩) این قانون در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیونهای مربوطه) و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد. در این لایحه، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی موضوع بند(پ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه در ردیف ملی ۵۰ میلیارد تومان برآورد شده بود.
قانون بودجه ۹۹
در نهایت اما پس از تصویب لایحه، بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مشخص شد که به استناد بند (پ) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف شدند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانهداری کل کشور واریز نمایند. وجوه واریزی از محل ردیف ۴۹-۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره (۹) این قانون به نسبت ۳۰ درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیونهای مربوطه) و ۷۰ درصد در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد.
لایحه ۱۴۰۰
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شد که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود، این درحالی است که در لایحه بودجه سال ۹۹ مبلغ مربوطه به نسبت مساوی ۵۰ درصدی در نظر گرفته شد.
به استناد بند «پ» ماده ۹۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانه داری کل کشور واریز کنند.
وجوه واریزی به نسبت مساوی از محل ردیف ۴۹ - ۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره ۹ این قانون به نسبت ۳۰ درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیونهای مربوطه) و ۷۰ درصد در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرد. در این لایحه، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی موضوع بند (پ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه در ردیف ملی ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است که باید منتظر تصویب آن در مجلس شورای اسلامی ماند.
بعد از این توضیحات ایسنا چند پرسش را مطرح کرده است درباره اینکه چرا توضیح شفافی درباره واریز سهم وزارت ورزش در سال گذشته داده نشده و چرا این پرداختها به صورت مستمر و به روز صورت نمیگیرد؟ و این سوال مشخص که به چه علت سهم برابر و ۵۰ درصدی در نظر گرفته شده برای وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما از محل درآمدهای تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی در لایحه بودجه سال ۹۹ به سهم ۳۰ در مقابل ۷۰ درصدی در قانون بودجه سال ۹۹ تغییر پیدا کرد و لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نیز بر همین منوال نگاشته شده است؟
بدون شک در سالی که ورزش ایران المپیک را در پیش دارد و با بحرانهای مختلفی روبهروست، بیشتر شدن سهم ورزش از درآمد تبلیغات محیطی اهمیت فراوانی دارد.