عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6812 /
۱۴۰۰ يکشنبه ۲۷ تير
|
این وضعیت همیشه جوابگو نیست
نامجومطلق: مجیدی هم مدیرعامل است هم سرمربی
مجید نامجومطلق، پیشکسوت باشگاه استقلال تحلیل خود را از تقابل استقلال با رقیب سنتیاش اینگونه بیان میکند: «بازی کیفیت خوبی نداشت چون هر دو تیم به زمین آمدند که گل نخورند. با توجه به اینکه اگر هر دو تیم اشتباه میکردند کارشان برای جبران سخت میشد، به همین دلیل استقلال و پرسپولیس محتاط بودند و مسابقه دو تیم سطح بالایی نداشت. هر دو تیم ارزیابی خوبی نسبت به یکدیگر داشتند و سعی کردند از اشتباهات یکدیگر استفاده کنند و همین مسأله فوتبال را تحتالشعاع قرار داد.» مطلق بر این باوراست که این بازی هیچ بار فنی به دنبال نداشت و احتیاط بیش از حد دو تیم باعث شد یکی از نمایشهای ضعیف سالهای اخیر رقم بخورد: «از نظر فنی نکته خاصی در این مسابقه ندیدیم اما خوشحالم که استقلال توانست در ضربات پنالتی برنده بازی شود و با عبور از پرسپولیس شانس قهرمانی خود را در جام حذفی بیشتر کند.» مجیدی بیش از شرح وظایفش در استقلال زحمت میکشد و رفتارهای او باعث شده که انسجام خوبی در تیم به وجود بیاید. اوج فاصله بین مدیریت و کادر فنی مشخص است و جای تأسف دارد که مجیدی در استقلال هم سرمربیگری میکند هم نقش مدیرعامل را دارد و هم به جای اعضای هیأت مدیره فعالیت میکند.» مطلق به شدت از رویهای که مدیران باشگاه استقلال در پیش گرفتهاند، شاکی است و میگوید: «اوج ناتوانی برای مدیرعامل و هیأت مدیره، اقدامات فرهاد مجیدی است؛ اینکه سرمربی استقلال خودش دست به کار شده و هر کاری برای تیمش انجام میدهد. از نظر شخصیتی این اقدام بزرگترین توهین به مدیریت است اما سؤال من اینجاست که دوستان چه اصراری دارند که در این باشگاه بمانند. اصرار وزارت ورزش برای ماندن این نفرات در استقلال چیست را نمیدانم اما امیدوارم در دوره بعدی وزارت ورزش شاهد انتخابهای اینچنینی برای باشگاهی مثل استقلال نباشیم.» مطلق وظایف مجیدی در استقلال را این چنین برشمرد: «وظیفه فرهاد مجیدی ارتقای استقلال در مسائل فنی است اما او هم نقش اسپانسر را دارد و هم خلأهای مدیریتی را پر میکند. مجیدی این کار را میکند چون میخواهد تیمش موفق شود اما اعتقاد دارم این رویه تا یک مدتی جواب میدهد که فعلاً هم رفتارهای مجیدی جواب داده اما مطمئناً بازیکنان هم بعد از مدتی با مشاهده این روند سرخورده میشوند.»
اردوگاه آبی
پول هست، اما نیست!
قرار بود شنبه، یعنی دو روز بعد از دربی 96 حساب بازیکنان استقلال شارژ شود اما این اتفاق رخ نداد. برخی اعضای هیأت مدیره استقلال نیز وعدههایی دراین خصوص داده بودند که عملی نشد. با این وجود اما بازیکنان استقلال بعد از خلف وعده دوباره باشگاه استقلال، انتقادی نداشتند و ترجیح دادند به تمرینات خود ادامه دهند.
ظاهراً فعلاً پاداشهایی که از طریق آقای سرمربی و دوستانش به حساب بازیکنان واریز میشود جلوی اعتراض بازیکنان استقلال را گرفته است. اما بعید است این شرایط تداوم داشته باشد و گفته میشود بازیکنان در حال انجام مقدماتی برای موضعگیری علیه باشگاه هستند.
گل قایدی، نامزد شد
گلی که مهدی قایدی در لیگ قهرمانان آسیا از پشت هجده قدم وارد دروازه الاهلی عربستان کرده نامزد بهترین گل آسیا شده است.
قایدی در آن بازی که منجر به برتری پر گل 5 بر2 استقلال شد، ستاره تیمش بود و توانست عملکرد درخشانی از خود به جا بگذارد.
قایدی در حالی که در آسیا درخشیده همچنان در استقلال هم خالق گلهای زیبایی است و توانسته عملکرد بسیار خوبی را از خود به جا بگذارد.
خوشحالی میلیچ از برد استقلال
هروویه میلیچ که به تازگی استقلال را ترک کرده از پیروزی تیم سابقش مقابل پرسپولیس خوشحال است.
این بازیکن چپ پا که به دلیل خلف وعدههای مکرر باشگاه استقلال، این تیم را ترک کرد دیگر قصد بازگشت ندارد اما او مانند یک استقلالی دو آتشه بازی استقلال مقابل رقیب سنتی را تماشا و حتی ابراز امیدواری کرد که استقلال قهرمان جام حذفی شود. البته این اظهارات دلیلی بر حل اختلاف میلیچ با مدیران استقلال نیست و احتمالاً این بازیکن هم به زودی بابت دریافت نکردن مطالباتش از باشگاه استقلال به فیفا شکایت خواهد کرد.
بحران مالی، استقلال را به سمت یک انتقال پرسروصدا میبرد
قایدی را میفروشند تا بدهی استراماچونی را بدهند
اظهارات مهدی قایدی بعد از پیروزی بزرگ استقلال در دربی 96 نشان از احتمال بالای جدایی او بعد از پایان فصل دارد. شماره 10 آبیها پیشتردرباره جداییاش با قاطعیت اعلام میکرد که در استقلال خواهد ماند اما پیشنهاد قابل توجه باشگاه الدحیل قطر سبب شده ستاره کوچولوی فوتبال ایران خودش را برای یک جدایی سخت آماده کند؛ شاید یک دوری طولانی با باشگاهی که سکوی پرتابش به سوی خوشبختی شد.
قایدی خوب میداند که استقلال و هوادارانش تا چه اندازه در رشد و پیشرفت او نقش داشتهاند و به همین دلیل در تلاش است تا جدایی احتمالی را یک تصمیم مدیریتی از سوی مدیرعامل باشگاه استقلال جا بیندازد تا در تقابل با هواداران استقلال قرار نگیرد که البته همینطور هم هست و اکنون عزم باشگاه بر ترانسفر قایدی بیش از خود اوست.
پیشنهادی که باشگاه الدحیل قطر برای اخذ رضایتنامه مهدی قایدی به باشگاه استقلال ارائه کرده، آنقدر قابل توجه است که سیاستگذاران باشگاه استقلال به سادگی از کنار آن عبور نکنند و اجازه خروج مهدی را بدهند. رقمی که باشگاه الدحیل قطر به باشگاه استقلال پیشنهاد کرده نزدیک به 2 میلیون دلار است که با یک حساب سرانگشتی معادل ریالیاش رقمی در حدود 50 میلیارد تومان (یک سوم بودجه کل باشگاه استقلال) میشود. با چنین حق رضایتنامهای احتمالاً مدیران باشگاه استقلال میتوانند از مهلکه پرونده استراماچونی رها شوند و بدهیشان را به این مربی ایتالیایی بپردازند تا احیاناً استقلال با محرومیتهای بیشتری مواجه نشود.
شاید اگر پای پرونده استراماچونی در میان نبود، سیاستگذاران باشگاه استقلال لااقل در این برهه به سمت و سوی فروش قایدی نمیرفتند اما شکایت سرمربی سابق ایتالیایی استقلال به زودی این باشگاه را با دردسر بزرگتری مواجه خواهد کرد و یک بحران مالی بزرگ به بار خواهد آورد.
همین حالا نیز پنجره نقل و انتقالاتی استقلال به دلیل شکایت لکیچ و دیاباته قفل شده و اگر پرونده دیگری در جریان بیفتد بدون شک زحمت سیاستگذاران باشگاه استقلال برای عبور از این بحرانهای مالی بیشتر و استقلال در یک گرفتاری بزرگ غوطهور خواهد شد.
فروش قایدی در حقیقت راهی است برای نجات استقلال از محرومیتهای بزرگتر وگرنه چنانچه حال و روز باشگاه استقلال در شرایطی کاملاً عادی قرار داشت و این همه بدهی به بار نمیآمد، میشد با پول حاصل از فروش مهدی قایدی کارهای بزرگتری را هم انجام داد و به سراغ بهترینهای لیگ رفت و یا اساساً در این برهه پرونده فروش قایدی را بست تا حداقل استقلال با این بازیکن تأثیرگذار یک بار هم که شده قهرمان لیگ برتر شود اما مسأله فروش قایدی اکنون برای باشگاه استقلال حیثیتی شده و نقش یک اهرم را برای خروج از بحرانهای مالی و رهایی از پرونده استراماچونی دارد.
استقلال رقمی در حدود یک میلیون و 700هزار دلار به استراماچونی بدهکار است که معادل ریالیاش نزدیک به همان عددی است که احتمالاً از فروش قایدی نصیب باشگاه استقلال خواهد شد. بنابراین سیاستگذاران باشگاه استقلال به سمت فروش این بازیکن خواهند رفت تا استقلال را از فرو رفتن در بحرانهای بزرگتر رها کنند و مانع از تداوم بسته ماندن پنجره نقل و انتقالاتی این باشگاه شوند.
با این حال قهرمانی قایدی با استقلال در جام حذفی میتواند تا حدی درد جانکاه جدایی او نزد هواداران استقلال را کاهش دهد. هوادارانی که دوست داشتند مهدی در تیمشان بماند و با این تیم به قهرمانی لیگ بیستویکم برسد اما به نظر میرسد که ماجرای فروش قایدی به یک ماجرای فرا باشگاهی تبدیل شده و پای حیثیت فوتبال ایران در میان است. فوتبالی که در سالهای اخیر در مواجهه با قراردادهای خارجی آنقدر افسارگسیخته عمل کرده که راهی جز فروش ستارههایش برای جبران خسارات بزرگ در باشگاه بزرگی همچون استقلال ندارد.
پاشازاده: وقتهای اضافه تمرکز پرسپولیس را به هم ریخت
هشـــدار مــیدهـم هنــــوز قهـــرمـان جام حذفی نشدهایم
مهدی پاشازاده براین باور است که استقلال باید تا روز آخر، جام حذفی را جدی بگیرد و کار را تمام شده نداند. پیشکسوت باشگاه استقلال درعین حال شانس آبیها را برای دستیابی به جام حذفی بسیار بیشتر از سایر رقبا میداند. رقابت گلگهر و فولاد برای تصاحب رتبه چهارمی لیگ برتر یکی از دلایلی است که سبب شده مهدی پاشازاده شانس قهرمانی استقلال را برای رسیدن به این جام بالا ببرد. پاشازاده اما هشدارهایی به استقلالیها میدهد تا مبادا مانند فصل قبل این جام را ازدست بدهند. آیا آنها هشدارهای پاشازاده را جدی خواهند گرفت؟
دربی 96 به اعتقاد بسیاری از کارشناسان با نمایش بسیار ضعیف دو تیم همراه بود. البته در این وضعیت نیز استقلال کمی بهتر از پرسپولیس ظاهر شد و نشان داد برای پیروزی در این بازی انگیزه بیشتری دارد. آنالیز شما از این بازی چیست؟ آیا شما هم با ما هم عقیده هستید که این بازی یکی از ضعیفترین بازیهای سالهای اخیر بود؟
به لحاظ فنی اصلاً نمیتوانیم درباره این بازی بحثی داشته باشیم چون همانطور که شما هم گفتید، دو تیم کیفیت بسیار پایینی داشتند و نتوانستند تاکتیکهای مد نظر خود را در زمین پیاده کنند. من بازی را دقیق دیدم. تراکم در وسط زمین موج میزد و شما انبوهی از بازیکنان را در میدان میدیدید که برای به دست آوردن توپ تلاش میکردند. همین تجمع سبب شد فضا از دو تیم گرفته شود و نتوانند تاکتیکهای مورد نظر را در میدان پیاده کنند. البته شاید هم حق داشتند. بازی تک حذفی بود و تیمی که دراین بازی شکست میخورد یک جام را از دست میداد. بازی حذفی مانند بازی لیگ نیست که اگر شما ببازی در بازیهای بعد جای جبران داشته باشی. این بازی شرایط خاص خودش را داشت و اگر دیدید دو طرف نتوانستند با وجود این همه بازیکن خوب و درجه یک، فوتبال تماشاگرپسندی را به نمایش بگذارند، یک دلیلش این بود. به اعتقاد من دو تیم قدری با ترس و حتی اضطراب وارد زمین شدند. شما اگر دقایق اول این بازی را نگاه میکردید شک میکردید که این دربی است.
همینطوراست. دو تیم در حد تیمهای لیگ یکی تنزل جایگاه داشتند و به قول شما اگر اسم تیمها در کنار تصاویر زنده بازی حک نشده بود، شاید شک میکردیم که دو تیم از بهترینهای فوتبال ایران با هم تقابل میکنند. انگار به پای بازیکنان وزنه بسته شده بود.
دراین بازی تعداد پاسهای غلط دو تیم خیلی زیاد بود. بازیکنان نمیتوانستند به درستی همدیگر را پیدا کنند. حتی در زمانی که تیمی در حالت هجومی قرار میگرفت تمرکز به حدی پایین بود که توپ لو میرفت. تعداد موقعیتهایی که دو تیم در این بازی داشتند بیانگر وضعیت فنی بازی بود. دو تیم موقعیتهای زیادی را ایجاد نکردند. سهم استقلال البته بیشتر بود اما نه آنقدر که شما تصور کنید استقلال فوتبال خاصی را بازی میکرد. استقلال از همان ابتدای بازی چندان بدش هم نمیآمد بازی را به وقتهای اضافه ببرد. میدانید چرا؟ استقلال میدانست که پرسپولیس باید برای لیگ خودش را نگه دارد. به همین دلیل استقلال با کشاندن بازی به وقتهای اضافه سود بیشتری برد چون استقلال عملاً در لیگ شانسی برای قهرمانی ندارد و این پرسپولیس است که باید در لیگ خودش را تا هفته آخر مدعی نگه دارد. این موضوع باعث شد پرسپولیس تمرکزش را از دست بدهد و یکی از دلایلی که سبب موفقیت استقلال در ضربات پنالتی شد نیز همین موضوع بود. به نظر من پرسپولیس اگر میخواست برنده این بازی باشد باید در همان 90 دقیقه کار را تمام میکرد که نتوانست و جریان بازی به سمتی رفت که کاملاً به نفع استقلال شد. حتی استقلال میتوانست در وقتهای اضافه حریف را شکست دهد که یکی، دو موقعیتی هم که نصیب این تیم شد، در نهایت راهی به دروازه نداشت.
شاید همین موضوع باعث شد تا استقلال در نواختن ضربات پنالتی عملکرد بهتری داشته باشد.
درست است. همه جریانها در بازی به هم مرتبط است و اینطور نیست که ما اتفاقات بازی را در پنالتیها بیتأثیر بدانیم. استقلال عملکرد بهتری داشت چون بازیکنانش از لحاظ ذهنی برای موفقیت در چنین موقعیتی بهتر آماده شده بودند. شما دیدید که بازیکنان پرسپولیس وضعیت روحی و روانی مطلوبی نداشتند و نتوانستند ضربات پنالتی را خوب بزنند. به طور کلی رفتن بازی به پنالتی به سود استقلال شد و حسینی نیز عملکرد خوبی در پنالتی آخر داشت و دست عبدی را خوب خواند و توانست مانند سال قبل که پرسپولیس را در این مرحله شکست دادیم، این بار نیز زمینهساز صعود استقلال شود.
به جام حذفی سال قبل اشاره کردید. سال قبل وقتی استقلال موفق شد پرسپولیس را شکست دهد و به فینال برسد، خیلیها تصور میکردند که دیگر کار تمام است و قهرمان جام حذفی شدهاند. این بار نیز ممکن است همان اتفاقات رخ دهد چون استقلال دو بازی تا قهرمانی جام حذفی فاصله دارد و اینطور نیست که تصور کنیم استقلال قهرمان شده است. 180 دقیقه سرنوشتساز و حتی ممکن است بیشتر از این زمان پیش روی استقلال باشد.
در جام حذفی هر بازی شرایط خاص خودش را دارد. فصل قبل استقلال تصور کرد چون پرسپولیس را برده جام را گرفته است. این بار هم ممکن است همان اتفاقات تکرار شود اگر استقلالیها کار را تمام شده تلقی کنند. بردن پرسپولیس هرگز ملاک قهرمانی در جام حذفی نیست و این بازی شرایط خاص خودش را دارد. حتی اگر پرسپولیس هم این بازی را میبرد بازهم معتقد بودم دلیلی بر قهرمانی قطعی این تیم در جام حذفی نیست. الان شرایط به گونهای است که دو تیم مدعی دیگر پیش روی استقلال قرار دارند. بهترین حالت برای استقلال این است که به برنده بازی تیمهای ملوان و خیبر بخورد چون این بازی به نظر سادهتر است اما ممکن است قرعهکشی به گونهای باشد که استقلال در مرحله بعد به یکی از دو تیم گلگهر یا فولاد برخورد کند و در فینال هم دوباره یکی از این دو تیم حضور داشته باشد که در این شرایط دو بازی کاملاً سخت و دشوار پیش روی استقلال قرار دارد و باید برنامهریزی مناسب انجام شود تا استقلال از این بازیها نیز به سلامت عبور کند. در جام حذفی هر اتفاقی ممکن است رخ دهد اما به هر حال فکر میکنم حذف سپاهان به نفع استقلال شد و اگر این تیم در این مرحله حضور داشت، کار استقلال دشوارتر میشد. احساس میکنم عبور از سد فولاد یا گلگهر برای استقلال بسیار سادهتر خواهد بود هر چند من به استقلالیها هشدار میدهم هرگز خودشان را از پیش قهرمان تصور نکنند و با قدرت در مقابل حریفان آینده قرار بگیرند. نکته امیدوارکننده استقلال این است که دیگر در لیگ کار خاصی ندارد و میتواند با خیال راحت روی جام حذفی تمرکز کند. استقلال در لیگ احتمالاً دوم هم نمیشود و جایگاه سومیاش هم به خطر نخواهد افتاد. این خودش برای استقلال آرامش میآورد. البته بازی هفته آخر استقلال مهم است اما به طور کلی استقلال خیالش راحت است که جایگاه سومیاش هم تهدید نخواهد شد. بنابراین با طیب خاطر میتواند برای جام حذفی برنامهریزی کند. هم فولاد و هم گلگهر که حریفان احتمالی استقلال در جام حذفی هستند برای قرار گرفتن در رتبه چهارم تلاش میکنند که این موضوع به نفع استقلال است.
شانس استقلال برای قهرمانی چقدر است؟
استقلال اقبال زیادی دارد به شرطی که کار را تمام شده نداند.
پیامهای پنهان فرهاد در دربی 96
علی مغانی
پیروزی در دربی همیشه شیرین است. این شیرینی وقتی مضاعف میشود که میبینیم استقلال بعد از ناکامی در دربی 95 در لیگ، کاملاً متحول شده. آبیها این روزها بیشتر از گذشته بازیها را با برد پشت سر میگذارند و کمتر از همیشه گل میخورند.
استقلال طبعاً فرصتی برای جبران امتیازهای از دست رفته در لیگ ندارد ولی با این روندی که پیش گرفته، مدعی اول قهرمانی در جام حذفی است و با حذف کردن پرسپولیس گام بلندی برای فتح این جام برداشت اما چیدمان استقلال در دربی 96 و انتخاب نفرات اصلی، پیامهای جالبی را از سوی فرهاد مجیدی به مجموعه تیم مخابره کرد.
شیخ دیاباته؛ وقت رفتن فرا رسیده؟
در روزی که یحیی گلمحمدی از هر 5 تعویضش استفاده کرد، فرهاد مجیدی فقط 3 بازیکن اصلی را تغییر داد که یکی از آنها، اجباری بود. در وقتهای اضافه انتظار میرفت شیخ دیاباته یکی از تعویضهای استقلال باشد چرا که او در 2 سال اخیر پنالتیزن اول تیم بوده اما فرهاد ترجیح داد تغییری در ترکیب تیمش ایجاد نکند.
فارغ از آسیبدیدگی و رفت و برگشتهای دیاباته، به نظر میرسد کادر فنی استقلال از ناآمادگی بدنی این مهاجم بلندقامت ناراضی است و اگر اوضاع به همین ترتیب پیش برود، هیچ بعید نیست آقای گل لیگ نوزدهم در پایان فصل با پیراهن آبی وداع کند. شیخ در دو ماه گذشته، فقط چند دقیقه در بازی با سایپا به زمین آمد و در روزهایی که استقلال از 6 بازی در لیگ، 5 برد به دست آورد، خبری از او نبود.
احمد موسوی؛ همچنان با فاصله از وریا
وریا غفوری در هفته بیستوسوم آسیب دید و چهار بازی بعدی استقلال در لیگ را از دست داد. فرهاد مجیدی در این مدت، فقط یک بار مقابل تراکتور از احمد موسوی به عنوان بازیکن اصلی استفاده کرد و دو بار هم به عنوان بازیکن تعویضی به او میدان داد. موسوی که در آغاز لیگ بیستم به استقلال پیوست، هنوز نتوانسته جایگاه امنی در ترکیب اصلی داشته باشد و البته مصدومیتهای گاه و بیگاه، او را از نزدیک شدن به وریا غفوری بازداشته است. در روزی که کاپیتان استقلال به تازگی از آسیبدیدگی برگشته بود، انتظار میرفت وریا لااقل در دقایق پایانی جای خود را به بازیکن جوانتری بدهد اما انگار از منظر کادر فنی، وریا غفوری همچنان فاصلهای آشکار با بقیه آلترناتیوها از جمله احمد موسوی دارد.
داریوش شجاعیان؛ ادامه نیمکتنشینی
هرچه به پایان فصل نزدیکتر میشویم، داریوش شجاعیان فرصت کمتری برای حضور در زمین پیدا میکند. او که در سالهای گذشته به عنوان هافبکی تکنیکی شناخته میشد، در نیم فصل دوم فقط یک بار به عنوان بازیکن اصلی به زمین رفته و در دو ماه اخیر، کارنامه او محدود به 15 دقیقه حضور در بازی با نفت آبادان و 25 دقیقه مقابل تراکتور بوده و بس. پنجشنبه شب هم شجاعیان فرصتی برای تجربه کردن دربی 96 نداشت و وقتی نیاز به تغییر در میانه میدان حس میشد، فقط مهدیپور بود که وارد زمین شد. در سیستمی که مجیدی این روزها در استقلال به کار میبرد، فرشید اسماعیلی و آرش رضاوند، دو گزینهای هستند که جلوتر از داریوش شجاعیان قرار دارند و با وضعیتی که فعلاً برقرار است، احتمال میرود شجاعیان یکی از خروجیهای استقلال در پایان فصل باشد.
سیدحسین حسینی؛ مزد صبوری روی نیمکت
رشید مظاهری وقتی به استقلال آمد، کارنامهای قابل اتکا داشت و دروازهبان دوم تیم ملی بود. بنابراین عجیب نبود که از هفته سوم لیگ به دروازهبان اصلی تبدیل شود و برای ماهها سیدحسین حسینی را نیمکتنشین کند. رشید به جز دو بازی که با تصمیم عجیب فکری نیمکتنشین شد، در لیگ و آسیا، دروازهبان اصلی استقلال بود اما در هفتههای اخیر عملکرد مطمئن حسینی درون دروازه باعث شده مظاهری از ترکیب اصلی خارج شود. در واقع حسینی این روزها مزد ماهها صبوری خود را میگیرد. خیلیها منتظر بودند در دربی، فرهاد مجیدی بار دیگر به رشید اطمینان کند اما پیام کادر فنی استقلال روشن بود؛ تا وقتی حسینی در شرایط مطلوبی قرار دارد، نیازی به تغییر در این پست حساس نیست.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو