عناوین این صفحه
- اسکوچیچ: امیدوارم با همین کیفیت با عراق بازی کنیم
- خط و نشان برای عراق
- جهانیار محبی؛ پدیده ایرانی کنار دیوار چین
- رادوشویچ: دوست دارم بمانم اما خبری از پرداخت پولم نشده
- در تیم ملی استقلال و پرسپولیس نداریم
- بادامکی: عراق همیشه از بحرین قویتر است
- کورسوی امید برای سهراب
- محمدیان و زارع پسران شایسته ایرانی
- تنش در اردوی فرانسه
- همه چیز آماده صعود تیم ملی
- کارشناس داوری: هر سه پنالتی درست بود
- در انتظار نقشه آخر اسکوچیچ
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6781 /
۱۴۰۰ شنبه ۲۲ خرداد
|
از حرکات تیمم لذت بردم
اسکوچیچ: امیدوارم با همین کیفیت با عراق بازی کنیم
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در پایان بازی با کامبوج گفت که از قبل مشخص بود این دیدار به سود تیم او به پایان میرسد.
تیم ملی فوتبال ایران در دیداری یکطرفه با نتیجه پر گل 10 بر صفر از سد کامبوج گذشت تا خود را برای دیدار پایانی و سرنوشت ساز مقابل عراق آماده کند. دیداری که قرار است روز سهشنبه در استادیوم المحرق بحرین برگزار شود.
پس از پایان این بازی، دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی ضمن تبریک به شاگردانش، ابراز امیدواری کرد آنها مقابل عراق نیز این عملکرد را از خود به نمایش بگذارند. اسکوچیچ در نشست خبری پس از بازی گفت: «اول از همه به تیمم تبریک می گویم. بازی خیلی خوبی بود. مشخص بود که تیم ما کیفیت بالاتری دارد و می تواند این بازی را به نفع خودش به پایان برساند.»
او تأکید کرد: «از حرکاتی که تیمم انجام داد، لذت بردم ولی در اینگونه بازیها که حریف از ما ضعیفتر است، کمی احساس همدردی برای تیم مقابل هم دارم. کیفیت بازی مشخص بود که به سود ما به پایان میرسد. مجدداً به بازیکنان تبریک میگویم.»
سرمربی تیم ملی در خصوص تغییرات در این بازی گفت: «تصمیم گرفتیم تا حدی ترکیب را تغییر دهیم تا بار فشار این بازی روی بازیکنان پخش شود و بازیکنان دیگر برای بازی پایانی آماده باشند.»
اسکوچیچ تأکید کرد: «برای تیم عراق هم احترام کاملی قائلیم و میدانیم که بازی خوبی را با آنها در پیش داریم. امیدوارم بازیکنان همین کیفیتی را که در این چند بازی نشان دادند مقابل عراق هم نشان دهند.»
خط و نشان برای عراق
تیم ملی با ترکیبی متفاوت نسبت به دو بازی قبلی کامبوج را با
ده گل شکست داد و حالا آماده بازی سرنوشتساز روز آخر است
جمعه 21 خرداد 1400، دور برگشت مسابقات مقدماتی جام جهانی 2022 قطر، گروه C، ساعت 19، ورزشگاه ملی بحرین
ایران: 10
گلها: علیرضا جهانبخش(16 - پنالتی)، شجاع خلیلزاده(22)، مهدی طارمی(27)،روتانا سور(32- گل به خودی)، میلاد محمدی(57)، مرتضی پورعلیگنجی(63)، کریم انصاریفرد(77 - پنالتی)، کاوه رضایی(80، 86)، مهدی قایدی(84)
کامبوج: صفر
داور: جونگ هیئونگ(کرهجنوبی) کمکها: کانگ دونگ هو(کره جنوبی)، احمد مونس نادی(اردن) داور چهارم: ادهم مخادمه
کارت زرد: کئو سوکسلا، سوان اوک(کامبوج)
ایران: امیر عابدزاده، صادق محرمی، شجاع خلیلزاده (46- مجید حسینی)، میلاد محمدی، مرتضی پورعلیگنجی، مهدی طارمی(46- کریم انصاریفرد)، سامان قدوس، علیرضا جهانبخش(68- کاوه رضایی)، احمد نوراللهی(46- میلاد سرلک)، علی قلیزاده(56- مهدی قایدی) و سعید عزتاللهی
کامبوج: کئو سوکسلا، کن چانسوفیک، سئوی ویسال، تس سامبات(56- تیری بین)، لیم پیسوت، سینگ چانتئا(70- ست روسیب)، کوچ سوکومفک(46- دنی کوش)، سوس ساهانا، کئو ساکفینک(46- نورون مات)، سور روتانا(60- سوان اوک) و چنگ مینگ
تیم ملی ایران با ترکیبی کاملاً متفاوت از بازی مقابل بحرین، به مصاف کامبوج رفت. امیر عابدزاده، مرتضی پورعلیگنجی، سامان قدوس، علیرضا جهانبخش و سعید عزتاللهی پنج بازیکنی بودند که در این بازی از ابتدا در ترکیب اصلی قرار گرفتند.
همانطور که پیشبینی میشد، حملات تیم ملی از همان دقایق اول روی دروازه کامبوج شروع شد. با اینکه تعداد گلهای تیم ملی ایران مقابل کامبوج اهمیتی نداشت اما انگیزه بازیکنان برای بالا بردن تعداد گلهای ملیشان تماشایی بود.
ضمن اینکه آنها در این بازی نشان دادند که حتی تیم دوم ایران هم اینقدر انگیزه دارد که بتواند 10 گل به ثمر برساند و همه اینها خط و نشانی برای تیم ملی عراق بود که بازی حساسی با ایران
در پیش دارد.
در دقیقه ۲، پاس میلاد محمدی به داخل محوطه جریمه، باعث تک به تک شدن طارمی با دروازهبان حریف شد که شوت او با مهار ناقص دروازهبان کامبوج به تیرک خورد و به کرنر رفت. ضربه کرنر به خوبی روی سر خلیلزاده فرود آمد اما ضربه او دقیق نبود و این موقعیت خطرناک هم از دست رفت.
علیرضا جهانبخش که در دقایق ابتدایی بازی، کنترل تیم را به عنوان کاپیتان در این بازی در دست گرفته بود و به خوبی از پس این کار برمیآمد، چندین موقعیت روی دروازه کامبوج ایجاد کرد. یکی از جدیترین حملات او در دقیقه 10 اتفاق افتاد که توپ به سختی در دستان دروازهبان کامبوج قرار گرفت.
دقیقه 16: جهانبخش اولین پنالتی ایران را گرفت و خودش پشت ضربه پنالتی قرار گرفت و اولین گل ایران مقابل کامبوج را به ثمر رساند.
دقیقه 23: موقعیت گلزنی طارمی به کرنر رفت. ارسال قلیزاده از روی نقطه کرنر، با ضربه سر شجاع خلیلزاده وارد دروازه کامبوج شد.
دقیقه 27: روی پاس دقیق و زیبای علیرضا جهانبخش، طارمی با پای چپ توپ را به کنج دروازه کامبوج فرستاد.
دقیقه 32: میلاد محمدی روی حرکتی زیبا توپ را ارسال کرد که به روتانا سور، بازیکن کامبوج برخورد کرد و وارد دروازه شد.
دقیقه 37: موقعیتی مشابه گلی که شجاع خلیلزاده به ثمر رسانده بود این بار روی ارسال قلیزاده در کرنر دیگری، نصیب پورعلی گنجی شد که به تیر دروازه خورد و او از گلزنی بینصیب ماند.
دقیقه 43: دروازهبان کامبوج در خروج از دروازه برای منحرف کردن توپ، پای طارمی را مورد هدف قرار داد و داور به سود ایران پنالتی گرفت. سعید عزتاللهی این پنالتی را با قدرت زد ولی به تیر عمودی دروازه برخورد کرد و گل نشد.
دقیقه 58: پاس تک ضرب مهدی قایدی به میلاد محمدی رسید و او گل پنجم را از بین پاهای دروازهبان کامبوج وارد دروازه کرد.
دقیقه 63: ارسال سامان قدوس از روی نقطه کرنر به پورعلیگنجی رسید تا او فرصتی که در نیمه اول از دست داده بود را این بار جبران کند.
دقیقه 77: مهدی قایدی بعد از پاس گلی که زمینهساز گل میلاد محمدی شد و پاس طلایی که به کاوه رضایی داد و هدر رفت، یک پنالتی به سود ایران گرفت و کریم انصاریفرد پشت ضربه پنالتی ایستاد و توپ را وارد دروازه کامبوج کرد.
دقیقه 80: کاوه رضایی که پاس طلایی مهدی قایدی را از دست داده بود و موفق به گلزنی نشد، روی پاس صادق محرمی با ضربه سر هشتمین گل ایران را به ثمر رساند تا او هم به عنوان یکی از مهاجمان تیم ملی، بدون گل از این بازی نرود.
دقیقه 83: ضربه کاشته کاوه رضایی به شکلی تماشایی به تیر افقی دروازه خورد و روی خط دروازه فرود آمد.
دقیقه 84: مهدی قایدی بعد از بازی دیدنیاش در دقایق حضور در بازی، بالاخره بعد از دریبلی دیدنی، موفق شد گل نهم ایران را به ثمر برساند.
دقیقه 86: پاس کریم انصاریفرد و اشتباه بازیکن کامبوج در دفع توپ، به گل دوم کاوه رضایی و گل دهم ایران در این بازی منجر شد.
از پیشنهاد هیدینک تا دستیاری قطبی و پریرا
جهانیار محبی؛ پدیده ایرانی کنار دیوار چین
در مسیر مناسب قرار دارم و کنار مربیان بزرگی که کار میکنم، سعی دارم به سطح بالایی برسم. دوست دارم یک روز به عنوان سرمربی کار کنم و قطعاً مثل هر ایرانی که دوست دارد در تیم ملی کشورش مربیگری کند، علاقهمندم به هر عنوانی بتوانم خدمت کنم
گفت و گو
امیر اسدی
شاید تا الان فکر میکردید افشین قطبی به عنوان سرمربی شیجیاژوانگ و مرتضی پورعلیگنجی در قامت بازیکن شنژن، تنها ایرانیهای شاغل در سوپرلیگ چین هستند اما در این گزارش، یک مربی جوان را معرفی میکنیم که دو سه فصلی است در یکی از بهترین لیگهای آسیا فعالیت میکند و البته نامش هرگز سر زبانها نیفتاده. جهانیار محبی، مربی 29 ساله و ایرانی باشگاه هنان است که بعد از دو فصل همکاری با افشین قطبی، این روزها دستیار خاویر پریرا محسوب میشود. محبی که در این ماهها و سالهای گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته، درباره شروع مربیگریاش صحبتهای جالبی را مطرح میکند: «مربیگری من در سن کم در اروپا آغاز شد. به خاطر اینکه در اروپا تحصیل میکردم، در رده پایه شروع به مربیگری کردم؛ تقریباً از سن 17 سالگی و یک دوره هم توانستم در مجارستان و باشگاه واشاش کار کنم. آنها آکادمی خوبی داشتند و بعد از آن چون زندگی اصلیام در اتریش بود، توانستم با دو باشگاه به نامهای فرست وین اف سی، لیندهوف و اف ای سی در رده پایه فعالیت کردم. در این دو تیم روزهای موفقی رقم خورد و من هم در تورنمنتهای بسیاری شرکت کردم چون کارم در اتریش خوب بود توانستم در یک دورهای، فکر میکنم سال 2012 تا 2014 مسئول آکادمی یک تیم اتریشی هم بشوم و این مراحلی بود که در سنین پایه برای من طی شد. در کنار این فعالیتها مدرک مربیگریام را دریافت کردم و الان B یوفا را دارم. من فوتبال را در دستههای سه و چهار اتریش بازی کردم ولی خب احساس کردم شاید استعدادم به عنوان بازیکن بزرگ نشود. به همین خاطر دوست داشتم مربی شوم و تمام تفکر و زندگیام را در همین راستا گذاشتم تا در مربیگری پیشرفت کنم. حتماً میدانید که در فوتبال اروپا برای یک مربی ایرانی که موهای مشکی دارد، مشکل است که خیلی راحت تیم بگیرد اما بعد از یک مدت که خیلی به من اطمینان کردند توانستم در تیمهای بزرگسال اتریش هم به عنوان آنالیزور فعالیت کنم.»
مربی جوان ایرانی که با سختیهای فراوان به این نقطه از مربیگری رسیده، در مورد آشنایی با افشین قطبی و چگونگی همکاری با او هم صحبت میکند: «زمانی که پرسپولیس در ایران قهرمان شد و مربیاش افشین قطبی بود، من تمام بازیها را دنبال میکردم و حتی به ورزشگاه میرفتم. همین مسأله باعث شد تا رابطهای با افشین قطبی از طریق ایمیل برقرار کنم و از همان زمان به بعد با ایشان در ارتباط بودم. برخی اوقات در مورد مسائل مختلف به یکدیگر ایمیل میفرستادیم و حتی زمانی که قطبی در ژاپن مربیگری میکرد به این کشور رفتم و تمرینات باشگاه شیمیزو را از نزدیک دیدم. سعی کردم با افشین قطبی به عنوان کسی که میتوانست الگوی من در مربیگری باشد، رابطه برقرار کنم و یاد بگیرم. فکر میکنم سال 2016، زمانی که قطبی سرمربی بوریرام در لیگ تایلند شد، نیاز به یک آنالیزور داشت و قطبی هم چون کار و تلاش مرا دیده بود، از من دعوت به همکاری کرد تا به او ملحق شوم. این اولین مسیری بود که توانستم به مربیگری حرفهای برسم. همانطور که میدانید با مربیگری در ردههای پایه، هرگز برچسب حرفهای به شما نمیچسبد اما حضور در بوریرام افتخار بزرگی برای من بود تا سابقه مربیگریام آغاز شود. پیش قراردادم را هم امضا کردم اما متأسفانه زمانی که میخواستم به تایلند سفر کنم، کار قطبی بعد از سه ماه و نیم به پایان رسید و من هم نتوانستم آن پروژه را با او آغاز کنم. با هم در ارتباط بودیم که تیمی از چین به نام شیجیاژوانگ که از لیگ حرفهای سقوط کرده بود، سراغ قطبی آمد و طرفین در هنگکنگ با یکدیگر ملاقات کردند. نوامبر 2016 بود که همان شب قطبی با من تماس گرفت تا همکاری را آغاز کنیم. من هم چشم بسته قبول کردم و شروع به همکاری کردیم.»
شاید کمتر شنیده بودید که شیجیاژوانگ دو فصل از زوج مربیگری ایرانی استفاده کرد اما محبی حالا توضیحاتی درباره فعالیت کنار قطبی ارائه میدهد: «فصل بسیار خوبی را در شیجیاژوانگ داشتیم و یکسری رکوردها جابهجا شد. ما یک فصل و نیم آنجا بودیم و بعد از آن یکسری از بازیکنان ما مصدوم شدند که نتوانستیم به کارمان ادامه بدهیم و قطبی با باشگاه چینی قطع همکاری کرد. بعد از جدایی او، باشگاه از من خواست که بمانم اما به خاطر قطبی قبول نکردم. سپس قرار بود با هیدینک در تیم المپیک چین همکار شوم اما این اتفاق هم رخ نداد. بعد از چند ماه با قطبی به ایران آمدیم و در فولاد کارمان را آغاز کردیم. در فولاد برنامه ما خوب پیش رفت و جوی ایجاد شد که انتظارها را بالا برد. موقعی که فصل تمام شد، فولاد با قطبی به توافق نرسید. البته بحثهایی بود که قطبی سرمربی پرسپولیس یا تیم ملی شود. پرسپولیس اما کالدرون را آورد و تیم ملی هم با ویلموتس به توافق رسید. من فکر میکنم در آن مقطع اگر قطبی میتوانست روی نیمکت تیم ملی بنشیند، الان چنین شرایطی را تجربه نمیکردیم. چند ماه بعد باشگاه چینی با مربی بلغار به نتیجه نرسید و به همین خاطر دوباره سراغ قطبی آمد. از 13 بازی نیمفصل دوم توانستیم 10 دیدار را ببریم و توانستیم تیم را به سوپرلیگ برسانیم. بعد از صعود متأسفانه کرونا آغاز شد و ما به خاطر اینکه نتوانستیم در خانه بازی کنیم و دیدارها به صورت پلیآف برگزار میشد و بازیکنان خارجی هم کنارمان حضور نداشتند، نتوانستیم نتایج خوب ابتدایی را ادامه بدهیم و تیم سقوط کرد. آن هم با توجه به اینکه ما پنج یا شش بازی از 15 بازی را برده بودیم و تیمهایی حضور داشتند که فقط یکی دو دیدار را با پیروزی به پایان رسانده بودند. ماهیت دیدارهای پلیآف همین است که عملکرد درازمدت ملاک قرار نمیگیرد، شبیه جام حذفی برگزار میشود و ما هم به همین دلیل سقوط کردیم. به خاطر عملکرد مناسب قطبی، باشگاه از ما دعوت به همکاری دوباره کرد اما با توجه به ورشکستگی چند باشگاه، شیجیاژوانگ در سوپرلیگ ماند. من هم فکر کردم مقطعی رسیده که باید یک پله جلو بروم و تغییری در زندگیام ایجاد کنم. در مربیگری بعضی اوقات نیاز است که ریسک کنی، پروژههای مختلف را برداری و در تیمهای مختلف فعالیت کنی. حالا یا در درازمدت موفقیتآمیز خواهد بود یا نه. در ژانویه 2021، دو سه تیم بودند که به من پیشنهاد دادند. هم در اتریش و هم در چین. با خودم گفتم زمانش رسیده که به این پیشنهادها نگاه و بررسیشان کنم. تصمیم گرفتم به تیم هنان جواب مثبت بدهم. دلیل اصلی اتخاذ این تصمیم، حضور سرمربی اسپانیایی در هنان بود. خوشبختانه اینجا گروهی داریم که همه اروپایی هستند. کمک اول ایتالیایی است که قبلاً در میلان و لیگ برتر کار کرده. مربی دوم یک اسپانیایی است که در کشورش کلاسهای مربیگری را تدریس میکند. مربی بدنساز انگلیسی است و در لیگ برتر نیز فعالیت کرده. حس کردم اگر با مربیان اروپایی ادامه بدهم، در آینده به سودم خواهد بود. ضمن اینکه من زمان همکاری با قطبی همیشه آنالیزور بودم و دوست داشتم به یک سطح بالاتر برسم که در هنان این اتفاق رخ داد. الان هم مربی هستم و هم مدیریت آنالیز را بر عهده دارم و از فوریه 2021 هم کارم را آغاز کردهام.»
جهانیار محبی درباره شرایط همکاریاش با هنان و سرمربی اسپانیایی این تیم میگوید: «سرمربی اسپانیایی که من کنار او کار میکنم، سابقه مربیگری در لیگ برتر انگلیس را دارد و حتی در چمپیونشیپ هم توانسته موفق باشد. او در اسپانیا هم کار کرده و وقتی هم کمک مربی بود، معمولاً مغز متفکر تیمهایش بوده و سابقه همکاری با کرویف و رافائل بنیتز را در کارنامه دارد. او قبل از حضور در چین، مدیر ورزشی فولام در لیگ برتر بود. دلیل تصمیم او برای حضور در لیگ چین این بوده که از حضور به عنوان نفر دوم و همچنین پست مدیر ورزشی کنارهگیری کند و مرحله جدیدی از زندگی خودش را به عنوان سرمربی آغاز کند. من هم احساس کردم پروژهای که پریرا برداشته جالب است و ما میتوانیم کنار یکدیگر به موفقیت برسیم و هارمونی جالبی درست کنیم تا نتایجی خوب را رقم بزنیم. فلسفه مربیگری پریرا مثل تمام مربیان اسپانیایی، فوتبال مالکانه است و همچنین به دلیل حضور در انگلیس، بازی فیزیکی را هم در برنامههای خود دارد. به همین خاطر هم فوتبال مالکانه را در دستور کار قرار میدهد و هم بازی فیزیکی. من آینده این کادر مربیگری را در اروپا میبینم اما پریرا نیمنگاهی هم به لیگهای آسیایی و حتی ایران دارد.»
مربی ایران هنان درباره اهداف مربیگریاش میگوید: «به عنوان کسی که ایرانی است و در دنیای مربیگری برای خودش رزومه میسازد، سخت است بتوانی خیلی زود پیشرفت کنی چون مربیان بسیاری از برزیل، اسپانیا و پرتغال در فوتبال اروپا حضور دارند که با ایجنتهای بزرگ و ساپورت رسانهای به سطوح بالاتر میرسند و همین مسأله کار را مشکل میکند. برای ما و مربیانی که ایرانی یا آسیایی هستند، در این شرایط مشکل است رقابت نابرابر داشته باشند. البته در مسیر مناسب قرار دارم و کنار مربیان بزرگی که کار میکنم، سعی دارم به سطح بالایی برسم. دوست دارم یک روز به عنوان سرمربی کار کنم و قطعاً مثل هر ایرانی که دوست دارد در تیم ملی کشورش مربیگری کند، علاقهمندم به هر عنوانی بتوانم خدمت کنم. ضمن اینکه امیدوارم تجربیات خود را در اختیار کشورم بگذارم و این یکی از اهدافم است. اینها دستیافتنی هستند و فقط نیاز است تا یک مقدار زمان بگذرد و شرایط مهیا شود. برای تیم ملی هم آرزوی بهترینها را دارم و فکر میکنم بازیکنان ایرانی استعداد بالایی دارند و لیاقتشان این است که با بهترین تیمهای دنیا بازی کنند.»
واقعاً نمیدانم میخواهند پولم را بدهند یا نه!
رادوشویچ: دوست دارم بمانم اما خبری از پرداخت پولم نشده
مصاحبه
ناصرقراگزلو
بوژیدار رادوشوویچ دروازهبان کروات پرسپولیس به دلیل بیمهریها و عدم تعهدات باشگاه در زمینه مسائل مالی، ایران را چندی پیش ترک کرد و به کشورش بازگشت. رادو که هنوز هم وضعیت مشخصی برای حضور و بازگشت به ایران ندارد در شهر اشپیلت کرواسی اقامت دارد. برای اینکه از آخرین وضعیت دروازهبان کروات پرسپولیس خبردار شویم گفت و گویی با او داشتیم.
طلب پارسال خودت و بخشی از مطالبات این فصلت را دریافت کردی؟
خیر به هیچ وجه پولی دریافت نکردهام و واریز 118 هزار دلار طلب فصل قبلم و بقیه موارد مالیام به هیچ وجه صحت ندارد و هیچ پولی از فصل قبل و باقی مطالباتم به دست من نرسیده است.
به ایران برمیگردی یا نه؟
فعلاً خیر چون خبری نشده است و باشگاه به مطالبات مالیاش در قبال من عمل نکرده است.
در این چند روز صحبت از رفتن و حضورت در چند تیم دیگر و حتی خبر فسخ قراردادت شنیده شد!
چند پیشنهاد داشتم اما به هیچکدام از آنها پاسخی ندادهام ضمن اینکه هنوز قراردادم را هم فسخ نکردهام.
در اشپیلت کرواسی چه کار میکنی؟
من بازیکنی حرفهای هستم به همین دلیل یک روز هم از انجام تمرین حرفهای غافل نیستم از همین رو در روز دو جلسه تمرین میکنم. یک جلسه تمرین بدنسازی زیر نظر میشیچ مربی بدنساز که با او قبلاً هم کار کردهام و یک جلسه نیز با مربی دروازهبان کرواتی دیگر تمرین میکنم تا در هر دو زمینه آمادگی بدنی و آمادگی کار با توپ، فرم مطلوب قبلیام را هم حفظ کنم و ذرهای از فرم ایدهآل قبلی فاصله نگیرم.
رئیس هیأت مدیره پرسپولیس در صحبتی اظهار داشته بود که به هر شکل ممکن با وکیل تو صحبت کرده و جدا از پرداخت مطالباتت زمینه بازگشتت را فراهم خواهد ساخت، واقعاً خبری از ارتباط ریاست هیأت مدیره با وکیلت نداری؟
نه هیچ خبری ندارم و فعلاً هم در کرواسی و خانه خودم میمانم. با وکیلم هم صحبت خاصی نشده چون اگر بود وکیلم به من هر اتفاق جدیدی که رخ میداد را اطلاع میداد.
واقعاً عجیب است که باشگاه با وجود اظهارات شدید مسئولان هیأت مدیره هنوز پولت را پرداخت نکرده!
من با پرسپولیس در همه جامهای داخلی فوتبال ایران سابقه قهرمانی دارم؛ از جام حذفی بگیرید تا سوپر جام و لیگ برتر که چهار بار قهرمانی فقط در این جام با پرسپولیس کسب کردم. با پرسپولیس همه افتخارات ممکن در ایران را کسب کردهام ضمن اینکه دو بار با پیراهن پرسپولیس عنوان نایب قهرمانی آسیا را نیز کسب کردهام که همگی اینها نشان میدهد در کنار کادر فنی و بقیه همتیمیهایم کلکسیونی از قهرمانی در جامهای مختلف را با پرسپولیس کسب کردهام اما واقعاً نمیدانم مسئولان پرسپولیس دوست دارند پولم را بدهند یا ندهند؛ موضوعی که به تصمیم مسئولان پرسپولیس بستگی دارد و من از آن بیخبرم.
اما هواداران پرسپولیس واقعاً دوست دارند تو برگردی ضمن اینکه یحیی گلمحمدی هم در مصاحبهای گفته تو باید به پرسپولیس برگردی.
هواداران پرسپولیس همیشه در قلب من جای دارند و هیچگاه از ذهن و قلب من پاک نمیشوند اما باور کنید در چند مدت اخیر خیلی از ناملایمتها و بدعهدیها را دیدهام و تحمل کردهام چون به تیمم و هوادارانش واقعاً عشق میورزم و دوستشان دارم. حرف آخرم این است که من هم دوست دارم به پرسپولیس برگردم اما باشگاه باید پولم را بدهد چون من بازیکن حرفهای هستم و قرارداد حرفهای با باشگاه پرسپولیس منعقد کردهام به همین دلیل هر دو طرف باید به مفاد قرارداد پایبند باشند.
پرسپولیس در فینال سوپر جام بازی حساسی با تراکتور دارد که حضور تو میتوانست خیال کادر فنی پرسپولیس را از درون دروازه راحت سازد هر چند تو نیستی و گفته میشود لک هم آسیب دیده.
پرسپولیس بهترین تیم ایران است و همه هم در ایران این موضوع را میدانند و با تمام احترامی که برای بقیه تیمها و مدعیان قائل هستم باید بگویم که تیمی در ایران نمیتواند مقابل پرسپولیس ایستادگی کند از همین رو فکر میکنم پرسپولیس در سوپر جام قهرمان میشود و در لیگ برتر و جام حذفی هم شانس اول قهرمانی است و انشاءالله با این قهرمانیها باز هم هواداران پرسپولیس خیلی خوشحال خواهند شد.
در آسیا چقدر شانس برای پیروزی مقابل تیم استقلال تاجیکستان قائل هستی؟
خیلی شناخت از تیم تاجیکستانی ندارم اما حتماً تیمی که از گروهش صعود کرده تیم ضعیفی نیست با وجود این کادر فنی پرسپولیس حتماً تیم تاجیکستانی را به شکل دقیقی آنالیز خواهند کرد و تیم را با شناخت و قدرت کامل راهی میدان خواهند کرد. پرسپولیس بهترین تیم غرب آسیاست و با دو بار به فینال رسیدن حتماً شانس زیادی برای پیروزی بر حریف تاجیکستانی و بقیه تیمهای پیش رو خواهد داشت و با تجربه خیلی خوبی که در این چند ساله در آسیا داشتهایم باید بگویم پرسپولیس شانس زیادی برای فینالیست شدن و رسیدن به قهرمانی آسیا دارد؛ پرسپولیس با تیم خوب و کادر فنی مجربش و هواداران بزرگ و خیلی خوبی که دارد از هر حیث شانس زیادی برای قهرمانی آسیا دارد و من خیلی به این مسأله خوشبینم.
مهدی قایدی: مثل برادر کنار هم هستیم، عراق را هم میبریم
در تیم ملی استقلال و پرسپولیس نداریم
مهدی قایدی بیشک یکی از جذابترین بازیکنان حال حاضر تیم ملی فوتبال ایران است. چهره ریزنقشی که در بازی با بحرین دقایقی در ترکیب تیم ملی قرار گرفت و شور و نشاط بسیاری را به خط حمله تیم ملی آورد. قایدی حتی در آن بازی میتوانست زننده گل چهارم تیم ملی هم باشد اما شانس با او یار نبود. قایدی اما فارغ از اینکه گلی برای تیم ملی بزند یا نزند، بازیکن مؤثری است که در ادامه راه میتواند کمک حال تیم ملی باشد. تیم ملی بعد از عبور از مرحله پیش مقدماتی باید در مرحله مقدماتی با تیمهای بزرگ قاره مصاف دهد که حضور آمادههایی همچون قایدی به صعود دوباره تیم ملی به جام جهانی فوتبال کمک قابل توجهی خواهد کرد.
بیشک قایدی در کنار ستارههایی همچون طارمی، آزمون، امیری و... میتوانند ترکیبی فوقالعاده و لذت بخش را پدید آورند.
دربازی با بحرین تا آستانه گلزنی پیش رفتی اما نتوانستی گلی به ثمر برسانی. گلزنی در آن بازی حال و هوای خاصی داشت.
در آن بازی خیلی دوست داشتم گل بزنم اما این اتفاق نیفتاد. حتی وقتی روی سکو بودم، انرژی خوبی داشتم که به زمین بیایم. به هرحال آن بازی گذشته و من به بازی مهم با عراق فکر میکنم.
حال و هوای تیم ملی بعد از برگزاری 3 بازی و در آستانه تقابل با تیم ملی فوتبال عراق چطور است؟
اوضاع درون اردوی تیم ملی خیلی خوب است. خوشبختانه از روزی که به اردو آمدیم، همه چیز خوب پیش رفته است. با بردهایی که به دست آوردیم، شرایط روحی و روانی بسیار خوبی در اردوی تیم ملی حاکم است و امیدواریم در بازی با عراق نیز به روند پیروزیهای تیم ملی ادامه دهیم.
پیشبینیات از بازی آینده تیم ملی مقابل عراق چیست؟
فوتبال قابل پیشبینی نیست اما ما به دنبال تداوم پیروزی هستیم و قصد داریم به همین روند تا صعود به جام جهانی ادامه دهیم. من امیدوارم بازی بعدی را ببریم و خوشحالی کوچکی را در این دوران کرونا و شرایط سخت به مردم عزیز بدهیم تا یک مقدار از دغدغههایشان کم شود.
چه نتیجهای در انتظار است؟
امیدوارم با 3 گل بتوانیم عراق را ببریم و با اقتدار تمام از گروه صعود کنیم. ما به دنبال صدرنشینی هستیم و توجهی به نتایج دیگر تیمها نداریم.
در اردوی تیم ملی شرایط روانی مطلوبی فراهم شده است. میخواستیم ببینیم تا چه اندازه در اردوی تیم ملی صمیمیت برقرار است؟
استقلالی هستم اما دوستان پرسپولیسی زیادی در اردوی تیم ملی دارم. رقابتها آنقدر به هم نزدیک است که مثل برادر در کنار یکدیگر هستیم. جدا از بحث استقلال و پرسپولیس، اینجا بحث ما فقط تیم ملی است. همه را میشناسم و از قبل رفاقت داشتیم. با بیرانوند، سردار و سیامک نعمتی بیشتر کنار هم هستیم و جو صمیمی بسیار امیدوارکنندهای در اردوی تیم ملی برقرار است.
خیلیها به تو لقب نیمار آسیا دادهاند.
این نظر لطف مردم بوده و افتخار میکنم که این لقب را به من دادهاند. او هم بازیکن مورد علاقه من است. البته سعی میکنم تمام تصویرهای خوب از بازیکنان را بردارم و نمیخواهم هر استایلی که آنها دارند را اجرا کنم.
ماهم مثل تراکتور باید بازی میکردیم
بادامکی: عراق همیشه از بحرین قویتر است
قبل از بازیهای جام ملتهای آسیا بود که با تیم «ب» مقابل عراق قرار گرفتیم که دو تا گل زدیم و چند تا گل هم نزدیم. من در آن بازی یک گل زیبا زدم و با اینکه شرایط میزبانی اردن اصلاً خوب نبود، تیم ما در نهایت قهرمان شد
گفت و گو
جعفر برزگر
مدیر تیم فوتبال پدیده که سابقه گلزنی به تیم فوتبال عراق در رقابتهای غرب آسیا را هم دارد، بر این باور است که این تیم به مراتب از تیم بحرین قویتر بوده و بازیکنان تیم ملی میتوانند با پرهیز از حواشی و بازی احساسی، عراق را هم شکست دهند. حسین بادامکی اما به تعویق افتادن بازی تیمش با استقلال را به ضرر خودشان میداند.
در بازیهای غرب آسیا یکی از گلهای تیم ملی فوتبال کشورمان به عراق را شما زدید.
قبل از بازیهای جام ملتهای آسیا بود که با تیم «ب» مقابل عراق قرار گرفتیم که دو تا گل زدیم و چند تا گل هم نزدیم. من در آن بازی یک گل زیبا زدم و با اینکه شرایط میزبانی اردن اصلاً خوب نبود، تیم ما در نهایت قهرمان شد.
چندمین گل ملی شما بود؟
نمی دانم آن گل را به عنوان گل ملی حساب میکنند یا نه اما اگر اشتباه نکنم گل دومم بود چون بازیکن جوان بودم و تازه به تیم ملی دعوت شده بودم.
حالا در آخرین بازی مرحله مقدماتی باید مقابل عراق قرار بگیریم. این بازی را چطور ارزیابی میکنید؟
اگر دقت کنید بازی به بازی عملکرد بازیکنان ملیپوش ما بهتر شد و از آنجا که بدون بازیهای تدارکاتی به بحرین رفتند، طبیعی بود که تا حدودی ناهماهنگی در دقایق ابتدایی بازی اول با هنگ کنگ دیده شود. الان هم باید بگویم بازی با عراق همیشه سخت است. آنها به لحاظ فیزیکی خیلی شبیه ما هستند و نفرات خوبی دارند که تعدادی از آنها در لیگ ما حضور داشتند که کیفیتشان بالا هم بود. بازی با بحرین بیشتر از مسائل فنی از نظر روحی و روانی به تیم ما فشار وارد میکرد. آنها هیچ حرفی برای گفتن نداشتند در حالی که عراق همیشه از بحرین قویتر است.
پس شانس پیروزی ما در این بازی بیشتر از حریف است.
بله. تمام نفرات حاضر در اردوی تیم ملی از بهترینها هستند و مخصوصاً لژیونرها که از نظر روحی در شرایط مطلوبی قرار دارند. بچههای ما اگر مثل بازی با بحرین احساسی و اسیر جو و حاشیههای بازی نشوند، عراق را هم شکست میدهند. از آنجا که تفاضل گل در این بازیها اهمیت ندارد، ما با نیم گل زده هم صعود میکنیم.
در نیمه دوم بازی با بحرین عملکرد بهتری داشتیم.
اینکه تمام تیمها به لحاظ فنی از روبهرو شدن با تیم ما وحشت دارند، شکی نیست. بحرین هم وقتی گل اول را دریافت کرد، کار برای ما راحتتر شد. امیدوارم در بازی با عراق هم روز خوب ما باشد.
بازی معوقهتان با استقلال برگزار نشد، به ضرر شما شد یا خیر؟
واقعیتش را بخواهید ما نمیدانیم چرا این بازی را برگزار نکردند. در حالی که ما هم مثل استقلال سه تا ملیپوش نداشتیم. اگر تراکتور میتواند بازیاش با ماشینسازی را برگزار کند چرا ما بازی نکنیم. انجام این بازی میتوانست فشار مسابقات آینده را کمتر کند. اما الان باید از روز 31 خرداد تا 9 اردیبهشت سه بازی انجام دهیم. به هرحال این مسأله به ضرر ما تمام شد ولی چارهای نیست و باید با بازیهای تدارکاتی بچهها را در شرایط مسابقه حفظ کنیم.
کار کردن با کادر تمام استقلالی (رحمتی، سامره، نوازی) برای شما به عنوان یک پرسپولیسی چگونه است؟
خیلی از دوستانم هم این سؤال را از من میکنند. هدف همه ما موفقیت پدیده است و خوشبختانه تا امروز این موضوع تأثیری در کارمان نداشته است.
حذف قطعی رستمی از رنکینگ المپیکی وزنهبرداری
کورسوی امید برای سهراب
گزارش
رضا عباسپور
با اعلام جدول امتیازی ماقابل نهایی اوزان هفتگانه المپیکی مردان و زنان نام کیانوش رستمی از جدول امتیازی دسته 96 کیلوگرم حذف شد و این وزنهبردار حضور در بازیهای المپیک توکیو را کلاً از دست داد، اما شرایط برای سهراب مرادی دیگر ستاره رکوردشکن وزنهبرداری ایران در این دسته طوری رقم خورده است که او و کاروان وزنهبرداری ایران همچنان میتوانند به حضور این وزنهبردار در بازیهای توکیو و رسیدنش به المپیک امیدوار باشند. از سوی دیگر نیز سهمیه علی هاشمی و علی داودی در اوزان المپیکی 109 و 109+ کیلوگرم با قرار گرفتن آنها در رتبه ششم و سوم این دو وزن برای کشورمان قطعی شده است.
المپیکی شدن سهراب در گرو تغییر جدول
کلاف پیچیده امتیازی وزنهبرداری برای مشخص شدن تکلیف وزنهبرداران راه یافته به بازیهای المپیک 2021 توکیو با اعلام لیست ماقبل نهایی در 7 وزن مردان و زنان حاضر در توکیو تقریباً مشخص و شفافتر از گذشته شد. مخصوصاً برای تیم ملی وزنهبرداری ایران که بین (کیانوش رستمی، سهراب مرادی، علی هاشمی و علی داودی) در اوزان 96، 109 و 109+ کیلوگرم برای تعیین قطعی 2 نماینده المپیکی خود مدتها است معطل نهایی شدن امتیازات و سهمیه اعطایی فدراسیون جهانی به ما در بازیهای المپیک توکیو است. برهمین اساس و بنابراعلام کمیته برگزاری مسابقات فدراسیون جهانی از بین گزینههای اعلامی فدراسیون وزنهبرداری ایران فعلاً نام کیانوش رستمی از لیست امتیازی و گزینشی المپیک حذف شده و این یعنی کیانوش رستمی دیگر هیچ شانسی برای المپیکی شدن ندارد. در عوض سهراب مرادی با امتیاز 6731/3089 و قرار گرفتن در رتبه شانزدهم جدول امتیازی دسته 96 کیلوگرم همچنان به کسب مجوز المپیک بواسطه رسیدن به عنوان امتیازآورترین وزنهبردار قاره آسیا در این دسته وزنی امیدوار است. هرچند قطعی شدن مجوز این وزنهبردار هم در گروه اعطای امتیاز مستقیم ورودی به وزنهبردار ژاپن به عنوان ورزشکار کشور میزبان بازیها و جایگزین شدن وزنهبردار کشور قرقیزستان در جمع 10 وزنهبردار برتر راه یافته به بازیهای المپیک به صورت مستقیم است.
بیگ دولت رسول بیکف وزنهبردار قرقیزستان هم اکنون با داشتن امتیاز 4198/3226 در رتبه یازدهم این دسته وزنی جاخوش کرده وعنوان امتیازآورترین وزنهبردار قاره آسیا را در اختیار دارد. بنابراین تنها شانس و کورسوی امید سهراب مرادی برای المپیکی شدن همان مسیری است که گفتیم. در غیر این صورت سهراب هم همانند کیانوش رستمی، شانسی برای رسیدن به مجوز المپیک و رقابت در این آوردگاه بزرگ برای کسب افتخار و تاریخسازی نخواهد داشت. فعلاً خوششانسی سهراب او را همچنان در رنکینگ موقت، دسته ۹۶ کیلوگرم حفظ کرده است تا نهایتاً تعیین تکلیف ستاره 96 کیلویی کشورمان به تصمیم دیگر کشورها در مورد انتخاب وزنهبردارانشان گره بخورد. البته اینکه وزنهبرداران بتوانند به سهمیه برسند فقط به این رنکینگ بستگی ندارد و تعیین تکلیف کشورهایی که دوپینگی بودهاند هم در اختصاص سهمیههای المپیکی وزنهبرداران نقش اساسی خواهد داشت. کشورهایی نظیر کلمبیا، ویتنام و رومانی سه نمونه تست مثبت در سال داشتهاند و طبق قوانین باید یک سال تعلیق شوند. این اتفاق میتواند وزنهبرداران آنها را از حضور در المپیک محروم کند و حذف این وزنهبرداران از رنکینگ میتواند در کسب سهمیه دیگر کشورها مؤثر باشد. کلمبیا یک وزنهبردار در دسته ۹۶ کیلوگرم دارد که حذف او میتواند در رسیدن سهراب مرادی مؤثر باشد.
سهراب مرادی که در رنکینگ موقت فدراسیون جهانی قرار دارد، برای کسب سهمیه بهترین وزنهبردار قاره آسیا باید دو رقیب ژاپنی و قرقیزستانی او وارد رنکینگ هشت نفره شوند تا آنها از طریق هشت سهمیهای که از طریق رنکینگ توزیع میشوند، به المپیک بروند. البته رقیب ژاپنی سهراب شانس این را دارد که به واسطه میزبانی امتیاز مستقیم ورود به توکیو را دریافت کند و این موضوع بازهم اتفاق خوبی برای سهل شدن مسیر المپیکی سهراب است. در شرایط فعلی پیشبینیهایی که میشود در این دسته وزنی برای رسیدن سهراب مرادی به سهمیه المپیک این است که در حال حاضر ارمنستان یک سهمیه در المپیک توکیو دارد. به همین دلیل چون در دسته وزنی 109 کیلوگرم یا فوق سنگین شانس بیشتری برای کسب مدال طلای المپیک دارد، سهمیه خود را در المپیک توکیو به یکی از نمایندههای پرامید خود در دسته 109 یا فوقسنگین 109+ کیلوگرم اختصاص خواهند داد. بنابراین بدین واسطه جا برای المپیکی شدن سهراب مرادی و بالاتر آمدن او در جدول امتیازی 96 کیلو بازتر میشود. کلمبیاییها هم سه نمونه دوپینگ مثبت در سال گذشته داشتند. بنابراین احتمال محرومیت این کشور از حضور در المپیک نیز بسیار بالا است. چینیها هم چهار سهمیه دارند و تعداد نفرات واجد شرایط آنها بیشتر از تعداد سهمیههاست. بنابراین چون وزنهبرداران اوزان سبکوزن چشم بادامیهای چینی شانس بیشتری برای گرفتن مدال طلا دارند بنابراین احتمال حذف تیان تائو نیز در این دسته وزنی بالا به نظر میرسد. پس این موضوع نیز برای المپیکی شدن سهراب مرادی و نزدیک شدن او به مدال طلای المپیک در این وزن قابل پیشبینی و محسوس است. بلاروس هم یک سهمیه المپیک دارد و ممکن است آنها به خاطر امید نداشتن به مدال المپیک در این دسته وزنی بخواهند در یک وزن دیگر نماینده اعزام کنند. همه اینها پیشبینیها و آنالیزی است که از جدول امتیازی ماقبل نهایی دسته 96 کیلوگرم داریم. نهایتاً باید منتظر ماند و امیدوار بود که فدراسیون جهانی وزنهبرداری طبق همین تحلیلها جدول نهایی وزنهبرداران راه یافته به توکیو را ببندد. در این صورت مطمئناً سهراب مرادی را میتوانیم یکی از نمایندههای وزنهبرداری در المپیک توکیو بدانیم. بنابراین با حذف وزنهبرداران ارمنستان، کلمبیا، چین و بلاروس نمایندههای ونزوئلا، ژاپن، کوبا و قرقیزستان نیز وارد رنکینگ میشوند. بعد از قرقیزستان تنها وزنهبردار قاره آسیا که در رنکینگ حضور دارد سهراب مرادی است. پس دراین صورت تک سهمیه امتیازآورترین وزنهبردار قاره آسیا به سهراب مرادی میرسد.
زیلکوفسکی لهستان وگرههایی که باز کرد
محمدیان و زارع پسران شایسته ایرانی
گزارش
محسن وظیفه
رقابتهای بینالمللی ژیلکوفسکی لهستان به عنوان رویداد مهم بینالمللی برای تعیین ترکیب تیم ملی کشتی آزاد برای حضور در المپیک مد نظر قرار گرفته بود. به همین دلیل 8 کشتیگیر آزادکار راهی لهستان شدند تا در جام زیلکوفسکی حضور داشته باشند و تکلیف سه وزن تیم ملی کشتی آزاد در المپیک توکیو را مشخص کنند. رضا اطری در وزن 61 کیلوگرم، یونس امامی و مصطفی حسینخانی در وزن 74 کیلوگرم، علی شعبانی، علیرضا کریمی و محمدحسین محمدیان در وزن 97 کیلوگرم و امین طاهری به همراه امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم نفرات اعزامی به لهستان بودند که در این بین محمدحسین محمدیان و امیرحسین زارع با شایستگی تمام توانستند به ترکیب تیم ملی برای حضور در بازیهای المپیک راه پیدا کنند. اتفاقی که یک بار دیگر نشان داد کادر فنی بهتر از هر کسی میداند در اردوی تیم ملی چه میگذرد و کدام کشتیگیران شایستهتر و بهتر هستند و کدام یک میتوانند بهتر از بقیه باشند. با این حال هنوز هم برخی هستند که اصرار به انجام یک روش قدیمی دارند و با حرفها و گفتار خود فقط برای کادرفنی دردسر و حاشیه ایجاد میکنند.
اطری؛ ناآماده و ضعیف در وزن 61 کیلوگرم
رضا اطری در حالی در این رقابتها در وزن 61 کیلوگرم کشتی گرفت که دو رقیب مهم و جدی او هم از وزن 57 کیلوگرم به 61 کیلوگرم کوچ کرده بودند و در این مسابقات هم مقابل او صفآرایی کردند. ابتدا نورسلیم سانایف از قزاقستان بود که در مسابقات قهرمانی جهان در نورسلطان بالاتر از رضا اطری روی سکوی سومی ایستاد. او مقابل رضا اطری صفآرایی کرد و خیلی راحت از سد اطری گذشت. با توجه به اینکه مسابقات این وزن دورهای برگزار میشد، در مرحله بعد با غلبه بر میرزا توربف از ازبکستان راهی نیمهنهایی شد. در نیمهنهایی حریف او راو کومار هندی بود که در جهانی 2019 قزاقستان اطری را در دیدار ردهبندی شکست داده بود و حالا بهترین فرصت برای جبران بود اما با این حال باز هم این کومار هندی بود که اطری را شکست داد و او را به دیدار ردهبندی فرستاد. اطری در ردهبندی به مصاف نورسلیم سانایف قزاقستانی و برای دومینبار در همین مسابقات مقابل او شکست خورد و پنجم شد. اطری در این مسابقات در یک وزن بالاتر کشتی گرفت اما به نظر به لحاظ جسمانی باز هم شرایط خوبی نداشت و در حالی که رقبای اصلی او هم یک وزن بالاتر آمده بودند خیلی راحت مسابقه را به آنها واگذار کرد.
امامی کمتجربه، حسینخانی خوششانس
در وزن 74 کیلوگرم هم اوضاع آنطور که باید پیش نرفت. توقع این بود یونس امامی از توانایی بالای خود و همچنین نیروی جوانیاش خوب استفاده کند و بتواند از همان ورشو فرآیند حضورش در المپیک را تکمیل کند اما او با شکست مقابل خادجی مراد گادجیف از آذربایجان که او هم بسیار کم سن و سال بود، راهی گروه بازندهها شد. این کشتیگیر آذربایجانی در مرحله بعد به دیگر کشتیگیر ایرانی این وزن یعنی حسینخانی رسید و این بار عجیب بود که تجربه حسینخانی به حریف آذری زبانش چربید و توانست با غلبه بر این جوان آذربایجانی به فینال وزن 74 کیلوگرم برسد و یونس امامی را هم از جدول حذف کند. توقع کادرفنی این بود که در فینال با توجه به حضور فرانک چامیزو یک بار دیگر حسینخانی را محک بزند اما چامیزو در فینال حاضر نشد. بر اساس شنیدهها بعد از انصراف چامیزو کادرفنی از حسینخانی میخواهد که یک مسابقه با امامی بدهد اما حسینخانی این موضوع را قبول نمیکند تا این وزن با ابهام باقی بماند.
محمدیان و شایستگی رسیدن به المپیک
در وزن 97 کیلوگرم اما همه چیز دقیق و بدون کوچکترین ابهامی پیش رفت. محمدحسین محمدیان ابتدا علیرضا کریمی را شکست داد و راهی فینال شد و در فینال هم شعبانی را مغلوب کرد و انتخابش به عنوان نفر اول این وزن را قطعی کرد. البته در فضای مجازی این مسابقه واکنش خوبی نداشت و بسیاری در نوشتهای عجیب عقیده داشتند که انتخاب نفرات بر اساس حضور در تورنمنتها ملاک نیست اما محمدیان با شایستگی هم کریمی و هم شعبانی را شکست داد. هر چند که برخی اعتقاد دارند برتری 2 بر 2 و یک بر یک برای محمدیان کافی نیست و یک بار دیگر باید انتخابی برگزار شود. شاید فراموش کردند که در المپیک ریو حسن یزدانی با نتیجه 6 بر 6 مدال طلا را به دست آورد. فضای مجازی با وجود برتری محمدیان در مقابل شعبانی و کریمی ملتهب شد و بارها علیه پسر شایسته کشتی ایران فضاسازی کردند در حالی که اصلاً توجه نکردند که محمدیان هر زمان میخواست از هر دو رقیب خود امتیاز میگرفت و بعد هم خیلی خوب کشتی را مدیریت میکرد. محمدیان در لهستان کاملاً حرفهای و کشتی بلد نشان داد و این میتواند به تیم ملی کشتی آزاد در المپیک کمک شایانی کند.
دلاوری زارع در مقابل نمایش عادی طاهری
در وزن 125 کیلوگرم اتفاقات عجیب و غریب زیادی رخ داد. این وزن مهمترین وزن برای انتخاب نفر اول تیم ملی برای المپیک محسوب میشد. از مدتها قبل جار و جنجال درباره این وزن به راه افتاد و عجیب بود که در لهستان اتفاقات جور دیگری رقم خورد. امین طاهری که حمایت همه جانبه علیرضا رضایی را هم داشت، به نظر میآمد در لهستان تا پای جان برای رسیدن به المپیک تلاش کند اما یک باخت باور نکردنی را پذیرفت و به راحتی شانس رفتن به المپیک را از دست داد. طاهری که ابتدا اولگ بولتین از قزاقستان را شکست داده بود، در مرحله بعد مقابل یوسف حمیدا کشتیگیر آمریکاییالاصل مصر شکست خورد و با توجه به شکست این کشتیگیر مصری در دور بعد طاهری از گردونه رقابتها کنار رفت. این باخت در فضای مجازی به سوژه اصلی رسانهها تبدیل شد و بسیاری عقیده داشتند که طاهری به عمد باخت اما مگر میشود کسی که تا این اندازه برای رسیدن به المپیک تلاش میکرد به عمد ببازد؟ اصلاً عمدی ببازد که چه اتفاقی رخ بدهد؟ در سوی دیگر جدول اما امیرحسین زارع هیچ شک و شبههای را نگذاشت و با قدرت عبور کرد تا مقتدرانه به عنوان نفر اول تیم ملی در المپیک انتخاب شود. زارع بعد از غلبه بر کشتیگیران مصر و اوکراین در فینال نیکولاس گویازدوفسکی دارنده مدال برنز جهان از آمریکا را شکست داد و مقتدرانه قهرمان شد.
تنش در اردوی فرانسه
وقتی کریم بنزما بعد از سالها به اردوی فرانسه دعوت شد، با توجه به تنشی که بین او و اولیویه ژیرو پیش آمده بود، این احتمال داده میشد که ممکن است در اردو بین ستارههای رئال و چلسی تنش به وجود بیاید؛ احتمالی که کسی به آن فکر نمیکرد، دعوا بین ژیرو با کیلیان امباپه بود؛ دعوایی که قهرمان جهان را به حاشیه برده است.
ژیرو بعد از برد سه بر صفر فرانسه مقابل بلغارستان، از عملکرد مهاجمان تیم انتقاد کرد؛ نقدی که امباپه به خودش گرفت و اگرچه ژیرو بعدتر عذرخواهی کرد اما دیلی میل مدعی شد، امباپه عذرخواهی او را نپذیرفته است. ژیرو برابر بلغارستان به عنوان بازیکن جانشین به زمین رفت و در 10 دقیقه پایانی مسابقه دو گل زد اما او در مصاحبه بعد از بازی، گفت که از پاسهایی که گرفته، ناراضی است؛ از جمله گفت: «گاهی شما فرارهای لازم را انجام میدهید ولی توپ را به شما نمیدهند. شاید میتوانستیم همدیگر را بهتر پیدا کنیم.»
امباپه آنقدر از دست ژیرو عصبانی بود که میخواست یک نشست خبری برگزار کند اما دیدیه دشان، مربی فرانسه، مانع انجام این کار شد.
ژیرو سپس در تمرینات تلاش کرد که از امباپه دلجویی کند اما ستاره پاریسنژرمن همچنان دلخور است.
ژیرو گفته حرفهایی که زد از دهانش در رفته است و صحبتهای او علیه چندین بازیکن بوده، ولی امباپه راضی نیست.
دشان، مربی فرانسه پس از بازی تلاش کرد که اوضاع را آرام کند و حاضر نشد این دو بازیکن را مقصر بداند: «اگر هر بار که میخواستید، توپ را میگرفتید باز هم همین میشد. مهاجم میگوید من فرار میکنم اما مشکل در خط میانی است. هافبکها میگویند که تقصیر مهاجمان است. گاهی پاس نمیرسد، گاهی هم حرکت خوب نیست اما این محکوم کردن کیلیان یا افراد دیگر نیست.»
دشان خواستار آن شد که جلسهای بین این دو بازیکن برگزار شود تا مشکل حل شود. او بر این باور است که این دعوا میتواند روی بخت قهرمانی در یورو 2020 تیم تأثیر منفی بگذارد. او جلسهای با حضور تمام اعضای تیم برگزار کرده و گفته مهم است که ماجرا را فراموش کنند اما ناراحتیها همچنان برقرارند و این میتواند فرانسه را تحتالشعاع قرار دهد.
فرانسه بخت اول قهرمانی یورو است. آنها فاتح جام جهانی 2018 هستند اما دعوای امباپه و ژیرو میتواند روی آمادگی آنها تأثیر منفی بگذارد.
در تورنمنتهای پیشین هم بازیکنان فرانسه سابقه درگیری داشتهاند. در جام جهانی 2010 بود که نیکولا آنلکا پس از دعوا با ریمون دومنک، مربی وقت تیم، به خانه فرستاده شد.
بعدتر در تمرینات، امباپه دو پاس گل به ژیرو داد و ژیرو تلاش کرد او را در آغوش بگیرد اما این بازیکن 22ساله هنوز دلش صاف نشده است.
فرانسه اولین بازی خود در یورو 2020 را مقابل آلمان در روز سهشنبه برگزار خواهد کرد و سپس با پرتغال و مجارستان بازی میکند.
امباپه در حالی وارد این تورنمنت میشود که در فصل گذشته، در 47 بازی در تمامی رقابتها، 42 گل به ثمر رساند و 11 پاس گل هم داد. ژیرو هم با چلسی فاتح لیگ قهرمانان شد. او در 31 بازی 11 گل زد اما بازیکنی کلیدی برای تیم ملی کشورش است. ژیرو با دو گلی که به بلغارستان زد، تنها پنج گل کمتر از تیری آنری، رکورددار بیشترین گل ملی در فرانسه، زده است.
در این میان، پل پوگبا درباره اوضاع اردوی فرانسه صحبت کرده است. هنگامی که از او سؤال شد که آیا تنشی حاکم است، او گفت: «نه. تنها تنشهای ما عضلانی هستند و فشار روی پاها و مفاصل ما است! راستش را بگویم، من داخل اردوی تیم هستم و جو خوبی حاکم است. اگر منظور شما ماجرای ژیرو و امباپه است، هیچ چیزی بین آنها نیست، البته من کارآگاه نیستم. از صحبتهایی که انجام شده سوءبرداشت شده است. امباپه بازیکنی فداکار است که همیشه در خدمت تیم است اما گاهی به او میگویم کمی بیشتر به خط میانی کمک کند. من آن تنشی که میگویند را حس نمیکنم.»
اسکوچیچ دستش را برای کاتانچ رو نکرد
همه چیز آماده صعود تیم ملی
یادداشت
آرمن ساروخانیان
کامبوج مطابق انتظار حریف آسانی بود و تیم ملی مثل بازی رفت توانست به برد پرگلی برسد. با این حال این بازی از آن جهت مهم بود که تیم ملی فاصله مطمئنش در جدول با بحرین را حفظ کند و برای بازی با عراق به خوبی آماده شود.
اسکوچیچ برای این بازی تصمیم گرفته بود به تعدادی از بازیکنانش مثل آزمون استراحت بدهد و همچنین چیدمان تیم ملی را به 3-3-4 تغییر دهد. طارمی، جهانبخش و قلیزاده سه مهاجم تیم ملی در این بازی بودند که از سوی قدوس حمایت میشدند.
کامبوج در شروع بازی تلاش کرد با پرس خط دفاع تیم ملی مانع بازیسازی شود؛ روش جسورانهای که در بازیهای قبلی هم از این تیم دیده بودیم و یکی از دلایل شکستهای پرگل آنها بود. با این حال اشتباهات فردی و فضای زیاد پشت مدافعان شاگردان کیسوکه هوندا به بازیکنان باتجربه تیم ملی فرصت داد خیلی زود به گل برسند و با ثبت گلهای بعدی این تاکتیک بینتیجه ماند.
اسکوچیچ در نیمه دوم هم تعویضهای زیادی داشت و سعی کرد بازیکنانی که فرصت بازی پیدا نکرده بودند، به زمین بروند. این تصمیمی هوشمندانه از سوی مربی کروات بود تا همه بازیکنانی که در اردوی کیش و منامه حاضر بودند حداقل برای دقایقی بازی با پیراهن تیم ملی را
تجربه کنند.
او از طرف دیگر دستش را برای کاتانچ رو نکرد و سرمربی عراق نمیداند که تیم ملی در بازی سهشنبه با چه ترکیب و سیستمی بازی خواهد کرد. البته محتمل است که اسکوچیچ پس از موفقیت چیدمان 2-4-4 مقابل بحرین و اطمینان دفاعی بیشتر، دوباره سراغ همان فرمول برود، ولی دستش برای تغییر در ترکیب بخصوص در خط میانی و همچنین تعویضها باز است و به لطف نیمکت پرمهرهاش هر لحظه میتواند جریان بازی را تغییر بدهد.
بازی دیشب مقابل کامبوج یک بار دیگر نشان داد که تیم ملی در بخش هجومی چه بازیکنان ارزشمندی دارد و شاید از این نظر حداقل در غرب آسیا بیرقیب باشد. مهدی قایدی که در دقیقه 55 به جای قلیزاده به زمین رفت، یکی از همانها بود و در همان زمان کوتاه بارها برای سایر بازیکنان موقعیت ساخت و خودش هم زننده یکی از گلها بود. او با دریبلهای ریزش یک پنالتی و یک خطای پشت محوطه جریمه هم گرفت و هنرش را به رخ کشید.
تکلیف بازی با بحرین در شروع نیمه دوم مشخص شد و اسکوچیچ نیاز چندانی به اضافه کردن نیروهای تهاجمی به تیمش پیدا نکرد، ولی اگر بازی روز آخر مقابل عراق گره بخورد (که احتمالش کم نیست) قایدی میتواند تعویض طلایی تیم ملی باشد.
بازی کامبوج فشار زیادی به بازیکنان وارد نکرد و آنها تا سهشنبه فرصت کافی برای بازیابی قوا و آماده شدن برای بازی عراق دارند. سه برد تیم ملی مقابل هنگکنگ، بحرین و کامبوج به اسکوچیچ و بازیکنانش فرصت داد تاکتیکهای مختلف را مرور کنند و به هماهنگی برسند. حالا نوبت فینال گروه است تا تکلیف صعود تیم ملی مشخص شود. با آنچه در این سه بازی دیدیم، بردن عراق و سرگروهی دور از دسترس این گروه مستعد نیست، ولی با توجه به کیفیت بد زمین ورزشگاه المحرق و فوتبال تخریبی عراق امیدواریم تساوی هم برای صعود کفایت کند تا گرفتار حساسیتهای
اضافه نشویم.
کارشناس داوری: هر سه پنالتی درست بود
کارشناس داوری فوتبال ایران معتقد است تمام پنالتیهای تیم ملی ایران مقابل کامبوج به درستی اعلام شد.
حیدر سلیمانی، در خصوص پنالتی دقیقه 15 تیم ملی ایران مقابل کامبوج گفت: «زمانی که مدافع کامبوج روی زمین افتاد، دیدیم که او فقط توپ را زده و برخوردی با جهانبخش نداشت. با این حال زمانی که جهانبخش قصد عبور از این بازیکن را داشت، مدافع حریف، مُچ پای راست بازیکن ایران را زد و داور به درستی پنالتی گرفت.»
او در مورد پنالتی رخ داده روی مهدی طارمی در دقیقه 43 تأکید کرد: «دروازهبان کامبوج، طارمی را سرنگون کرد و شکی در اعلام پنالتی وجود نداشت. بازیکن حریف یک موقعیت مسلم را از ایران گرفت و اگر این صحنه خارج از محوطه جریمه رخ میداد، او باید از زمین اخراج میشد. با این حال مطابق قانون جدید، اعلام پنالتی باید با اخطار همراه باشد و دروازهبان کامبوج مستحق دریافت کارت زرد بود که این اتفاق رخ داد.»
کارشناس داوری فوتبال درباره اعلام پنالتی پس از خطا روی مهدی قایدی در دقیقه 78 گفت: «مدافع کامبوج چارهای جز خطا روی قایدی نداشت، اما استقرار مدافعان حریف به گونهای بود که نیازی به دادن کارت زرد نداشت. این پنالتی مسلم بود، اما بیاحتیاطی رخ نداد که نیاز به کارت زرد داشته باشد.» سلیمانی درباره قضاوت کیم جونگ هیئوک در این مسابقه توضیح داد: «معمولاً داوران در دیدارهای یکطرفه کار راحتی دارند. داور مسابقه در مجموع، سه پنالتی گرفت که هر سه صحیح بود. کمک داور اول، در دقایق ابتدایی نیمه دوم دو آفساید به ضرر ایران اعلام کرد که کاملاً صحیح بود. اخطار دقایق پایانی پس از خطا روی قایدی هم به درستی داده شد. همچنین در دقیقه 40، توپ پشت محوطه جریمه کامبوج به دست مدافع این تیم برخورد کرد که داور میتوانست خطا بگیرد. با این حال در این دیدارها نمیتوانیم نمره بالایی به داور مسابقه بدهیم.»
در انتظار نقشه آخر اسکوچیچ
سرمقاله
فرشاد کاسنژاد @Farshadcasnejad
تغییرات پرشمار اسکوچیچ در ترکیب تیم ملی برای بازی با کامبوج و تغییرات بیشتر با تعویضها، فرصت یک بازی ملی بیشتر برای بازیکنانی بود که در دو بازی پیشین تیم ملی مقابل هنگکنگ و بحرین نقشی نداشتند. اما شاید اسکوچیچ از میان این تغییرات، بازیکنانی را برای بازی با عراق بخواهد و مقابل کامبوج آنها را در وضعیت مسابقه قرار داده و از فرصت ارزیابی بهره برده است.
قابل پیشبینی نیست اما تیم ملی ایران مقابل عراق احتمالاً به ترکیب نیمه دوم بازی با بحرین نزدیک خواهد بود. اگرچه وحید امیری یکی از مسائل در انتخاب ترکیب است اما جانشین او به طور مثال در بازی با کامبوج در ذهن اسکوچیچ تعیین شده است.
بازی با کامبوج البته هرگز نمیتواند ملاک ارزیابی برای تشخیص آمادگی و کیفیت بازیکنان باشد. تیمی که با ده گل شکست میخورد، نمیتواند چیزی را برای ما درباره کیفیت ما روشن کند. حضور تیمهایی مثل کامبوج در این مرحله از مسیر راهیابی به جام جهانی، فقط فرصتی برای آنهاست که بدانند کجای داستان فوتبال آسیا ایستادهاند و چقدر فاصله دارند.
دراگان اسکوچیچ مقابل کامبوج به اغلب بازیکنانش بازی داد تا به همه نقشی در تورنمنت بدهد و فرصت استراحت را برای بازیکنان اصلیاش فراهم کند، اما حالا باید تصمیم بزرگ در این ۴ بازی مرحله برگشت بازیهای گروه C را بگیرد.
کار اصلی اسکوچیچ تازه شروع شده است. او باید تیمش را برای بازی با عراق آماده کند و بهترین ترکیب را برای این بازی بچیند. درباره بازیهای پیشین تیم ملی بحثهایی درباره ترکیب تیم ملی مطرح بود اما بیحرف و بینقصترین ترکیب را در بازی با عراق از اسکوچیچ میخواهیم.
ترکیب خط دفاع و دروازهبان تیم ملی تا امروز محک جدی نخوردهاند. اما در بازی با عراق شاید روز محک خوردن آنها فرا برسد. بنابراین اسکوچیچ برای بازی با عراق باید بهترین انتخابها را برای دفاع و دروازه داشته باشد. ترکیب او در این پستها قابل پیشبینی است اما شاید با یک تصمیم ویژه هم مواجه شویم. امیر عابدزاده، مرتضی پورعلیگنجی و مجید حسینی دلیلی ندارد که منتظر بازی کردن مقابل عراق نباشند اما اسکوچیچ شاید ترکیب دیگری را در ذهن دارد که با تصوراتش مطمئنتر است.
یکی از امیدهای تیم ملی سامان قدوس است که هنوز نمیدانیم بازیکن ثابت در ترکیب بازی با عراق است یا بازهم قرار است روی نیمکت بازی را شروع کند. این تصمیم که قدوس پلیمیکر ایران مقابل عراق باشد، میتواند امید به موفقیت در آن بازی را بیشتر کند.
منتظر میمانیم. منتظر نقشههای دراگان برای بازی آخر، برای صعودی که سخت شده بود اما امیدواریم آسان شود تا به تمام آن سختنماییها بخندیم.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو