-
خبر
-
حمله به دژ قزاقها
-
شاهینطبع: برنامه آمادهسازی مشخص نیست
-
یخچالی: بازیکنان ایران میتوانند در سطح اول آلمان بازی کنند
-
نیکخواهبهرامی: پاداشهای المپیک کارشناسی نشده است!
-
غیبت حدادی در مسابقات بسکتبال انتخابی کاپ آسیا
-
آب از آب تکان نخورد!
-
سیاوش قربانی: تجهیزاتی که به وزنهبرداری دادم مختص تمرین نوجوانان بود!
-
وداع با مربی قرن
|
خبر
کاوه محرابی رئیس دپارتمان ورزشکاران IOC شد
نماینده بدمینتون ایران در المپیک پکن بهعنوان رئیس دپارتمان ورزشکاران کمیته بینالمللی المپیک انتخاب شد.
کمیته بینالمللی المپیک از انتخاب کاوه محرابی بدمینتونباز سابق المپیکی ایران بهعنوان مدیر دپارتمان ورزشکاران IOC خبر داد.
سایت کمیته بینالمللی المپیک نوشت: «کاوه محرابی بدمینتونباز ایرانی که سابقه حضور در المپیک ۲۰۰۸ پکن را نیز دارد، بهعنوان مدیر دپارتمان ورزشکاران انتخاب شد.
محرابی متولد ایران است و بیش از شش سال پیش به دپارتمان ورزشکاران کمیته بینالمللی المپیک پیوست تا مسئولیت تعامل با ورزشکاران و برنامههای آنها را بر عهده داشته باشد. او با مسئولیت جدید به تقویت حقوق و مسئولیتهای ورزشکاران کمک میکند.»
او بیش از ۱۰ سال تجربه حضور در سازمانهای ورزشی بینالمللی از جمله صلح در ورزش و کمیته برگزاری بازیهای اروپایی باکو را دارد. همچنین در کمیسیون ورزشکاران فدراسیون جهانی بدمینتون و کمیسیون ورزشکاران وادا عضو بوده است.
خوشخبر در فرودگاه به مشکل خورد
ممانعت از بردن 165 هزار یورو
کاروان 25نفره تیم ملی والیبال مردان در حالی راهی ایتالیا شد که سرپرست تیم ملی هنگام خروج از کشور با مشکلاتی مواجه شد. امیر خوشخبر، سرپرست تیم ملی والیبال بهدلیل همراه داشتن 165هزار یورو ابتدا اجازه خروج از کشور را پیدا نکرد. طبق قوانین برای خروج این مبلغ از کشور باید نامه بانک مرکزی صادر شود، اما خوشخبر بهدلیل همراه نداشتن این نامه و برای طی کردن مراحل قانونی و اداری از سوی مأموران بازداشت شد.
میثم جعفری، مدیر تشریفات فدراسیون والیبال در این رابطه گفت: «متأسفانه بهدلیل برخی ناهماهنگیها و البته تأخیر بانک مرکزی مجوزهای لازم به دست خوشخبر نرسید به همین دلیل مأموران مانع خروج وی از کشور شدند.
پس از رایزنیهای طولانی سرانجام مقرر شد من بهعنوان نماینده فدراسیون و جایگزین امیر خوشخبر در فرودگاه بمانم تا سرپرست تیم ملی بتواند همراه با تیم به ایتالیا سفر کند.»
در نهایت خوشخبر با مبلغ کمتری توانست تیم را همراهی کند تا مجوزهای لازم برای انتقال سایر مبلغ فراهم شود. به این ترتیب طی روزهای آینده مابقی مبلغ به ایتالیا منتقل میشود تا دست سرپرست تیم ملی بسته نباشد.
افزایش سه سهمیه هندبال زنان آسیا در قهرمانی جهان
زنان ایران با ششمی هم سهمیه جهانی میگیرند
قرار است در هجدهمین دوره از مسابقات هندبال قهرمانی زنان آسیا بهجای سه تیم، ۶ تیم از آسیا جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان را کسب کنند.
هجدهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی زنان آسیا قرار است از ۲۴ شهریور تا 3 مهر ۱۴۰۰ به میزبانی کرهجنوبی انجام شود.
به گفته افسانه دهقانی نایبرئیس زنان فدراسیون هندبال قرار است در این دوره از رقابتها بهجای سه تیم نخست، ۶ تیم اول آسیا سهمیه حضور در رقابتهای قهرمانی جهان را به دست آورند.
این افزایش سهمیه آسیا در جهان به نفع هندبال زنان ایران است و امکان دارد تیم ملی زنان که در دوره قبل این مسابقات در ژاپن به مقام ششم رسیده بود با حضور در این دور از رقابتها نیز جواز حضور در قهرمانی جهان را بهدست آورد.
شروع امیدوارکننده بوکس در قهرمانی آسیا
حمله به دژ قزاقها
گزارش
محسن وظیفه
رقابتهای بوکس قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ از روز دوشنبه به میزبانی امارات آغاز شد. در این مسابقات که در روز نخست تیم ملی بوکس 5 نماینده روی رینگ داشت، در نهایت 4 برد و یک باخت نصیب تیم ایران شد. مهمترین برد برای تیم ایران در وزن 60 کیلوگرم به دست آمد که دانیال شهبخش توانست حریف قزاق خود را شکست بدهد و به جمع هشت تیم برتر برسد. بوکسورهای ایرانی همیشه عادت داشتند در مصاف با بوکسورهای قزاق خود را از پیش بازنده بدانند اما اینبار شهبخش توانست تابوشکنی کند و نتیجه دیگری را رقم بزند.
سریک بوکسور قزاق در این مسابقه مهم 3 بر 2 مقابل دانیال شهبخش شکست خورد و از دور رقابتها کنار رفت تا به بوکس ایران و قزاقستان یک شوک جدی وارد شود. این پیروزی برای تیم ایران از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار بود و البته شکست هم برای قزاقها باور نکردنی و عجیب بود. همیشه بوکسورهای ایران مقابل ورزشکاران قزاقستانی شکست خوردهاند و بهندرت توانستند قزاقها را شکست بدهند اما اینبار در امارات دانیال شهبخش توانست این کار بزرگ و مهم را انجام بدهد. هرچند در همین مسابقات در جریان مبارزات وزن ۶۴ کیلوگرم، اشکان رضایی در مصاف با «سافیولین» بوکسور قدرتمند قزاق نتیجه را واگذار کرد تا نخستین بوکسور حذفشده ایران از این رقابتها باشد.
با این حال بوکس قهرمانی آسیا در روز نخست برای بوکس ایران بسیار خوشیمن و دیدنی بود. در برخی از اوزان بوکسورهای ایران حریفان خود را به رینگ دوختند و این برای علاقهمندان به بوکس نکته جالب توجهی بود. یکی از این اتفاقات مهم را میثم قشلاقی نماینده وزن ۸۱ کیلوگرم ایران رقم زد که مقابل «سومیت» از هند به روی رینگ رفت که با کسب برد مقابل حریف خود، راهی دور بعد شد. قشلاقی در دور بعد مسابقات باید به مصاف بوکسوری از قزاقستان برود که کار سختی را برای شکست این مشتزن دارد.
احسان روزبهانی کاپیتان و بوکسور ۹۱ کیلوگرم تیم ملی هم در نخستین گام «سلطان الشماری» ملیپوش کویت را پیشرو داشت که با ناکاوت کردن او در دقیقه نخست، راهی مرحله بعد شد. کاپیتان تیم ملی ایران در دور بعد «واسیلی لویت» بوکسور قدرتمند قزاق را پیشرو دارد.
امید احمدیصفا در وزن ۵۲ کیلوگرم به مصاف «علی جاسم» از کویت رفت که در همان ثانیه بیستم راند اول با یک ضربه راست پرقدرت رقیب خود را نقش بر زمین کرد تا با ناکاوت حریف برنده این دیدار شود. او در مرحله یکچهارم نهایی «اوسنالیف» از قرقیزستان را پیشرو دارد.
اگرچه در روز نخست شروع امیدوارکننده و بسیار خوبی را تیم ملی بوکس داشت اما در دور دوم بیشتر بوکسورهای ایران مسابقات سختی را در پیش دارند و باید با قزاقها و قرقیزها روبهرو شوند که عبور از آنها چندان آسان نیست. در شب اول یک برد و یک باخت را در مصاف با قزاقها در کارنامه شاگردان علیرضا استکی ثبت شد که باید منتظر ماند و دید در مراحل بعدی چه میشود. با این حال شروع امیدوارکننده بوکسورهای ایرانی این نوید را داده که در آسیا بتوانند نتیجه خوبی بگیرند و همین پیشدرآمدی برای المپیک باشد. دو بوکسور المپیکی ایران در ترکیب تیم اعزامی به قهرمانی آسیا هم حضور دارند. شهبخش که با غلبه بر حریف قزاق شروع توفانی داشت و شاهین موسوی هم در روزهای آینده روی رینگ میرود که میتواند پیروزیهای تیم ملی را ادامه بدهد.
تیم ملی بوکس مدتی است بابرنامهتر و با ثبات بیشتری کارش را انجام میدهد و علیرضا استکی بعد از مدتها توانسته باثبات و آرامش کارش را ادامه بدهد و حتماً خروجی این نحوه کار کردن را هم دارد.
شاهینطبع: برنامه آمادهسازی مشخص نیست
سرمربی تیم ملی بسکتبال میگوید بازیهای لیگ برتر ملاک دعوت بازیکنان به اردوی تیم ملی بوده است.
مهران شاهینطبع در خصوص حضور تیم ایران در کاپ آسیا گفت: «۱۷ یا ۱۸ خرداد به اردن میرویم و با عربستان و قطر بازی خواهیم کرد. البته فدراسیون هنوز تصمیم نگرفته از اردن به ایران بازگردیم یا به ژاپن برویم.»
سرمربی تیم ملی بسکتبال همچنین گفت: «دوم تا ۷ تیرماه مسابقات انتخابی المپیک است و تیمهایی که با آنها در ارتباط هستیم وضعیتشان مشخص نیست، اما قول دادهاند بعد از مشخص شدن وضعیت، بازی دوستانه برگزار کنیم. از چند تیم دعوت کردهایم. امیدوارم در فاصله باقیمانده همه چیز مشخص شود.»
او به دعوت از پویان جلالپور بازیکن جدید دورگه نیز اشاره کرد: «ما یک پکیج از بازیکنان مختلف داریم و در هر دوره نفراتی دعوت میشوند. او هم با بسکتبال ما آشنا میشود و شرایطش بهتر خواهد شد. البته حضور در اردو نشانه انتخاب شدن نیست و بستگی به روند اردو و تمرینات دارد.»
شاهینطبع در مورد اینکه چند بازیکن که قبلاً بودند و الان دعوت نشدهاند نیز گفت: «بازیهای لیگ برای دعوت بازیکنان ملاک بوده و ما باید شاخصههایی را برای بالا رفتن انگیزه بازیکنان داشته باشیم. بازیهایی که کیفیتشان بالاتر بوده، در دعوت بازیکنان تأثیر داشته است. البته احتمال دعوت نفرات جدید هم وجود دارد.»
یخچالی: بازیکنان ایران میتوانند در سطح اول آلمان بازی کنند
ملیپوش بسکتبال ایران معتقد است اگر لیگ ایران دنبال و رصد شود میتوانیم نفرات بیشتری در اروپا داشته باشیم. بهنام یخچالی درباره برنامهریزی تیم ملی برای حضور در المپیک گفت: «المپیک میدان بزرگی است و الان ما پنجره سوم انتخابی کاپ آسیا را پیشرو داریم. در این شرایط کرونا برنامهریزی سخت است، اما بعد از پنجره سوم چند بازی در ژاپن داریم. شرایط کرونا تأثیرگذار است و فدراسیون هم تلاش خود را انجام میدهد.» یخچالی در پاسخ به این سؤال که آیا بعد از رفتن بائرمن، مسئولان تیم روستوک برای تمدید قراردادش صحبت کردهاند نیز گفت: «هر دو طرف تشخیص دادند بائرمن دیگر تنها با تیم تونس کار کند چون قبل از آن او با روستوک و تونس همزمان کار میکرد. روز آخر، مدیر باشگاه با من صحبت کرد که بمانم، اما فکر میکنم خیلی وقت دارم و فعلاً تمرکزم روی تیم ملی است. باشگاه هم مهم است که روی آن فکر میکنم.» او درباره تفاوت بسکتبال اروپا نیز اشاره کرد: «وقتی در تیم ملی هستیم بازیهای زیادی با تیمهای اروپایی داشتهایم، اما در سطح باشگاهی نظمی که داشتند نسبت به آسیا خیلی بهتر است. با بچهها خیلی صحبت کردم و واقعاً سطح لیگی که من در آن بازی میکردم برای برخی بازیکنان ما پایین است. بازیکنان ایرانی میتوانند در آن لیگ و حتی یک سطح بالاتر یعنی بوندسلیگا هم بازی کنند. اگر لیگ ایران دنبال و رصد شود میتوانیم نفرات بیشتری در اروپا داشته باشیم.» نیکخواهبهرامی: پاداشهای المپیک کارشناسی نشده است!
کاپیتان تیم ملی بسکتبال میگوید یک نگاه کوچک به لیست تیمهایی که به المپیک نیامدند بیندازید متوجه میشوید ما چه کار بزرگی کردیم. صمد نیکخواهبهرامی درباره حضور تیم ملی بسکتبال در توکیو گفت: «اصلاً بسکتبال را با سایر رشتهها مقایسه نکنید. بقیه رشتهها در نوع خودشان سخت هستند اما با بسکتبال قابل قیاس نیستند. در المپیک کلاً 12 تیم بسکتبال حضور دارند. یک نگاه کوچک به لیست تیمهایی که به المپیک نیامدند بیندازید متوجه میشوید ما چه کار بزرگی کردیم. بسکتبال ما امکانات خوبی ندارد. این بحث هم فقط برای الان نیست. حضور در المپیک برای بسکتبال ایران مثل کسب مدال طلاست. برای مثال رشتههایی مثل تکواندو و کشتی مال ما هستند و بارها در آنها طلا گرفتیم. با توجه به اهمیتی که به بسکتبال میدهند، هر نتیجهای بچهها بگیرند شایان تقدیر است.» نیکخواهبهرامی از نحوه پاداش المپیکیها هم گلایه کرد: «من نمیدانم چه کسانی این تصمیم را گرفتهاند. ما کارشناسهای خوبی در کمیته ملی المپیک داریم ولی بهتر است بعضی وقتها از کارشناسان بسکتبالی هم دعوت شود تا نظراتشان را بدهند. تخصیص این جایزهها کارشناسی نشده است. بسکتبال ما در کمیته المپیک کرسی ندارد و برای همین هم کمتر به این رشته اهمیت میدهند. همین که بچهها کاری کردند تا در این سطح قرار بگیریم نشان میدهد چه توانایی در این رشته وجود دارد.»
غیبت حدادی در مسابقات بسکتبال انتخابی کاپ آسیا
حامد حدادی ستاره تیم ملی بسکتبال ایران بهاحتمال فراوان مسابقات انتخابی کاپ آسیا مقابل عربستان و قطر را بهدلیل مصدومیت از دست خواهد داد.
حدادی در تمرین صبح دیروز تیم ملی ضمن تأیید مصدومیت زانوی خود و از بین رفتن غضروف آن اظهار داشت برای رفع این آسیبدیدگی نیاز به حدود 6 هفته استراحت و درمان دارد تا به بازیهای المپیک برسد. تیم ملی بسکتبال ایران خود را برای دو مسابقه مقابل عربستان و قطر آماده میکند.
حدادی: در ایران همه بودجهها برای یک رشته خاص است
سنتر تیم ملی ایران درباره گروه تیم در المپیک گفت: «موضوع مشخصی است. گروه بسیار سختی داریم. با اخباری که خواندهام چون آمریکا در جامجهانی گذشته خوب نتیجه نگرفت الان میخواهد با تیم کامل به المپیک بیاید. ما تنها به فال نیک میگیریم که با یک تیم خوب بازی میکنیم. شاید 10، 20 سال یکبار با آمریکا بازی کنیم و شرایط بسکتبال آنها با ما کاملاً متفاوت است. اگر کسی بگوید حتماً مقابل آنها نتیجه میگیریم اشتباه است و از بسکتبال خبر ندارد. ما از نظر امکانات خیلی عقبتر از تیمهایی چون چین، آمریکا، فرانسه و ... هستیم. نمیشود آنها را با ما مقایسه کرد. متأسفانه در ایران همه بودجه برای یک رشته خاص است.»
دیدار بیفایده میراسماعیلی با نایبرئیس جهانی جودو
آب از آب تکان نخورد!
ایران ورزشی- اینطور به نظر میرسید که حضور سرزده و غیرقابل انتظار سولوویچیک نایبرئیس فدراسیون جهانی جودو در ایران با توجه به بحران و مشکلات ریز و درشتی که بین فدراسیون جودو ایران و رئیس فدراسیون جهانی جودو در شرایط فعلی وجود دارد، همچنین ارسال دومین شکایت رسمی فدراسیون جودو ایران به دادگاه بینالمللی حکمیت ورزش (CAS) برای رسیدگی به موضوع محرومیت چهارسالهای که مجدداً به ایران تحمیل شده است، رنگ و بوی نشست پای میز مذاکره و بده بستانی دوسویه برای حلوفصل اختلاف ایجادشده را دارد. اما بعد از بازگشت نایبرئیس جهانی جودو به کشورش و سکوت محضی که بر جودو ایران حکمفرماست،کاشف به عمل آمد این حضور و دیدار مقام عالیرتبه فدراسیون جهانی جودو در ایران هیچ سود و فایدهای برای برطرف کردن مشکل موجود و محرومیت چهارساله جودو ایران نداشته است، زیرا سولوویچیک گویا در قالب یک هیأت تجاری برای بیزینس و داد و ستد تجاری به تهران سفر کرده نه برای حلوفصل مشکلات جودو ایران با فدراسیون جهانی! قطعاً حضور نایبرئیس فدراسیون جهانی جودو در شرایط بحرانی و مبهمی که ما داریم، اگر بهدرستی از آن بهرهبرداری شده باشد میتواند برگ برندهای باشد برای حلوفصل ماجرای تحریم چهارساله جودو ایران از انجام فعالیتهای بینالمللی. اما اینطور که از ظواهر امر پیداست، هیچ برداشت و نتیجه مطلوبی که دلخواه اهالی جودو ایران باشد از این نشست و گفتوگوی رئیس فدراسیون جودو ایران با نایبرئیس جهانی جودو نمیتوان داشت، زیرا اگر این دیدار (نایبرئیس جهانی جودو با رئیس فدراسیون جودو ایران در تهران) بجز یک دیدار عادی و معمولی مثل تمامی نشستها و گفتوگوهای مشابه بود، قطعاً تا الان که چند روز از این موضوع میگذرد باید حداقل خبری یا گزارشی از چندوچون توافقات صورتگرفته بین ما و مسئول عالیرتبه فدراسیون جهانی جودو رسانهای و منتشر میشد، ولی سکوت محضی که بر این سیستم سایه افکنده، بیانگر این است که اتفاق خاصی در جلسه و نشست میراسماعیلی و نایبرئیس فدراسیون جهانی جودو در تهران رخ نداده که نیاز به رسانهای شدن یا مانور تبلیغاتی داشته باشد؛ یعنی در یک جمله میتوان گفت حتی با وجود حضور این مقام عالیرتبه جهانی در تهران برای جودو آب از آب تکان نخورده و شرایط قبل کماکان پابرجاست و تغییری نخواهد داشت. مسعود خسروینژاد پیشکسوت و مربی اسبق تیم ملی جودو نیز در این خصوص با اشاره به اینکه سفر نایبرئیس فدراسیون جهانی جودو به تهران برای امور شخصی و تجاری بوده است تأکید دارد: «در حالی که طی دورههای گذشته ۷ مقام فدراسیون جهانی جودو در سفرهای رسمی به ایران آمدهاند، تعجب میکنم مسئولان فدراسیون چطور میگویند سولوویچیک اولین مقام رسمی فدراسیون جهانی است که به ایران آمده است؟! سال ۸۳ یونگ سونگ پارک رئیس کرهای فدراسیون جهانی جودو به ایران آمد و با مسئولان ارشد ورزش کشور نیز دیدار و گفتوگو کرد، همچنین سه نایبرئیس، دبیر کل، رئیس کمیته داوران و رئیس برگزاری مسابقات فدراسیون جهانی جودو نیز دیدارهای رسمی از ایران داشتهاند. این اظهارات در حالی است که سولوویچیک نایبرئیس فدراسیون جهانی برای کار شخصی و بیزینس به ایران آمده و در حاشیه آن دیداری هم از فدراسیون جودو داشته که معمولاً امری طبیعی است. پیششرط رئیس فدراسیون جهانی جودو از فجیره امارات شروع شد که در جلسه با رئیس کمیته المپیک ایران اعلام کرد برای رفع تعلیق لازم است به پیششرط فدراسیون جهانی عمل کنید. بهتر است فقط وکیل پرونده درباره این قبیل مسائل صحبت کند چراکه دانش آن را دارد، با الفاظ حقوقی آشناست و میداند برخی صحبتها بار حقوقی دارد. مسئولان فدراسیون در قرقیزستان به العنزی و رئیس فدراسیون جهانی فرش هدیه دادند، بعد هم رفتند از فدراسیون جهانی شکایت کردند؛ یعنی هم فرش جایزه گرفتند و هم ایران را محروم کردند.»
زمان چندانی نداشتیم
سیاوش قربانی: تجهیزاتی که به وزنهبرداری دادم مختص تمرین نوجوانان بود!
رضا عباسپور
حدود دو، سه هفته پیش فدراسیون وزنه برداری بابت وعده انتخاباتی که به هیأتهای استانی داده بود برای تجهیز سالنهای تمرینی آنها بعد از مدتها انتظار با یک تولیدکننده داخلی پای میز قرارداد نشست و پس از عقد قراردادی با این برند نهچندان مطرح داخلی، اقدام به سفارش و خرید تجهیزات اختصاصی وزنهبرداری برای استانها کرد؛ تجهیزاتی که گویا هنوز کار نکرده یا مستهلک شد و یا کلاً به درد تمرین وزنهبرداران نمیخورد! به همین دلیل شرایط بهوجودآمده صدای اعتراض برخی هیأتهای استانی که دلشان را بعد از مدتها نداری به تجهیزات اهدایی فدراسیون خوش کرده بودند را درآورد؛ اعتراضی جدی که نهایتاً با واکنش سیاوش قربانی مدیرعامل شرکتی که این تجهیزات را تولید کرده و با فدراسیون قرارداد همکاری منعقد کرده بود همراه شد. قربانی در گفتوگو با ایران ورزشی از ابعاد و ناگفتههای جالب توجهی رونمایی کرد که میتواند از ریشه مشکل ایجادشده رونمایی کند. سیاوش قربانی پیشکسوت و قهرمان سابق وزنهبرداری استان مازندران و مدیرعامل شرکت تولیدکننده تجهیزات وزنهبرداری که برای تجهیز سالنهای وزنهبرداری استانهای سراسر کشور چندی پیش با مسئولان فدراسیون وزنهبرداری قرارداد همکاری منعقد کرده بود در خصوص چندوچون قراردادش با فدراسیون و اعتراضات زیادی که بابت بیکیفیت بودن تجهیزات اهدایی و مستهلک شدن آنها از سوی هیأتهای استانی مطرح شده است میگوید: «اولاً این را باید همین ابتدای صحبتم بگویم که من همان موقع در قراردادم به مسئولان محترم فدراسیون تأکید کرده بودم وسایلی را که به من سفارش دادند فقط مختص تمرین وزنهبرداران رده سنی نوجوانان است، زیرا هالترهای سفارش داده شده بههیچوجه تحمل فشار شدید واردشده در تمرینات بزرگسالان و تناژ سنگین وزنههای تمرینی در تمرینات این رده سنی را ندارد. من همان موقع که میخواستیم قرارداد را امضا کنیم به دوستان عرض کردم اگر فدراسیون برای بزرگسالان تجهیزات نیاز دارد حتماً باید هالترهای استاندارد بینالمللی و برندهای خارجی مثل ایلیکو یا ورکسان را سفارش بدهد، زیرا فقط این هالترها هستند که تحمل فشار وزنههای سنگین را دارند. اما عزیزان مسئول در فدراسیون روی همین وسایل تولیدی برند ما تأکید داشتند و تمایلی برای پرداختن به موضوع مهمی که مطرح کردم نداشتند.» او میگوید مسئولان فدراسیون به او فشار آوردند که باید هرطور شده تا قبل از برگزاری مجمع سالیانه (عمومی) سفارش آنها را آماده کند: «حقیقت ماجرا این است که ما زمان چندانی برای تهیه و تولید تجهیزات استاندارد مورد نیاز و سفارش دادهشده توسط فدراسیون وزنهبرداری در اختیار نداشتیم، زیرا دوستان مسئول در فدراسیون تأکید داشتند بهخاطر اینکه باید وسایل و تجهیزات را قبل از برگزاری مجمع سالیانه (عمومی) وزنهبرداری در سال 1400 به مسئولان هیأتهای استانی تحویل بدهند، ما تا قبل از این نشست باید سفارشات را آماده میکردیم. قطعاً این فشردگی و کوتاهی زمان روی کیفیت تجهیزات هم تأثیر داشته اما اینطور نبوده که وسایل و تجهیزات ما به قول دوستان مستهلک بوده یا از رده خارج شده باشد. یادم هست روزی که وسایل را برای ارسال به فدراسیون آماده کردیم باران شدیدی میبارید و چون تجهیزات تازه تولید و رنگآمیزی شده بودند این موضوع روی ظاهر وسایل تأثیر منفی داشته است. به هر حال من الان همین وسایل را در سراسر استان مازندران به باشگاههای مختلف ورزشی دادم حتی در باشگاه خودم هم از همین وسایل استفاده میکنیم. خدا را شکر هیچ مشکلی هم تا به حال پیش نیامده است. اما با این اوصاف من اینجا هستم و فرار نکردهام، دوستان عزیز مسئول در هیأتها هر مشکلی برای تجهیزاتشان بهوجود آمده حاضرم برای آنها با هزینه شخصی خودم وسایل مشکلدارشان را تعمیر یا تعویض کنم.»
به بهانه درگذشت مربی کشتی آزاد شوروی سابق و روسیه
وداع با مربی قرن
«دیمیتری میندیاشویلی» با آن هیبت و اندام و هیکل درشت و شکم برآمده و برجسته را باید بهترین، کهنهکارترین و ماهرترین مربی کشتی آزاد شوروی سابق و روسیه فعلی و جهان طی 50 سال اخیر دانست که درست یک سال پس از تقدیر ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه بهعلت بیماری ذاتالریه (عفونت شدید و کامل ریه) جان خود را از دست داد.
دیمیتری میندیاشویلی را که نهتنها باید مربی اسطورهای کشتی آزاد روسها که حتی کشتی آزاد جهان هم دانست که از ابتدای دهه 70 میلادی در ترکیب کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد اتحاد جماهیر شوروی سابق قرار گرفت و بیش از چهار دهه متوالی در خدمت کشتی آزاد شوروی سابق و روسیه بود. میندیاشویلی در قامت و لباس یک مربی سازنده، کارآمد و کارکشته در بازیهای المپیک 1972 مونیخ، 1976 مونترال، 1980 مسکو، 1988 سئول، 1992 بارسلون، 1996 آتلانتا، 2000 سیدنی، 2004 آتن و 2008 پکن حضور یافت و طی این سالها فقط در بازیهای المپیک 1984 لسآنجلس بههمراه کاروان ورزش شوروی سابق نتوانست حضور پیدا کند که حکومت سوسیالیستی این کشور بهدلیل تداوم جنگ سرد با آمریکا و به تلافی عدم حضور ورزشکاران آمریکایی در بازیهای المپیک 1980 مسکو آن را تحریم کرده بود.
دیمیتری میندیاشویلی که گرجیالاصل و افسر ارشد بازنشسته ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، در بیش از چهار دهه متوالی حضور خود در کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد شوروی و روسیه علاوه بر 9 دوره حضورش در بازیهای المپیک، در تمامی مسابقههای قهرمانی جهان از ابتدای دهه 70 میلادی تا 2010 عضو ارشد کادر فنی بهترین و قویترین تیم ملی کشتی آزاد جهان یعنی شوروی سابق و روسیه بود. همانقدر که کارشناسان کشتی دنیا «یوری شاهمراداف» سرمربی شهیر و ارمنیتبار تیم ملی کشتی آزاد شوروی و روسیه را تئوریسین کشتی آزاد شورویها و روسها میدانند، «دیمیتری میندیاشویلی» را هم باید فنیترین، زبدهترین و ماهرترین مربی شورویها و روسها در کنار یوری شاهمراداف نامید که زوج این دو در کنار هم بیشترین قهرمانی شورویها و روسها در دنیای کشتی را بههمراه داشت و در کشتی شوروی و روسیه بسیار تأثیرگذار بود.
میندیاشویلی شاگردان فراوان و بزرگی را چه در زمان حکومت سوسیالیستی این کشور و چه پس از فروپاشی شوروی سابق و بهوجود آمدن کشور روسیه فعلی تعلیم داد و تربیت کرد که ذکر اسامی آنها در این مقال نمیگنجد؛ برخیها و حتی فدراسیون کشتی کشورمان فقط به اسامی ایوان یاریگین و برادران سایتی یف اشاره میکنند اما تعداد قهرمانانی که دیمیتری میندیاشویلی در بیش از چهار دهه برای شورویها و روسها تعلیم و پرورش داد به دهها کشتیگیر میرسد. دیمیتری میندیاشویلی را از جهات سازندگی و فهم و شعور بالای کشتی یا همان بهاصلاح «کشتیبلدی» در کشتی شوروی سابق و روسیه فعلی میتوان با «حاجعبدالحسین فعلی» در کشتی ایران مقایسه کرد که او هم شاگردان و قهرمانان زیادی برای کشتی کشورمان در زمان خود پرورش داد که جملگی دارای مدالهای جهانی و المپیک شدند. نام «دیمیتری میندیاشویلی» مربی اسطورهای و کهنهکار کشتی شوروی سابق و روسیه در تالار مشاهیر اتحادیه جهانی کشتی نیز ثبت شده است. همچنین عنوان مربی قرن کشتی هم به او اختصاص داده شده است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|