عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6662 /
۱۳۹۹ سه شنبه ۹ دي
|
اعتراف به زیبا نبودن استقلال حرکت رو به جلوی فکری
رضا حمیدی
سرمربی استقلال به استناد آنچه در صحبتهای اخیر خود به زبان آورده به زیبا بازی نکردن تیمش اذعان داشته و تأکید کرده شاید تیمش از این حیث کارهای نکرده بسیاری دارد.
اعتراف فکری به زیبا بازی نکردن استقلال در واقع یک حرکت رو به جلو است و نباید اظهارات او را ناشی از عجز و ناتوانی دانست. وقتی فکری خود دست میگذارد روی این مشکل کلیدی نشان میدهد که دردهای تیمش را دریافته و میداند منتقدان به واسطه چه دلایلی او را سرزنش میکنند.
شاید اگر فکری وارث تیمی نبود که استراماچونی در لیگ نوزدهم شکل داد اینگونه زیر هجمه قرار نمیگرفت. او تیمی را تحویل گرفته که توانسته در لیگ نوزدهم 55 بار فاتح دروازه حریفان شود. استقلال فصل پیش در واقع تیمی بود سراسر هجومی و صاحب سبک در فاز گلزنی که البته در فصل جاری با وجود ماندن ابزارهای هجومی فصل قبل اما هرگز نتوانسته شمههایی از تیم فصل قبل را در خود نشان دهد و به سیاق آن تیم بازی کند.
آنچه فکری را بیش از همه زیر سؤال برده در واقع همین است که چرا او به رغم در اختیار داشتن مهرههای هجومی فصل قبل و حتی جذب برخی بازیکنان که در بازی هجومی تبحر دارند قادر به تکرار آن نمایش تحسینبرانگیز در فاز هجومی نیست؟
شاید ریشه این سؤال در جدایی بازیکنی طراح همچون علی کریمی باشد اما نباید از یاد برد که استراماچونی در روزهایی که علی کریمی را در اختیار نداشت نیز فوتبالی رو به جلو و هجومی را با استقلال به نمایش میگذاشت و از این منظر هرگز خود را محصور به بازیکنان خاص نمیدانست.
شاید یکی از مهمترین دلایلی که سبب شده فکری نتواند بازی هجومی را در استقلال تکرار و ایضاً زیبایی را بر وجود تیمش تزریق کند، به کارگیری روشهایی کاملاً محتاطانه است. به قول معروف میگویند از کوزه همان تراود که در او است و استقلال هرگز به سمت زیبایی پیش نخواهد رفت مگر آنکه سرمربیاش با افکار هجومی تیم را ارنج کند و مبتی بر آن تیم را تمرین دهد.
فکری که امروز بیش از هر زمان دیگری تغییر در استقلال را احساس کرده و نیک میداند که ادامه این روند تا چه اندازه جایگاهش را در استقلال سست خواهد کرد باید در مسیر تحولات تاکتیکی قدم بردارد و استقلال را با تاکتیکهای جدید که برخاسته از میل و اشتیاق بیحد و حصر به ارائه بازی هجومی است وارد صحنه رقابت کند.
بازی با گلگهر سیرجان که چهارشنبه برگزار میشود میتواند یک سکوی پرتاب باشد برای سرمربی استقلال تا علاوه بر کسب امتیاز کامل تیمش را با فوتبالی زیبا و رو به جلو راهی میدان کند تا آرام آرام از حصار انتقادها فاصله بگیرد و استقلالی بسازد که با تحسین همگان مواجه شود.
حال شاید به قول بهتاش فریبا استقلال اکنون به جز قایدی مهرهای ندارد که بتواند روی زیبا کردن شکل بازی استقلال حساب کند اما مسألهای که باید به آن توجه داشت این است که همین مهدی قایدی تا پیش از ورود استراماچونی به استقلال مهرهای بود عمیقاً رخوت زده که حتی تا آستانه کنار گذاشته شدن از استقلال نیز پیش رفته بود اما سرمربی ایتالیایی به خوبی توانست مهدی را احیا کند و از استقلال تیمی جذابتر پدید آورد.
محمود فکری نیز باید مهدی قایدیهای تیمش را پیدا کند و حرکتی نو را در وجود آنها ایجاد کند. همانگونه که فکری در آخرین اظهاراتش نشانههایی از واقعبینی را از خود بروز داد باید هنر ایجاد تغییر در تیمش را هم داشته باشد.
او که میپذیرد استقلالش با وجود همه ابزارهای هجومی فصل پیش به لحاظ زیبایی تنزل جایگاه داشته به طور قطع قادر هم خواهد بود که فوتبال دیگری را از استقلال به تصویر بکشد به شرط آنکه راه بیرون رفتن از آن را هم بلد باشد.
شاید نیاز باشد فکری گذری به آنچه در نساجی خلق میکرد بیندازد. تیم او به مراتب از تیمی که اکنون از استقلال پدید آورده هجومیتر بود. فکری باید دریابد که در همان نساجی چه میکرد که تیمش به یکی از پراشتهاترین تیمهای لیگ تبدیل شده بود و همان ترفندها را در استقلال نیز پیاده کند تا تیمش از سنگینی انتقادها خلاص شود.
ورود مربیان جوان به لیگ برتر بازخورد مثبتی نداشت
جباری: لیگ بدون مربی وبازیکن خارجی آماتور است
حذف مربیان خارجی از فوتبال ایران پاک کردن صورت مسأله است. در فوتبال حرفهای چنین تصمیمهایی هیچ معنا و مفهومی ندارد. فوتبال زیر نظر فیفا برگزار میشود و یک ورزش کاملاً آزاد است و ما هم باید خود را ملزم به اجرای قوانین فیفا بدانیم. فوتبال ساختار و نظام مستقل به خود را دارد و سیاست را نباید در آن دخالت داد
حمیدرضا عرب
بیآنکه عجلهای برای ورود به دایره مربیگری داشته باشد در تلاش است به هر شکل ممکن بر دانش و آگاهیاش بیفزاید. مجتبی جباری اخیراً در کلاسهای دانشافزایی استاد جلال چراغپور حضور داشته و به نکات تازهای از علوم مربیگری در فوتبال دست یافته است. جباری قصد دارد همچنان به همین رویه ادامه دهد. او در عین حال که در این کلاسها شرکت کرده انتظار میکشد تا دوره آموزشی مربیگری A فوتبال نیز زیر نظر فدراسیون فوتبال برگزار شود تا او از این حیث هم صاحب عالیترین درجه مربیگری در فوتبال شود. اینطور که پیدا است جباری فعلاً بنای خود را روی یادگیری گذاشته و برخلاف برخی همقطارانش قصد ندارد در ورود به دایره مربیگری شتاب کند. او انتظار یک فرصت ایدهآل را میکشد تا ورودی توأم با موفقیت را در کارنامه مربیگریاش به ثبت برساند. آیا آقا مجتبی موفق خواهد شد؟
اخیرا کلاس هایی زیر نظر جلال چراغپور برگزار شده که شما متولی برگزاری آن بودید. آیا تفاوتهایی در این گردهمایی ها با دیگر سطوح آموزشی مشاهده می کنید که چنین جلساتی را پایه ریزی می کنید.
این دومین دوره کلاسها بود. ما در دوره قبل کلاس را با 18 نفر برگزار کردیم که بازخورد مثبتی داشت اما در این دوره بنا به تشخیص، افراد را محدودتر کردیم. با توجه به اینکه خودم تجربه حضور در این کلاسها را داشتم و مورد استقبال هم قرار گرفته بود و مطالب خوبی در این دوره آموزشی از سوی استاد چراغپور بیان میشود تصمیم گرفتیم دوباره این کلاسها برگزار شود. خوشبختانه حس رضایتمندی از برگزاری این کلاسها خیلی بالا است و نکاتی که گفته شد بسیار ضروری است. کسانی که در این دوره آموزشی شرکت میکنند اگر مطالب را خوب فرا بگیرند میتوانند در طراحی تمرین موفق باشند و خودشان تمرین طراحی کنند. این نکتهای است که شاید در دیگر کلاسها به آن اشاره نشود.
البته باید تأکید کنم که بعد از شرکت در این کلاسها به کسی مدرکی داده نمیشود و حضور در این کلاس صرفاً به جهت دانشافزایی است. شما وقتی بتوانی علم به وجود آوردن متد تمرینی را یاد بگیری تا حد زیادی بینیاز میشوی که خوشبختانه هدف اصلی برگزاری این دوره آموزشی هم همین است.
آقای چراغپوردرصحبت های خود گفته بود که شما بانی حضوردوستان در این کلاس ها هستی. می توانی توضیح بیشتری درباره ماهیت این کلاس بدهی.
ببینید برگزاری این کلاسها هیچ منافاتی با آنچه زیر نظر فدراسیون برگزار میشود ندارد. مثل این میماند که یک شخص هنرمند بخواهد در زمینه کاری خودش چنین کلاسی را برگزار کند. این کلاسها جنبه افزایش آگاهی دارد. باید تأکید کنم که این کلاسها در تقابل با هیچ کس نیست و هرکس میتواند چنین دورههایی را برگزار کند. حتی دیگر مربیان و مدرسان هم اگر چیزی برای ارائه دارند میتوانند به آنها که طالب علم بیشتر هستند این علوم را آموزش دهند. برگزاری این گردهماییها کمک به پیشرفت فوتبال است. شخصاً منتظرم کلاسهای دوره A فدراسیون فوتبال برگزار شود تا در آن شرکت کنم اما اعتقاد دارم که نباید خودمان را تنها به نشستن در کلاسهای مربیگری زیر نظر فدراسیون فوتبال محدود کنیم. به شدت در بخش یادگیری احساس نیاز میکنم و تا زمانی که احساس نکنم از یادگیری سیراب شدهام وارد گود نمیشوم. خیلی مهم است که یک بازیکن وقتی فوتبالش تمام میشود چطور به مربیگری برگردد. من حتی برای یادگیری از استاد چراغپور بارها تا شهر رشت هم رفتم تا خودم را به روز کنم.
جلال چراغپور یکی از تئوریسینهای بنام فوتبال ایران است و به قول معروف ذهن پری از علوم فوتبال دارد.
جای آقای چراغپور در ساختار فوتبال ایران واقعاً خالی است و وقتی کسی پای درسهایش بنشیند به این مهم پی میبرد. ایشان برای هر سؤالی یک جواب مناسب دارد و باعث میشود شاگردانش از پراکندگی ذهنی که برایشان ایجاد شده خلاص شوند. شاید خیلیها برای یادگیری به هر جایی که میشود ناخنک میزنند و مطالبی را گلچین میکنند اما حضور در این کلاسها باعث میشود به سمت حرفهایگری پیش بروی و از این پراکندگی خلاص شوی. اگر کسانی که مربی هستند در چنین کلاسهایی شرکت کنند علم و شناختشان بیشتر میشود. نگاهشان به تمرین دادن تغییر میکند. این کلاسها کمک میکند تمرین به وجود بیاورید و بدانید تمرین به چه دردی میخورد. من الان شناختم نسبت به نوع تمرین دادن تغییر کرده و با حضور در این کلاسها احساس میکنم کاملتر شدهام و بهتر میتوانم اوضاع را مدیریت کنم. آقای چراغپور واقعاً از لحاظ دانش فوتبال در سطح بالایی قرار دارند و حیف است که ایشان را به خوبی به کار نمیگیرند.
یادگیری را تا کجا ادامه میدهی؟ آیا ضرورت ندارد بالاخره از جایی کار عملی را شروع کنی و با تیمی استارت بزنی؟ خیلی از همقطارانت مربیگری را شروع کردهاند.
برای من زمان ورود خیلی مهم است. این موضوع را بارها گفتهام و روی آن تأکید دارم. مربیگری مسئولیت سبکی نیست. یک مربی در سرنوشت و آینده بازیکن، مربی و مدیران باشگاه تأثیرگذار است. در حال حاضر من در حال آماده شدن هستم. فکر میکنم زود است و از طرفی تجربه کاری دیگران را میبینم بیشتر احساس نیاز میکنم. باید دوباره تأکید کنم که نحوه ورود خیلی مهم است. بنابراین باید خوب یاد بگیرم تا بتوانم اوضاع را به خوبی مدیریت کنم.
یک اشتباه آینده مربیگریام را از بین میبرد. اگر درست تصمیم نگیرم دیگر شانسی برای ادامه مربیگری ندارم. نگاه من به مربیگری با دیگران متفاوت است. من به یک زمان ایدهآل فکر میکنم که بتوانم از پس کاری به این درجه از اهمیت برآیم. این خیلی مهم است که چه زمان ورود کنی که تداوم داشته باشد. قطعاً اگر زمان مناسب آن فرا برسد من هم تصمیم میگیرم ورود کنم اما الان زود است.
در لیگ بیستم مربیان جوان سکان هدایت تیمهای لیگ برتری را به عهده گرفتند. آیا عملکرد مربیان جوان در فوتبال ایران خوب بوده یا حضور آنها را چندان برای آینده فوتبال ایران مفید نمیبینی؟
مربیگری یک شغل متفاوت است . تغییرات صرفاً میدان دادن به جوانترها نیست و نباید این تصویر غلط به وجود آید که چون سن یک مربی پایین است بنابراین میتواند تحولاتی ایجاد کند. البته حضور جوانهای با دانش به فوتبال کمک میکند به شرط آنکه تعامل کند و حوصله مطالعه داشته باشد و بتواند مدلهای جدید را وارد فوتبال کند. رفتار متفاوتی را در بین جوانهای تازهوارد به عرصه مربیگری ندیدم، نه نوع گویش خاصی و نه از لحاظ فنی فوتبال متفاوتی که مبتنی بر ایدههای نو باشد. البته این حرف من به این معنا نیست که با ورود مربیان جوان به فوتبال ایران مخالفم. هرگز اینطور نیست اما جوانی باید همراه با تغییر و تحول اساسی باشد. ورود بیموقع برخی جوانها به دایره مربیگری در سطح اول فوتبال ایران باعث میشود خیلیها شانس خود را برای مربیگری در آینده از دست بدهند. من فکر میکنم بعضیها نه تنها کمکی به اعتمادسازی برای میدان دادن بیشتر به جوانها نکردند بلکه به نسل مربیان جوان ما لطمههای بسیاری هم وارد کردند و نگاهها را نسبت به نسل ما عوض کردهاند. این افراد در ورود خود به فوتبال عجله کردهاند و شاید هم انعطافپذیر نبودهاند. به هر حال دوران بازی با دوران فوتبال متقاوت است و باید به آن توجه ویژه داشت چون ادامه این روند باعث زمین خوردن فوتبال ما میشود. البته من امیدوارم در آینده جوان هابتوانند منشأ تغییرات شوند.
یکی از دلایلی که باعث شده من نشستن پای درس را جدی بگیرم همین موضوع است که میبینم جوانها نتوانستهاند تغییری شگرف در فوتبال ما ایجاد کنند. من در این مقطع احساس کردم حضور در این کلاسها به سودم خواهد بود. فوتبال ما نیاز به افرادی دارد که دانش فوقالعادهای داشته باشند تا سطح آن را بالاتر ببرند. نمیدانم چرا بعضیها خودشان را از آموختن بینیاز میبینند در حالی که همه ما باید خودمان را موظف به یادگیری بیشتر بدانیم. بعضیها فکر میکنند خیلی در فوتبال میدانند و خیلی مهم هستند اما عملاً چیزی برای ارائه ندارند. آنها دارند اشتباه فکر میکنند نقشه راه را گم کردهاند.
بنابراین از نشستن پای درسهای آقای چراغپور احساس خوبی داری، درست است؟
شخصاً از این اتفاقی که افتاده خیلی راضی هستم. تنها کاری که در این مقطع میتوانستم انجام دهم همین بود. من تأثیرگذاری این کلاس را لمس کردهام و امیدوارم چنین گردهماییهایی گسترش یابد. حضور در این کلاسها برای آنها که تشنه یادگیری هستند بسیار شیرین خواهد بود و امیدوارم این کار گسترش پیدا کند تا همه مربیان و بازیکنان از آن استفاده کنند.
در این میان حذف مربیان خارجی هم علامت سؤال بزرگی را در فوتبال ایران ایجاد کرد. مربیانی که از دانش کافی برخوردار بودند و به دلیل یک قانون عجیب کنار گذاشته شدند. این تصمیم هم در کاهش سطح فنی فوتبال ایران اثرگذار است؟
حذف مربیان خارجی از فوتبال ایران پاک کردن صورت مسأله است. در فوتبال حرفهای چنین تصمیمهایی هیچ معنا و مفهومی ندارد. فوتبال زیر نظر فیفا برگزار میشود و یک ورزش کاملاً آزاد است و ما هم باید خود را ملزم به اجرای قوانین فیفا بدانیم. فوتبال ساختار و نظام مستقل به خود را دارد و سیاست را نباید در آن دخالت داد. فوتبال ما نباید به خاطر برخی مدیران ناکارآمد مربیان خارجیاش را از دست میداد. کل فوتبال ایران را به خاطر اشتباه چند مدیر که فوت و فن قرارداد بستن با مربی خارجی را بلند نبودند زیر سؤال بردهاند. فوتبال در همه جای دنیا براساس تعامل بنا شده است. مگر میشود در فوتبال را بست و گفت مربی و بازیکن خارجی ممنوع؟! این تصمیم باعث شد تا فوتبال ما از جایگاه حرفهای خود به آماتور تنزل پیدا کند. عجیب است که مدیران در مقابل این تصمیم سکوت کردند و اجازه دادند قانون منع به کار گیری مربیان خارجی اجرا شود. سکوت در مقابل این تصمیم عدم توانایی مدیران را نشان میدهد. من این تصمیمها را غیرفوتبالی و خارج از دایره حرفهای فوتبال میدانم.
با وجود اینکه تأکید به یادگیری دارید آیا از استقلال برای شما پیشنهادی بوده؟
نه پیشنهادی نبوده.
بازیهای استقلال را رصد میکنی؟ شاید خیلیها دوست داشته باشند صحبتهای شما درباره وضعیت استقلال را بشنوند.
به دلایلی ترجیح میدهم فعلاً درباره وضعیت فنی استقلال صحبتی نکنم.
بازیکنان روی بازی تمرکز ندارند
فریبا: اینستاگرام استقلال را به هم ریخته!
بهتاش فریبا مربی سابق استقلال در خصوص دیدار این تیم با گلگهر و فاصلهای که بین بازی گذشته آبیپوشان تا مصاف با شاگردان قلعهنویی وجود داشته است، میگوید: «این اتفاق از دو منظر میتواند خوب باشد. اول اینکه ممکن است مصدومان به شرایط بهتری برسند و نفراتی مثل یزدانی به آمادگی کامل رسیده و فرشید اسماعیلی هم میتواند بعد از غیبت چند هفتهای خودش را با کار تاکتیکی هماهنگ کند. بدی این فاصله هم این است که استقلال از زمان بازی با ذوبآهن تا بازی با گلگهر ممکن است از شرایط مسابقه خارج شده باشد. از قدیم گفتهاند هر 50 جلسه تمرین یک مسابقه رسمی است و به همین دلیل است که میگویم کاش برنامه بازیها به شکلی بود که استقلال از شرایط مسابقات دور نمیشد.»
فریبا در ادامه میگوید: «گلگهر رقیب سرسخت و صدرنشین جدول است و جزو اولین تیمهایی است که کارش را آغاز کرد و 45 روز آمادهسازی داشت. معمولاً تیمهای قلعهنویی هفتههای اول به خاطر فشار بدنسازی خوب کار نمیکنند اما امسال آنها خوب نتیجه گرفته و فراموش نکنید استقلال باید با صدرنشین جدول بازی کند.»
فریبا در خصوص اینکه محمود فکری گفته که نه دلال است نه پوکرباز و نه شرطبندی میکند و به همین دلیل از او انتقاد میکنند، میگوید: «با صحبتهای فکری کاملاً موافق هستم، چون او زمان کافی برای آمادهسازی در اختیار نداشته است. اهل فن و فوتبالیها این موضوع را میفهمند.»
مربی سابق استقلال در خصوص تصمیم محمود فکری برای کنترل فضای مجازی بازیکنان میگوید: «کاملاً با این تصمیم موافق هستم. من اینستاگرام ندارم و خیلی هم راحتم. برخی دوستانم در فضای مجازی فعالیت دارند و بعضی مواقع هم از طریق موبایل آنها صفحات مجازی را میبینم اما انصافاً این برنامه اعصاب خرابکن است. یک عده هم با خط و خطوط در اینستاگرام و فضای مجازی شرایط تیم را به هم میریزند. اگر فکری چنین تصمیمی گرفته کار درستی انجام داده و بهتر است بازیکنان روی تیم تمرکز کنند و هر وقت مسابقات تعطیل شد، از این برنامه استفاده کنند.»
اردوگاه آبی
چهره جدید در تمرین استقلال
تمرین دیروز استقلال از ساعت 12:30 در زمین مجموعه ورزشی تهرانسر برگزار شد. نصرالله عبداللهی در تمرین حضور داشت و نظارهگر برنامههای تاکتیکی آبیپوشان بود. سبحان خاقانی که روز یکشنبه به دلیل سانحه رانندگی از ناحیه گردن دچار مشکل شده بود در تمرین دیروز حضور داشت و در کلیه آیتمهای تمرینی شرکت کرد. داریوش شجاعیان و محمد نادری مثل روزهای اخیر به تمرینات جداگانه پرداختند. علی نامداری که صبح دیروز حکم مشاور هیأت مدیره را دریافت کرده بلافاصله در محل تمرین آبیپوشان حضور یافته و با محمود فکری صحبت کرد. استقلال روز چهارشنبه در سیرجان به مصاف گلگهر خواهد رفت.
انتصاب جدید در هیأت مدیره
صبح دیروز (دوشنبه) جلسه هیأت مدیره باشگاه استقلال با حضور اعضا برگزار شد. در این جلسه اعضا در خصوص آخرین شرایط استقلال و مسائل مالی این باشگاه بحث و تبادل نظر کردند. در این جلسه و با رأی اعضا، علی نامداری و مهدی همتی به عنوان مشاوران هیأت مدیره استقلال انتخاب شدند. همچنین با تصویب اعضای هیأت مدیره، مقرر شد تا باشگاه استقلال در رشته تکواندو از این پس حضور فعالی داشته باشد و تیم تکواندو استقلال در لیگ برتر این رشته ورزشی شرکت کند.
چهارشنبه روز سرنوشت بابک مرادی
بابک مرادی این روزها محروم است. هافبک تازهوارد استقلالیها بدون آنکه یک مسابقه برای این تیم انجام بدهد، با حکم سنگین محرومیت 4 ماهه از سوی کمیته انضباطی مواجه شده است. در این راستا وکیل مرادی و مسئولان باشگاه استقلال تلاش زیادی کردند تا بتوانند رضایت باشگاه ماشینسازی را با دریافت پول بگیرند و آنها از شکایتشان صرفنظر کنند اما این اتفاق رخ نداد و با عدم توافق دو باشگاه حالا مرادی در انتظار حکم استیناف است. پرونده شکایت ماشینسازی از مرادی با درخواست این باشگاه به تجدید نظر رفته و حالا کمیته استیناف باید در این خصوص نظر بدهد. اینطور که گفته میشود فردا مسئولان دو باشگاه استقلال و ماشینسازی در کمیته استیناف حاضر شده تا توضیحات خود را در زمینه پرونده مرادی بدهند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو