عناوین این صفحه
جستجو بر اساس تاریخ
نظرسنجی
شماره : 6656 /
۱۳۹۹ سه شنبه ۲ دي
|
چه اشکالی دارد فیفای جدید ایجاد شود؟
احمدی نژاد: در سطح من نبود که دایی را برکنار کنم
محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری سابق ایران که در یک لایو اینستاگرامی حضور یافته و پاسخ دو روزنامه نگار ورزشی را میدهد، در پاسخ به سؤالی درباره موضوع برکناری علی دایی پس از شکست ایران برابر عربستان، به آنها گفت در سطح او به عنوان یک رئیس جمهور نبوده که وارد جزئیاتی مثل این بشود. احمدی نژاد در این باره گفت: «این مسائل و این نگاه رو به عقب چیزی را تغییر نمیدهد و این مسأله به هیچ وجه دغدغه جامعه ورزشی ما نیست، ضمن اینکه سطح رئیس جمهور این نیست که در مسائلی مثل این دخالت کند.» او همچنین در پاسخ به این سؤال که به علی آبادی گفته است برای ثبتنام ریاست فدراسیون فوتبال پیشقدم شود وگرنه خودش میرود و فوتبال را درست میکند هم اینطور پاسخ داد: «این یک ادبیات مدیریتی است. منظور من این نبود که وارد فوتبال بشوم. من فقط به آقای علی آبادی گفتم وضعیت فوتبال را درست کن وگرنه خودم این کار را میکنم اما این معنیاش این نیست که مثلاً خودم میخواستم سرمربی تیم یا رئیس فدراسیون بشوم و یا مسائلی از این دست.» احمدی نژاد همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه قصد داشته فیفای اسلامی تأسیس کند هم گفت: «رئیس جمهور باید آرمانها و اهداف بزرگ داشته باشد. اگر یک اتحادیهای مثل فیفا تشکیل شود و کارش را درست انجام ندهد، چه اشکالی دارد که یک اتحادیه موازی آن درست شود.»
خبر
توضیح محدود فدراسیون فوتبال
درباره انتخابات۱۰ اسفند رئیس جدید انتخاب میشود
فدراسیون فوتبال بالاخره بعد از گذشت حدود 10 روز از ارسال نامه به فیفا و اعلام تاریخ ثبتنام نامزدها و برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، در سایت رسمی خود فقط به اعلام تاریخ انتخابات اکتفا کرد و نوشت: «بر اساس مصوبه روز ۱۷ آذر هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال و مطابق با ماده ۲۷ اساسنامه، مجمع عمومی برای انتخاب پستهای هیأت رئیسه روز یکشنبه ۱۰ اسفند در تهران برگزار خواهد شد. بر همین اساس فراخوان و سایر مدارک مرتبط از طریق سامانه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال طبق تاریخهای مندرج در اساسنامه برای کلیه اعضای مجمع عمومی ارسال خواهد شد.» فدراسیون همچنان زمان دقیق ثبتنام نامزدها و روند انتخابات را بطور دقیق اطلاعرسانی نکرده است. تنها از متن خبر منتشر شده میتوان گفت که فدراسیون فوتبال در دو ماه آینده فرآیند نامنویسی از نامزدهای تصدی سمت ریاست، نواب رئیس و هیأت رئیسه را اعلام خواهد کرد و پس از آن پروسه دریافت مدارک و تأیید صلاحیتها انجام خواهد شد. این اقدامات پس از این صورت گرفت که در ابتدای ماه جاری اساسنامه جدید این فدراسیون مورد تأیید فیفا و اعضای مجمع قرار گرفت. پیش از این قرار بود انتخابات فدراسیون فوتبال ۲۵ اسفند ۹۸ برگزار شود که فیفا به علت بیتوجهی مسئولان وقت فدراسیون به هشدارهای این نهاد برای رفع ایرادهای اساسنامه، جلوی برگزاری انتخابات را گرفت. در نهایت پروسه اصلاح اساسنامه و حذف کرسیهای دولتی از جمله حق رأی وزیر ورزش و معاون قهرمانی و همینطور کمیته ملی المپیک از بین رفت تا شائبه دخالت نهادهای دولتی در امور فوتبال از بین برود. در انتخابات پیشرو، اعضای هیأت رئیسه از ۹ به ۱۱ نفر افزایش یافته و اعضای مجمع و صاحبان رأی از ۷۵ به ۸۹ رأی افزایش یافته است.
آغاز حواشی کرونایی برای فوتسال
در شرایطی که هفته دوم لیگ برتر فوتسال سه شنبه دوم دی آغاز میشود در هفته اول، بازیها با کیفیت و شرایط خوبی برگزار شد اما حضور برخی افراد شبه تماشاگر در داخل سالن تعجببرانگیز بود و با اعتراض برخی تیمها هم همراه شد. با توجه به شیوع بیماری کرونا پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری مسابقات ورزشی در نظر گرفته شده -که فوتسال هم از این قاعده مستثنی نیست- و سلسله مراتبی برای حضور افراد در نظر گرفته شده که با محدودیتهای زیادی روبهرو است، با این حال در هفته اول مشاهده کردیم که افرادی غیر مسئول و غیر مرتبط در قامت تماشاگر حضور داشتند و اکثراً متعلق به تیمهای میزبان بودند.
همین عامل باعث شد تا صدای اعتراض برخی تیمها در آمده و حتی اعلام کنند که آنها نیز در بازیهای خانگی از این شرایط بهره میبرند. حالا که لیگ برتر فوتسال پس از کش و قوسهای فراوان مجوز برگزاری را دریافت کرده است چه خوب که نظارت بیشتری بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از حضور افراد غیر مسئول صورت بگیرد تا در ادامه رقابتها شاهد مشکلاتی در برگزاری آن نباشیم.
بررسی ابهامات موجود در روند انتخابات فدراسیون فوتبال
منع حضور محکومان کیفری در مقررات انتخاباتی
حدود دو هفته دیگر بنا به گفته وزیر ورزش ثبتنام کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال شروع میشود و هنوز ابهامات مربوط به این انتخابات فراوان است. علیرغم اعلام وزیر ورزش، مسئولان فدراسیون فوتبال نه درباره تاریخ شروع ثبتنام اطلاعرسانی درستی داشتهاند و نه تاریخ دقیق برگزاری مجمع انتخاباتی را اعلام کردهاند.
ابهامات مربوط به این انتخابات اما تنها مربوط به همین موضوع نمیشود. زمزمههایی که درباره ممنوعیت احتمالی حضور اعضای هیأت رئیسه فعلی در انتخابات پیش رو وجود دارد، علیرغم اطلاعیههای حقوقی و غیرحقوقی فدراسیون فوتبال، کماکان پابرجاست.
اساسنامه درباره حضور اعضای فعلی هیأت رئیسه
چه میگوید؟
حیدر بهاروند و هدایت ممبینی، دو عضو هیأت رئیسه هستند که به طور جدی قصد ثبتنام در انتخابات را دارند و فعالیتهای خود را برای جلب آرا آغاز کردهاند اما هنوز معلوم نیست که طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، میتوانند در این انتخابات شرکت کنند یا نه؟
دلیل این موضوع هم کاملاً روشن است و برمیگردد به اساسنامه فدراسیون که در چندین بند از آن به این نکته تأکید شده که ارکان فدراسیون نباید هیچگونه سابقه محکومیت کیفری را داشته باشند.
در بند 9 از ماده 20 اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده است: «اعضای ارکان فدراسیون باید منطبق با فرآیند مشروح در این اساسنامه و بدون مداخله و نفوذ خارجی، انتخاب یا منصوب شوند. اعضای ارکان فدراسیون نباید هیچگونه سابقه محکومیت کیفری که مغایر با مسئولیت آنها باشد، داشته باشند.»
همچنین در بند 4 – ب از ماده 39 درباره شرایط نامزدهای پست ریاست فدراسیون به عدم وجود سابقه محکومیت کیفری براساس گواهی مراجع صالح قانونی و قضایی، تأکید شده است.
حکم قضایی متهمان پرونده ویلموتس
چه زمانی صادر میشود؟
اعضای هیأت رئیسه و امضاکنندگان قرارداد ویلموتس که پرونده رسیدگی به اتهام آنها از سوی سازمان بازرسی کل کشور به دستگاه قضایی ارجاع شده، هنوز از سوی دادگاه حکمی دریافت نکردهاند. طبیعی است که در حال حاضر مشمول این بند از اساسنامه نمیشوند. با توجه به گذشت چندین ماه از ارجاع پرونده قرارداد ویلموتس و متهمانش به دستگاه قضایی اما بعید نیست که همین روزها حکم نهایی این پرونده صادر شود و در صورتی که اعضای فدراسیون فوتبال در این پرونده محکوم شوند، حتی اگر در انتخابات رأی بیاورند هم نمیتوانند فعالیت خود را به عنوان یکی از ارکان فدراسیون فوتبال ادامه دهند.
این موضوع به خودی خود ابهام بزرگی در ماجرای انتخابات فدراسیون پدید میآورد. اگر محکومیت این افراد بعد از برگزاری انتخابات محرز شود، آیا فوتبال باید بار دیگر تا برگزاری انتخابات جدید، ماهها بلاتکلیفی را از سر بگذراند؟
بنا به گفته برخی منابع، حکم دادگاه درباره پرونده ویلموتس، تا دو سه هفته دیگر اعلام میشود اما بنا به گفته مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال، فدراسیون فوتبال برای ثبتنام نامزدها و حضور آنها در انتخابات نمیتواند پیشگویی یا پیشبینی کند.
فغانپور: در حال حاضر مگر کسی محکوم است؟
صفیالله فغانپور، مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال به خبرنگار ایران ورزشی در خصوص حضور یا عدم حضور هیأت رئیسه فعلی فدراسیون در انتخابات آینده میگوید: «نمیتوانیم در حال حاضر درباره کاری که هنوز انجام نشده است، حرف بزنیم. همچنین نمیتوانیم درباره آینده پیشگویی یا پیشبینی کنیم.»
او به اطلاعیههای فدراسیون فوتبال در این رابطه اشاره میکند: «همه جا گفتهایم (در شرایط فعلی) یا آنچه (در حال حاضر) با آن مواجه هستیم. هیچکس نمیتواند مانع از حضور اعضای فعلی هیأت رئیسه در انتخابات شود.»
بر این اساس امکان ممانعت از اعضای هیأت رئیسه فدراسیون برای حضور در انتخابات وجود ندارد. فغانپور اما معتقد است: «هر یک از نهادها وظیفه مشخصی دارند. وظیفه سازمان بازرسی کل کشور این بوده که پرونده را بررسی کند و گزارش خود را اعلام نماید و وظیفه دستگاه قضایی هم این است که درباره گزارش سازمان بازرسی تصمیمگیری کند. نظر هیچکس نمیتواند بر روند کار قضایی تأثیر بگذارد. اگر قرار باشد که نظر نهادی روی حکم دستگاه قضایی تأثیرگذار باشد، استقلال دستگاه قضایی زیر سؤال میرود که من با شناختی که از قضات دارم میدانم که چنین اتفاقی نمیافتد و آنها در چارچوب قانون نظر خود را درباره پروندهها اعلام میکنند.»
آیا فدراسیون فوتبال درباره پرونده ویلموتس و روند بررسی آن پیگیری کرده است؟ فغانپور به ایران ورزشی میگوید: «در خصوص این موضوع لوایح لازم نوشته شد و در صورت ابلاغ دفاع لازم به عمل خواهد آمد. در حال حاضر جای پیگیری وجود ندارد.»
حضور نامزدهای انتخاباتی تا چه زمان مشروعیت دارد؟
با این اوصاف، فدراسیون فوتبال در ماههای آینده انتخاباتی را در پیش دارد که نه هنوز درباره زمان ثبتنام کاندیداهایش اطلاعرسانی کرده است، نه تاریخ برگزاری انتخابات را اعلام میکند و نه حتی معلوم است که حضور نامزدها، تا چه زمانی مشروعیت دارد؟ آیا ممکن است ابهامات موجود در روند انتخابات پیش رو، بلاتکلیفی فوتبال ایران را طولانیتر کنند؟ یا حکم قضایی درباره متهمان پرونده ویلموتس، تغییری در روند ثبتنامها و کاندیداها ایجاد کند؟
با همه اتفاقاتی که از ابتدای راه این انتخابات رخ داده، از اساسنامه بگیرید تا برسید به احتمال ممنوعیت حضور اعضای هیأت رئیسه در انتخابات، باید گفت این انتخابات به راستی پرابهامترین و بلاتکلیفترین انتخابات فدراسیون فوتبال ایران بوده است و مسئولان فدراسیون هم بیتمایل به این مبهم بودن نیستند.
میزبانی عربستان در لیگ قهرمانان آسیا 2021، بحران جدی فوتبال ایران زمان هنرنمایی تاج رسید
زمان هنرنمایی تاج رسید
با توجه به اختلافات سیاسی ایران و عربستان و مهمتر از آن سایه این اختلافها بر مسائل فوتبالی، میزبانی عربستان در این بازیها میتواند اوضاع را برای نمایندگان آسیایی فوتبال ایران سختتر کند
در هفتههای گذشته خبرها از احتمال میزبانی قطر در لیگ قهرمانان آسیا 2021 میگفت و نمره قبولی قطر در مسابقات آسیایی تا حدودی شانس این کشور را برای برگزاری مجدد مسابقات به صورت متمرکز افزایش میداد. با این حال اما دیروز (دوشنبه) مصاحبهای در سایت گل منتشر شد که میتواند تا حدودی سرنوشت میزبانی لیگ قهرمانان آسیا در سال 2021 را تغییر دهد و این تغییرات چندان به سود تیمهای ایرانی نخواهد بود!
در این مصاحبه نعیم البکر، رئیس کمیته برگزاری مسابقات فدراسیون فوتبال عربستان درباره برگزاری لیگ قهرمانان آسیا 2021 به صورت متمرکز و احتمال میزبانی کشورش خبر داده است. البکر گفته: «عربستان از تورنمنتهای زیادی میزبانی کرده و اخیراً میزبانی بازیهای آسیایی 2034 را گرفت. موضوع میزبانی لیگ قهرمانان آسیا 2021 هنوز مشخص نیست اگر نوع برگزاری بازیها مشخص شود، بعد از آن میتوانیم درباره نامزد شدن برای میزبانی از این رقابتها صحبت کنیم.»
با توجه به اختلافات سیاسی ایران و عربستان و مهمتر از آن سایه این اختلافها بر مسائل فوتبالی، میزبانی عربستان در این بازیها میتواند اوضاع را برای نمایندگان آسیایی فوتبال ایران سختتر کند. همانطور که میدانید تیمهای عربستانی مدتی است که اعلام کردهاند حاضر به برگزاری بازیهای خود در ایران نیستند و برهمین اساس بازی نمایندگان ایران و عربستان در لیگ قهرمانان آسیا یا در سطح ملی در کشور ثالث برگزار میشود. در صورتی که قرار شود لیگ قهرمانان آسیا 2021 هم به صورت متمرکز برگزار شود و AFC درخواست میزبانی عربستان را بپذیرد، فدراسیون فوتبال ایران با یک چالش اساسی رو به رو خواهد بود.
چرا که فرصت کافی برای انجام مذاکرات مختلف بین دو کشور و پیدا کردن راه چارهای برای حل مشکلات کلان وجود ندارد. اگر مسئولان فوتبال و کشور برای میزبانی این کشور در رقابتهای آسیایی سال 2034 بتوانند برنامه بلندمدتی بچینند اما میزبانی عربستان در لیگ قهرمانان آسیا 2021، غافلگیری بزرگی است و شاید حل مشکلات و تدابیر مختلف برای تصمیمگیری مناسب درباره آن در این مدت زمان امکانپذیر نخواهد بود.
آیا فوتبال ایران حاضر میشود بعد از همه اختلافهایی که در سالهای گذشته با عربستان داشته است، نمایندگان خود را برای برگزاری بازیها به این کشور بفرستد؟ حتی اگر با این موضوع موافقت شود، نمیتوان منکر این موضوع شد که احتمال بروز حواشی یا فشارها از سوی عوامل برگزاری مسابقات بر تیمهای ایرانی وجود دارد و همه اینها میتواند کار را برای نمایندگان ایران سخت کند. ضمن اینکه این میزبانی، خواه ناخواه قدرت تیمهای عربستانی را برای رسیدن به قهرمانی بیشتر میکند. علاوه بر الهلال که همیشه یکی از شانسهای قهرمانی به حساب میآید، میزبانی عربستان میتواند قدرت و انگیزه تیمهایی چون النصر و الاتحاد را برای قهرمانی آسیا بیشتر کند و رقبای غرب آسیایی نمایندگان ایران، در راه رسیدن به قهرمانی بیشتر شوند. این فضا را در کنار جو منفی علیه تیمهای ایرانی در عربستان بگذارید تا به دشواری کار نمایندگان ایران در صورت میزبانی عربستان در رقابتهای متمرکز آسیایی 2021 پی ببرید. البته همه اینها در شرایطی قابل بررسی است که مسائل و اختلافات موجود بین دو کشور، به حضور نمایندگان ایرانی در عربستان منجر شود. در چنین مواقعی است که حضور نماینده یا نمایندگان قدرتمند در کرسیهای AFC میتواند اوضاع را به سود ایران تغییر دهد و این درست همان موهبتی است که فوتبال ایران از آن بیبهره مانده چرا که یک نماینده با نفوذ در AFC میتواند در روند بررسیهای پیشرو برای تعیین میزبان تأثیرگذار شود و معادلهها را به گونهای بچیند که در نهایت به سود ایران باشد. آیا مهدی تاج به عنوان نماینده ایران در هیأت رئیسه کنفدراسیون فوتبال آسیا از عهده این مأموریت برمیآید؟ آیا او در مذاکرات با دیگر نمایندگان کشورها میتواند مانع از موافقت با میزبانی عربستان شود؟ یا نقش منفعل او در این پست، لطمه دیگری به فوتبال ایران وارد خواهد کرد؟
برای آمادهسازی و برگزاری دیدار تدارکاتی
آغاز سفر جوانان و نوجوانان به دوشنبه
تیمهای ملی نوجوانان و جوانان، صبح دیروز (دوشنبه) با پرواز اختصاصی از طریق فرودگاه مهرآباد، تهران را به مقصد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان ترک کردند تا در اردوی آمادهسازی که در این کشور برای آنها در نظر گرفته شده، شرکت کنند.
سایت رسمی فدراسیون فوتبال ضمن اعلام این خبر درباره برنامه بازیهای تدارکاتی این دو تیم در تاجیکستان نوشته است: «نخستین بازی تدارکاتی دو کشور روز چهارشنبه سوم دی ساعت 14 در ورزشگاه اصلی شهر دوشنبه آغاز میشود و تیم ملی نوجوانان ایران برابر نوجوانان تاجیکستان قرار میگیرد. روز پنجشنبه چهارم دی تیم ملی جوانان ایران در همین ساعت و در همین ورزشگاه به مصاف جوانان تاجیکستان میرود. روز شنبه ششم دی دومین بازی نوجوانان ایران و تاجیکستان برگزار خواهد شد و روز یکشنبه هفتم دی تیم ملی جوانان ایران دومین بازی خودش را مقابل جوانان تاجیکستان انجام میدهد. تیمهای ملی فوتبال نوجوانان و جوانان ایران پس از انجام این مسابقات تدارکاتی روز دوشنبه هشتم دی به تهران بازمی گردند.»
این دو تیم برای حضور در مسابقات جام ملتهای آسیا و همچنین انتخابی جام جهانی آماده میشوند. جام ملتهای نوجوانان با حضور 16 تیم در بحرین و جام ملتهای جوانان هم با حضور همین تعداد تیم در ازبکستان برگزار میشود. سهمیه آسیا در این تورنمنت جهانی 4 تیم است.
آخرین بار دو تیم ملی نوجوانان و جوانان در سال 2017 به جام جهانی صعود کرده بودند که تیم ملی نوجوانان با هدایت عباس چمنیان درخشش خیره کنندهای در بازیها داشت که میتوان به پیروزی 5-صفر در برابر آلمان اشاره کرد. ایران در جام جهانی 2017 که در جزیره گوای هند برگزار میشد تا مرحله یک چهارم نهایی بازیها صعود کرده بود.
لژیونرها
احتمالی که استاد دوحه مطرح کرد
انتقال رضاییان از دحیل به السیلیه؟
سرمربی فرانسوی الدحیل تلاش میکند تا در پنجره نقلوانتقالهای زمستانی تغییرهای گستردهای در تیمش با توجه به حضور در جام جهانی باشگاهها ایجاد کند و این تصمیم او ممکن است یک قربانی بگیرد؛ رامین رضاییان که از زمان حضور در دحیل بد کار نکرده و همیشه به عنوان یکی از خوبهای این تیم قطری مطرح بوده است. استاد دوحه اما نوشته رضاییان یکی از بازیکنان خارجی است که از تیم الدحیل در ماه ژانویه جدا میشود و شاید به تیم قطری السیلیه برود.رضاییان تابستان گذشته از الشحانیه به الدحیل پیوست و در دوره سرمربیگری ولید رکراکی مراکشی یکی از بازیکنان کلیدی این تیم بود اما با روی کار آمدن صبری لموشی کارش کمی سخت شده. با این حال او تا پایان نیم فصل فرصت دارد نظر این مربی را به خود جلب کند. جالب اینکه پرسپولیسیها به شدت به بازگشت رضاییان به جمع سرخها ابراز علاقه کردهاند.
ژوپیلر لیگ بلژیک
پیروزی خنت در خانه صدرنشین
میلاد محمدی و همبازیانش در خانه صدرنشین ژوپیلر لیگ بلژیک پیروز شدند. یکشنبه شب در چارچوب هفته هجدهم ژوپیلر لیگ بلژیک تیم خنت یک بر صفر کلوب بروژ صدرنشین را شکست داد. گل پیروزیبخش خنت روی اشتباه بازیکن حریف در دقیقه 68 به دست آمد. میلاد محمدی در این مسابقه در ترکیب اصلی خنت برابر کلوب بروژ بازی کرد. تیم خنت با 25 امتیاز به رده هفتم جدول ژوپیلر لیگ بلژیک صعود کرد.
سوپرلیگ دانمارک
تساوی ویل بولدکلوب در حضور عزتاللهی
تیم ویل بولدکلوب در بازی هفته سیزدهم سوپرلیگ دانمارک یک امتیاز گرفت. دیدار تیمهای لانگ بای و ویل بولدکلوب با تساوی بدون گل به پایان رسید. سعید عزتاللهی در این بازی حضور 85 دقیقهای در ترکیب ویل بولدکلوب داشت. در جدول ردهبندی 12 تیمی سوپرلیگ دانمارک تیم ویل بولدکلوب با 15 امتیاز جایگاه دهم را در اختیار دارد.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
ویژه نامه | آرشیو